Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
2.7k 479 202.6k 516

  • @MERVE-SARI

    Tebrikler, gözünüz aydın. Umarım bundan sonraki süreçler vizenize kavuşma sürecinizden daha az stresli ve sorunsuz geçer 🙏🏻🍀 Bol şans!


  • @MERVE-SARI Bol mücadeleli, stresli bir sürecin sonunda vizenize kavuştunuz 🙂 Yolunuz açık olsun 🙂


  • @cemal1153
    Cemal bey sürecin en başından beri bu forumda birlikteyiz. Sonuca da keşke birlikte ulaşabilseydik..
    İyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Sizin için de en iyisini diliyorum 🙏🏻


  • O zaman bir deneyim de bizden gelsin 🙂

    2024 Mayıs'ında sonuçların açıklanması ile duyulan o büyük heyecan kısa bir süre sonra bizi kararsızlığa sürükledi. Gitmek, sevdiklerinden uzaklaşmak, çevreni bırakmak, İstanbul'dan ayrılmak fikirlerinin bize çok da iyi gelemeyeceğini düşünüp DS260 formunu doldurmamıza rağmen uzunca bir süre Amerika'ya taşınma fikrini askıya aldık. Ta ki iş hayatında yaşadığımız bazı zorluklara ve güzel ülkemizin geçtiği karamsar döneme dek... Umudun hiçbir zaman bitmemesi gerektiğini bilsek de bir süre her şeyden uzaklaşmamız gerektiğini düşünüp 2025 Nisan ayında "Ya yesilkartforum.com diye bir sayfa varmış, biraz bakınalım nedir ne değildir" diyerek kendimizi forumun sayfalarını okurken bulduk.

    İnanın ki forumdaki yorumları ilk okumaya başladığımda detayların içinde boğulmak da istemediğim için ilk yazdığım gönderiye cevap veren ilk kişiye özelden direkt olarak telefon numaramı yazıp konuşmak istedim. "Dosya taşımak" kelimesini birkaç kez gördüğümden ve hali hazırda da Schengen vizemizin olmasından ötürü "Viyana-Dosya taşıma" denince akla ilk gelen @Flight101 ile bu sayede tanışmış olduk ve yarım saatlik bir telefon görüşmesi gerçekleştirip tüm hub bilgileri kaptım 🙂

    Kendisine ne kadar teşekkür etsem az, zira o gün konuşmamış olsaydık içimdeki hevessizlik ile muhtemelen süreci devam ettirmezdim. Nisan ayından düne kadar kendisini ara ara darlayıp sorulara boğmuşluşum vardır, hatta ve hatta sıralamamın yandığını da ondan öğrendim çünkü Temmuz listesi açıklandığında tatildeydim 😆 Abi hakkını helal et Green Card'ın yarıdan fazlası senin 😃

    Nisan-Haziran arası KCC ile Viyana US Konsolosluğuna mail atıp dosya taşıma işlemlerini halletmiştim, sıralamam da yanınca konsolosluğa bir mail daha atıp 14 Ağustos saat 13:00'e randevu aldık.

    Bundan sonrası zaten hepimizin yaptığı gibi antikor testi, eksik aşıları tamamlama, Molnar'dan randevu süreçlerini takip etmek oldu. Ekstra bir not düşeyim, Tetraxim aşısını yaptırmak için her ne kadar çabalasam da başarılı olamadım, zar zor Adacel ve OPA yaptırdım. Molnar'da aşı ile ilgili bir durumla karşılaşmadım.

    Viyana'ya gidişime kısa bir süre kala sevgili @ogo benimle iletişime geçti ve AP süreçleri ile alakalı olarak sıkıntı yaşadığını, sorunun çözüldüğünü ancak vizesinin bittiğini, konsolosluk ile iletişime geçtiğini ve başkası tarafından pasaportunun getirilmesi durumunda vizesinin basılacağını, bu konuda destek olup olamayacağımı sordu. Kendisine destek olabileceğimi ilettim. ( Destek açıklamamdan sonra kendi içimde "Acaba niye AP'ye kalmıştır" diye düşünmedim desem yalan olur, buradan ufak bir itiraf gelsin 😃 )

    10 Ağustos Viyana'ya varış, 11 Ağustos Molnar sağlık muayenesi, aynı gün @ogo 'nun pasaportlarını konsolosluğa teslim şeklinde geçti. Bu sayede içerinin havasını da 3 gün önceden solumuş oldum.

    14 Ağustos'da mülakat saatinde yerimizi aldık, 4-5 farklı Türk aile birlikteydik. Kısa bir süre sonra soyadım okundu. Evraklarımızla birlikte gişedeki yerimizi aldık. Önce Pazartesi teslim ettiğim pasaportları Alize Hanım'dan alıp vizeleri kontrol ettim. O esnada biraz sohbet ettik, kendisi desteğim için bolca teşekkür etti. Devamında da evraklarımızı teslim ettik. Evrak olarak benden Pasaport, Formul A, Formul B, diplomanın aslı ve fotokopisi, adli sicil kaydı ve banka hesap dökümüm; eşimden ise Pasaport, Formul A, Formul B ve adli sicil kaydı alındı.

    Evraklardan sonra ödememizi gerçekleştirip banklarda beklemeye başladık, 10 dakika sonra soyadımız okundu ve mülakatımız başladı. Toplamda 4 soru soruldu.

    1. İlk evliliğiniz mi?
    2. Ne zaman evlendiniz?
    3. Ne işle meşgulsünüz?
    4. Amerika'da nereye yerleşeceksiniz?

    Hızlıca cevaplarımızı verdik ve hooop bayrak ve sevinç gözyaşı ♥

    Sonunda süreç tamamlandı, Pazartesi hayırlısı ile pasaportlarımızı alıp memlekete döneceğiz.

    Sonrasında taşınma öncesi, taşınma süreçleri, evcil hayvanların taşınması, yer seçimi vb. konular için @Flight101 i darlama sürecim başlar sanıyorum. Abi peşindeyim sana Atlanta'da yemek ısmarlamadan bırakmam peşini 😃

    Bundan sonra sürece dahil olacak herkese bol şans, yapılacak bir şey var ise de her zaman buralardayız.

    Sağlıcakla.


  • @sencansinaygun vizeni hayırlı olsun oradaki deneyimlerinizi de bizimle paylaşırsanız çok sevinirim 🙂


  • @sencansinaygun yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.


  • @ebba, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

    9 Eylül tarihinde Ankara’da mülakatımız var. Size birkaç sorum olacak.

    https://www.ustraveldocs.com/tr/tr/immigrant-visa üzerinden kendi kaydımı oluşturdum. Adres seçeneğine kadar ilerledim. “Bakmakla yükümlü olduğum kişiler” kısmına eşimin bilgilerini de ekledim.

    Asıl talihli ben olduğum için, eşim için ayrıca yeni bir kayıt oluşturmam gerekiyor mu, yoksa yalnızca buraya eklemem yeterli midir?

    Adres teslimi için İstanbul’da ikamet ettiğimden kargo seçeneğini seçiyorum ve VFS’nin ödeme ekranına yönlendiriliyorum. Ancak adres bilgilerini tekrar girerken bulunduğum ilçe listede yer almıyor. “Address line” kısmına ilçemi yazıyorum fakat “Area” bölümünde zorunlu bir seçim yapmam isteniyor. Bu durumda nasıl ilerlemeliyim?

    Teşekkürler.

    Eşinizin bilgilerini eklediyseniz kendisi için ayrı bir kayıt oluşturmanıza gerek yok. İkinizin de bilgilerinin olduğu, içerisinde her biriniz için ayrı barkod olan bir dosya indireceksiniz, o yeterli. Vize onayı sonrası pasaportun teslimi için kargo seçeneğini seçen arkadaşlar teslim sırasında bazı sıkıntılar yaşadılar, yaşadığınız adres sorununa benzer. 1100 TL ücreti vardı hatırladığım kadarıyla pasaport başına. Biz de İstanbul'dayız ama doğrudan gidip elden almayı tercih ettik. Açıkcası böyle değerli bir evrağın kargolarda oradan oraya dolaşması düşüncesi çok içimize sinmedi. Biraz vakit ayırıp, aynı masrafı yapıp kendimiz gidip aldık. Çok da keyifli oldu.


  • Hong Kong ABD Konsolosluğu’nda DV Lottery Mülakatım – Bir Yolculuğun Son Durağı

    Bazen aylarca, hatta yıllarca zihninizde kurduğunuz bir an vardır…
    DV Lottery sürecim benim için tam olarak böyleydi. Numaram EU21600’dü ve temmuz ayında current olduğumu gördüğümde, aylarca beklediğim yolculuğun son virajına girdiğimi anladım. Mülakat tarihim 8 Ağustos, sağlık muayenesi ise 22 Temmuz’da Dr. Nicholson’da.

    Zaten current olur olmaz kcc’den mülakat tarihini öğreniyorsunuz. Sonrasında başka kaygılarınız ortaya çıkıyor.
    Belgeleri, planları, uçak biletlerini, oteli… Her detayı tek tek tamamladım. Bir yandan da içimde bir merak, bir tedirginlik, bir umut…

    ** Sağlık muayenesi netleştikten sonra herkese ilk önerim sağlığa dair tüm randevuları halletmek olacak. Aile doktorumuza durumu anlattıktan sonra devlet hastanesine ve tüberküloz testi yapan kuruma yazı yazmasını istedik. Sonrasında da o yerlere gidip testleri olduk.

    ** Aşılar eksikse onları halledin.

    NOT: DR. Nicholson’daki doktorla konuştum. Adamlar sadece bulaşıcı hastalık var mı yok mu ona bakıyor, kendisine bu kişi zarar vermiş mi, mental açıdan ok mi değil mi ona bakıyorlar. Ciğer filminde bulaşıcı hastalığa dair bir şey yoksa ufak tefek şeylere kimse takılmasın. Doktorların umurunda değil.

    Konaklama: Hopewell Hotel Deneyimi
    Hong Kong gibi yoğun bir şehirde ferah bir oda bulmak zor. Hopewell Hotel bu açıdan tam bir kurtarıcı oldu. Odası gerçekten genişti, camdan baktığımda şehrin hem karmaşasını hem de düzenini aynı karede görebiliyordum. Her yere yürüyerek gidebilmek ise büyük rahatlık. Bebekli ve küçük yaşta çocuğu olan ailelere bu oteli gönül rahatlığıyla önerebilirim. Bekar arkadaşlar için bir tık pahalı kaçabilir.

    Mülakat Öncesi Bir Nefes: Tokyo
    Mülakattan önce kendimize küçük bir mola verdik ve Tokyo’da 1 hafta kaldık. Orada zaman hem yavaş hem de hızlı akıyor gibi. Değerlendirmek isteyen arkadaşlar için müthiş bir deneyim olabilir. Tavsiye ederiz.
    Döndüğümüzde tekrardan Hong Kong’u gezmeye başladık.
    Bazı arkadaşlar “gezilecek çok yer yok” demişti ama biz nereye baksak yeni bir sokak, yeni bir tat, yeni bir hikâye çıktı karşımıza.
    Yemeklerde dünyanın her mutfağını bulabiliyorsunuz.
    Fiyatlar biraz yüksek ama kalabalığın ve çeşitliliğin içinde bu çok göze batmıyor.
    Hava nemliydi ama Tayland kadar boğucu değil.
    Buda heykeli, boğaz turu, parkları, ocean park, tapınakları,balıkçı köyü,disneyland, ladies market, gece pazarı, viktoria tepesi ve dahası.

    Sağlık Muayenesi (22 Temmuz)
    Dr. Nicholson’ın kliniği sakin, personel güleryüzlü. Gittiğimizde elimizde pasaportlarımız, DS-260 onay sayfamız ve aşı kartlarımız hazırdı. Röntgen, kan testi derken işlemler hızlıca tamamlandı.
    Belgelerimiz mülakattan 3-4 gün öncesinde hazır oldu. Bu aşama biraz mekanik ama oradan çıkınca “Bir adım daha tamamlandı” hissi insana iyi geliyor. Bazı arkadaşları tekrardan çağırdılar. Ama bir şey çıkmadı.

    Mülakat Günü (8 Ağustos)
    Sabah erkenden kalktık. Konsolosluğa direkt taksiyle gittik. Hava çok aşırı nemli. Yürümek çok terletiyor insanı. Oraya yaklaşırken attığım her adımda “Bittiğinde hayatımız değişebilir” diye düşündüm.
    Güvenlik kontrolünden geçtikten sonra ikinci bankoya yönlendirildik. Burada belgeler toplanırken aynı zamanda ufak bir ön mülakat yapılıyor. Sorular basit ama dikkatli soruluyor. Bence arkadaki konsolosa buradan onay gidiyor. Evli ve 2 yaşındaki kızımın tüm evraklarını vermek yaklaşık 25 dakika sürdü.

    *Tüm belgeleriniz hazır olsun. Yüzünüzden tebessümü eksik etmeyin. Biraz stres normal ama çok strese kapılmamaya çalışın zaten benim gördüğüm burada vize onayından ziyade vize zaten verilmiş ama alacak kişi gerçekten kendisi mi değil mi onun confirmation’u yapılıyor. Anne kızlık soy ismi, ds 260 formundaki bilgilerle kıyaslama vb.

    Benden lise mezuniyeti, çevirisi, formül a, formül b, evlilik cüzdanı fotokopisi 2 tane, 2’şer tane foto vb. klasik belgeleri istedi. Ekstra dikkatinizi çeken bir belge yok.

    İşyerime dahil herhangi bir şey sorulmadı. Ama bazılarına soruluyor. SGK kaydı vb.

    Sorulan Sorular

    Daha önce başka bir evlilik yaptınız mı?
    Amerika’ya daha önce gittiniz mi? Vize reddi aldınız mı? Evetse, deden?
    1 seneden uzun süre başka bir ülkede yaşadınız mı?
    Hepsi net sorulardı, ben de net cevapladım. Konsolos bana vizemin onaylandığını söylediğinde… O an kelimeler havada asılı kaldı. Yüzümde hafif bir tebessüm, içimdeyse büyük bir rahatlama vardı. Zaten tam anlamıyorsunuz. Gerçekten oldu mu, bitti mi bu iş vb.

    Sonrasında vize basılma süreci başlıyor. İnsan pasaportunda net görene kadar emin olamıyor. Bunu eminim tüm arkadaşlar yaşamıştır 🙂

    Bu Süreçten Çıkarımlarım
    Belgeleri toplu verin: Aile olarak gidiyorsanız evrakları tek tek değil, istenen belgeyi tüm aile için bir arada verin. Formül A’ları birlikte vb.
    Tercümeleri mutlaka kontrol edin: Bizde bir belgede hata vardı; uçağa binmeden önce tekrar çevirtmek zorunda kaldık. Has no military service yazmış mesela.. Has no military service (obligation) yazmalıydı ya da daha başka gibi. Ama dikkat etmesek patlayabilirdik.
    Hazırlıklı olun: Fazladan evrak götürmek bazen gereksiz gibi görünüyor ama orada “Keşke alsaydım” dememek için önemli. Bazı arkadaşları sıkıştırabiliyorlar.
    Dijital kopyaları bir yerde saklayın: Biz tüm belgeleri WhatsApp grubumuza yükledik. Ne olur ne olmaz diye.

    Son Söz
    Bu süreç, sadece belgelerle değil, sabırla ve duygularla da ilgili. Bazen yoruyor, bazen bekletiyor, bazen umutlandırıyor. Ama o gün geldiğinde… Hepsi bir anda anlam kazanıyor.
    Bu yolculukta yanımda olan, fikir veren, destek olan herkese teşekkür ederim. Umarım bu satırları okuyan herkes bir gün aynı mutluluğu yaşar.
    Herkese bol şans. 🍀


  • @sencansinaygun Tebrik ederim, vizeniz hayırlı uğurlu olsun🎉

  • ⭐⭐⭐⭐

    @blueboy21 Tebrik ederim, vizeniz hayırlı uğurlu olsun🎉


  • @MERVE-SARI Tebrik ederim. Eşinizin schengen serüvenini büyük bir heyecanla okudum ve sonunda gözlerim doldu 🙂 Yolunuz açık olsun. Benim ufak bir sorum olacak, Hepatit A aşısı olduğunuzu belirtmişsiniz fakat bu aşı 1-18 yaş aralığını kapsıyor diye biliyorum, öyle değil mi?


  • @sencansinaygun Tebrikler, vizeniz hayırlı olsun 🙂 Mülakatınız perşembe günü olmasına rağmen pasaportlarınızı pazartesi teslim aldığınızı belirtmişsiniz. Sizin evraklarınız da @MERVESARI gibi cuma gününe yetişmedi mi? Bizim de mülakatımız perşembe günü ve dönüş uçağımızı ise cuma gününe aldık, o nedenle endişelendim. Şimdiye kadar okuduğum hiç bir DV2025 Viyana mülakatında ( @Flight101 ın yaşadığı genel sistem problemi hariç) pasaport tesliminin 1 günü geçtiğini hatırlamıyorum.


  • @Ardando Bugün Viyana’da resmi tatil olduğu için pazartesiye kaldı. Size bir aksilik çıkmadığı takdirde ertesi gün teslim edeceklerdir.


  • @ogo anladım teşekkürler bilgilendirme için


  • @Ardando merhaba evet molnar sitesinde 18 yaş aralığında fakat devlette antikor sebebiyle doktor yaptı bizde sorgulamadık açıkcası 😌


  • @Ardando soyleki bileti garantiye almak istiyorsaniz degisimli alin. Ben ne olur ne olmaz diye pazartesiye almistim ve sonuc cuma amerikada sistem çok kotuydu ve security kontrolu yapamadiklarini soyledi alize hanim. Eşimin mesela yapilmisti, ama sizin kontrolunuzu yapamadik dediler. Birde persembe gun mulakata giren kisi yogunlunada bagli biraz..

  • ⭐⭐⭐

    @sencansinaygun
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀
    Güzel bahsetmelerin için teşekkürler..Dur şimdi darlama ev telaşındayım 😉..😂😂😂

  • ⭐⭐⭐

    @blueboy21
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀


  • @MERVE-SARI Evet biletlerimizi zaten değişimli aldık fakat üstüste 2 mülakat deneyiminde de aynı durumu okuyunca dikkatimi çekti 🙂 Bilgilendirme için teşekkürler, vizeniz tekrar hayırlı olsun.


  • @muammerkrgvs bende aynı problemi yaşıyorum. Teyit etmek amaçlı annemin ve tanıdıklarımızın e devletinde formül A belgesi istediğimizde onların evlendikten sonra ki soyadları görünüyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum