Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@sencansinaygun vizeni hayırlı olsun oradaki deneyimlerinizi de bizimle paylaşırsanız çok sevinirim 🙂

• @sencansinaygun yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.

• @ebba, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

9 Eylül tarihinde Ankara’da mülakatımız var. Size birkaç sorum olacak.

https://www.ustraveldocs.com/tr/tr/immigrant-visa üzerinden kendi kaydımı oluşturdum. Adres seçeneğine kadar ilerledim. “Bakmakla yükümlü olduğum kişiler” kısmına eşimin bilgilerini de ekledim.

Asıl talihli ben olduğum için, eşim için ayrıca yeni bir kayıt oluşturmam gerekiyor mu, yoksa yalnızca buraya eklemem yeterli midir?

Adres teslimi için İstanbul’da ikamet ettiğimden kargo seçeneğini seçiyorum ve VFS’nin ödeme ekranına yönlendiriliyorum. Ancak adres bilgilerini tekrar girerken bulunduğum ilçe listede yer almıyor. “Address line” kısmına ilçemi yazıyorum fakat “Area” bölümünde zorunlu bir seçim yapmam isteniyor. Bu durumda nasıl ilerlemeliyim?

Teşekkürler.

Eşinizin bilgilerini eklediyseniz kendisi için ayrı bir kayıt oluşturmanıza gerek yok. İkinizin de bilgilerinin olduğu, içerisinde her biriniz için ayrı barkod olan bir dosya indireceksiniz, o yeterli. Vize onayı sonrası pasaportun teslimi için kargo seçeneğini seçen arkadaşlar teslim sırasında bazı sıkıntılar yaşadılar, yaşadığınız adres sorununa benzer. 1100 TL ücreti vardı hatırladığım kadarıyla pasaport başına. Biz de İstanbul'dayız ama doğrudan gidip elden almayı tercih ettik. Açıkcası böyle değerli bir evrağın kargolarda oradan oraya dolaşması düşüncesi çok içimize sinmedi. Biraz vakit ayırıp, aynı masrafı yapıp kendimiz gidip aldık. Çok da keyifli oldu.

• Hong Kong ABD Konsolosluğu’nda DV Lottery Mülakatım – Bir Yolculuğun Son Durağı

Bazen aylarca, hatta yıllarca zihninizde kurduğunuz bir an vardır…
    DV Lottery sürecim benim için tam olarak böyleydi. Numaram EU21600’dü ve temmuz ayında current olduğumu gördüğümde, aylarca beklediğim yolculuğun son virajına girdiğimi anladım. Mülakat tarihim 8 Ağustos, sağlık muayenesi ise 22 Temmuz’da Dr. Nicholson’da.

Zaten current olur olmaz kcc’den mülakat tarihini öğreniyorsunuz. Sonrasında başka kaygılarınız ortaya çıkıyor.
    Belgeleri, planları, uçak biletlerini, oteli… Her detayı tek tek tamamladım. Bir yandan da içimde bir merak, bir tedirginlik, bir umut…

** Sağlık muayenesi netleştikten sonra herkese ilk önerim sağlığa dair tüm randevuları halletmek olacak. Aile doktorumuza durumu anlattıktan sonra devlet hastanesine ve tüberküloz testi yapan kuruma yazı yazmasını istedik. Sonrasında da o yerlere gidip testleri olduk.

** Aşılar eksikse onları halledin.

NOT: DR. Nicholson’daki doktorla konuştum. Adamlar sadece bulaşıcı hastalık var mı yok mu ona bakıyor, kendisine bu kişi zarar vermiş mi, mental açıdan ok mi değil mi ona bakıyorlar. Ciğer filminde bulaşıcı hastalığa dair bir şey yoksa ufak tefek şeylere kimse takılmasın. Doktorların umurunda değil.

Konaklama: Hopewell Hotel Deneyimi
    Hong Kong gibi yoğun bir şehirde ferah bir oda bulmak zor. Hopewell Hotel bu açıdan tam bir kurtarıcı oldu. Odası gerçekten genişti, camdan baktığımda şehrin hem karmaşasını hem de düzenini aynı karede görebiliyordum. Her yere yürüyerek gidebilmek ise büyük rahatlık. Bebekli ve küçük yaşta çocuğu olan ailelere bu oteli gönül rahatlığıyla önerebilirim. Bekar arkadaşlar için bir tık pahalı kaçabilir.

Mülakat Öncesi Bir Nefes: Tokyo
    Mülakattan önce kendimize küçük bir mola verdik ve Tokyo’da 1 hafta kaldık. Orada zaman hem yavaş hem de hızlı akıyor gibi. Değerlendirmek isteyen arkadaşlar için müthiş bir deneyim olabilir. Tavsiye ederiz.
    Döndüğümüzde tekrardan Hong Kong’u gezmeye başladık.
    Bazı arkadaşlar “gezilecek çok yer yok” demişti ama biz nereye baksak yeni bir sokak, yeni bir tat, yeni bir hikâye çıktı karşımıza.
    Yemeklerde dünyanın her mutfağını bulabiliyorsunuz.
    Fiyatlar biraz yüksek ama kalabalığın ve çeşitliliğin içinde bu çok göze batmıyor.
    Hava nemliydi ama Tayland kadar boğucu değil.
    Buda heykeli, boğaz turu, parkları, ocean park, tapınakları,balıkçı köyü,disneyland, ladies market, gece pazarı, viktoria tepesi ve dahası.

Sağlık Muayenesi (22 Temmuz)
    Dr. Nicholson’ın kliniği sakin, personel güleryüzlü. Gittiğimizde elimizde pasaportlarımız, DS-260 onay sayfamız ve aşı kartlarımız hazırdı. Röntgen, kan testi derken işlemler hızlıca tamamlandı.
    Belgelerimiz mülakattan 3-4 gün öncesinde hazır oldu. Bu aşama biraz mekanik ama oradan çıkınca “Bir adım daha tamamlandı” hissi insana iyi geliyor. Bazı arkadaşları tekrardan çağırdılar. Ama bir şey çıkmadı.

Mülakat Günü (8 Ağustos)
    Sabah erkenden kalktık. Konsolosluğa direkt taksiyle gittik. Hava çok aşırı nemli. Yürümek çok terletiyor insanı. Oraya yaklaşırken attığım her adımda “Bittiğinde hayatımız değişebilir” diye düşündüm.
    Güvenlik kontrolünden geçtikten sonra ikinci bankoya yönlendirildik. Burada belgeler toplanırken aynı zamanda ufak bir ön mülakat yapılıyor. Sorular basit ama dikkatli soruluyor. Bence arkadaki konsolosa buradan onay gidiyor. Evli ve 2 yaşındaki kızımın tüm evraklarını vermek yaklaşık 25 dakika sürdü.

*Tüm belgeleriniz hazır olsun. Yüzünüzden tebessümü eksik etmeyin. Biraz stres normal ama çok strese kapılmamaya çalışın zaten benim gördüğüm burada vize onayından ziyade vize zaten verilmiş ama alacak kişi gerçekten kendisi mi değil mi onun confirmation’u yapılıyor. Anne kızlık soy ismi, ds 260 formundaki bilgilerle kıyaslama vb.

Benden lise mezuniyeti, çevirisi, formül a, formül b, evlilik cüzdanı fotokopisi 2 tane, 2’şer tane foto vb. klasik belgeleri istedi. Ekstra dikkatinizi çeken bir belge yok.

İşyerime dahil herhangi bir şey sorulmadı. Ama bazılarına soruluyor. SGK kaydı vb.

Sorulan Sorular

Daha önce başka bir evlilik yaptınız mı?
    Amerika’ya daha önce gittiniz mi? Vize reddi aldınız mı? Evetse, deden?
    1 seneden uzun süre başka bir ülkede yaşadınız mı?
    Hepsi net sorulardı, ben de net cevapladım. Konsolos bana vizemin onaylandığını söylediğinde… O an kelimeler havada asılı kaldı. Yüzümde hafif bir tebessüm, içimdeyse büyük bir rahatlama vardı. Zaten tam anlamıyorsunuz. Gerçekten oldu mu, bitti mi bu iş vb.

Sonrasında vize basılma süreci başlıyor. İnsan pasaportunda net görene kadar emin olamıyor. Bunu eminim tüm arkadaşlar yaşamıştır 🙂

Bu Süreçten Çıkarımlarım
    Belgeleri toplu verin: Aile olarak gidiyorsanız evrakları tek tek değil, istenen belgeyi tüm aile için bir arada verin. Formül A’ları birlikte vb.
    Tercümeleri mutlaka kontrol edin: Bizde bir belgede hata vardı; uçağa binmeden önce tekrar çevirtmek zorunda kaldık. Has no military service yazmış mesela.. Has no military service (obligation) yazmalıydı ya da daha başka gibi. Ama dikkat etmesek patlayabilirdik.
    Hazırlıklı olun: Fazladan evrak götürmek bazen gereksiz gibi görünüyor ama orada “Keşke alsaydım” dememek için önemli. Bazı arkadaşları sıkıştırabiliyorlar.
    Dijital kopyaları bir yerde saklayın: Biz tüm belgeleri WhatsApp grubumuza yükledik. Ne olur ne olmaz diye.

Son Söz
    Bu süreç, sadece belgelerle değil, sabırla ve duygularla da ilgili. Bazen yoruyor, bazen bekletiyor, bazen umutlandırıyor. Ama o gün geldiğinde… Hepsi bir anda anlam kazanıyor.
    Bu yolculukta yanımda olan, fikir veren, destek olan herkese teşekkür ederim. Umarım bu satırları okuyan herkes bir gün aynı mutluluğu yaşar.
    Herkese bol şans. 🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@sencansinaygun Tebrik ederim, vizeniz hayırlı uğurlu olsun🎉

• ⭐⭐⭐⭐

@blueboy21 Tebrik ederim, vizeniz hayırlı uğurlu olsun🎉

• @MERVE-SARI Tebrik ederim. Eşinizin schengen serüvenini büyük bir heyecanla okudum ve sonunda gözlerim doldu 🙂 Yolunuz açık olsun. Benim ufak bir sorum olacak, Hepatit A aşısı olduğunuzu belirtmişsiniz fakat bu aşı 1-18 yaş aralığını kapsıyor diye biliyorum, öyle değil mi?

• @sencansinaygun Tebrikler, vizeniz hayırlı olsun 🙂 Mülakatınız perşembe günü olmasına rağmen pasaportlarınızı pazartesi teslim aldığınızı belirtmişsiniz. Sizin evraklarınız da @MERVESARI gibi cuma gününe yetişmedi mi? Bizim de mülakatımız perşembe günü ve dönüş uçağımızı ise cuma gününe aldık, o nedenle endişelendim. Şimdiye kadar okuduğum hiç bir DV2025 Viyana mülakatında ( @Flight101 ın yaşadığı genel sistem problemi hariç) pasaport tesliminin 1 günü geçtiğini hatırlamıyorum.

• @Ardando Bugün Viyana’da resmi tatil olduğu için pazartesiye kaldı. Size bir aksilik çıkmadığı takdirde ertesi gün teslim edeceklerdir.

• @ogo anladım teşekkürler bilgilendirme için

• @Ardando merhaba evet molnar sitesinde 18 yaş aralığında fakat devlette antikor sebebiyle doktor yaptı bizde sorgulamadık açıkcası 😌

• @Ardando soyleki bileti garantiye almak istiyorsaniz degisimli alin. Ben ne olur ne olmaz diye pazartesiye almistim ve sonuc cuma amerikada sistem çok kotuydu ve security kontrolu yapamadiklarini soyledi alize hanim. Eşimin mesela yapilmisti, ama sizin kontrolunuzu yapamadik dediler. Birde persembe gun mulakata giren kisi yogunlunada bagli biraz..

• ⭐⭐⭐

@sencansinaygun
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀
    Güzel bahsetmelerin için teşekkürler..Dur şimdi darlama ev telaşındayım 😉..😂😂😂

• ⭐⭐⭐

@blueboy21
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @MERVE-SARI Evet biletlerimizi zaten değişimli aldık fakat üstüste 2 mülakat deneyiminde de aynı durumu okuyunca dikkatimi çekti 🙂 Bilgilendirme için teşekkürler, vizeniz tekrar hayırlı olsun.

• @muammerkrgvs bende aynı problemi yaşıyorum. Teyit etmek amaçlı annemin ve tanıdıklarımızın e devletinde formül A belgesi istediğimizde onların evlendikten sonra ki soyadları görünüyor.

• @blueboy21 yeni hayatınızda sağlık, huzur ve bol şans dilerim

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @aliaytac41 geldi mi dostum pasaportun adresine?

• @aliaytac41 Adınıza çok sevindim. O meşhur söze sora geldi kısmını okuyunca ağlamam normal mi bilmiyorum ama umarım hayırlısıyla biz de duyabiliriz. Kazandı kısmında yaşanan mutlulukta mülakata 2 gün kala bu kadar sinirlerimin harap olacağını hiç tahmin etmemiştim. Her şey kolaylıkla ve gönlünüzce olsun.
    Bir sorum olacak, istenen belgelerde AIS kaydını yazmamışsınız(ya da ben okuyamadım:/ ). Biz çok büyük bir sorun yaşıyoruz ve oğlumuzun kaydını bir türlü yapamadık. Ds260a eklenmesine rağmen AIS kaydında kişi uyumsuzluğu hatası veriyor. Kaç mail atıp kaç arama yaptık bilmiyorum ama çözülemedi. Gerekli evraklarda AISi saymamış olmanız "acaba o kadar da önemli değil mi ki ya" gibi bi iç rahatlaması sağladı ama doğru mu anladım teyit almak için yazıyorum.
    Tekrar tekrar çok mutlu oldum, umarım hep güzel haberlerinizi alırız.

• @erg35 merhabalar, süreciniz için tebrik ederim sizin adınıza çok sevindim. Ben de hamileyken sağlık raporu almak zorunda kaldım, umarım bebeğimizde bir sorun yaşamayız. Gerekli evraklarda fotokopi olarak belirtmişsiniz ancak herhangi birini yeminli tercümanla veya apostil gibi bir işlemle götürmeniz gerekti mi?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |