Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

• ⭐⭐⭐⭐

@burakcan

O zaman kaybolan pasaportunuz ile ilgili konsolosluğa mülakat öncesi veya esnasında herhangi bir beyanda bulunmanıza gerek yok, ABD konsolosluğunun pasaport bilgilerinizin yer aldığı TC İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sistemine erişimi yok çünkü. Bol şans!

• ⭐⭐⭐⭐

@Buse-Demir-0

Sadece adresi yazmanızda bir sıkıntı yok, tavsiye edilmeyen husus otelin adı olan “Bishop Lei” adının yazılmaması.

• ⭐⭐⭐⭐

@Kendinle-İlgilen

Sonuçta dosyanızın Tiflis’e taşınması için talebinizi gönderdiniz mi? Dosya taşıma talebiniz KCC tarafından kabul edilmesine rağmen Tiflis’ten mülakat alamayacağınız hususunda endişe varsa Tiflis’ten de başka bir konsolosluğa taşıyabilirsiniz. Utanılacak sıkılınılacak bir durum yok ortada.

• @ATS16 beni rahatlattınız, teşekkürler. bütün gece bangkok maliyetlerini hesapladım. kabaca oğlumuzla kalabileceğimiz yerleri çıkardım, kabaca uçak ücretlerini çıkardım, eşimle konuştuk, o da onayladı sonunda. Taylandda her yıl 3 ay kalan bir arkaşımdan adres aldıktan sonra maili atacağım. Tiflis zaten kabul edilmemişti. Bir önceki talebimle ilgili açıklama yapmam gerekip gerekmediği konusunda kararsız kalıyorum ama sanki daha önce hiçbir şey yazmamışım gibi aşağıdaki gibi basit bir taslakla ilerleyeyim diyorum:

Dear KCC officer,
    I will be very happy if you transfer my DV case from xxx to xxx since I will be in Tailand during the visa interview period.... tarzı birşeyler yazıp here is the address that me and my family will stay during this period.. adres ve diğer standart bilgilerle bir daha deneyeceğim

İlk tiflis mailinde bu başlık altındaki 4. mesajdaki şablonu defalarca okuyup maile adresi yazmamam da beni kendimle ilgili endişelendirdiği için bu sefer biraz uyuyup maili öyle atacağım

sevgiyle kalın

• Bu ileti silindi!

• Merhaba, DS-260 formunu gönderdikten sonra fark ettiğim bazı basit ama çok sayıda hata var. Bu forumda verilen tavsiyelere uyarak, düzeltmeleri mülakat tarihini aldıktan sonra yapmayı planlamıştım. Ancak forum dışındaki bazı kaynaklarda, konsolosluğun formu kilidini açmayı kabul etmeyebileceği ve bu yüzden düzeltmeleri şimdiden yapmak gerektiği söyleniyor. Bu doğru mu? Eğer konsolosluk kilidi açmayı kabul etmezse süreç nasıl işler? Mail atarken düzeltmek istediğim tüm noktaları belirtmem mi gerekiyor? Ayrıca, çok sayıda düzeltme yapmak istemem bir sorun oluşturur mu?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

• @zakaria Merhabalar, forum dışındaki kaynakları bilmiyorum ancak önceki deneyimleri okuduğumda HK ve Bangkok özelinde böyle bir deneyim okumadım. Bütün okuduğum deneyimlerde mülakat tarihinizi alıp öyle açtırın deniliyor. Benim de düzeltmem gereken şeyler var ancak ben de current olmayı bekliyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@zakaria eğer "gerçekten basit hatalar"sa, ne formu açtırmakla uğraşın ne de konsoloslukta güncelleyin, gerek yok kendinize yeni stresler yaratmanıza. Adreslerdeki numaralar, sokak isimleri, tarihlerde sapmalar vs onların ilgilendiği, kontrol ettiği didikledikleri şeyler değil. Yine de tercih size kalmış tabi.
    Forum dışı kaynakları hiç bilmiyorum ama burada yüzlerce sayfa okudum, hiç bilgi güncellemek için formunu açtırmak isteyip olumsuz cevap alan birini görmedim. Arama da yapabilirsiniz forumda.
    Mülakat tarihinizi bir alın bence, ondan sonra düzeltmek istediğiniz varsa önemli birşey onu belirtin talep mailinizde, hepsini yazmanıza gerek yok. Açarlar formunuzu, istediğiniz düzeltmeleri yaparsınız çok istiyorsanız. Kolaylıklar dilerim.

• ⭐⭐⭐⭐

@zakaria, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, DS-260 formunu gönderdikten sonra fark ettiğim bazı basit ama çok sayıda hata var. Bu forumda verilen tavsiyelere uyarak, düzeltmeleri mülakat tarihini aldıktan sonra yapmayı planlamıştım. Ancak forum dışındaki bazı kaynaklarda, konsolosluğun formu kilidini açmayı kabul etmeyebileceği ve bu yüzden düzeltmeleri şimdiden yapmak gerektiği söyleniyor. Bu doğru mu? Eğer konsolosluk kilidi açmayı kabul etmezse süreç nasıl işler? Mail atarken düzeltmek istediğim tüm noktaları belirtmem mi gerekiyor? Ayrıca, çok sayıda düzeltme yapmak istemem bir sorun oluşturur mu?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Şimdi açtırırsanız form gönderme tarihiniz ileri atar ve bu yanlış bir hamle olur. Eğer önemli hatalar varsa, mülakat aldıktan 1 hafta veya 10 gün sonra ilgili konsolosluğa "Please unlock my DS260 form as I would like to make some revisions.
" şeklinde e-posta gönderdiğiniz zaman formunuzu açarlar ve istediğiniz kadar düzeltme yapabilirsiniz. Konsolosluğua detay vermenize gerek yok.
    Form açtırma talebi reddedilen bir deneyim görmedim.
    Forum dışı kaynaklara bakıp aklınızı bulandırmayın lütfen😉

• @yasinaf çok teşekkür ederim yasin bey demek istediğim buydu cevabımı aldım .

• @Serapp Aslında en güvendiğim kaynak Yeşilkart forumu olduğu için herhangi bir şey yapmadan önce doğrudan buraya sormak istedim. Simon ve ChatGPT aynı şeyi söyleyince, içim rahat etsin diye bir kez daha emin olmak istedim. Benim için en çok kafama takılan ve canımı sıkan şey, Türkiye'deki mailing adresimi şu anki adresimi olarak gösterdim, gerçek physical adresimi ise bir önceki adres şeklinde yazdım. Bunu düzeltmek istiyorum. Onun dışındaki hatalar hepsi küçük detaylar. O zaman olduğu gibi bırakacağım ve beklemeye devam edeceğim. Eğer gerçekten DS-260 kilidi açılmazsa, görüşmede sözlü olarak düzeltirim.

@Serapp @aysegul @nsercan hepinize teşekkür ediyorum

• @Buse-Demir-0 maili nasıl attınız ben de dosya taşımak istiyorum yardımcı olur musun

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@maskrein öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@Kendinle-İlgilen

KCC’ye göndereceğiniz taslak email bu iletide mevcut, denenmiş ve onaylanmış içerik. Siz kendi metin içeriğiniz ile devam etmek isterseniz tercih sizin.

Adres ile ilgili de arkadaşınızdan adres beklemenize gerekmiyor, booking.com’dan Bangkok için bulacağınız herhangi bir otel adresini email içeriğine yazmanız yeterli, mülakat zamanı bu beyan ettiğiniz adreste konaklama şartınız yok mülakat alabilirseniz. Sadece sorularınıza aldığınız cevapları değil, konu başlığını - DV2025 Mülakat Deneyimlerini baştan okumanız ve aktif olarak DV2026 Aşamaları konu başlığını takip etmeniz yararınıza olacaktır.

• Merhaba dosya taşıma için kcc ye mail attık hong kong için case 45xx suan beklemedeyiz. İlk bültende aktif oluruz gibi geliyo ama bu bekleme süresince hangi belgeleri toplamalıyız aşı vs bunun bi süresi varmı? Maliyetli işleri türkiyede yapmayı düşünüyoruz ama mülakat günü de belli değil o güne kadar aldıgımız belgelerin süresi vs geçer mi acaba bu bilgilere nereden ulaşabilirim teşekkür ederim

• @maskrein

Name-Surname :
    Case Number :
    Date Of Birth : gg/june/yyyy
    Mail Address:

Dear KCC Officer,

I kindly request to transfer my DV case from the U.S. Embassy in Ankara, Turkey, to the U.S. Consulate General in Hong Kong.

Below are the details of the address where I will be staying during this period:

Stay address: Bishop Lei International House.
    4. Robinson Road, Mid-Levels, Hong Kong.
    Country: Hong Kong

Please accept my transfer request and inform me once the transfer process is completed.

Thank you very much for your assistance.
    Best Regards.

• @ATS16 yazmistim otel adını ama dosyamın taşındığına dair mail geldi bugün sorun olmadı sanırım teşekkür ederim 🙏🏼

• @Serapp Teşekkür ederim. ABD adresi için paylaştığınız linkteki site bakımda, ulaşılamıyor. Bildiğiniz başka bir çözüm var mıdır?

• ⭐⭐⭐⭐

@ugur077, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Teşekkür ederim. ABD adresi için paylaştığınız linkteki site bakımda, ulaşılamıyor. Bildiğiniz başka bir çözüm var mıdır?

Siteleri çalışmıyor. Mesajda yer alan [email protected] e-posta adresine yazın.

Benzer Başlıklar

• 642
  • 180
  • 738
  • 73
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

153

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |