Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

• Teşekkür ederim Lufthansa nın sitesinden bakıyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@LUNAP

İlgili biletin fiyatına Lufthansa web sitesi üzerinden bakmanizi tavsiye ederim.

Sunexpress’in %50 ortaginin Lufthansa olması ve Swissair ile Lufthansa arasında codeshare antlaşması olması, Lufthansa’nin 2 x 23 kg uçak altı bagaj hakkı tanıması, Lufthansa web sitesi kullanım kolaylığı (kendi adıma çok mutluyum) ve bir çok uçuşun fiyat görüntülemesini LH web sitesi üzerinden yapılabilmesi nedeniyle ben çok tercih ediyorum.

Büyük konuşmak istemiyorum ama İstanbul havalimanı karmaşıklığına girmektense (son varış noktası IST değilse) ve Avrupalı taşıyıcıların her geçen gün TK’yi geride bırakan yolcu & servis kalitesi ile Avrupalı havayolları ilk tercihim olmaya devam edecek. İyi yolculuklar!

• ⭐⭐⭐⭐

@LUNAP

ZRH - TPA arasındaki direkt uçuşlari Swissair’in kardeş şirketi (genellikle tatil bölgelerine sefer yapan havayolu) Edelweiss icra ediyor. Bu şekilde biletlerseniz uçuş öncesi monitörleri takip ederken buna dikkat etmenizi tavsiye ederim.

• @ATS16 TK’nın kendi vatandaşına fiyat konusunda ayrımcı bilet politikası uygulaması, fahiş bilet fiyatları, kazanılan milin katsayısını azaltmaları (daha fazla alışverişe daha az mil kazanma), business ve uzun uçuşlarda kampanya azlığı, her geçen gün gerek uçak içi gerekse biletleme durumlarında hizmet kalitesindeki azalmalar, yolcu profilindeki düşüş sebebiyle bende son millerimi harcayıp artık kendilerine elveda demeye hazırlanıyorum. Ayrıca Amerika’ya iniş saatleri genelde kötü. Ağustos başı 2 haftalığına Türkiye’ye gidiyorum, gidişi mecbur mille THY’den aldım, ama dönüşte Air France + Delta Paris aktarmalı DTW’ye uçacağım, aktarmalı ilk kez deneyeceğim. Bilet fiyatı THY’nin yarısıydı. Paris’teki aktarma da sadece 1 saat 50 dk. Bakalım nasıl olacak.

• ⭐⭐⭐⭐

@erenotti %100 katılıyorum yazdıklarınıza. Aşağıdaki fiyatları az önce TK kendi web sitesinden baktım ve yorumu forum kullanıcıları yapsın!

10.09.25 Chicago-Istanbul-Bükreş
    20.09.25 Bükreş-İstanbul-Chicago
    2 parça x 23 kg bagaj dahil
    $616 kişi başı, THY

10.09.25 Chicago-Istanbul
    20.09.25 İstanbul-Chicago
    2 parça x 23 kg bagaj dahil
    $1.137 kişi başı, THY

• @ATS16 Milli Havayolumuz diyor ki, yabancı yolcunun ülkesine olan aktarmasını, aynı uçaktaki benim vatandaşım ödemiş olsun, gerçekten yüz karasılar.

• Arkadaşlar merhaba
    Varşova aktarmalı Chicago uçuşum var. Varşova'da havaalanında 5 saat bekleme görünüyor, yine LOT havayollarıyla uçuşa devam edilecek. Havaalanından çıkmayacağım. Bu durumda transit vize gerekiyor mu?

• Merhaba, transit vize gerekmez. Daha önce aynı şekilde LOT ile varşova aktarmalı uçtuk.

@fmaltun, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Arkadaşlar merhaba
    Varşova aktarmalı Chicago uçuşum var. Varşova'da havaalanında 5 saat bekleme görünüyor, yine LOT havayollarıyla uçuşa devam edilecek. Havaalanından çıkmayacağım. Bu durumda transit vize gerekiyor mu?

• Bu ileti silindi!

• @cttl Hala geçerlidir bu durum değil mi? Siz ne zaman uçmuştunuz?

• Evet halen geçerli. Tüm şengen bölgesinde durum aynı.
    Türkiyeden abd’ye uçuyorsanız, geçerli bir abd vizeniz varsa aynı pnr no ile seyahat ediyorsanız transit vize istenmez.

• @cttl Tamamdır. Teşekkür ederim.

• Thy ile uc rahat yemegi falan iyi zaten yilda 1 belki 5 yil donmeyecen afilli olsun rahatca

• Merhaba, Amsterdam aktarmali ucusum var. Bileti Deltadan aldim,bu dorduncu gidisim transit vize gerektirmedigini biliyorum ama delta appte transit vize gerektigini soyluyor. Herhangi bir bilgi girmemi soylemiyor sadece vizem oldugunu onaylamam gerekiyor, icime yine de bir kurt dustu. Delta Appte daha once boyle bir seyle karsilasan oldu mu ?

• Merhaba, Green Card sahibiyim ve Schengen vizem yok. ABD uçuşlarında ekstra güvenlik kontrolleri oluyor. Lufthansa’dan alacağım bu biletin Frankfurt’ta yaklaşık 15 saat bekleme süresi var. Bu uçuşta vize gerekli olabilir mi? Tecrübesi olan varsa bilgi verirseniz sevinirim.
    sssd.png

• @onat-kızıltepe thy den al yada air canada

• ⭐⭐⭐⭐

@onat-kızıltepe

Bu şekilde biletlemeniz halinde Schengen veya transit vizeye ihtiyacınız yok, bahsi geçen süreyi terminal 1’den ayrilmaksizin geçirebilirsiniz. Bu sürede hava tarafındaki lounge veya NapCab hizmetini kullanabilirsiniz dinlenmek için.

• Arkadaslar selamlar size nacizhane bir sorum olacak , biz esimle yilbasina yakin bir zamanda aktarmali ucus yapacagiz ve Green Cardliyiz,
    Gidis KLM hava yollari ile Chicago-Amsterdam-Istanbul olacak 4 saat 40 dakika amsterdamda aktarma bekleme olacak.
    Donus Air France ile Istanbul-Paris-Chicago olacak 6 saat 35 dakika pariste aktarma bekleme olacak.
    Fakat donus esnasinda turkiyedeki kedimizide yanimizda getirmek istiyoruz ve size sorum bu aktarmalarda problem yasarmiyiz acaba hem gidiste hemde kedi ile beraber donuste transit vize gibi problemler.
    Yardimlariniz icin cok tesekkur ederiz simdiden saglicak ile kalin.

Screenshot 2025-09-12 at 11.42.25 PM.png

• @BatuhanGnc, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Arkadaslar selamlar size nacizhane bir sorum olacak , biz esimle yilbasina yakin bir zamanda aktarmali ucus yapacagiz ve Green Cardliyiz,
    Gidis KLM hava yollari ile Chicago-Amsterdam-Istanbul olacak 4 saat 40 dakika amsterdamda aktarma bekleme olacak.
    Donus Air France ile Istanbul-Paris-Chicago olacak 6 saat 35 dakika pariste aktarma bekleme olacak.
    Fakat donus esnasinda turkiyedeki kedimizide yanimizda getirmek istiyoruz ve size sorum bu aktarmalarda problem yasarmiyiz acaba hem gidiste hemde kedi ile beraber donuste transit vize gibi problemler.
    Yardimlariniz icin cok tesekkur ederiz simdiden saglicak ile kalin.

Screenshot 2025-09-12 at 11.42.25 PM.png

Yetiskin insan olarak bile bekleme sureleri dayanilmaz oluyor, kedi icin cok zor olacak. 1.ucak, sonra uzun beklemeli bir havalimani, sonra 2. ucak. Butun bu mekanlarda yepyeni kokular nedeniyle strese girecek. Ucaktan inince umarim cok sira beklemezsiniz. O bekleyis de buyuk problem oluyor. Gitmeden Global Entry almanizi tavsiye ediyorum, donuste cok rahat edersiniz. Ben THY'yi tercih ederdim dogrusu, kediyle aktarmali ucus cok kolay degil. Amsterdam'da laf anlatmak da cabasi.

• @Karagoz Amsterdam da yohotel var liman içinde mis gibi uyuyup duşunu alıp geri uçuşunu gidersin mis

Benzer Başlıklar

• 106
  • 7
  • 4
  • 21
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |