Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @arnblt Acaba neye göre değişiyor bu. Bahsettiğimiz 14 yaşında bir çocuk. Pasaportunu da bahsettiğimiz gibi otomatik vatandaşlık ile aldığını varsayarsak n600 formu hangi durumlarda submit etmesi istenecek ?

• @toprock üniversitede veya herhangi bir scholarship alma durumunda N600 istendiğini biliyorum. Ama bana garip gelen pasaport yenileme zamanı geldiğinde istenebilecek olması. Pasaport 5 yıllığına çıkıyor. Çocuklar o zamana gelindiğinde 18 i geçmiş oluyorlar. N600 yerine N400 de olabilirdi ama herhalde zaten pasaport var diye N600 istiyor olabilirler. En iyi 16-17 yaşında N600 submit edip belgeyi almak.

• çok teşekkür ederim cevap için.
    son bir soru sadece.
    Pasaport başvurusunu yaparken çocuğun götürmesi gereken hangi evraklar olacak. Hadi anne baba sertifika ile alabiliyorlar, çocuk bunu nasıl ispat ediyor da başvuru yapabiliyor ?

• @toprock çocukla beraber anne ve babanın birlikte gitmesi zorunlu. Annenin ya da babanın sertifikasının orjinali (eğer birlikte basvuru yapıyorsanız fotokopisi) Cocugun Green Cardı, konsolosluktan birth extract belgesi, fotograf, DS 11 formu, anne ve babanın ehliyet fotokopileri. Ayrıca anne vatandaş olduğu için iş biraz daha kolay oluyor. Babadan dolayı vatandaşlık almalarda meşruluk belgeleri talep edilebilir. Legitimity.

• Artik eligible olanlar ABD passport yenilemesini online yapabilecekler:

• Merhabalar,
    Cocuk icin basvuruda, ingilizce evlilik belgesinin konsolosluktan mi alinmasi gerekiyor?

• ⭐⭐

Sizlerle güncel deneyimimi paylaşayım:

Bizim vatandaşlık belgemize dayanarak çocuğumuz için yaptığımız pasaport başvurusunda e-devletten aldığımız doğum belgesi, içeriğinde terimlerin İngilizce karşılıkları yer almasına rağmen kabul edilmedi ve İngilizce tercümesi istendi.

Tercüme yaptırdık ve gönderdik. Bu defa da doğum belgesinin doğumdan itibaren bir yıl içerisinde çıkarılmış olmadığı gerekçesiyle kabul edilmeyeceği bildirildi.

Yani eğer çocuk örneğin Temmuz 2010'da doğduysa, belgenin en geç Temmuz 2011'de düzenlenmiş olması gerekiyor!

Böyle bir belge yoksa doğum tarihine yakın tarihlerde düzenlenmiş, ebeveyn ve çocuğun adlarını içeren hastane kayıtları, sigorta kayıtları gibi belgelerin sunulması gerektiği ya da DNA testi yaptırılabileceği bildirildi.

Bildiğim kadarıyla e-devletten ya da konsolosluktan yeni tarihte alınmış doğum belgesiyle çocuklarına pasaport alabilen forum sakinleri olmuştu.

Uygulama genel olarak değişti mi, yoksa bize mi böyle denk geldi bilmiyorum.

DS-11 ve DoS yönergelerine göre bu bahsedilen şartların doğumla kazanılan vatandaşlıklara özgü olduğu, yabancı ülkede doğan çocuğun ebeveyn vatandaşlığına dayalı vatandaşlık kazanımında uygulanmaması gerektiği kanısındayım.

Forum sakinlerinin bilgisine sunmak istedim.

• @saulgoodman e-devletten aldiginiz Formul A-B-C belgeleri AB ulkeleri icin gecerli belgeler. O yuzden Almanca ve Fransizca karsiliklari var. Ingilizceleri arka sayfada. ABD bu belgeleri gecerli belge olarak kabul etmiyor. (Bu bilgiyi konsolosluktan email ile aldim)
    Dolayisiyla konsolosluga gidip Birth Extract almaniz gerekiyor.

Ben 2 ayri USPS de bu konuda sikinti yasadim. Hatta sikayet ettim ve bana yetkili biri geri donus yapti. Bana verdikleri cevapta aslinda kendilerinin bu konu da bir yetkileri olmadigini sizin verdiginiz belgeyi dogrudan ilgili kuruma gondermeleri gerektigini soylediler. Ama bu sekilde gonderirlerse basvurunuzun reddedilme ihmali yuksek demislerdi.

Bende gidip konsolosluktan gidip Birth Extract aldim.

Selamlar.

• Merhaba ilk defa pasaport basvurusunda bulunacagim, naturalization certificate'de dogdugum ulke TURKIYE olarak yaziyor, ancak Department of State'te TURKEY yaziyor, Turkiye secenegi yok bur bir sorun yaratti mi kimseye?

• Turkiye. resmi adini ingilizce olarakta TURKIYE olarak degistirdi diye biliyorum. Benim basvuru formlarinda da TURKIYE yaziyor. Umarim sorun olmaz.

• passport basvurum approved sorun olmadi turkiye vs turkey.

• Oglumun passport yeniledik. 8 Nisan da normal sekilde (not expedite) basvurduk. Bugun yani 30 Nisan da posta ile geldi.

• @MySea merhaba. Pasaport yenileme icin N600 belgesi gibi bir sey istiyorlar mi ? Tabi sorum oglunuz ABD dogumlu degilse gecerli ? Tesekkurler

• @arnblt Bizimki ABD dogumlu. O yuzden, sadece eski passportunu istediler.

• @arnblt ABD doğumlu olmasa da, sadece eski pasaportunun yeterli olması lazım.

• @Ryback Evet dogru. Dogum ile veya sonradan vatandas olma durumunda da ayni sey gecerli. Eski passport varsa, onu veriyorsunuz. Yoksa, dogum veya vatandaslik belgesini veriyorsunuz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

128

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |