Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

YeşilkartForum kurucumuz Ali Cihan bey, Çocukluk Çağı Kemik Kanserine Karşı Geliştirdiği Tedaviyle “OutSmarting Osteosarcoma 2025 Hero Award” Ödülünü Aldı!

• Not: Bu konu başlığı oluşturulurken ChatGpt den yararlanılmıştır. @crazycells beyi canı gönülden tebrik ederiz. Ali Cihan bey çalışma ve ödül hakkında bizi bilgilendirecektir

Memorial Sloan Kettering Cancer Center’dan araştırmacı Ali Cihan, çocuklarda görülen agresif kemik kanseri türü osteosarkom üzerine yaptığı çığır açıcı çalışma sayesinde, MIB Agents tarafından düzenlenen “OutSmarting Osteosarcoma 2025 Hero Awards” etkinliğinde ödüle layık görüldü.

👨🔬 Çalışmanın Adı:
    “Because of Isaac: Targeting EPHA2 with Dual-Armored CAR T Cells for Immunotherapy in Pediatric Osteosarcoma”

🧬 Çalışmanın Özeti:

Ali Cihan ve ekibi, çocukluk çağı osteosarkomunda umut vadeden bir bağışıklık tedavisi geliştirdi. Bu çalışmada, kanser hücrelerinin yüzeyinde bulunan EPHA2 adlı proteini hedefleyen, genetik olarak programlanmış özel T hücreleri (CAR-T) kullanıldı.

Üstelik bu hücreler, tümörün bağışıklık sistemini bastıran etkilerine karşı korunmak için çift zırhlı (dual-armored) şekilde tasarlandı. Böylece, hem tümörü yüksek hassasiyetle tanıyor hem de uzun süre aktif kalabiliyor.

🎯 Amaç:
    Klasik kemoterapiye dirençli, metastatik veya tedaviye yanıt vermeyen çocuk osteosarkomlarında etkili ve hedefe yönelik bir bağışıklık tedavisi sağlamak.

🔬 Çalışmanın önemi:

EPHA2 hedeflemesiyle seçici tümör imhası

Dual-armored CAR-T teknolojisi sayesinde daha kalıcı etki

İleri düzey bağışıklık mühendisliği kullanımı

📍 Etkinlik Bilgisi:

Organizasyon: MIB Agents – Make It Better Foundation

Destekçiler: National Cancer Institute, St. Jude, UCLA, UCSF vb.

Konuşmacılar: MSKCC, Cleveland Clinic, Seattle Children’s gibi önde gelen merkezlerden araştırmacılar

Video bağlantısı:

🩺 Not: Osteosarkom, çocuklarda en sık görülen kemik tümörlerinden biridir. Bu gibi çalışmalar, tedavisi en zor olan kanser türlerinde yeni umutlar doğuruyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

insanların hayatlarına sadece forum sayesinde dokunmayıp, daha yüce konular ile de el uzatmak..
    bambaşka bir seviye bu, iyi ki varsin @crazycells

• Mükemmelllll çok grur verici 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

• Söylenecek çok şey var aslında ama hepsinin özeti sanırım; "İyi Ki Varsınız..!!"

• ⭐⭐⭐⭐

Müthiş bir haber! Böyle anlamlı bir başarıya imza attığı için Sayın @crazycells i can ve gönülden kutluyorum. Gerçekten çok gurur verici👏👏👏👏👏👏

• ⭐⭐

Tebrikler Ali Cihan Bey 🍾🥂

• Gurur verici bir haber @crazycells tebrik ediyorum başarılarınızın devamını dilerim.

• ⭐⭐⭐⭐

tebrikler @crazycells 👏

• Bu ileti silindi!

• Şimdi daha da gözümde büyüdünüz. Tebrik ediyorum.

• Sayin @crazycells tebrikler ve basarilarinizin devamini dilerim!!

• Tebrikler, çok güzel bir haber @crazycells . Basarilarinizin devamini dilerim. 👏

• ⭐⭐⭐⭐

Tebrikler @crazycells, emeğinize sağlık 🙏🏻 Basarilariniz daim olsun 🍀🧿

• Sayin @crazycells , harika bir haber. Cok mutlu oldum. Tebrik ederim. Basarilarinizin devamini dilerim 👏👏👏👏

• @Muhtaradana Tebrik ederim güzel insan Ali Cihan iyi ki varsınız

• ⭐⭐

Tebrikler @crazycells ,insan ve çocuk hayatına dokunan çalışmalar içinde olduğunuzu bilmiyordum. Araştırmalarınızın devamında başarılar diliyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

çok çok gurur verici gerçekten.. az önce törenden bir kesit de izledim, Ali Cihan'ı gördüm, konuşmasını dinledim ve kendi kardeşimi dinler gibi gururla dinledim.. son haftalarda arada aklıma geliyordu foruma bakarken nerelerde acaba, belli ki meşgul o yüzden artık forumda aktif değildir elbet diyordum ama böylesini tahmin edememiştim tabiki (utanma emojisi gelsin buaraya). İyi ki varsın @crazycells , çokça sevgiler..

• Forumdan fazlasına olan katkınız için her açıdan sizleri tebrik ederim ve kutlarım @crazycells iyiki varsınız bu forumda açıldığı günden beri bir sürü kişiye hiçbir ücret talep etmeden yardım ettiğiniz gibi ek olarak bu tarz projelerde adınızın geçmesi çok gurur verici iyiki varsınız başarılarınızın devamını diliyorum 👏 👏 👏

• Bu güzel forumun yaratıcısını merak ediyordum. Arkasında sizin gibi kıymetli bir bilim insanı olduğu gördüğümde hiç şaşırmadım. Aldığınız ödül aslında bizim için de çok kıymetli. Yurt dışında Türklerin sadece hizmet sektöründe değil; farklı birçok alanda da var olabileceğini gösteriyorsunuz oradaki insanlara. Ne kadar gurur duysak az... İyi ki varsınız.

• Bizleri gururlandırdınız🙏Başarılarınızın devamını dilerim.Dünyanın sizlere ihtiyacı var🧿🧿

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |