Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @akara detayları paylaşırsanız seviniriz

• 30 bin dolar swıft belge talebi ile beklemede idi, açıklayıcı dilekçe yazdım (tamamen aktarma sebebimi yazdım) ve hemen para bofa hesabıma geçti. 35 dolar bofa 254 TL TEB kesinti yapmış.

• Arkadaşlar şimdi ilk kez abd ye gireceğim 20 veya 21 bin dolar üzerimde giriş yapamazmıyım ?

• @myof61 yaparsınız sadece girişte beyanda bulununca size bir form dolduruyorlar. Swıft ile ugraşmazsınız.

• ⭐⭐⭐⭐

• @akara peki benim ingilizcem yok formu nasıl doldurabilirim birde ne tür bir forum yani borç para aldım vs desem sıkıntı olur mu

• @akara ben direkt üzerimde götürmeyi planlıyorum sıkıntı olur mu ?

• @myof61 yok olmaz ilk girişiniz ise zaten sizin zarfınızı alıp kontrol edecekler ve vizenizini uzatan damgayı basarlar aynı yerde bu nakit para için bir form dolduruyor görevli ad soyad dogum tarihi gibi bilgiler var . Birde adres yazıyorsunuz. Görevli miktarı yazıp imzalıyor bu kadar oda sizin beyanızı göre bence üzerinizde ne var ne yok söyleyin.

• @akara 20k yada daha üstü götüreceğim inşallah dediğiniz gibi olur bir sıkıntı yaşamam malum dil bilmiyorum anlaşamam kendimi ifade edemem diye endişeliyim

• ⭐⭐⭐⭐

@myof61

İngilizce ile sıkıntı yasayacaginiza inaniyorsaniz, derdinizi anlatan bir metni Türkçe olarak hazırlayıp chatgpt’den Ingilizce olarak derlemesini/tercumesini alabilirsiniz, çıktısını yanınıza alarak girişte bahsi geçen yazıyı sunabilirsiniz CBP memuruna.

ABD’deki hayatınızın geri kalaninda İngilizce hususunda nasıl ileeleyeceginiz hususunda bir ön çalışma yapmışsınızdir herhalde. Bol şans!

• @ATS16 henüz hiç birşey yapmadım 😄

• ⭐⭐⭐⭐

@myof61

Hangi eyalete/sehire göç etmeyi planlıyorsunuz, umarım başlangıç esnasında size destek olabilecek ve sizi hayal kırıklığına uğratmayacak bir yakininiz vardır sadece Türkçe bilmeniz nedeniyle. $20K nakit ile seyahat süresince (cebinizden ayırmayın, baş üstü bagaj bölmesini aklınızdan dahi geçirmeyin) ve bankaya paranizi yatirincaya kadar ki sürede de dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

• Yarın sabah teksasa uçuyoruz, salı ya da çarşamba bofa’dan hesap açıp, yapıkredi hesabımdan yaklaşık 50k doları swift ile hesabıma göndermeyi planlıyorum. Yalnız son 2 sayfadaki yazılanları okuyunca biraz ürktüm. 🙂 yapıkrediden parayı göndermeye çalışınca benden belge isterlerse ben abdde iken bu süreci nasıl yönetebilirim, bofa irs’e bildirim yapınca irs benden izahat isterse maaşlarımızdan biriktirip aldığımız bu parayla alakalı nasıl bir açıklama yapabilirim? Bilgisi ve/veya yorumu olan arkadaşların tüm cevapları için şimdiden teşekkürler.

• @planning-and-cc bence yaninizda ilk ihtiyac miktarini nakit goturup sinirda beyan yapin. Bankaya elden yatirin, swift yaparken kesin turk bankasi belge talep edecek. Turk bankasindan da 10K alti parca parca swift yapin derim. TEB ile bofa anlasmasi var belki bilginiz yok ise hereunder 300 dolar masrafsiz cekim izni veriyor. Nara ve teb benim bu sayfada gecmis tecrubelerden okudugum masrafi en az olanlar karar sizin, hayırlı yolculuklar

• ⭐⭐⭐⭐

@planning-and-cc

Sn. @akara’nin ilettiklerine ilave olarak her swift’de evrak beyanı talep edilmez kaynağını gösterir, göndereceğiniz meblağ yükseldikçe kanıt belge talep edilmesi ihtimali artar.

Enpara - BofA swift transferlerinin hiç birisinde şimdiye kadar destekleyici evrak talep edilmedi benden. Zaten bireysel bankacılık müşterisi olarak günlük yapabileceğiniz swift limiti belli.

Size tavsiyem $9.999 tutarını aşmayacak şekilde nakiti yanınızda bulundurmanız (bu durumda ülkeye giriş esnasında herhangi bir beyana gerek kalmaz) ve geri kalani da iki esit swift transferi ile, iki transfer arasına 2-3 gün zaman buradan transfer etmeniz olur.

Guncel komisyon kesintisi Enpara TL 356 + BofA $15 + muhabir banka $18.

https://yesilkartforum.com/forum/post/469536

Her geçen gün artan kur nedeniyle, Enpara’dan güncel yapılacak günlük swift limiti “TL 999.999 / güncel USD satış kuru” olarak değişiyor.

• Sn. @ATS16 'ye ilave bende teb guncel kesinti oranini yazayim. TEB 254 TL + BOFA 15$ (gonderim miktari arttikca bofa kesinti artti bende 30K $ icin 35$ kesinti yapti)

• @ATS16 teşekkür ederim

• Merhaba ABD içinde bir bankadan bir bankaya 2000 dolar transfer yaptım. 30 dolar fee kesildi. Bilginiz olsun.

• @Temel-İspanyolca zelle gibi uygulamalarda kesmiyor. Bofa da zelle diye bir transfer sistemi var bizdeki gibi mesai saatlerinde transferden kesmedi bende.

• Evet hocam ben de yeni keşfediyorum. Ona mutlaka bakacağım. Buraya sonradan geleceklere önemli katkısı olacaktır yazışmaların.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |