IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Yakın zamanda mülakat'a giren olduysa mülaktla ilgili bilgiler paylaşabilir mi? Teşekkürler.
-
Merhaba,
I-130 basvurumuz onaylandir ve NVC aşamasına geçiyoruz.
Bu aşamadaki sponsorluk harici belgeler için, I-130da kullandığımız belgelerin aynısını yükleyebilir miyiz?
Bir başka sorum da daha önceden sponsor olmuş kişi tekrardan sponsor olabilir mi ilk sponsorluk ne kadar sürüyor?
-
@lastvect bir kişinin sponsorluğu sadece sponsor olunan kişi vatandaş olursa, ölürse, üzerinden 10 yıl geçerse, göçmenliği yasal olarak bırakıp ülkesine dönerse sona erer
-
@Tuğrul-Mert-Karakaş merhaba, 2 temmuzda mülakata girdim. Adli sicil kaydı, nüfus kayıt belgesi aile, evlilik cüzdanı ve bir fotoğraf aldılar. Getirdiğim hiçbir belgeye bakmadılar benim mülakatım yaklaşık 1 dk sürdü ne zaman evlendiğimi ve eşimin ne iş yaptığını söyledikten sonra vizeniz onaylandı bir hafta içinde vfs den teslim alabilirsiniz dediler ve görüşmeyi sonlandırdık. Yaklaşık bir hafta sonra da ankara vfs den gidip pasaportumu teslim aldım. Benim görüşmem oldukça basit geçmişti yabancılara verilen red oldukça fazla sabah 8 de olan mülakatımı saat 11.30 gibi sonlandırdım biraz geç sürdü çünkü bir hanımefendi sorulan sorulara düzgün karşılık vermeyince onu çok bekledik ve inanın onayı vermek için ellerinden geleni yapıyorlar red durumu tamamen yabancılar için bence. Umarım yardımcı olmuşumdur başarılar dilerim :)
-
@umutmuftahi belgeyi yüklememizin tam 15. Gününde DQ oldum
-
@esrayl9 sürecinizi imzaya taşımadığınız için soruyla sormak zorunda kaldım, ne zaman DQ oldunuz acaba?
-
@Refiks 29 mart tarihinde DQ maili aldık
-
I-130 formu dolduruken istenilen evrakları ingilizceye çeviripte mi yüklememiz lazım. Süreci farklı bir ülkede ilerleteceğiz. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
@Tuğrul-Mert-Karakaş merhabalar, evet ingilizceye çevirtip onaylatmanız gerekiyor.
-
@Turhan-0 Hayırlı olsun :) çocuklarla randevu günlerimiz aynı olmaz diye dertlenmiştim herhalde artık aynı güne verirler randevuyu.Dq olanlarda çoğalınca belki baskı olurda randevu dağıtmaya başlarlar
-
Merhaba mülakatta 221g verilip yeni sponsor talep edilmşti. Yeni sponsorun tüm evrakları hazır. Yalnız ceac e yeni sponsoru ben ekleyemiyorum [email protected] mail gönderdim 2 gün sonra evraklar nasıl yüklenir diye basit bir yönerge maili geldi ceac last update güncellendi sonra ben tekrardan mail gönderdim yeni joint sponsor ekleyemiyorum bunu siz Manuel olarak ekleyebilir misiniz diye 10 dakika sonra tekrardan aynı cevabı gönderdiler sonra ben daha basit dille hem Türkçe hem İngilizce mail attım pasaportu ve ceac ektan görüntüsünü ekledim gönderdim. Ortalama ne kadar sürede yeni sponsoru eklerler çok ağır ve yavaş ilerliyor süreç
-
@Alfa-Centauri Ben bilir kişi değilim ama belki de, NVC'ye case inquiry göndererek yardım talep edebilirsiniz ama oda hızlı olmuyor bir hafta alıyor
-
@Seyduna Temmuz ayıda bitiyor ve size hala bir mülakat tarihi atanmaması inanılmaz gerçekten inanılmaz ağzım açık izliyorum bir an önce mülakatların verilmesi lazım sizin durumunuz ne yalan söyleyeyim geleceğime yönelik benide endişelendiriyor hocam ://
-
@Ekto-Oktan DQ olmadan önce Ağustos'ta giderim herhalde diye düşünüyordum, şimdi Aralık'a kadar giderim inşallah diyorum :D gülüyorum ama sinirlerim çok yıprandı. Büyük bir adaletsizlik söz konusu. 5 dakikalık görüşme için çektiğimiz çile, çile değil işkence resmen
-
@Alfa-Centauri Petitioner seçenegi ile giriş yapmayı denediniz mi? (Yalnızca bir öneri)
-
Merhabalar, bilgisi olan arkadaşlarımız cevaplarsa çok memnun olurum. Eşim ile birlikte bir soru ile ilgili çıkmaza girdik. Mülakata gidildiği zaman 10 yıllık green card
*Vize başvurusu yapıldığı halde 2 yıl içinde hâlâ vize başvurumuz onaylanmayınca mı veriliyor? Yoksa;
*Evlilikte 2 yılı doldurulmuş ama hâlâ vizesi onaylanmayanlara mı veriliyor?
Sorum biraz kafa karıştırmış olabilir. Kendimi tam ifade edemedim ama dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım.
Bizim evliliğimiz Ağustos ayında ikinci yılı doldurmuş olacak henüz randevu maili almadık avukatımız bu gidişle mülakat görüşmesinde yüksek oranda 10 yıllık green card alırsınız diyor ama emin olamadım. -
@Seyduna ben de ağustos sonu ya da eylül başı %90 gidiyorum diye düşünüp üstüne İstanbul’daki evimi kapatıp ve tüm arkadaşlarımla vedalaştım :D Kocaeli‘ye annemin yanına taşındım son ayları birlikte geçirelim diye ama :D
-
Ben de aynı şekilde Eylül diye düşünüyordum. Bu haftadan umutluydum randevu konusunda ama maalesef hala gelmedi. Umarım Temmuz ayını randevu tarihi almış şekilde kapatırız.
-
@Refiks İnanılmaz bir konsolosluk Ankara ya, tamam biliyoruz yoğunlar ama yani her ay 10 kişiye versen yine insanlar mağdur olmuş hissetmez ama işte... Herkes psikolojik açıdan perişan oldu
-
@Turhan-0 Benim bildiğim evlilik süresi iki yıldan az olunca CR-1 vize kategorisine giriyorsunuz, ancak evliliğiniz 2 yıldan uzunsa IR-1 vizesi kategorisine giriyorsunuz. IR-1 kategorisindekilere uzun süreli green card veriliyor diye biliyorum. Bizimki de Kasım ayında ikinci yılı doluyor, o zamana kadar gidemezsem NVC'ye case inquiry gönderip ne yapabileceklerine bakacağım
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum