Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @patron3535 askere yazılmayı bile düşündüm açıkçası. Sureci araştırıyorum

• @nazliozdamar
    Merhaba,

Gördüğüm kadarıyla şu an Nisan, Mayıs 2022 civarındaki PD'ler USCIS'den onay alıyor. Yani onayınız yakın olabilir.

Bununla birlikte defalarca art arda hızlandırma talebinde bulunabilirsiniz.

• @Lifepark-0

Merhaba,

Daha önce de bu tavsiyeyi vermiş olabilirim. Aşağıdaki sıralamayı takip edebilirsiniz isterseniz.

1. Orduya kaydolup vatandaş olup eşinizi getirmek
    2. Eşinize evlenmeden vize alıp (Öğrenci, turist, vs) içerde beraber beklemek
    3. Evlendikten sonra F2A'e başvurup süreci Tr'de beraber beklemek

Ayrıca kendi önceliklerinize göre bu sıralamayı değiştirebilirsiniz de

• @ICu Hocam içeriden aos yürütme sürecini düşündük. Sadece sponsorluk kısmı aklımızı karıştırıyor. Normalde gelirim gerekli olan miktarın üzerinde olacak ama sadece bırkaç aylık tax geçmisi olacak. 1 yıllık veya 3 yıllık mı olması gerekiyor ? Başka bir sponsor mu bulmalıyız ?

• @Lifepark-0

Maalesef AOS sürecini detaylı bilmiyorum. Ne kadar bir tax geçmişi olduğu konusunda fikrim yok. Ama konu hakkında internette reddit, vs gibi yerlerde bilgi bulabileceğinizi ümid ediyorum

• @ICu mail geldi uscis’tan, dosyanizi kontrol edin diye, aktif bir şekilde inceleniyor diyor yine, ama güncelleme güncellemedir. Boşuna atmazlar maili. Approved olacak insallah diye düşünüyorum umuyorum..

• @nazliozdamar 2 farklı hesap kullanıyorum, sorunuza gelirsek ben usa değilim, tr de idim başvuru yaparken şimdi almanyadayım, işte uscis kabul ederse mülakata almanyadan girecem, umarım daha da beklemeyiz

• @Lifepark-0 mantıklı bir yaklaşım sanırım eskiden askere alınır alınmaz 1 ay içinde vatandaşlık oluyordu teşvik için herhalde şimdi değişti diyorlar 6ay falan bekleniyor sanırım iyi araştırmak lazım.

• Merhabalar nvc onayımız geldi nvc onayından sonra ortalama nekadar süre sonra konsolosluk randevusu alırız tecrübe eden varmı yakın zamanda. Bu arada f2a başvurumuz tarihî nisan 2022 onayımız yeni geldi uzun süre oldu inşallah bekleyen herkes alır

• @Recep-Toraman bize onayımızdan 26 ay sonra randevu verildi 😔

• @kuzeymelissa Bence sizinki anormal bir durum

• @Recep-Toraman merhaba uscis aşamanız ne zaman onay gelmişti, nisan 2022 den sonra? bizde sizden 2 ay sonra başvurduk ama daha uscis onayını almadık, nvc ne zaman geçecezde onay gelecek..

• Yasaklı

@kuzeymelissa siz Türkiyeden başvuru yaptınız değilmi ? PD tarihiniz mi şubat 2022 ?

• @nazliozdamar Merhaba Nazlı, sizi en iyi anlayabilecek kişilerden biriyim. Bizim F2A sürecimiz sizinkiyle hemen hemen aynı tarihte başlamış (2 hafta sonra). Ben Amerika'dan avukat aracılığıyla başvurdum, tek başıma Amerika'daydım, eşim Türkiye'deydi. Gerçekten akıl ve ruh sağlığını etkileyen bir süreç, acı kıyaslamak en nefret ettiğim şey başıma gelenleri yazmiyorum o nedenle. Avukatım ile expedition için başvurduk, ilkinde ABD'den rapor aldım psikolojimin iyi olmadığına ve bu durumun fiziksel sağlığımı da etkilediğine yönelik, kabul etmediler. Devam eden süreçte tiroit kanseri oldum hatta 🙂 Sonra tekrar başvurduk hani eşimin yanımda olması lazım tedavim için sağlığım için diye. Gene kabul etmediler. Gerçekten ölüyor olmamız lazımmış..

Demem şu ki, maalesef expedition koşullarını karşılamak çok zor. Şimdi artık tünelin ucunda zayıf da olsa ışık göründü diye beklemek gerekiyor zannediyorum. Sevgiler 🩷

• @kıvanç merhabalar bizim de yeni onayımız geldi 3 Nisan da

• Uscis onayı sonrası süreç hızlı nvc onayı 1 ayda geliyor şuan konsolosluk randevusu bekliyorum inşallah oda hızlı gelir

• @Recep-Toraman 3 yılda gelmiş onay, bizim 3 yıl 2 ay oldu umarım yakın zamanda gelir inşallah

• @Recep-Toraman evet şuan priorty date current görünüyor vise bulleten de, mülakat verirler konsolosluk da müsaitlik varsa

• Yasaklı

Bizim PD tarihimiz 10 Jan 2022 ama hala interview date bekliyoruz. Önce kızım 16 yaşına girdiği için sabıka raporunu yenileyin dediler yenileyip upload ettik siteye. Ama hala ses soluk yok. Visa bulletinde aktif olalı 2 ay oldu. Nvc onayı geleli nerdeyse 3 sene oldu . Ama hala ses yok seda yok. O yüzden bir takım parametreler üretip ona göre şu tarihte olur veya olmaz demeyin.
    Bu süreçlerin hiçbir anlamlı tarafı yok. Tamamen kafalarına göre takılıyorlar. Dosyanız yanlışlıkla adamın masasının altına düşse yandınız.
    Amerikada 5 yıldır yaşayan biri olarak söylüyorum, hiç birimiz Amerikadaki ya da konsoloslukta çalışanların umrunda falan değiliz. Bu insanlar dikkatsiz, önemsiz ve tamamen saat dolduran ve ne kadar az iş yaparsa bununla gurur duyan insanlar. O yüzden naçizane tavsiyem çok ümit bağlamayın. Olursa piyango olarak görün. Tam 4 senedir kızım için bekliyorum. Kanser hastasıyım belkide yakında ölüp gideceğim. Tam 3 yıldır kızımı görmüyorum. Seyahat edemiyorum. Umurlarında mı ??? Hayır tabiiki…!!!

• @Procedure Bende kizim için bekelemiştim sizi anlıyorum bizim süreç 3.5-4 yıl arası tamamlandı uzun ve yorucu gerçekten. Bence düzenli bir sistem işliyor ancak yavaş sebebi ise önceliğin vatandaş eş ve çocuklarınında olması. Biz gecikmelide olsa yayınlanan hangi kategoriye hangi konsolosluk ne kadar vize vermiş onu takip edip ordan tahminlerde bulunuyorduk. Türkiye ye giriş yol geçen hanı olduğu için çevre ülke vatandaşları da tüm işlemlerini Ankara da yapıyor buda gecikmeye etken bakıyorsun o ay 12 adet f2a verilmiş sadece 1 tane Türk vatandaşı var alanlar arasında falan bu kadar detaylı şekilde bakıp dahada üzülüyorduk ayrıca yüzlerce afgana heray göçmenlik vizesi falan dağıtıyorlardı neler neler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |