Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ücretli Green Card Çekiliş Başvurusu (One Big Beautiful Bill Act - Mayıs 2025 Yasa Tasarısı)

Gündem
84 29 3.3k 27

  • @newbie97 eyvallah hocam 😃 ilk çekilişimde fazla üzülmedim , Hem maddi manevi kendimizi geliştirme fırsatımız olur belki. Seneye inşallah çıkar size de hocam.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Yasa bugün (bence özellikle 4th of july ı seçmiştir trump imzalamak için :)) ) imzalanıyor ancak başvuru ücreti maddesi yasadan çıkarılmış birkaç gün önce, yani lotterye başvurmak yine ücretsiz.

    Visa Integrity Fee adında 250$ lık başka bir ücret alacaklarmış, belirli şartlarda iade alınabilecek ve nonimmigrant vizeler için gibi anladım okuduğumdan, yani bizlik bir durum yok gibi anladım ama bu kısımdan emin değilim 🙂


  • Ne olursa olsun bedava olmasi iyidir ama sen 6k ci adami bile dosya tasitacak duruma getirirsen de olmaz.2020 den beridir bir turlu duzelmedi


  • 1 Temmuz'da senatorler tarafından ücretlendirme değerlendirilmesi onaylanmış.. Sıradaki evre Trump'ın imzası ve Trump gibi bir deli her türlü imzalayacak 😃


  • @Witch-Lilith bu bilgiye nereden nasıl ulaştınız?


  • @ari-luli Chatgpt yerli ve yabancı 100+ yakın haber sitelerini ve kanallarını tarayarak paylaştı.


  • @ari-luli isterseniz haber kaynağını sorabilirim.


  • İyi günler herkese. 5 yıldır greencard çekilişine başvuruyorum öncesinde pasaport zorunluydu ama o kalktı çoktan ama şimdi arkadaşlar bana greencard çekilişi ücretli olacak ücreti 250 dolar diyorlar bu doğru mu yürürlüğe girdi mi yoksa sadece öneri sunulmuş olup senetodan geçerse mi olacak güncel bilgisi olan varmı? 4 ay sonra ekimde ki başvurular ücretli mi şimdi? cevaplarınız için teşekkür ederim


  • @Alperen-Balta-0 yasa icinde vardi ama daha sonradan cikartildi. basvular ucretsiz devam edecek.


  • @btek14 chat gpt aynı cevabı verdi


  • @ari-luli o da sizden bizden ogreniyor zaten.


  • çok teşekkürler şuan pasaport hiçbirşey zorunluluğu yok değil mi pasaportuda yeniletmeyeceğim şimdilik

  • ⭐⭐⭐⭐

    Pasaport zorunluluğu veya başvuru ücreti yok. 24 haziran gibi yasa taslağından çıkarılmıştı zaten.

  • ⭐⭐⭐⭐

    ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak
    ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek.
    ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu.
    Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak.
    ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı.

    Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor.

    ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.

  • gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti

Benzer Başlıklar

  • H1-B Vizelerinde Rekor Ücretlendirme (19 Eylül 2025)

    Gündem
    28
    2 Oy
    28 İleti
    803 Bakış
    Ekto OktanE
    @RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
  • Green Card'ın Tasarımı Değişiyor!

    Gündem
    19
    1
    11 Oy
    19 İleti
    950 Bakış
    J
    @cgokhan o zaman bize de bundan hayırlı olsun diyelim
  • USCIS tarafından Non-DACA green kart gönderilmesi

    Gündem
    8
    1 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @irfan-çetin USCIS tarafından Non-DACA green kart gönderilmesi içinde söyledi: DACA nedir? sayin @yalta cevap vermis, ben de ozetle turkcesini yazayim. DACA, Obama'nin baslattigi bir program... su an 30 yas altinda olan, ABD'ye cocukken kacak yollarla girmis ve sicili temiz olan kisilere ABD'de yasal olarak calisma ve egitim alma izni veren bir program. Bu programdan yararlanan kisiler hicbir zaman vatandas olamiyor ama ABD'de surekli calisma ve okuma izinleri oluyor. Bu programdan yararlanan kisilerin cogu Meksika ya da Latin Amerika kokenli insanlar. Trump da bu izinleri kaldirmaya calisiyor, zira bu izin kalktigi anda bu kisilerin statuleri illegal olacak ve ABD'yi terketmek durumunda kalacaklar.
  • Green Card basvuru iptali hakkinda

    Taşındı Gündem
    18
    1 Oy
    18 İleti
    8k Bakış
    crazycellsC
    3-10 Ekim tarihleri arasinda basvuru yapip, basvurularini 18 Ekim'den sonra yenilemeyen arkadaslar cekilis sonuclarini dvlottery sitesinde kontrol ettiklerinde hata ile karsilasirlar. Talihliler sadece 18 Ekim sonrasi yapilan basvurular arasinda secilmistir, bilginize.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum