Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @vedatucar Hayırlı Uğurlu olsun, mutluluklar getirsin Vedat Bey, acaba numaranız current olmadan ve bültenler açıklanmadan Tiran A trasnfer etmek doğru olur mu dersiniz ?

• @istavrit59 merhaba, dosya tasimayla ilgili sunu hizlica soylemek isterim, aciklanacak olan bu, son bultenden sonra, postlar muhtemelen son kez mulakat dagitacaklar. Sonrasinda dosya tasimanin da bir anlami kalmayabilir. Dosya tasimayi planliyorsaniz, bu bilgiler isiginda hareket etmenizi oneririm. Bol sanlar!

• @Ahmet-Faruk-Özkan Hayırlı olsun. Çok güzel anlatmışsınız. Tebrik ediyorum.

• @Umayalp07 Merhaba, çok teşekkürler. Hayır ben daha önce evlilik yapmadım. Daha detaylı bir rapor sunmak istediğim için o şekilde seçmiştim e-devletten. Evlilikler hakkında sunulacak belgeler ile ilgili bir bilgim yok maalesef.

• Merhabalar,
    Eşim öğretmen olduğu için yeşil pasaport sahibiyiz, DS260 formunda bu pasaport numaralarımızı belirttik, mülakatımızı Viyana' ya taşıttık, sormak istediğim Vizemizi alırsak eşim mesleğinden ayrılacağı için yeşil pasaport hakkımızı da muhtemelen kaybedeceğiz, Viyana mülakatına bordo pasaport çıkarıp, bordo pasaport ilemi başvuralım? Yeşil pasaport ile başvurursak yeşil pasaportlara vize basıldıktan sonra, yeşil pasaportlar iptal edildiğinde geri alınıyormu? Şayet bordo pasaport ile başvurursak DS260 formundaki pasaport numaralarını değiştirtmemiz gerekirmi, gerekiyor ise formu açtırıptamı değiştirmek gerekir yoksa mülakatta belirtmemiz yeterlimi. Bu konuda tecrübesi ve bilgisi olanlar varsa bilgilendirebilirse sevinirim. Teşekkürler.

• @yagmurayhan idari işlem konusu çok can sıkıcı. ben ABD vizesi alırken idari işleme kaldım, neredeyse 1 yıl sonra verdiler vizeyi. marım sizinki en kısa sürede sonuçlanır

• @Umayalp07 yeşil pasaport bir haktır, kazanılmış hak geri alınamaz. meslekten ayrılsanız dahi bu haktan faydalanabilirsiniz. şayet muallakta kalmak istemiyorsanız, nüfustan sorabilirsiniz.

• ⭐⭐

@Ahmet-Faruk-Özkan vizeniz hayırlı olsun çok güzel bir yazı olmuş oradaki hayatınızda başarılar diliyorum

• @Umayalp07 merhaba bizde yeşil pasaportluyuz. Vizelerimizi yeşil pasaportlarımıza bastırdık ve yakın zamanlarda istifa edeceğiz. Verilen hak geri alınamaz. O yüzden endişeniz olmasın yine de emin olmak isterseniz kuruma sordurabilirsiniz.

• @Umayalp07 merhaba zaten pasaporta basılan vize 6 aylık ülkeye giriş yaptığınızda ise bir senelik olarak uzatılıyor. Sizin green cardınızı alana kadar geçerli bir visa zaten green cardı aldıktan sonra pasaportdaki vizenin pek önemi kalmayacak. Benim eşimde öğretmen bir senelik ücretsiz izin aldık. Seneye eger herşey istediğimiz gider ise istifa edecek, yeşil pasaport hakkının da emin olmamakla birlikte devam ettiğini biliyorum. Sonuçta emekli öğretmenlere de verilen bir hak bu kendi isteği ile istifa eden kişinin de bu hakkı devam eder diye yorumluyorum. Ama sizin için green cardı aldıktan sonra pek bir önemi olmaz pasaportun renginin bence

• @istavrit59 Merhabalar ilk defa CN numarası düşük te olsa beklerken sıra gelmeyen bir yazı okudum , sebebi ne olabilir ki, kendisinden büyük numaralar çağrılırken bu arkadaşın çağrılmamasını anlayamadım ve çok şaşırdım, bilgisi olan tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa mutlu olurum...

• @05kartal16 merhaba,

açıkçası hem hukukçularla hem de danışmanlarla durumu konuştuk. Hiç bir gerekçe olmadığını belirttiler.

Bu arada forumda numarası 4XXX olan ve dosyasını ilk andan itibaren Hong Kong'a taşımaya çalışmış ve başarılı olmuş biri ile yazışmıştım.

Bizim hatamız yalnızca danışmanlara güvenmek oldu. O kadar farklı hikayeler okudum ki burada, burası bulunabilecek en iyi kaynak gibi.
    Eğer en baştan itibaren bir danışmana para vermek yerine buradan süreci ilerletseydim ya da en başında iyi okuyup öyle adım atsaydım her halde biz de Hong Kong veya başka bir yerde mülakata girip olumlu veya olumsuz sonuçlandırmıştık.

Herkesin sürecinin sorunsuz ve net geçmesini dilerim...

• @05kartal16 merhaba sürecinizde bol şans diliyorum, maalesef cn' ler arasında atlama yapılıyor.

• @zeynepebe Cevabınız için çok teşekkürler, evet sanırım yeşil pasaport hakkımız kaybolmayacak.

• @akara cevabınız için çok teşekkürler. Evet sanıyoruz yeşil pasaport hakkımız kaybolmayacak.

• @oktay3847 cevabınız için çok teşekkürler. Evet sanıyoruz yeşil pasaport hakkımız kaybolmayacak.

• @cemal1153 Merhabalar hala anlayamadım neden numaralar atlansın diyeceğim ama bir açıklaması olmayacak , inşallah vizenizi alırsınız çok üzüldüm @istavrit59 adına..

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   S seahawk tecnical 

• Bütün hayaller boşa gitti bütün planlar çöp oldu

• @istavrit59 Merhaba benimde numaram atlandı KCC dosyamı konsolosluğa göndermedi ve benden sonrakilere mülakat verildi. Kanada Montreal'deydi dosyam. Current olmama rağmen sistem izin verdi ve KCC üzerinden Hong Kong'a taşıdım (çünkü Hong Kong dolduk artık dosya almıyoruz diye döndü) ama yine KCC dosyamı oraya da göndermedi. Sonra Viyana'ya konsolosluk aracılığı ile taşıdım. KCC Viyana'ya "bu dosya henüz mülakata hazır değil" diye bir dönüş yapmış Viyana bana gönderdiği için bilgim oldu ve dosyamı KCC yine göndermedi. Bunun üzerine dosyamı açtırdım. Ardından hemen KCC den mülakat tarihini de içeren email aldım. İnanın sorun neydi ve nasıl çözüldü bilmiyorum. Ama aylarca süren böyle saçma bir süreç çözüldü.

• @Gürhan-Kuraş Merhaba hayırlı olsun istediğiniz gibi bir hayat yaşamanızı dilerim. Konsolosluk görüşme için size mail attığında hangi evrakları istediğini yazıyor diye okudum bu doğru mu

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |