Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Umayalp07 rica ederim, e devletten aldığımız formül a ve b belgelerini İngilizce çeviri yaptırmadık, adli sicil belgelerini hem İngilizce hem Türkçe almıştım ben İngilizcesini almayı tercih etti. Herhangi bir noter onayı vs gerek yok e devlet belgeleri için.Karekodlu olması yetiyor. Son mezun olunan okulun diplomasının orijinalini ve fotokopisini aldı, Diploma çift dilli olduğu için çeviri yaptırmadık, çift dilli değil ise yeminli tercümandan çeviri yaptırmak gerekiyor

• Çok teşekkür ederim.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Herkese merhaba, dün Unganlardan test sonucum geldi ve sürece konsoloslukla devam edin diye bir bildirim vardı. Şu rezil yeni sitede üyelik oluşturmuştum ve bilgileri çekmiştim abuk subuk hatlarla bilgileri eski sistemden çekmişti ve bazı hataları nasıl yaptığımı anlayamayarak düzeltmiştim. Örnek olarak evlat edinilme süreci ile greencard kazanımı şeklindeydi vize türüm :). Neyse uzun lafın kısası belge gönderimi için başvuru oluşturdum, aşamaları ilerlerdim evrak tesliminde premium seçip ödeme(1010 TL haşırt) bile yaptım( önceki sistemde ptt için premium ödeme yapmış olmama rağmen) sonraki başlıkta case numaramı sordu ilk sırada sorması gereken soru, 0000 lı ve 0sız denememe rağmen case numarasını kabul etmiyor. Bu süreç normalde nasıl işliyor acaba ? pasaport gönderimi diye aratıyorum ama düzgün bir cevaba ulaşamadım. @Nalcabasmaz gibi herşeyi bir dosyaya koyup ptt ile postalasam mı bende ? Bilemedim ne yapacağımı, fikir veya tavsiyelere açığım.

• @Kübra-Kırmacı Merhaba, cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim.

• @ATS16 Tamamdır. Ekledim... Teşekkür ederim bilgilendirme için.

• Herkese merhaba 9 Temmuz 2025 te Ankara’da mülakata girdim ve vizem sorunsuz bir şekilde onaylandı
    ☑️ 2 temmuzda saat 11 de unganlarda sağlık muayenesi randevum vardı . 9.30 da gitmeme rağmen sırayla herkesin işlemlerini başlatılar .ilk önce kan tahlili ve akciğer filmine yönlendirildim yaklaşık 1890 tl ödedim , öğleden sonra 12.30 gibi muayene için tekrar gelmem söylendi . Öğleden sonra muayenemi oldum ve aşılarım yapılıdı aşılara 400 dolar ödeme yaptım ve ertesi gün 3 te sonuçlarımın hazır olacağı söylendi . Ertesi gün 3 te sonuçlarımı aldım.
    9 TEMMUZ MÜLAKAT GÜNÜ
    Radnevum 7.30 idi .güvenlikten geçip içeriye girdikten sonra girişteki görevliler tarafından sırayla vize türüne göre yönlendirildik . ilk önce 18 numaralı bankodan 330 dolar ücreti ödededim ve fiş ve sıra numarası verildi numarayı takip etmem söylendi , numaram yandığında 17 numaralı bankoya giderek evraklarımı teslim ettim evrak olarak yeni pasaport ve amerikan vizemin olduğu pasaport , sağlık raporu , mali dökümler , 2 fotoğraf, diploma , nüfus kayıt örneği ve arşivli adli sicil kaydı istendi 2 diplomam olduğu için en son tarihi diplomamı istediler ,asıl mesleğimin diplomasını mülakatta isterseler verirsiniz denildi . Mülakatı Türkçe yapmak isteğimi söyledim . Sonra mülakat yapılacak bankonun olduğu tarafa yönlendirildim. İsmin söylendi ve Türkçe bilen kadın memurun olduğu bankoya gittim merhaba diyerek karşıladı sağ elimi kaldırarak yemin etmemi söyledi ve sonrasında parmak izini verdim. Soruları gayet güler yüzlü bir şekilde yöneltti ,direk sorgular tarzda değildi.
    KONSOLOS: ne okudunuz
    BEN: hemşirelik okuduğumu söyledim ve asıl diplomamı uzattım ve aldı her iki diploma fotokopisine kaşe vurdu
    KONSOLOS: daha önce hiç evlendiniz mi?
    Ben :hayır
    KONSOLOS: daha önce yurt dışında yaşadınız mı?
    BEN:hayır
    KONSOLOS:daha önce Amerika’ya gittiniz mi
    BEN:evet
    KONSOLOS :Amerika’da nereye gideceksiniz
    Ben:New York
    KONSOLOS: neden new yorka gidiyorsunuz,
    BEN :Amcam orda yaşıyor , amcam kelimesini anlamadı uncle deyince onaylayarak başını salladı
    KONSOLOS:Amerika’da planınız nedir
    BEN: hemşirelik yapacağım
    Daha sonra eski pasaportumu aldı ve turist vizemi iptal etti vizenizi onaylıyorum dedi 1 hafta içinde mail bana mail geleceği söylendi 8.30 gibi işlemlerimi bitirerek sorunsuz. Bir şekilde konsolosluktan ayrıdım . Mülakata girecek diğer arkadaşların süreçlerinin güzel ve sorunsuz geçmesini diliyorum ☺

• Merhaba arkadaşlar. Dosyamı Frankfurt konsolosluğuna taşımak için mail atacağım. Almanya'da oturum ve çalışma izni gerekiyor mu? Lütfen bilgisi olan arkadaşlarımdan yanıt bekliyorum.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

@Merve-kurtuldu
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @uzakkiyi @onurkaptan @abdullahbulut @yalcin61 @berkinozdagli @Zuhuratbaba
    Dostlar selamlar mulakatlariniz umarim olumlu gecmistir deneyimlerinizi ve 1 Temmuz evrak yukleme yonergesiyle ilgili bilinmesi gereken seyler varsa buralari yesillendirebilirsiniz 🙂

• Benim mulakatim guzel gecti her sey yolundaydi ama lise diplomamin orijinali yoktu savas sebebiyle alamiyorum demistim onda sorun cikmadi ama ukrayna adli sicil kaydim olmadigi icin ap ye kaldim arkadaslarim herkes vize aldi pasaportlari onlarda vize basilmasini bekliyorlar bende adli sicil kaydi almaya calisiyorum sureci uzun ve detayli bir sekilde anlattigim bir yazi yazdim ap surecim bittigi zaman yayinlayacagim

• Bu ileti silindi!

• @Flight101 teşekkür ederim

• VİYANA MÜLAKAT DENEYİMİ

Hikayenin en başından başlamak ve mülakat dışında da bilgi vermek istiyorum. Sadece mülakat ve belge toplama ile yerleri okumak isterseniz direkt “EVRAK HAZIRLAMA” başlığına atlayınız.

SONUÇ ÖĞRENME, DÜŞÜNCELERİM VE TAŞIMA İŞLEMLERİ

Mayıs ayında sonucumu kontrol ettiğimde seçilmiş olduğumu gördüm. Green card çekilişine tam hatırlamamakla birlikte DV2019 ya da DV2020’den beri her yıl katılıyorum. Yani 18 yaşımdan beri her yıl başvurdum. Sonunda 6-7. başvuruşumda (25 yaşında) çekilişi kazanmıştım fakat gördüğümde pek sevinememiştim. Bunun nedeni ise dv2024’te bir arkadaşımın ablasına çıkmış olması ve dosyayı taşıyamadığı için şansını kaybetmiş olmasıydı. Benim dosya numarama (17.5k) da Ankara’da sıra gelmeyeceği gayet açıktı. Umutsuz da olsam yine de DS-260 formunu doldurmaya başladım (forumdaki yazı yardımıyla) ve formdaki adres ve kişi bilgisini doldurabilmek için çevremi soruşturup abd’de yaşayan bir tanıdık bulmaya çalıştım. Bir şekilde hallettim, formu doldurup yolladım ve kaybetmemek için confirmation sayfasını kaydedip kendime mail attım. 2024’ün mayıs ayından aralık ayına kadar green card için sanki hiç seçilmemiş gibi hayatıma devam ettim, bu zaman boyunca ne bilgi ne de başka bir şey kovaladım.

Aralık 2024’e geldiğimizde gerek işyerinde yaptığım işten iyice sıkılmam gerekse babamın green card işi ne oldu sorularıyla birlikte biraz araştırmaya başladım ve yine bu foruma denk geldim. Bu sefer sayfalarca olan DV2025 Aşamaları başlığını okumaya başladım. Günlük olarak girmeye başladım. Dosyaların artık aktif olmadan taşınabildiğini öğrendiğimde viyana konsolosluğuna bir mail atarak kabul edebilecekleri bilgisini aldım. Bu benim için büyük bir umut kaynağı oldu. Sonra yine forumdan öğrendiğim kadarıyla KCC üzerinden dosyayı viyana’ya taşıtmak için mail attım, adres istedikleri maili yolladılar ardından booking.com’dan bir otelin adresini verip tekrar mail attım ve böylelikle kcc, dosyamı viyana’ya taşımış oldu.

Bir not düşeyim. Mailleşmelerde forumda illa sabit bir template aramadım. KCC’ye attığım maillerde burada söylenen şeylere dikkat ederek chatgpt’ye yazdırıp onu çıkart bunu ekle diyerek attım hep.

SCHENGEN SÜRECİ

Sırada bu green card süreci boyunca beni en çok yormuş olan schengen vizesi alma aşaması vardı. Bu yaşıma kadar hiç yurtdışına çıkmamıştım ve dolayısıyla schengen vizesi almamıştım. Dosyamın ne zaman aktif olacağı ve ne zaman mülakat alacağımın belli olmaması beni zor bir durumda bırakıyordu. Bir yakın arkadaşımın da aralık ayında ilk kez schengen alıp yurtdışına çıkmasıyla gaza gelip schengen randevularını kovalamaya başladım. Stratejim martın sonundan itibaren kör bir şekilde sürekli schengen vizesi alıp mülakat tarihine denk getirmekti. İlk randevumu çek cumhuriyetinden aldım, şubatın başına. Seyahat tarihini de mart sonu olarak seçtim ve tek giriş bir schengen aldım. Bu benim için pasaportu en azından boş göstermeme açısından olumluydu. Tatilimi yaptım prag’ı gezdim sonra viyana’da da 2 gece kalıp etrafı keşfedip türkiye’ye geri döndüm. Mart ayında vize bülteninde açıklanan cut-off mayıs ayı için benim dosya numaramın yanından bile geçmiyordu. Güçlü bir olasılıkla haziran ayı dosyam aktif olur diyerek daha önce nisan ayının başına bulmuş olduğum hollanda vize randevusuna başvurmaya karar verdim. Seyahatimi bilerek mayıs sonuna ayarlamıştım. Onun da başvurusunu yaptım ve bir hafta sonra sonucu elime aldım. 27 mayıs-11 temmuz aralığında geçerli 30 gün kalışlı multi bir vize. Çok mutlu olmuştum ki vizeyi elime aldıktan sadece 10 dakika sonra yeni vize bülteni haziran ayı için açıklandı, 17500’de kaldı. Çok minik bir sayıyla dosyam aktif olmadı. Neyse ki elimde nisan sonunda avusturya vize randevum vardı. Olası bir sorun olur da temmuzda tekrar girmek zorunda kalırım diye ona da başvurdum :). İki seyahat koydum tüm temmuzu kapatma niyetimle. Tek giriş ağustos başına kadar geçerli vizemi de almıştım. temmuz ayının tamamını kapsayan bir schengen vizemin olmasının getirdiği kafa rahatlığıyla temmuz ayının cut-off’unu beklemeye başladım ve nihayet dosyam aktif oldu, hollanda vizemi kapsayan bir tarihe mülakat verildi (8 Temmuz).

EVRAK HAZIRLAMA

2022’de mezun olmuştum. Bölümüm türkçe olduğu için diplomam türkçeydi. Diplomamı hala üniversitemden almamıştım gittim onu aldım. Diplomam yeni diplomalardandı, üstünde mühür ve imza bulunmuyordu. Arka tarafında bir qr kodu ile edevletten sorgulamalı bir şekilde yapılmıştı. Yani eimzalı bir diploma. Bu mülakat sırasında sorun olmasın diye diplomamın üç adet fotokopisini çektirip elimdeki kopyaları öğrenci işlerinde aslı gibidir mühürü vurdurup yine öğrenci işleri başkanına kaşeletip imzalattım. Ardından bir yeminli tercümana bu aslı gibidir belgeyi verip ingilizceye çevirtip noter onayı yaptırdım. 500 tl çeviriye, 1200 tl gibi bir fiyat da noter onayına verdim. Ayrıca kaymakamlığa gitmemek için apostil yaptırmadım. Bunun gayet yeterli olduğunu düşündüm, viyana edevlet dokümanlarını çeviri gerekmeksizin kabul ediyordu ama ne olur ne olmaz kafam rahat olsun diye yaptığım bir şeydi bu.

Dosyam aktif olduğunda 2 gün bekleyip dosyama herhangi bir mülakat ataması yapılıp yapılmadığını sorgulama amacıyla KCC’ye mail attım. KCC 8 temmuz’a viyana’da mülakatım olduğu bilgisini verdi. Diğer arkadaşların yaşadığı gibi mülakat gününde sonuçlarım konsolosluğa gitti mi gitmedi mi stresi çekmemek için mülakat tarihinden 3 gün öncesine (araya hafta sonu giriyor hafta sonunu saymıyorum) randevu talep ettiğim ve ekinde KCC’nin maili ve DS-260 confirmation page’inin olduğu maili dr. molnar’ın email adresine yolladım. Sağolsunlar istediğim güne 3 temmuz perşembe gününe randevu verdiler.

Sırada aşı ve antikor testi konusu vardı. Burda @Flight101'ın paylaştığı aşı postunu okudum ve araştırma hastanesine 12 hazirana enfeksiyon bölümüne randevu aldım. dr molnar’ın internet sitesinde benim yaş aralığında yaptırmam gereken aşıları hem ingilizce hem de türkçe olarak bir kağıda yazdım. Bu bölüme randevu almak çok kolaydı hemen bir gün sonraya bile boşluklar vardı. Doktora yurtdışı vize işlemlerim için hangi aşıları yaptırmam gerektiğini öğrenebilmem için antikor testi yaptırmak istediğimi söyledim ve elimdeki aşı listesini verdim. Antikorlarına bakılabilecek olanları yazdım dedi ve sonrasında kan verip hastaneden ayrıldım. Sonraki günler sonuçlar çıkmaya başladı. Antikor sonuçlarının hepsi aynı anda çıkmıyor bazıları 5 günü falan bulabiliyor. Ben acaba doktor bazılarını yazmadı mı diye endişelenmiştim (tekrar kan vermekle uğraşacağım diye) ama bazıları geç çıkıyormuş. Sonuçlara göre MMR (kızamık, kızamıkçık ve kabakulak) olmam gerekiyordu. tetanoz dışında diğerlerine antikor testi yapılmadığı için TDAP’yi zaten her türlü olmam lazımdı. Polio için de aynı durum geçerli olduğu için toplamda 3 aşı olmam gerekiyordu. Antikor testi çıktımı ingilizce olarak enabız’dan aldım, bazı değerler mesela kabakulak türkçe yazıyordu kliniktekilere kolaylık olsun diye türkçe olanların yanına parantez içinde ingilizce adını yazdım. Artık bu belge de cepteydi.

Aşı durumunu aile hekimime anlattım. Kendisi MMR’ı yapabileceğini TDAP yapmadıklarını Td’nin olduğunu söyledi, polio’nun ise OPA (OPV) yaptıklarını söyledi. Her ne kadar viyana’nın OPA’yı kabul ettiği yazılsa da ben yaptırmak istemedim. Aile hekimimiz dışarıdan yaptıracağım aşıları sisteme giremeyeceğini söyledi. Sonra ben forumda sisteme girdiren arkadaşların yazılarını kendisine gösterdim ve hemşireyi arayıp sordu. Hemşire aşının barkodunun okutulup girilebildiğini söyledi. Özetle aile hekiminizin bunun hakkında yeterli bilgisi olmayabilir, hemşireler bu işi yaptığı için onlar bu konuya daha hakim. Yakınlardaki bir eczaneye gittim. boostrix, adacel ve polio aşılarından hangisinin depoda var olduğunu sorgulattım. Şunu bilin ki eczacıdan daha iyi biliyorsunuz, onlar hangisi tetanoz aşısı hangisi polio aşısı markaları falan bilmiyor. O yüzden aşı markalarını önceden öğrenip eczacıyı yönlendirin. Bana adacel var dedi, boostrix var dedi tek polio bulamadı. Ben daha önceden internetten araştırıp adacel polio adlı ve boostrix polio adlı karma aşılarının (TDAP-IPV) var olduğunu bildiğim için teker teker bunları sorgulattım. adacel polio ülkemize gelmiyor çok lokal bazı ülkelerde var onun zaten ellerinde olmayacağını biliyordum. Özellikle boostrix polio aşısını sordum, depoda olduğunu ve sipariş edebileceklerini söylediler 910 tl gibi bir şey ödeyip sipariş ettim. Bu aşı benim TDAP ve polio aşımı tekte halledecekti. MMR’ı da sağlık ocağında ücretsiz yaptıracaktım. Üstümden bu yük de kalkmıştı.

20 temmuz’da yani sağlık kontrolünden 12 gün önce falan eczaneden boostrix polio aşımı teslim alıp sağlık ocağına gittim hemşire aşı barkodlarını sisteme okutup aşılarımı yaptı. Sonrasında hemen aile hekimime gidip aşı listesi şeklinde yapılan aşıları gösteren bir kağıt aldım kendisine imzalattım ve sağlık ocağı sekreterine kaşelettim. Eve gelince de yaptırdığım aşıların yanına viyana’da kolaylıkla anlayabilmeleri için parantez içinde ingilizcesini yazdım. Sağlık ocağından aldığım belge aşağıdaki gibi.

WhatsApp Image 2025-07-11 at 16.14.08.jpeg

Edevlet’ten alamadığımız ve dışarıdan temin etmemiz gereken bir diğer belgeye sıra gelmişti, banka hesap dökümü. Kapalıçarşıdan biraz daha dolar alıp hesabıma yatırdım ve şubeden imza sirküleri ile birlikte ingilizce hesap dökümümü aldım. Önemli olan zaten hesap hareketleri değil de orada yazan hesap bakiyesi.

Geriye sadece e-devletten almam gereken belgeler kalmıştı. Onları da 27 temmuz’da çıkartıp sağlık kontrolü için ayrı bir şeffaf dosya, mülakat için ayrı bir şeffaf dosya şeklinde hazırlamıştım. Yanıma da kocaman orjinal diplomamı da almıştım. Her şey hazırdı.

SEYAHAT

2 Temmuz’da viyana’ya uçtum. Daha önceden viyana’ya seyahat gerçekleştirmiş olduğum için toplu taşımasına falan hakimdim. Toplu taşıma biletleri için yine Wien Mobil’i kullandım. Sağlık kontrolü sabahı temmuz sıcağında uğraşmamak için kliniğe yakın bir otelde bir gece kaldım.

SAĞLIK KONTROLÜ

Sabah hazırlanıp kliniğe gittim. Zemin kattaki girişten giriliyor. Gidip arka tarafındaki apartmandan girmeye çalışmayın, vize için olan kontroller zeminde ilk gördüğünüz yerde yapılıyor. girişte sanırım adı stephan sizi o karşılıyor pasaportunuzu istiyor, case numaranızı, mülakat tarihinizi soruyor ve formun o kısımlarını dolduruyor. Ardından geri kalan bilgileri doldurmanız için formu size veriyor. O bilgileri de dolduruyorsunuz, intended usa address’i hazırda bulundurun o formda onu da dolduracaksınız. Sonra doldurup teslim ettim, benden immunization record istedi. Antikor testimi ve aile hekiminden aldığım aşı listemi verdim fotokopisini falan çekti. Ardından o meşhur üç imza alanlı formu verdi okuyup 1. Ve 3. Alanları imzaladım. Sonra hemşirenin odasına girdim ve önce xray yerinin adresi olan kağıdı veriyor, sonuçların mailde gelince açmak için gereken şifreyi içeren kağıdı veriyor sonrasında da klasik sorular sigara, ameliyat, hastalıklar soruları, tansiyon ölçümü, ateş ölçümü kısmı. En son aşı listesi, antikor testine falan baktı ve olmam gereken aşı olmadığını söyledi ve yan odaya geçirdi beni. Doktor geldi kan aldı ardından kulak testi, göz sonra tshirt’ümü çıkartıp sırtımı dinledi. Yattım öyle de dinledi sonra refleks testi dize vurdu falan ve bitti teşekkür ettim üstünü giyinip resepsiyona gidersin dedi çıktı. Resepsiyonda aşılarım tam olduğu için 395 euro ödeme yaptım. Kendisine birazcık euro bozdum, herkes 100-200 euro bankotları getirdiği için küçük banknotlara ihtiyacı varmış. Ardından xray yerini yine tarif etti ve sola dönüp durağa gidip A5 numaralı otobüse bindim.

Belgeler

• pasaport
    • Aşı listesi/kartı (sağlık ocağından aile hekiminden çıktı alınıyor, imzatıp kaşeletebilirsiniz)
    • Antikor testi (enabız)
    • Viyana konsolosluğundan gelen mail çıktısı, ds-260 confirmation sayfası ve check entry sayfası (hiçbirisi gerekmedi sadece case number sözlü olarak soruldu)
    • Nakit Euro

RÖNTGEN YERİ

Röntgen yerinde indim. Hemen giriş yapmadan numara cihazında ortadaki düğmeye basarak (tercüme edeyim, randevum yok düğmesiymiş google çeviri sağolsun) numara alıyorsunuz. Zaten hemen numaranız yanıyor, danışmaya gidiyorsunuz pasaportunuzu ve şu üç imza yerli kağıdı veriyorsunuz ve cep telefonunuzu istiyor bişi imzalatıyor. üç imza yerli kağıdın ortasını da imzalıyorsunuz ve veriyorsunuz onun fotokopisini alıp yine size orjinalini size geri veriyor ve soy isminizle röntgen için çağrılmayı bekliyorsunuz, neredeyse bunun için de hiç beklemiyorsunuz hemen çağırılıyorsunuz. Tek yönlü röntgen çekiliyor. Tükürük testine kalmaktan korkan bazı arkadaşlar türkiyede çift taraflı çekilmişler diye okumuştum da bence çift yöne gerek yok. Sonrasında sonuçları beklemeye başlıyorsunuz ki en uzun bu sürüyor. 20 dk bekledim ve yine soyismimle çağırılıp cd’yi teslim aldım. Saat 10.45 gibi cd elimdeydi ve bu aşamayı bitirmiştim. Otele emanet bıraktığım valizimi alıp viyana’da 8 temmuz’a kadar kalmak istemediğim için (önceden zaten gezmiştim) tren garına budapeşte’ye gitmek için yola çıktım.

Salı günü mülakatım olduğu için pazartesi viyana’ya tekrardan dönmek için yola çıktım. Pazartesi sabahtan kliniğe sağlık kontrolü sonuçlarında herhangi bir gelişme olup olmadığını sorduğum bir mail attım, fakat geri dönüş alamadım. Sonra gittim kliniğe daha çıkmadı dendi.

Mülakat günü geldi. Yine sabahında dün attığım maili kliniğe attım tabii ki yine cevap yok. Ben de yine sormak için kliniğe gittim. Yine çıkmadı dedi tabii ki, bugün çıkar mı falan diye sıkıştırdım. Sonuçlar gelmese de mülakata gidebilirsin, sen türkiye’ye dönene kadar halledilir gibi bir şey dedi. Her neyse mutsuz mutsuz ordan ayrıldım ve mülakata gitmek için son kez evrakları, paramı ve fotoğrafları kontrol edip konsolosluğun yolunu tuttum. Konsolosluğun stadpark’ın oradaki Marriet otel ile aynı yerde olduğunu biliyordum oraya gittim, parkta oturmaya başladım. Bir baktım saat 12.10 geçe sağlık sonuçları mailime geldi. Bir rahatladım bir rahatladım sormayın. saat 12.45te ise parktan ayrılıp konsolosluğa doğru yürümeye başladım. Konsolosluğa binanın yan girişinden giriliyor, konsolosluk 4.katta. İlk ben geldim, benim ardından bir türk daha geldi daha sonra da bir türk çift geldi. Güvenlikteki adam (4.kat) pasaportumu aldı. Sonra geri verdi ve tüm cebimdekileri çantama koymamı ve cihazdan geçirmemi istedi. Dediği gibi yaptım, yanımda su da getirmiştim ondan da bir yudum aldırdı ve cihazdan geçtim. Girdikten sonra sağ tarafta sandalyeler var soyadınla çağıracaklar dedi. Beklemeye başladım. O sırada diğer arkadaşlar da içeri girdi ve beraber beklemeye başladık. Soyadımla seslenildi ve hanımefendinin tek tek istediği evrakları verdim. Onlar da baya öğrenmiş zaten hangi evraklar lazım diye, direkt formül a falan diyor. Öğrenmelerine şaşırmıyorum çünkü 4-5 talihliden sadece sanırım birisi türk değildi, gerisi hep türkiye’dendi. Orijinal diplomayı da verdim. Parmak izleri alındı. O sırada hanımefendiye green card’ın yollanacağı adresi de değiştirmek istediğimi söyledim ve değiştirdi. Ardından 3 numaralı gişeye gidip ödemeni yapabilirsin dedi. Ödemeyi yaptım, oradaki beyefendi orijinal diplomamı ve ödeme dekontunu teslim etti ve isminle mülakat için çağırılacaksın dedi. orta alanda sandalyeye oturup yine beklemeye başladım. 2-3 dakika sonra bir başka hanımefendi ismimle seslendi ve gişeye gittim. Bu arada gişelerin arasında cam var ve sesleri cihazdan az geliyor. Yemin ettirdi, yine parmak izi alınıp mülakata geçildi. Hatırladığım kadarıyla bana şu sorular soruldu:

• Tek misin
    • Gitmeden önce evlenmeyi düşünüyor musun
    • Çocuğun var mı
    • Lisans diploman mı var
    • Ne okudun
    • Ne iş yapıyorsun
    • Abd’ye gidince ne yapacaksın, mesleğini yapmaya devam mı edeceksin (yine yazılımcı olarak mesleğimi yapmaya devam edeceğimi söyledim)
    • Abd’de nereye gideceksin
    • Sabıka kaybın var mı

En sonunda çekmeceyi açmaya başladı, aha dedim bayrak çıkarıp verecek ki öyle oldu ve bana bayrağı verdi. Teşekkür ettim, pasaportunu alman için sana mail atacağız dedi. O sırada hemen uçuşum 10 temmuz’da diye de belirttim ve diğer bekleyen çifte başarılar dileyip konsolosluktan ayrıldım.

Herkes defalarca yazmış ama ben yine de konsoloslukta verdiğim belgeleri ve hangi belgelerin boşa çıktığının üzerinden geçeyim.

• Pasaport
    • Arşivli Adli sicil kaydı
    • Formül a (doğum belgesi)
    • 2 adet 5x5 foto (green card için ayrı bir ölçü yok bildiğimiz abd vizesi fotosu işte, fotoğrafçıya abd vizesi fotosu çektirmek istiyorum diyorsunuz)
    • Banka hesabı dökümü (imza sirkülerini geri veriyor sadece balance’ın olduğu sayfayı alıyor)
    • Orijinal diploma (daha sonra geri veriliyor) + fotokopi, diploma konusunu biraz açmak istiyorum. Benim mezun olduğum bölüm türkçe bir bölüm olduğu için diplomam türkçeydi. Ben yine ne olur ne olmaz diye yeminli tercümana çeviri yaptırıp üstüne noter onayı yaptırmıştım ama türkçe diplomamı kabul ettiler. Yani boşuna masraf etmiş oldum ama içim rahat gitmiş oldum. Bunun dışında diplomam hem türkçe hem de kaşesiz/fiziksel imzasızdı (e-imzalı ve diplomanın arkasında e-devletten sorgulamak için qr kodu bulunan diplomalardandı). Diplomamı bu şekilde hiçbir sorun olmadan ve soru sormadan aldılar. Bunu foruma sormuştum ama cevap veren çıkmamıştı.
    • green card’ın yollanacağı abd adresi ve kişi adı (ben ds-260 formunda yazdığım adresi değiştirmek istediğim için bir kağıda yazdım verdim, bence bunu bilgisayardan çıktı alın elle yazmak yerine. Ben el yazısıyla yazdığım için bana şu hangi harf bu hangi harf diye sormak zorunda kaldı)

Sonraki gün konsolosluktan saat 9-10 arası pasaportumu alabileciğimi belirten bir mail geldi. Konsolosluğa gittim ve pasaportumla ve sarı zarfımı teslim aldım. Vizemi bir kontrol ettim herhangi bir yanlışlık var mı diye. Herhangi bir sorun yoktu.

KAPANIŞ

Hem klinikteki türk aile hem de konsolosluktaki bir başka talihli bir danışmanla çalışmış. İlki forumun varlığından bihaber, diğerine forumu söylediğimde ise işim gücüm var uğraşmadım diyip geçiştirdi. Demem o ki forumdakilerin birbirlerinin sorularını cevaplamasıyla ve konunun başındaki açıklamalarla bu süreci çok güzel, sorunsuz bir şekilde tek başımıza yürütebiliyoruz.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • ⭐⭐⭐

@Gürhan-Kuraş
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀
    Faydam dokunduysa ne mutlu bana...🤝

• @Merve-kurtuldu Yeni hayatında başarılar..

• Bu ileti silindi!

• @Gürhan-Kuraş Helal olsun hayrlı olsun.Kazıya kazıya almışsın Maşallah.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |