Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 515.7k 770

• merhaba. mülakata hong kong da gireceğim lise ve üniversite diploması yeterli olmuyor mu ? transkript şart mı ?

• @Kübra-Kırmacı çok teşekkürler verdiğiniz değerli bilgiler için :)

• @Kübra-Kırmacı tekrardan teşekkürler yanıtınız için Kübra Hanım, bir de şunu sormak istiyorum, KCCden dosyanızı taşıdık mailini aldık, mülakat tarihinin belirlenmesi çok uzun mu sürüyor? Viyana Konsolosluğu bizimle iletişime kendiliğinden mi geçiyor yoksa bizim bir mail atmamız mı gerekiyor acaba? insan hemen bir şeyler yapıp süreci hızlandırmak istiyor ama beklemek dışında yapabileceğimiz bir şey yok sanırsam :)

• @Flight101, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@kemal85 Hem Viyana hem de barkodlu olduğu için...
    Deneyimim de istenilen belgeleri yazmıştım. Nasıl bir operasyon geçirdiğinizi bilmiyorum ancak raporlarınızı çevirip yanınıza almanızı tavsiye ederim.

Çocukken geçirdiğim bir kaza sonucu dalağım alındı, o zamandan kalan bir dosya yok ama ameliyatla ilgili bir kaç tahlil doküman vs. buldum ama onlarda nedir bilemiyorum, yakın zamanda bir doktora götürüp hangisi ameliyat için geçerli delil olur diye soracağım, çünkü ben okuyamıyorum bile neyin çevirisi gerekir bilemiyorum haliyle.

• ⭐⭐⭐⭐

@yunustg, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhaba. mülakata hong kong da gireceğim lise ve üniversite diploması yeterli olmuyor mu ? transkript şart mı ?

Hong Kong için gerekli evraklar ve sorunuzun cevabı 👉 bu mesajımda yer almaktadır.

Ayrıca 👉 buradaki 2026 Excel tablosuna girip alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi eklemeniz çok faydalı olacaktır.

• Arkadaşlar selam herkese benim bir sorum var.

Benim tüm mevduatım, yatırım hesaplarım Kuveyttürk bankasında. Geçenlerde Kubeyttürkün amerika tarafından dava edildiği haberini okudum mülakatta kuveyttürk dekontları ile gitmem sorun olur mu? Daha önce böyle bişey ile karşılaşan var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@elfiel, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Kübra-Kırmacı tekrardan teşekkürler yanıtınız için Kübra Hanım, bir de şunu sormak istiyorum, KCCden dosyanızı taşıdık mailini aldık, mülakat tarihinin belirlenmesi çok uzun mu sürüyor? Viyana Konsolosluğu bizimle iletişime kendiliğinden mi geçiyor yoksa bizim bir mail atmamız mı gerekiyor acaba? insan hemen bir şeyler yapıp süreci hızlandırmak istiyor ama beklemek dışında yapabileceğimiz bir şey yok sanırsam :)

Her ay yayınlanan vize bülteninde bir sonraki ay mülakata girecek talihlilerin case numaraları gösterilir. İlgili başlık burada.
    Sizin dosya numaranız çok büyük olduğu için muhtemelen gelecek yıl bu zamanlarda aktif olacaksınız. Şu an yapmanız gereken hiç bir şey yok. Önünüzde 1 yıl gibi bir zaman var. Bu zamanı forumda bolca okuyarak geçirmeniz sizin için çok faydalı olur.

Ayrıca 👉 buradaki 2026 Excel tablosuna girip alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi eklemeniz çok faydalı olacaktır.

• @elfiel Serap Hanım'ın da belirttiği gibi süreç uzun. Numaranız aktif olana kadar baya zamanınız var, deneyimleri okuyabilirsiniz, sürecinizde kolaylıklar dilerim :)

• @Firat-0 Şuna da dikkat edin, teslim olmadığınız her gün için para cezası uygulanır ve bu ceza gün geçtikçe katlanarak artar. Bir arkadaş, askerlik şubesinde gayet yüksek bir faturayla karşılaştı; hem de bayağı yüksek bir fatura :)
    Bana kalırsa, dosyanızı tekrar Ankara'ya taşıyın, askerliğinizi yapın. Askerlikten sonra, doğrudan mail yoluyla dosyanızı taşıyan bir konsolosluğa başvurun. Vizeyi aldıktan sonra beş aylık bir süreniz olacak; o sırada az da olsa para biriktirme şansınız olur.
    Ben böyle düşünüyorum. Evet, biraz riski var ama ocak ayında askerliğiniz biteceği için konsoloslukların mülakat yükü az olur. Bu yüzden dosya taşımada sorun yaşamazsınız. Ama yine de risk var; tamamen size kalmış.

• @Firat-0 Merhabalar. Hakkınızda mahkeme tarafından yurt dışına çıkış yasağı konulmadığı müddetçe çıkış ve giriş yapmanızda bir engel yok. Bakaya olmanın sigortalı bir işte çalışamamak ve GBT'ye denk geldikçe idari para cezasına çarptırılmak gibi olumsuzlukları var. Bedelli ücreti ne yazık ki yüksek fakat parayı daha sonra geri almak adına bedelli başvurusu yapıp parayı yatırıp gelecek yılın son ayını seçip greencard aldıktan sonra bedelliyi bozdurup parayı geri almak gibi de bir hakkınız var. ABD'ye girdikten sonra konsoloslukta GC sahibi olarak tecillendirme ve yine oradayken dövizle yapmak mümkün.
    Fakat sigorta girişi olmadan çalışmak veya işsiz kalmak ve olur da GBT'ye denk gelince yazılacak cezayı ödemek gibi gücünüz varsa riske atmamak adına bakaya olarak kalmak daha mantıklı olabilir.
    Ben de 31 Aralıktan itibaren yoklama kaçağındaydım ve 30 Temmuz'da Ankara'da mülakatım var. İki gün önce askerlik şubesini arayınca 6.5 aylık cezamın sadece 8.800 TL olduğunu, erken ödersem %25 indirim hakkım olduğunu öğrendim. Belge alabilmek için başvurumu yaptım, yarın sağlık raporu alıp cezamı ödeyeceğim ve Kasım celbine dahil olacağım. Vizemi alırsam ABD'de alamazsam da kışın kim bilir hangi ücra köşede gece 2-4 nöbetinde olucam :) Bilinçli olarak böyle uzun uzun yazıyorum hocam çünkü bu soruna çözüm bulmak beni çok yormuştu, umarım yardımcı olabilmişimdir.

• @Firat-0, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Serap hanm değerli cevabınız için minnettarım. Lakin yeni Bakaya kalmış olcam hani bir kaç aylık kaçak olanlar ne kadar sorun yaşayabilir ki. Daha önce ceza almışım sadece tutanak tutulduğu için muayene ve başvurudan önceki kaçak olduğum, tecil bittikten sonraki bir kaç ay süresince. Tahminimce önümdeki 6 ayda çok sorun yaşayacağımı düşünmüyorum sadece kesin bir bilgi yok elimizde umarım bir iki tecrübesi olan kullanıcıdan da yanıt alabilirim🙏 6 ay askere gidersem askerden döndükten sonra direk mülakata gidersem hem parasız hem o psikolojiyle n’apcağımı şaşırırım. Lakin gitmezsem ve onun yerine normal bir işte çalışırsam mülakat tarihi beklerken. Hem para biriktirmiş hem de mülakat psikolojisine hazırlıklı olmuş olurum… her türlü askere gitmemem gerekiyor) fakat davalık, mahkemelik bir durum olur mu bu süreçte o biraz düşündürüyor. Diğer taraftan şöyle bir rahatlık var, maazeretim şöyle;” Amerika Birleşik Devletleri Diversity Visa (Green Card) Programı kapsamında talihlisi olarak, 2026 yılı içerisinde ABD’ye kesin olarak yerleşeceğim. Bu nedenle, askerlik hizmetimi belirtilen tarihte yapmam mümkün değildir”. ve iyi niyetli cevaplar verebilirim bu durumlarda. En azından olası durumlarda savunma sağlayabilirim ve gereken cevabı verebilirim diye düşünüyorum. Uzun yanıtlar oluyor fakat biraz içimi dökmem gerekiyordu🙏😪

Giriş çıkışlarda askerlik ile alakali hiçbirşeye bakmıyorlar. Belki havalanında çevirmede yakalanırsan yakalanırsın. Eğer kırmızı bültenle felan aranmıyor isen yurtdışı yasagı olmaz. Mülakati yurtdışında gireceksiniz sanırım, eğer elçilik askerlik belgesinin olmamasini sorun etmiyor ise total olarak bir problem çıkmıyacaktir. Yani rahatlıkla çıkış yapabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Umayalp07, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar,
    Eşim öğretmen olduğu için yeşil pasaport sahibiyiz, DS260 formunda bu pasaport numaralarımızı belirttik, mülakatımızı Viyana' ya taşıttık, sormak istediğim Vizemizi alırsak eşim mesleğinden ayrılacağı için yeşil pasaport hakkımızı da kaybedeceğiz, Viyana mülakatına bordo pasaport çıkarıp, bordo pasaport ilemi başvuralım? Yeşil pasaport ile başvurursak yeşil pasaportlara vize basıldıktan sonra, yeşil pasaportlar iptal edildiğinde geri alınıyormu? Şayet bordo pasaport ile başvurursak DS260 formundaki pasaport numaralarını değiştirtmemiz gerekirmi, gerekiyor ise formu açtırıptamı değiştirmek gerekir yoksa mülakatta belirtmemiz yeterlimi. Bu konuda tecrübesi ve bilgisi olanlar varsa bilgilendirebilirse sevinirim. Teşekkürler.

Merhaba. Sorularınız bu başlıkta sormanız gerekiyor, o yüzden buradan cevap yazıyorum.

Bordo pasaport çıkarın ve vizelerinizi bu pasaporta bastırın. DS-260 formunda herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yok. Mülakat sırasında hem yeşil hem de bordo pasaportlarınızı yanınızda bulundurun. Vizelerinizin bordo pasaporta basılmasını istediğinizi belirtmeniz yeterli olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun.

• @Serapp teşekkür ederim :)

• Merhaba. DV2026 talihlisiyim. CN:2026EU59XX. Ankara’da mülakata girebilir miyim? Dosya taşımam çok zor. Hakkım yanar mı acaba? Ayrıca 30 Mayıs’ta yapılan vize sistem değişikliğinden sonra yapılması gereken bir şey var mı? DS260 formunu doldurdum beklemedeyim.

• merhaba, üniversite transkriptim e-devlette yüklü olmadığı için üniversitemi arayarak mail ile edindim. gelen pdf imzalı ve mühürlü fakat mail ile geldiğinden ıslak imzalı değil. bu sorun olur mu ? yoksa yeterli mi ? teşekkür ederim.

• @Serapp Teşekkür ederim cevabınız için, sanırım yeşil pasaportlarımız iptal olmuyormuş, mülakat geldiğinde tekrar kuruma sorucaz şayet iptal olma ihtimali varsa bordo pasaport çıkartıp dediğiniz gibi yapıcaz, umarız iptal olmaz tekrar yeni pasaport çıkartmak zorunda kalmayız.

• @MEB, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba. DV2026 talihlisiyim. CN:2026EU59XX. Ankara’da mülakata girebilir miyim? Dosya taşımam çok zor. Hakkım yanar mı acaba? Ayrıca 30 Mayıs’ta yapılan vize sistem değişikliğinden sonra yapılması gereken bir şey var mı? DS260 formunu doldurdum beklemedeyim.

Kimse garantisini veremez ama Ankara'nın 6k'ya kadar ulaşamadığı hiç olmadı.

• @Serapp serap hanım bangkok için hangi evraklar lazım aynı zamanda şuna dikkat etmelisin dediğiniz bir şey var mı

• Diğer yorumlarımı takip eden kişiler için, KCC den dosyamı Tiflise taşıdım ve Gürcistan vatandaşı olmayan biri olarak ikamet isterler ise sorun yaşayabileceğim söylendi ve ben de Gürcistan US konsolosuna ulaşıp konu hakkında soru sormak için bir e-posta attım ve bugün bir cevap geldi çok açıklayıcı değil muhtemelen otomatik mesajdır ama yine de burada bulunsun lazım olur.

• mesaj çevirisi :

Değerli Başvuru Sahibi, 2026 Mali Yılı için Çeşitlilik Vizesi (DV) mülakatlarının henüz başlamadığını ve başvurunuzun Kentucky Konsolosluk Merkezi'nden (KCC) henüz bize ulaşmadığını bildirmek isteriz.

Başvurunuz güncellendiğinde, KCC size mülakatınızın tarihini, saatini ve yerini bildirecektir. Mülakatınız planlandığında, gerekli belgelerin listesini içeren ek bir e-posta alacaksınız. Lütfen mülakata istenen tüm belgeleri getirdiğinizden emin olun. Vize başvuru sürecinin bu aşamasında başka bir adıma gerek yoktur.

Herhangi bir sorunuz varsa veya daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa, lütfen [email protected] adresinden bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Saygılarımızla,

Konsolosluk Bölümü ABD Büyükelçiliği Tiflis, Gürcistan

• orjinal mesaj :

Dear Applicant,

Please be informed that Diversity Visa (DV) interviews for the Fiscal Year 2026 have not yet begun, and we have not received your case from the Kentucky Consular Center (KCC). Once your case becomes current, KCC will notify you of the date, time, and location of your interview.

When your interview is scheduled, you will receive an additional email with a list of the required documents. Please ensure that you bring all requested documents to the interview. No further steps are needed at this stage of the visa application process.

If you have any questions or require further assistance, please do not hesitate to contact us at email: [email protected].

Best regards,
    Consular Section
    U.S. Embassy Tbilisi, Georgia
    http://ge.usembassy.gov/
    www.travel.state.gov

• Pandemi yok bir şey yok 2025 Avrupa için 23 bin açıkladılar yorum bile yapmak istemiyorum
    siz siz olsun bütün herşeyinizle amerikaya bel bağlamayın.

Benzer Başlıklar

• 43 Oy
    7k İleti
    559k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k