Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @aysegul Merhaba, ben ds-260 formunda adresi boş bıraktım ve formu açtırmadım. Mülakat günü görevliden rica ettim. Fiziksel bir posta kutusu olması önemli. Bana adres ile alakalı hiçbir soru sorulmadı. Adresi değiştirirken bu adresin bir şirket posta kutusu olduğu ve bir şahıs olmadığınıda söyledim bir sıkıntı olmadı.

• Merhabalar, benzer bir soruyu sanırım bu başlık altında görmüştüm, aradım ama bulamadım. O sebeple ben de soracağım izninizle 🙂
    Biz Almanya’dayız, vizelerimizin basılı olduğu pasaportlarımızı teslim aldık, ve gidişimizi planlamaya başladık.
    Ancak ev taşıma, iş değiştirme vs biraz zaman alacak.
    Sorum şu; asıl talihli benim, eşimle beraber Amerika’ya giriş yapsak, ben greencard ım gelmeden Almanya’ya gelip, daha sonra yeniden Amerika’ya giriş yapabilir miyim?
    Sanırım Amerika’ya girişte bir yıllık vize veriliyor ama greencard ımı almadan giriş çıkış yapabiliyor muyum bilmiyorum.
    Kesin bilgisi olan birisi cevap verirse çok mutlu olurum çünkü benim için çok önemli bir konu.
    Eşimin görüştüğü iş yeri hemen işe başlarsa işe alınacağını belirtti ve 3 ay sonra gidersek bu işi kaybedebilir 😞
    Şimdiden teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐

@Damla-Tanrıverdi-Gül, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar...İlk girişinizi yaptığınızda pasaportunuzdaki immigrant vizenize bir kaşe basılarak 1 yıla uzatılmış olur. Bu vize ile greencardınız olmasa da giriş çıkış yapabilirsiniz.
    Burada önemli olan husus giriş çıkış zamalarının arasını çok uzun tutmamaktır.

• ⭐⭐⭐⭐

@Damla-Tanrıverdi-Gül
    Pasaportunuza basılan 1 yıl geçerli damga ile, elinizde GC olmadan da tekrar giriş yapabilirsiniz.
    https://yesilkartforum.com/forum/post/729
    Ayrıca, ilk girişinizi yapıp döndükten sonra verdiğiniz adresteki kişi yakınınızsa, green card ve SSN belgeleri onlara ulaştığında size kargo ile gönderebilirler. Tekrar gittiğinizde, kartınızla birlikte rahatça resident girişinden geçebilirsiniz.

• @Damla-Tanrıverdi-Gül bizde Viyana'dan vizemizi aldık hemen giriş yaptık, bir hafta kalıp ülkeye döndük, temmuzda kesin gidiş yapacsgız. Oglum Amerika'da kaldı çalışıyor ve üniv kaydı yaptırdı. Green card ve ssn ler geldi bize ulaştı biz ikinci girişi green card ile yapacagız. Ama vizelerimizi green card elimize ulaşana kadar bir yıl yapan damga basıldı yani bunun ile green card gibi giriş çıkış yapabilirsiniz dediler bize sizdede sorun olmaz inşallah. Bol şanslar mutlu yarınlar

• Ankara dan vize alan var mı acaba en son olarak

• Merhabalar, DS-260 Formunda ve Konsoloslukta belirtmiş olduğum adresi şuanda belirli bir sebepten dolayı kullanamayacağım. ABD'ye 12 Temmuz'da gireceğim ve bir arkadaşımın adresini USCIS Fee öderken girdim ve havalimanında giriş yaparkende adres değişikliği yaparak arkadaşımın adresini vereceğim. Bu adres değişimi Green Card ve SSN'in yeni adrese gelmesini geciktirir mi?

• @kadirkurtgoz Hayır, geciktirmez.

• ⭐⭐⭐⭐

@kadirkurtgoz geciktirmez ancak yinede eski adreside takipde kalabiliyorsanız takip edin derim. Daha önce havaalanında adres güncellemesine rağmen evrağı eski adrese gidenler olmuştu forumda. Hatta yanlış hatırlamıyorsam birinin evrağının eski adrese diğerininkinin yeni adrese gittiği bile olmuştu

• @gucarslan Doğum tarihi değişikliğim için adliyeye gittim bugün oradaki görevli apostil yaptırmam için dilekçe yazdırdı bir kaç günden belgelerin hazır olur dedi. Viyana için adliyeden alacağım bu belgeleri apostil+ yeminli tercüme ettireceğim bu şekilde mülakatta sunacağım doğru mudur başka yapmam gereken işlem var mıdır önce apostil ve yeminli tercüman sıralaması nedir tam olarak ilk önce apostil yaptırmış oldum çünkü şu an 🤷🏼♀

• Merhaba. dün Ankarada mülakatım vardı Amerika adresimi eklettirmiştim fakat bugün baktığımda ds-260 formumda hala boş gözüküyor bu normal midir acaba?

• ⭐⭐⭐⭐

@Harun-Yusuf-Şahin Mülakat esnasında verdiğiniz adres ds260 formuna eklenmez. Kayıtlara işlenir ve size verilecek olan sarı zarfın üzerinde yazar. Sorun yok.

• @seahawk-tecnical 9 temmuzda Ankarafs mülakatım vardı ve vizeyi aldım

• Merhaba bir tanıdığımın şöyle bir sorusu var yardımcı olur musunuz?
    Merhaba,
    Biz esim ve oglumla beraber 2021 de giris yaptik. Eşimle farklı farkli konularda anlaşmazlıklar olunca artik bosanmaya karar verdik. Oglumla beraber tek basina burada kalabilmek icin mucadele ediyorum şuan ilkokulda ama dayanamazsam geri donersemde bazi seyleri bilmek istiyorum. Ayrica oglum burada 2. siniftan beri AAP ve Gifted Screening gibi ustun zeka basarilari aliyor ama kimseniz olmadan burada kalmak cok zor gercekten cok zor. Okullar surekli tatil evde tek basina kalamiyor isyerinden sureki izin almak zorun kaliyorum zaten saatlik uzerinden isliyor her sey. Yine elimden geleni yapmaya devam ediyorum ama bir gun dayanamayacak hale gelirsem basima gelecekleri bilmek adina sormak istedigim seyler var;
    1.)Vatandaslik sinavi icin 1,5 yilimiz kaldi. Eger yetisemezsem ve oglumu Turkiye`de aileme birakip geri donersem sinava kadar kalabilmek icin ve digelim sinavi gectim vatandas oldum ama oglum bu 1,5 yili burada okumamis olacagi icin nasil etkilenir yani benim yuzumden vatandas olamayacak mi cocugum?
    2.)Çocuğumun babası Turkiye tatili sonrasi geri gelecek ve vatandasligini almayı düşünüyor. O zaman ben geri donersem ve kendisi vatandas olursa ogluma nasil bir faydasi olacak ? gerekirse bosanma surecini uzata bilirimde o zaman yeter ki cocugum etkilenmesin diye.
    3.)Diyelim Ben vatandas olursam esimle cekismeli bir bosanma sureci gecirebiliriz bu surecte ve bir kac yil surebilir bosanmamiz, green karti ben kazandigim icin sayemde green kart alabilen çocuğumun babası yine benim sayemde vatandas mi olacak o zaman ?
    Bu sureci burada paylasmak uzucu benim icin ama zorlaniyorum tek basima ve oglumun gelecegi icinde hata yapmak istemiyorum o yuzden buradan dogru bilgileri almam icinde detayli sormam gerekiyor.
    Eger yanlis konu basligi adinda sorduysam simdiden ozur dilerim aktaracagim konu basligini paylasirsaniz hemen aktarim yapabilirim.
    Tesekkur ederim..

• ⭐⭐⭐⭐

@zeynepk3535

Öncelikle aile için hayırlısı olsun.

Forumda bu ve benzeri hukuki konular ile ilgili destek veren Avukat Sn. @Claudia-J-Muslu mevcut, konu ile ilgili konu başlığıda Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevapliyor. Kendisi veya başka bir göçmenlik üzerine deneyimli avukatın sorunun sahibini yönlendirmesi doğru olacaktır.

Sadece üçüncü soru ile ilgili şunu söyleyebilirim, ABD’ye giriş yaptıktan ve her bir bireyin permanent resident kartı basıldıktan sonra her bir bireyin süreci birbirinden ayrılıyor. Her bir birey vatandaşlık başvurusunun gerekliliklerini (continuous residency, civic test vb) yerine getirmesi halinde asıl talihli veya beneficiary kişiler birbirinden bağımsız ABD vatandaşlık başvurusu yapabilir.

Bu konu başlığının konusunun dışına çıkmaması için yukarıda ilettiğim konu başlığında sorunuzu yöneltmeniz ve cevabını aramaniz forum kuralları gereği doğru olacaktır.

• Hong kong ozelinde bizim 9 temmuz grubu herkes vizesini aldi pasaportlara basilmasini bekliyorlar ben suan ap yim ukraynadan adli sicil kaydi almaya calisiyorum moralim bozuk online yukleme ile ilgili hicbir sey gecmedi agustosta gecerli olacak muhtemelen buradaki insanlar vize gercekten vermeye calisiyor benim lise diplomam savas sebebiyle ukraynada alamadigimi soyledim kabul edildi ama ds 260 foruma 2019-2022 arasi ukraynada kaldim yazdim fakat 1 yil ortamalama kaldim savas ve pandemi sebebiyle adli sicil de vermeyince kafa karisikligi yaratmis belge icin ugrasiyorum biraz keyifsizim ama sureci cok uzun ve detayli anlattigim bir yazi yazdim ap surecim bitince paylasacagim

• @berkinozdagli umarım vizeni alırsın kardeşim, geçmiş olsun

• @acaruzeyir tesekkur ederim abi cok sag olun herkes vizesini alsin herkes emeklerinin karsiligini alsin insallah maddi manevi zor bir surec

• Arkadaşlar merhabalar. 8 Ekim 2024 tarihinde dosyamı Viyana'ya taşıdım ve KCC'den onay maili aldım. Daha sonrasında tekrar confirm etmek için KCC'ye bir mail daha attım ve interview location olarak Viyana'yı teyit ettiler. Fakat şu an https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=IV sitesinden sorgulama yaptığımda dosyam at NVC olarak gözüküyor. Bu normal midir? Current olmayı beklediğimiz bugün yaptığım kontrolde biraz panik oldum açıkcası sizlerin de görüşlerini almak istedim. Teşekkür ederim.

• @berkinozdagli umarim cabucak isiniz hallolur ve ap disi kalirsiniz vizenize kavusursunuz ,gerekiyorsa diger ulkeye gidip tekrar hk ya gecin isinizi garantiye alin

Benzer Başlıklar

• 73
  • 15676
  • 11427
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

154

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |