Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
-
@vahap44 rica ederim. ups ye ödeme yapmadık ödemeyi evrakları teslim ederken yapıyorsunuz. upsnin şu anda evrak teslim almak için uygun bir alt yapısı yok en son bize konsolosluğa bir sorun nasıl yapacakmışız. verdikleri uıd kodu bizim sisteme uygun değil gibi saçma sapan bişey söylediler.
özetle ödeme yapmadık, ups evrakları gönderemeyeceği için biz bir arkadaşımla elden verdik. vekalet gibi bir yetki belgesi falan sormadılar direk almışlar belgeleri. saat olarak da 12:15 ten sonra başlamışlar almaya. -
Arkadaslar kisa bir sorum var yardimci olursaniz cok sevinirim, annem ve babamin vizeleri Haziran 2026'da bitecek Mart 2026'da halen vizelerinin bitmesine 2 3 ay kala gelmelerinde bir sakinca olur mu ?
Ikinci bir sorumda su an vizelerinin bitmesine 12 aydan kisa sure kaldi, eger Mart 2026'da mevcut vizeleriyle gelirlerse vizeleri bittikten sonra 1 sene icinde mulakatsiz basvuru hakkimiz oluyor mu yoksa vize bitmeden Haziran 2026'ya kadar basvurmamiz gerekiyor?
-
@AE123, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
Arkadaslar kisa bir sorum var yardimci olursaniz cok sevinirim, annem ve babamin vizeleri Haziran 2026'da bitecek Mart 2026'da halen vizelerinin bitmesine 2 3 ay kala gelmelerinde bir sakinca olur mu ?
Ikinci bir sorumda su an vizelerinin bitmesine 12 aydan kisa sure kaldi, eger Mart 2026'da mevcut vizeleriyle gelirlerse vizeleri bittikten sonra 1 sene icinde mulakatsiz basvuru hakkimiz oluyor mu yoksa vize bitmeden Haziran 2026'ya kadar basvurmamiz gerekiyor?
2026 yılı Mart ayındaki seyahatleri esnasında hem Türkiye’den çıkış yaparken hem de ABD’ye giriş yaparken Haziran 2026 tarihinden önce ABD’den ayrılacaklarını kanıtlar uçak biletini ibraz etmeleri halinde sorun yaşayacaklarını düşünmüyorum kişisel görüşüm.
What the Visa Expiration Date Means
ABD’ye giriş esnasında CBP memuru pasaporta hangi tarihe kadar ülkede kalabileceklerine dair mühür üzerine tarihi yazacaktır. Mühür üzerinde tarih yazmaması halinde siz I-94’den kalışlarına müsaade edilen son tarihi kontrol edebilirsiniz. Overstay olmamaları ve bir sonraki vize başvuruları esnasında problem yaşamamaları için belirtilen tarihten önce ülkeden çıkış yapmaları gerekiyor majör ve açıklanabilir bir durum olmadıkça.
How much longer may I remain in the U.S.?
Mülakatsız vize uzatımı başvurusu için anne ve babanız, isterse vize expiry date’den önce (buna göre vize bitim tarihinden sonraki bir periyoda seyahat planlaması ibraz ederek DS160’da) veya vize bitiş tarihinden 12 ay içerisinde (2027 yılı Mayıs ayına kadar) başvurabilir. Mülakatsız vize uzatımı hakkı olması ve/veya başvuru yapılması onaylanacağı anlamına gelmiyor, konsolosluk bir nedenle ikna olmaz ise mülakata çağırma hakkı var.
Anne ve babanıza iyi yolculuklar, Allah kavuştursun 🙏🏻
-
Evrakları VFS'ye teslim ettikten sonra aşağı yukarı kaç gün içerisinde sistemde bir hareket görmeye başlıyoruz? NA & NA şeklinde sorgulama yaptığımda hala "No Status" olarak görünüyor.
-
@theresearcher başına www koyacaksın.
-
S serel bu başlıktan bahsetti
-
@xsect sistemde basvuruyu yonet yapiyorum status hala 1 aydir open..baska bir yerden mi kontrol etmek gerekiyor?
-
@beykanuser https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx adresinden kontrol edeceksin. Konsolosluk tarafında henüz hiçbir işlem olmadıysa "Passport Number" ve "First 5 Letters of Surname" kutucuklarına NA yazdığında "No Status" olarak görünüyor.
-
Anladım. Soyle ozetleyebilirim. 3 Haziranda sistemden basvuruyu yaptım. 16 Haziran'da dokumanları test ettim. 1 Temmuz'da da dokumanlar teslim edildi, CASE CREATED seklinde su an gozukuyor belirttiğin link üzerinden. Yanlız NA degil sorulan bilgilerini girmelisin. Sistemde 1 Ocak 2022 oncesinde dokumanı doldurmuşssan NA yaz diyor.
Bundan sonra işleme alıp vizeyi basması ne kadar sürecek bilmiyorum. -
@beykanuser işleme başlanmadan önce pasaport bilgisi vb. girince "Your search did not return any data." yazıyor. "No Status"u görmek için NA NA girmek gerekiyor.
Edit: 25 Haziran'da evraklarımı teslim etmiştim 7 Temmuz itibariyle "Application Received" durumuna geçti.
-
18 Temmuz'da evrak teslim randevum var. Randevuyu oluşturalı birkaç hafta oldu. Ancak hiçbir bilgilendirme maili gelmedi hazırlamam gereken belgeler ile ilgili. Bu normal bir durum mu yoksa bir sorun mu var? Evrak teslimi yapan arkadaşlar yardımcı olabilir mi lütfen? Hangi evrakları vfs globale teslim için götürmeliyim?
-
@Ömer-Mert-Özel randevu sonuç sayfasında b1/b2 belgeler kısmında yazıyordu. yanlış hatılamıyorsam 2 fotoğraf ds160 dökümü pasaport vardı sadece.
-
Arkadaslar merhaba
7 mayista vise yenileme icin basvuru yaptık. Suan icin randevu almanız gerekmıyor denildi daha sonra sistem değişti. Hala bi mail gelmedi. Evrakların talep edılmesi gerekıyor bıldıgım kadarıyla fakat gelen bi mail yok. Eski sistemde ödediğim kargo parası iade edildi. Ama yeni sistemde ne yapılması gerekıyor anlamadım. Bılen varsa yardımcı olabılır mı? -
@seda-2 40. Sayfada Orhan beyin iletisi var o açıklamış nasıl olduğunu mail gelmeyecek boşuna beklemeyin.
-
3 kişilik aile randevusu aldık biz evrak teslimi için. Sadece bir kişinin bütün evrakları teslim için gitmesinde sorun olur mu? Herkesin gitmesi gibi bir zorunluluk mevcut mu acaba?
-
@serel görmemisim onu tesekkurler fakat vize türü farklı orhan beyin galiba b1/b2 icinde aynımıdır acaba randevu mu alcam yani
-
@serel 1 forograf degil miydi o?
-
@Ömer-Mert-Özel evrakları kimin teslim ettiğine bakmıyorlar. Benm evraklarımı arkadaşım teslim etti.
-
@seda-2 evet b1/b2 için de geçerli.
-
@beykanuser :) işte yanlış hatırlamıyorsam diye o yüzden yazdım :)
-
Merhabalar. Ailem için yeni sistemden posta ile vize yenileme başvurusunda bulundum. Başvurumun sonucunda 1 Ekim'e randevu verdi. Başvuru onay yerinde bazı yerde konsolosluk diyor, bazı yerde VFS evrak teslimi diyor. Acaba sonda sorulan sorularda son maddede EVET yerine HAYIR mı işaretledim diye şüpheliyim. Şuan VFS evrak teslimi için Ekim ayına mı veriyor herkeste?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum