@AE123, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
Arkadaslar kisa bir sorum var yardimci olursaniz cok sevinirim, annem ve babamin vizeleri Haziran 2026'da bitecek Mart 2026'da halen vizelerinin bitmesine 2 3 ay kala gelmelerinde bir sakinca olur mu ?
Ikinci bir sorumda su an vizelerinin bitmesine 12 aydan kisa sure kaldi, eger Mart 2026'da mevcut vizeleriyle gelirlerse vizeleri bittikten sonra 1 sene icinde mulakatsiz basvuru hakkimiz oluyor mu yoksa vize bitmeden Haziran 2026'ya kadar basvurmamiz gerekiyor?
2026 yılı Mart ayındaki seyahatleri esnasında hem Türkiye’den çıkış yaparken hem de ABD’ye giriş yaparken Haziran 2026 tarihinden önce ABD’den ayrılacaklarını kanıtlar uçak biletini ibraz etmeleri halinde sorun yaşayacaklarını düşünmüyorum kişisel görüşüm.
What the Visa Expiration Date Means
ABD’ye giriş esnasında CBP memuru pasaporta hangi tarihe kadar ülkede kalabileceklerine dair mühür üzerine tarihi yazacaktır. Mühür üzerinde tarih yazmaması halinde siz I-94’den kalışlarına müsaade edilen son tarihi kontrol edebilirsiniz. Overstay olmamaları ve bir sonraki vize başvuruları esnasında problem yaşamamaları için belirtilen tarihten önce ülkeden çıkış yapmaları gerekiyor majör ve açıklanabilir bir durum olmadıkça.
How much longer may I remain in the U.S.?
Mülakatsız vize uzatımı başvurusu için anne ve babanız, isterse vize expiry date’den önce (buna göre vize bitim tarihinden sonraki bir periyoda seyahat planlaması ibraz ederek DS160’da) veya vize bitiş tarihinden 12 ay içerisinde (2027 yılı Mayıs ayına kadar) başvurabilir. Mülakatsız vize uzatımı hakkı olması ve/veya başvuru yapılması onaylanacağı anlamına gelmiyor, konsolosluk bir nedenle ikna olmaz ise mülakata çağırma hakkı var.
Interview Waiver Update
Anne ve babanıza iyi yolculuklar, Allah kavuştursun 