Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @rasitcenngiz Tebrikler. Yeni hayatınızda sağlık ve huzur dilerim.

• 🇹🇷 🇺🇸 Pasaport Teslimi

1 Temmuz günü sözlü olarak vizemin onaylandığını öğrendikten sonra. 2 Temmuz'da CEAC üzerinde durumum "AP" (Administrative Processing) olarak güncellendi, 3 Temmuz'da ise "Issued" statüsüne geçti.

"Issued" statüsüne geçtikten hemen sonra, şansıma telefonum kapandı ve gün içinde DHL takip sistemine bakamadım. Akşam kontrol ettiğimde ise, Issued olduktan hemen sonra pasaportumun bekletilmeden kargoya teslim edildiğini gördüm.
    🔗 https://ecommerceportal.dhl.com/track/pages/customer/trackItNowPublic.xhtml

Bu sitede, GSS belgesinde verilen barkod numarasını girerek pasaportunuzun kargoya ulaşıp ulaşmadığını görebilirsiniz. Eğer kargoya ulaşmışsa, direkt gidip teslim alabilirsiniz. Konsolosluktan mail beklemenize gerek yok.

Düşünün, ben bir gün geç gitmeme rağmen, pasaportu alıp otele döndüm, arkadaşlarla sevindik vs… Derken konsolosluktan yeni mail geldi: “Pasaportunuzu kargodan alabilirsiniz.” Yani beklemenize gerek yok. CEAC’ta "Issued" yazısını gördükten sonra, DHL sisteminde “kargonuz ayrıştırılmıştır” mesajını gördüğünüz an gidip teslim alabilirsiniz.

📌 Kargoyu teslim alırken yanınızda kimlik kartınız olması gerekiyor.
    📌 GSS onay sayfasının çıktısını almanıza gerek yok, sadece telefonunuzdan fotoğrafını göstermeniz yeterli.

Herkese iyi günler dilerim.

• @rasitcenngiz Tebrikler hocam, yolunuz açık olsun. Darısı başımıza 🙂

• @05kartal16 Hocam öncelikle imzanızı güncellemenizi rica ederim sizden, daha sağlıklı iletişim için faydalı olur. Ben antikor testi yaptırmadan gittim ve aşı kartım yoktu, o yüzden kurum yapması gereken aşıları yaptı. Hangi aşıların yapıldığını sormadım bile

• @Ahmet-Sarıkurt tebrikler siz hangi otelde kaldınız maliyet ne kadar tuttu tesekkurler

• Arkadaslar HK mulakatlari icin 1 temmuz sonrasi dosyalarin online bir sayfaya yuklenmesiyle ilgili bir yonerge vardi bilgisi olan yapan varsa aydinlatabilirmi

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Merhaba arkadaşlar. 15 Temmuz Viyanada mülakat. 14 Temmuz sağlık muayenesi. Benden balgam testi de isteyecekler ve 14-15-16 temmuz üç gün boyunca balgam vereceğim. sonuçların çıkması 8 hafta civarı sürecek. Problem şu ki balgam çıkarabilen biri değilim. Eğer balgam çıkmazsa bronchial lavage denen ileri yöntem ile balgam alacaklar. bu durumda süreç sıkıntıya giriyor. 30 eylülde süreç bitecek. Balgam istenmesine rağmen balgam veremeyen ya da diğer yöntemi deneyen oldu mu ? ve benim süreç 30 eylüle kadar yetişir mi

• @Scythep teşekkür ederim iyi niyetiniz için banka dökümü götürdük fakat istenmedi

• @HALİT-Ozgur lise diplomasını sormadı üniversite diploması işimizi halleti esas talihli disinda kımseden diploma istemedi

• @Mekselina-Kazan merhaba hayırlı olsun oturum ve ya vatandaslık gıbı bır soru soruldumu pasaportlarınızı sorunsuz bır sekılde ap ye kalmadan aldınız ınsallah

• @16bilgin Merhaba, hayır vatandaşlık ya da oturma izniyle alakalı hiçbir soru sorulmadı. Asıl mülakat gününde sağlık raporumuz olmadığı için 1 gün AP gözüktü sistemde ancak ertesi gün raporlarımızı verdikten 2 saat sonra pasaportlarımızı vizelerimizle teslim aldık.

• @Mekselina-Kazan pekı sızın sırbıstanda oturumunuz yada vatandaslık gıbı bır bağlatınız var mıydı

• @16bilgin Hayır, zaten talihli olan eşim olduğu için dosyamız Türk değil Rus olarak gözüküyordu sistemde. Rusya’da çalışan bir Amerikan konsolosluğu olmadığı için Belgrad’ın dosyamızı kolaylıkla kabul ettiğini düşünüyorum ben açıkcası.

• ⭐⭐⭐⭐

@16bilgin

BLG konsolosluğun asıl talihli Türk vatandaşı olan ve Türk vatandaşı olmayanlara karşı tutumu ne yazık ki.

• ⭐⭐⭐⭐

@Psychologist-0

Sputum culture (balgam testi) isteneceğine dair kesin eminseniz daha önceden TB geçmişiniz var herhalde, geçmiş olsun. Bunu bilmenize rağmen sağlık muayenesine daha erken bir tarihte katılma talebiniz oldu mu ve olduysa sağlık kurumu tarafından kabul edimedi mi?

• @ATS16 Evet maalesef katılıyorum size. Kimseyi yanlış yönlendirmemek adına bir kez daha söylemek istiyorum; talihli ben değilim, Rus vatandaşı eşim. Gönül ister ki Türk dosyalarına karşı da iyimser ve yardımsever bir tutumu olsun konsolosluğun ama bizim sürecimiz bir örnek olmamalı. Konsolosluğun kendilerini Türk vatandaşlarına karşı tutumları için akladığı ve 2024’te yaşananların bir istisna olduğu yorumunu yapmak riskli olabilir bu durumda.

• @ATS16 schengem vizem sınırlı. o yüzden gidebileceğim en erken tarihi aldım ancak balgam testinin sonuçlanması 8-10 hafta sürebilir. Süreç sıkıntıya girebilir. Test sonucu yetişmeyebilir. o yüzden edişe ediyorum

• Çokkk tebrik ediyorum.Güzel aileniz ile şahane bir hayatınız olsun.
    Sizlerin deneyimi aktarmanız herkes gibi beni de çok rahatlatıyor.
    Stres ve heyecanım ve sürekli plan ve olasılıkları düşünürken, gerçekleşen harika sonucu paylaşmanız çok kıymetli..

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 

• @Mekselina-Kazan daha oncekı yıllarda. Sırbıstanda vızesı onaylandıktan sonra oturum vb durumdan dolayı ap bırakılmıs kazananlar duymustum bu yuzden meral ettım sızın surecınızıde tsk ederım verdıgınız bılgılere bu senekı kazananan arkadaslara ısık olmus olacak🙏

• @ATS16 maalesef

Benzer Başlıklar

• 728
  • 3440
  • 19441
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

115

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |