Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Aygül çok teşekkür ederiz ☺

• Cevap: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Unganlara gitmeden önce dışardan antikor testi yaptırıp, dışardan aşı olup aşı kartı ile giden var mı? Bu durumda unganlara bunu dikkate aldı mı buna rağmen size aşı yaptı mı?

• @ekoko1 Tercümanlık için Emre Bey ücret 300$ dolar Bangkok'a 2 saat uzaklıkta
    +66 83 936 8849
    Egemen bey ( konsoloslukta yetkili yeminli tercuman) ücret 6.000 tl*+90 532 254 23 18 Bangkok'ta yaşıyor
    Ceren hanım konsoloslukta yetkili yeminli tercüman ücret 100 $ Bangkok'ta yaşıyor+90 544 112 19 87

• @16bilgin İletinizde düzeltme yapayım. Egemen Bey, tercümanlık ücretini 4500 TL’ye çıkarttı. Konsolosluktaki ilk deneyimlerinden sonra, konsolosluk için de fazla zaman geçirmesini bu duruma sebep olarak gösterdi.

• @rasitcenngiz 300 dolar 12 bin TL etmiyor mu ?

• @omerko Emre Bey' in ücreti 300 USD. Ben Egemen Bey ile ilgili güncelleme yaptım.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 

• @evrentnrkl

Umarım her şey sorunsuz bir şekilde hallolur. Mülakat deneyimlerinizi bekliyoruz 🙂

• Viyana mülakat deneyimi

Öncelikle forumun kurucularına ve yöneticilerine forumda karşılıksız yardımcı olan bütün abilerime ablalarıma kardeşlerime çok teşekkür ediyorum

Schengen süreci

Greencarda başvururken ve ilk kazandığımı öğrendiğim zaman yeşil pasaportum vardı ve bu pasaport üzerinden başvuru yapmıştım ancak yaş sınırından dolayı son pasaportumun son birkaç ayı kalmıştı hemen bir bordo pasaport çıkarttırdım ve schengen çıkmaz diye düşünerek dosyamı hong konga taşıdım daha sonrasında hong kong çok masraflı gelince Hollanda'da yaşayan kuzenimle konuşup davet mektubu yazmalarını rica ettim, current olacağım tarih belli olmadığı için schengen seyahatine hangi tarihe başvuracağım hakkında hiçbir fikrim yoktu bu yüzden risk alarak 3 aylık başvurdum ve olumlu sonuçlandı hemen ardından dosyamı viyanaya taşıdım

Antikor testi ve aşılar

Sağlık kontrolü için antikor testi yaptırıp bazı aşıları türkiyede olabileceğimi öğrendim şehir hastanesinin enfeksiyon bölümünden randevu alıp doktora molnarın istediği aşıları gösterdim ve bu aşılara göre antikor testi olmak istiyorum dedim sonuçlar ertesi gün çıktı ve @Flight101
    Mahmut abi sağolsun yazdığı kusursuz bilgiler sayesinde bütün eksik aşılarımı öğrenip sağlık ocağında ücretsiz oldum aşıları olmaya erken başkadığım için tetraximin 2. 3. Dozunu olmam gerekti. ben antikor testimi aralık 2024te yaptırmıştım forumda molnarın antikor testinin en geç 3 aylık istediğini okudum hemen molnara mail atıp ben aralık ayında antikor testi olup buradaki eksiklere göre aşılarımı oldum ancak mülakatım haziranda yeni bir antikor testi istiyor musunuz diye sordum, hayır tekrar antikor testi olmana gerek yok dediler. Bütün aşılarımı sağlık ocağında olduktan sonra e nabızdan çıktı aldım doktorum kaşe imza attı

Mülakat tarihi öğrenme, sağlık randevusu ve konsoloslukla iletişim

Current olduktan sonra hemen 15 nisanda kcc'ye mail atarak 24 haziranda mülakatımın olduğunu öğrendim heyecanla yine 15 Nisanda molnara kcc'ye attığım ve gelen mailin ss'ini atarak 21 veya 22 nisana randevu istedim sonra nisan yazdığımı fark edip özür dileyerek haziran olacaktı diye başka bir mail daha attım meğer 21 22 haziran da haftasonuna denk geliyormuş 😃 neyse ki ertesi sabah dönüş yapıp sorun yok 20 haziran cuma uygun mu diye mail attılar ve ben de onayladım

22 Nisanda konsolosluktan mülakatınız 24 haziran öğlen saat 1e planlandı randevunuzu teyit edin getirmeniz gereken belgeler şunlardır maili geldi hızlıca "Dear Sir, Madam
    I confirm that I will be at the consulate on Tuesday, June 24th at 1 PM Thank you." Diye dönerek onayladım onlar da teşekkür edip görüşürüz yazdılar. İngilizcem zayıf olduğu için önceki deneyimlerden bildiğim Alize hanımdan yardım alabilmek için konsolosluğa, mülakat tarihimde türkçe bilen çalışanınız müsaitse bana çeviri konusunda yardımcı olabilir mi diye bir mail attım ve cevap olarak "Dear Mr. Kanburoglu,
    I am available to help you with the language 🙂." Alize hanım bizzat dönüş yaptı
    Bu arada ds260 formunu doldururken öğrenciydim yeşil pasaportum vardı mezun oldum, anne kızlık soyadını yanlış yazmıştım ve birkaç ülkeye daha seyahat ettim ama bunlar için formu açtırmaya gerek duymadım

Evrak hazırlığı

Mülakatıma bir hafta kala evraklarımı hazırlamaya başladım en gerildiğim konulardan birisi buydu ama bir günde bitti

Sağlık için:

•Barkodlu ceac onay sayfası
    •Güncel pasaportum
    •Antikor testim
    •İmza kaşeli olduğum aşıların enabız çıktısı

Mülakat için:

•Güncel pasaportum
    •2 adet 5x5cm fotoğraf
    •Orijinal çift dilli diplomam + fotokopisi
    •Formül a + fotokopisi ( e devlet)
    •Arşivli adli sicil kaydı (e devlet)
    •Banka hesap dökümü (ben banka hesap dökümünü mülakattan yaklaşık bir ay önce ve türk lirası olarak ziraat bankasından aldım mülakatta hiçbir sorun çıkmadı)

Seyahat ve konaklama

Schengeni hollanda üstünden aldığım için ilk başta 19 haziranda hollandaya oradan aynı gün viyanaya uçak biletlerimi kestim dönüş biletimi de direkt Viyanadan istanbula mülakattan iki gün sonrasına 26 hazirana iptal edişli olarak kestim.
    Konaklama için airbnb'den 19-26 haziran arasına merkezi sayılacak bölgede otelden bozma özel banyolu ortak mutfaklı bir oda tuttum tek gidenler için uygun.

Viyanada ulaşım ve internet

Ulaşım için forumda gördüğüm bu videoyu izlemek yeterli

Her yere google haritaların gösterdiği şekilde gittim bütün trenler ve otobüsler tam olarak gösterdiği gibi çalışıyor
    İnternet için de ben e sim yerine billa marketten A1'in 10 euroya 30 gb internetli sim kart aldım kurulumu genelde almanca olduğu için bayağı uğraştırdı kartı taktıktan sonra A1'in sitesine girip telefon numarasını yazıyoruz aktif edip kartı çıkarıp yeniden takıyoruz ve kullanmaya başlayabiliriz

Sağlık kontrolü

20 haziran sabah 9daki randevum 8de oradaydım bir saat kadar bekledikten sonra içeri girdim küçücük bir yer pasaportumu verdim ve fotoğrafımı çektiler daha sonra doldurmam için bir form verdiler formda ad soyad türkiye adresi gibi şeyler doldurdum bu sırada forumdan tanıştığım ve sağlık kontrolünde dil için yardımcı olmasını rica ettiğim @maerhn abi ve eşi geldi onların sayesinde daha kolay geçti sağolsunlar, formdan sonra stefan antikor belgemi ve aşılarımı sordu ben de teslim ettim hiçbir aşı olmama gerek olmadığını söyledi ardından bir hemşire beni odaya aldı ve geçmişte ameliyat oldun mu düzenli kullandığın ilaç var mı gibi sorular sordu tansiyonumu ölçtükten sonra kan aldı ve doktoru beklemeye başladım, ağzıma kulağıma baktı sırtımı dinledi refleks kontrolü yaptı ve işlemler bitti nakit olarak ödememi yapıp dışarı çıktım röntgen için verdikleri yol tarifi kağıdına bakarak röntgene geçtik sıra aldık veznede numaramız yanınca pasaportumuzu ve molnardan verilen barkodlu evrağı teslim ettik daha sonra oturup beklemeye başladık soyadımızla seslenip röntgen bölümüne alıyorlar röntgeni çektirdikten sonra tekrar oturup bekliyoruz 10 15 dk sonra tekrar soyadımızla seslenip röntgen cdsini veriyorlar biz bu işlemleri cuma günü yaptığımız için pazartesi molnardan mail bekliyorduk ama gelmedi googleda molnarın saat 19da kapandığı yazıyordu mail gelmediği için pazartesi saat 16 gibi molnara gittik ama vize bölümünün sadeve 9-12 saatleri arası çalıştığını öğrendik o yüzden salı günü sabahtan molnara gittik ve stefan bir sorun olmadığını birazdan göndereceğini söyledi

Mülakat

Saat 12de konsolosluğun önündeydik ve 12.55 gibi direkt içeri girip 4. Kata çıktık polisler karşıladı ve x rayden geçip içeri girdik içerisi küçücük bir yer ben daha büyük ve karmaşık hayal ediyordum sadece bekleme alanı ve vezneler var oturup çağrılmayı bekledik ilk çağırışlarında evrakları teslim edip parmak izi veriyoruz evrakları verirken alize hanım pasaportuma baktı ve pasaport değişmiş dedi ve değişikliği yaptı greencardın teslim edileceği adresi değiştirmek isteyip istemediğimi sordu sonrasında hemen yan vezneye ödeme yapmaya yönlendiriyorlar ödemeyi yapıp tekrar oturuyoruz ikinci çağırışlarında mülakata giriyoruz alize hanım mülakatta da veznenin arkasında bekledi anlamadığım yerlerde yardımcı oldu, sağ elimi kaldırıp yemin ettim ve her deneyimde okuduğumuz soruları sordular, türkiyede ne iş yapıyorsun, hangi eyalete gideceksin, orada ne iş yapacaksın gibi. Daha sonra teşekkür edip bayrağı verdiler ve alize hanım muhtemelen yarın vizemin basılacağını söyledi ertesi gün sabah 09.30 da pasaportumun hazır oldığunu saat 11-12 arasında randevuya gerek olmadan konsolosluktan gelip alabileceğimi yazan mail geldi ve yine konsolosluğa gidip pasaportu ve sarı zarfı alize hanımdan teslim aldım

Umarım isteyen herkes vizesine kavuşur tekrardan bütün emeği geçenlere teşekkür ederim

• @yasavul hocamtebrıkler hayırlı olsun darısı bizlere inşallah bi sorum vardı antıkor testını 3 ay önceden alsak sorun olmaz ozaman dogrumu anladım

• @yasavul Merhaba, vizeniz hayırlı olsun.
    Banka hesap dökümünün çevirisini yaptırmış mıydınız?

• @oğuz-çakır teşekkür ederim, hayır zaten ingilizce olarak almıştım

• ⭐⭐⭐⭐

@yasavul Çok güzel, vizeniz hayırlı olsun tebrikler 🎊

• VİYANA MÜLAKAT DENEYİMİ

Merhaba,
    Mümkün olduğunca fazla kişiye yardımcı olabilmesi için uzun ve ayrıntılı bir deneyim yazmak istiyorum. Bugün itibarıyla eşimle pasaportlarımızı teslim aldık. Başta @gucarslan olmak üzere, bilhassa 2025 talihlilerinden @Flight101 'e ve tüm forumdaşlara paylaştıkları değerli bilgiler için teşekkür ederiz.

Dosya Taşıma

Yeni FAM yasası kapsamında dosyamızı Ağustos ayında Viyana’ya taşıdık. KCC’ye attığımız ilk maile gelen yanıt bizden Viyana’da bir adres talep etti, kısa bir araştırmayla konsolosluk yakınındaki bir otel adresini vererek taşıma işlemini kolayca gerçekleştirdik. Taşıma işleminden birkaç gün sonra KCC’ye dosyamızın nerede olduğunu soran bir mail daha atarak gelen “Dosyanız Viyana’da” cevabı üzerine taşıma işlemini tamamlamış olduk.

Schengen Süreci

Bildiğiniz üzere Schengen çok bireysel bir süreç. Biz yaklaşık 1 sene sonraki mülakatı hiç riske atmamak için Schengen’e 2024 Haziran itibarıyla başvurmaya başladık. Amacımız 1 sene boyunca sürekli aynı ülkeden Schengen alarak cascade kuralından yararlanmak ve Viyana’ya rahat süreli bir vizeyle gelmekti. Dolayısıyla bu konuda vereceğimiz en önemli tavsiye Schengen’i son ana bırakmamak olacaktır. 1 yıl içinde 3 kere Schengen’e başvurarak ve her vizeyi başvuru yapılan ülkede birer haftalık seyahat düzenleyerek en son seferinde 3 buçuk aylık vizemizi almış olduk.

Evlilik

Çoğu talihliden farklı olarak sürecimizin içinde bir de nikah gerçekleştirmemiz gerekiyordu. İyimser bir tahminle mülakatımızı Nisan/Mayıs gibi alacağımızı düşünerek Şubat ayında evlendik. Süreci bizimle paralel gidecek halihazırda nişanlı/evlenmeyi düşünen adaylar için bu kısmın da önemli olduğunu düşünüyorum. Mülakat bölümünde daha ayrıntılı değineceğim.

Dosyamız aktif olduktan sonra yaptığımız işlemler

Nisan bülteninde current olduktan birkaç gün sonra 2NL’yi aldık ve 24 Haziran tarihine mülakat planlandığını gördük. Vakit kaybetmeden Molnar’a mail atıp randevu talebinde bulundum ve böylece sağlık kontrolümüz 20 Haziran’a planlanmış oldu. Tabii bu sırada konsolosluğa da e-mail atarak DS260 formumuzu açtırdık ve eşim için de DS260 formunu hemen doldurduk ve kendi DS260 formumda da gerekli düzeltmeleri yaptık.

İstanbul – Şişli Etfal (Seyrantepe) hastanesi enfeksiyon bölümünde antikor testi yaptırdık ve eksik aşılarımızı bağlı olduğumuz sağlık ocağında tamamladık. Burada tekrardan@flight101 e teşekkür etmek istiyorum, onun paylaştığı aşı listesine göre tüm eksiklerimizi tamamladık. İlgili iletiyi link olarak ekliyorum: https://yesilkartforum.com/forum/post/482206

Ancak yine de kritik bir hata yaptık ve polio oral damlanın hatırlatma dozunu hesaba katmadık. Eşimin çocukluk aşı kartı olduğu için sadece bana Molnar’da polio aşısı yaptırmak zorunda kaldık. Bununla ilgili sağlık kontrolü bölümünde detay vereceğim.

Viyana’da Konaklama

Viyana’ya iner inmez mobil uygulamadan veya internet sitesinden tramvay – metro – otobüs hatlarında 7 gün geçerli online pdf biletlerimizi satın aldık: https://www.wienerlinien.at/web/wl-en/tickets/7-days-vienna

Bizim gibi 2 kişilik, veya en fazla 1 çocuklu bir aile için hem uygun bütçeli hem de ulaşımın çok kolay olduğu 1+1 bir Airbnb evi tuttuk. 7 gece için 512 euro ödedik ve bu en ucuz seçenekti. Tramvayın D hattının başlangıç durağı olan Absberggasse’de durağa çok yakın olan evimizin açık adresi Absberggasse 6 olarak geçiyor.

Açık hava müzesi gibi bir şehir olan Viyana’da kullanmaktan en keyif alacağınız hatlardan biri D hattıdır diyebilirim. Molnar’a 40 dk. Konsolosluğa ise 28 dk.da ulaşabiliyorsunuz. Özellikle İstanbulluysanız bu süreler ve trafiksiz muhteşem yer üstü yolculuğu size de çok kısa gelecektir. Zira 2 kişi için şehre biraz daha yakın evlerin toplam fiyatı 800 euro’dan başlıyordu. O nedenle bizimle benzer durumdaki talihlilere şiddetle tavsiye ederiz.

Sağlık Kontrolü

Molnar için istenen evraklar
    CEAC confirmation sayfası (barkodlu DS260 onay sayfası)
    Pasaport
    Antikor testi sonucu
    E-nabızdan çıkartarak aile hekimine kaşe imza yaptırdığımız aşı belgesi
    Varsa çocukluk aşı kartınız (bu eşimi eksik olan 2. doz polio aşısı ve 40 euro’dan kurtardı, elinizde mevcutsa mutlaka götürün)

9.30’daki randevu için 9.10’da kapıdaydık. Zili çaldık ve hemen içeri alındık. Daha sonra tüm heyecanı birlikte yaşayacağımız sevgili @yasavul ile de yüz yüze burada tanışmış olduk.

İlk girişte pasaportlarımızı verdik, fotoğraflarımız çekildi ve birer form doldurduk. Formdaki sorular şu şekildeydi:

Ad Soyad
    Mevcut Adres
    Amerika Adresi (Biz yine DS260’ta belirttiğimiz ve green card’larımızın teslim edileceği adresi verdik)

Ardından antikor ve aşı belgelerimiz istendi. Kısa bir beklemenin ardından çağrıldığımız odada tansiyon ve ateş ölçümü, düzenli kullandığımız ilaç olup olmadığı, daha önce ameliyat olup olmadığımız, sigara kullanımı, psikolojik bir rahatsızlık geçirip geçirmediğimiz gibi sorular soruldu ve eksik aşılarımızın olup olmadığına bakılarak bana 1 doz polio aşısı yapılacağı bilgisi verildi. Daha sonra kan alımı ve aşı işlemini tamamlayarak Dr. Molnar’ı beklemeye başladık.

Polio aşısı özelinde belirtmek istiyorum, biz 29 Nisan’da eksik aşılarımızı ve polio oral damlaları yaptırmıştık ve sağlık ocağındaki hemşiremizle 2 Haziran’da ikinci doz polio olmak üzere sözleşmiştik ancak bu ikinci doz aşıyı 2 Haziran’da yapamayacaklarını söylediler, bu nedenle tavsiyem, sağlık kontrolüne daha yakın bir tarihte aşıları yaptırıp, hatırlatma doz tarihi gelmeden sağlık muayenesine girmeniz olur. Dr. Molnar, çocukluk aşı kartlarını kabul ettiği için sadece ben aşı oldum, eşimin aşı olmasına gerek kalmadı.

Dr. Molnar muayenesi de çok kısa sürdü, iç çamaşırınız kalacak şekilde soyunmanız ve beklemeniz söyleniyor, Dr gelip çeşitli kontroller yaparak muayeneyi tamamlıyor. Daha sonra muayene ücretini ödeyerek oradan ayrıldık. Biz iki kişi 790 EUR + 40 Eur polio toplam 830 EUR ödeme yaptık.

Klinikten çıkıp 5A numaralı otobüsle röntgen merkezine vardık. Burası kalabalık görünse de sıra çabuk ilerliyor. Randevumuz olmadığını belirten “Ich habe keinen termin” seçeneği ile numaramızı aldık. Birkaç dakika içinde numaramız geldi. Molnar’dan verilen evrakları teslim ettik ve çağrılmayı bekledik. İsmimiz söylendiğinde röntgen odasına alındık. İşlemden sonra yaklaşık 20 dk. bekleyerek CD’lerimizi teslim aldık.

Randevumuz Cuma olduğundan Pazartesi sabah itibarıyla Molnar’dan gelecek sevindirici maili beklemeye başladık. Öğlene kadar ses çıkmayınca öğleden sonra mail attık. Ancak buna da cevap alamadığımızdan 4 gibi tekrar Molnar’a gittik ve vize biriminin çalışma saatlerinin 9.00-12.00 olduğunu öğrendik. Salı sabah (mülakat günü) tekrar ilk iş Molnar’a gittik ve sonuçlarımızda bir sorun olmadığını, 1 saat içinde konsolosluk ile paylaşacaklarını söylediler. Ayrıca maillerimize de aşı karnelerimizin olduğu, şifreyle giriş yaptığımız bir link yolladılar ve bu aşıların Amerika’da geçerli olacağını söylediler.

Mülakat

13.00 randevumuz için 12.55’te asansörle 4. kata çıkarak güvenlikten geçtik. 12.30’da çıkan bir arkadaşımıza 13.00’te gelmesini söyledikleri için 12.55’e kadar bekledik.
    Bekleme alanında yaklaşık 5 dk. bekledikten sonra evrak teslimi için ismimiz okundu. Bankoya gittiğimizde sorulan ilk soru Viyana’dan ne zaman ayrılacağımız oldu. Vize basımını buna göre ayarladıklarını tahmin ediyorum.

Talihli kişi için sırasıyla:
    pasaport,
    iki adet fotoğraf,
    diploma + 1 fotokopisi,
    formül a,
    formül b,
    adli sicil kaydı,
    varlık dökümü belgeleri istendi.

Ardından eşim için:
    pasaport,
    iki adet fotoğraf,
    formül a,
    formül b
    adli sicil kaydı belgelerini teslim ettik ve parmak izlerimiz alındı.

Burada yardımcı olacağını düşündüğüm bir not eklemek isterim. Benim diplomam Türkçe olduğu için çeviri gerektiğinden emin değildim. Elbette e-devletten aldığım mezun belgem de yanımdaydı. Sonuç olarak, hem Türkçe diplomam hem de mezun belgem sorunsuz olarak kabul edildi.

3 no.lu bankoya geçip 660 USD ödeme yaptıktan sonra tekrar bekleme alanına geçerek mülakat için beklemeye başladık. Bu sırada diğer arkadaşların evrak teslim ve ödeme işlemleri tamamlandı. Birlikte gittiğimiz diğer üç talihli arkadaştan önce biz çağrıldık. Diğer arkadaşlarla Alize hanım ilgilendiğinden bize Amerikalı bir görevli hanımefendi denk geldi. Kendisi de oldukça güler yüzlüydü. Yemin edip parmak izlerimizi tekrar verdikten sonra mülakat başladı.

Elbette yeni evlendiğimiz için burada diğer pek çok talihliden farklı bir soruyla başladı mülakatımız. Ne zamandır birlikte olduğumuzu, nerede ve nasıl tanıştığımızı, ne zamandır birlikte yaşadığımızı ayrıntılarıyla öğrenmek istedi. Hepsini dürüstçe cevapladıktan sonra beklediğimiz diğer sorulara geçti.

İlk evliliğiniz mi?
    TR dışında başka bir ülkede yaşadınız mı?
    TR’de veya başka bir ülkede suç kaydınız var mı?
    Hiç ABD’de bulundunuz mu?
    Tek tek mesleklerimiz ve ABD’de yapmayı düşündüğümüz işler
    Hangi eyaleti düşünüyorsunuz ve tanıdığınız var mı?

Notlarını bilgisayara girdikten sonra bayrağımızı verdi ve vizemizi onayladığını söyleyerek tebriklerini iletti. Pasaport teslimi için mail atacaklarını belirtti.

Ertesi sabah 09.38’de gelen mail ile birlikte 11.30 gibi vizelerimizi almak üzere tekrar konsolosluktaydık. Güvenlikten geçtikten sonra doğrudan Alize hanımdan vizelerimizi ve sarı zarflarımızı alarak nihayet mutlu sona ulaştık.

İsteyen ve bekleyen herkesin süreci en kolay ve sorunsuz şekilde yaşaması, en kısa zamanda mutlu sona ulaşması dileklerimizle.

• ⭐⭐⭐

@maerhn
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.... Tebrikler....

• ⭐⭐⭐

@yasavul
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana... Tebrikler..

• ⭐⭐⭐⭐

@maerhn Tebrikler vizeniz hayırlı olsun 🎊
    Aşı uzmanı @Flight101 😉
    Sayenizde birçok kişi hem gereksiz masraftan kurtuldu hem de panik yapmadan süreci atlattı.
    Forum’un gönüllü sağlık danışmanı olan size teşekkürleri borç biliriz 😄💉💰

• @yasavul

Coktandir vize tebrigi yazmamistim 🙂

Tebrikler... Burada guzel bir hayatinizin olmasi dilegiyle...

• ⭐⭐⭐

@Serapp
    Çok naziksiniz teşekkürler...Bir hayli masraflı süreci bir nebze de olsa ekonomik hale getirmek gerekiyor..😉..Siz böyle yazınca bir an ilkokul dönemimizdeki kızılay kolu geldi aklıma 😂😂

• @MEMET-0 sağolun hocam, benim 6 aydan fazla bir süre geçmişti ama kabul ettiler, siz de randevu oluşturduktan sonra molnara sorarsınız garanti olsun, şu tarihte antikor testi yaptırdım tekrar yaptırmama gerek var mı diye

• Herkese Merhabalar 🙂

İnanın buraya mülakat deneyimi yazabileceğimi bile pek düşünmüyordum ama bugün buradayız. çok şükür vize onayımızı aldık. Bende diğer arkadaşlarıma yol göstermek açısından deneyimlerimi buraya yazmak istedim.

UNGANLAR;
    Sistem üzerinden randevunuzu alıp onay mailini de aldıktan sonra randevunuz zaten oluşturulmuş oluyor. En erken 1 ay öncesine alınabiliyor. Tabi ABD giriş süresi rapor onay tarihi itibariyle başladığı için en uygun güne planlama yaparsınız. Ben 16 Hazirana aldım randevularımızı kızım eşim ve kendim için. Muayene tetkik aşılar (eşime ve bana 3er aşı kızıma sadece kızamık aşısıydı sanırım 2. dozunu vurdu) toplamda 40.000 TL civarı ödedik. Biz raporu ertesi gün değil de mülakattan önceki gün teslim almak istedik ve öyle yaptık bunu sorun etmiyorlar. Raporla ilgili bir sorun olursa tekrar çağırmaları gerekirse diye saat 15:00e kadar ayrılmamamızı söylediler bizde öyle yaptık sonra döndük. Covid zorunluluğu yok bu arada 2. gelen mail kafa karıştırmasın. Ds formunun çıktısını da almadılar.

MÜLAKAT
    Mülakattan 1 gün önce gittik Ankara'ya muayene raporlarımızı 09:00 / 17:00 arası alabileceğimiz söylenmişti öyle yaptık bizde. Evrakları kontrol ettik. Bu arada evrak listesinde yer alan her şeyi ben hazırlamıştım. Tek tek listesini yazmayacağım kritik gördüğüm şeyleri ileteceğim. Asıl talihli için evlilik cüzdanının çevirisi istenmişti, onu yaptırdım. E devletten İngilizce olarak alabileceğim evrakları ben İngilizce aldım ama özellikle belirttikleri bişey yoksa ve İngilizce seçeneği yoksa Türkçe çıkardım. Evlilik cüzdanının fotokopisi iki nüsha istenmişti onu da verdim. En son aldığım diplomanın bir kopyası istenmişti ekstra onu da çıkardım. Fazladan yanıma aldığım şeyler vardı. İşte aman yanımda olsun ya isterlerse falan diye bir yığın kağıt.

• Fotoğrafçıdan fiş,
    • DS-260 form çıktısı
    • Doğum belgesi (gelen mailde isteniyor ama sadece nüfus kayıt örneklerini aldılar) bunun gibi bir iki şey daha ama yüzüne bakmadılar bile.
    • altın bozdurup hesaba biraz yüklü giriş yapmıştık onun fişi

Muayene raporlarını onların gözünün önünde sizden açmanızı istiyorlar garipsemeyin dikkatlice açın teslim edin. O zarfın üzerinde resminizin olduğu bir kağıt ve CD de veriliyor. Bunlar önemli dikkatlice çıkarıp saklayın ABD girişte vereceksiniz. Açıklama yazan ayrıca bir kağıtta var.

Konsolosluk için saatinize 10 dk kala falan orada olsanız yeterli ilk başta size işte yasak olan şeyleri falan söylüyorlar, evraklar hariç her şey yasak ona göre 🙂 Emanetçinin yerini falan söylüyor sonra 07:30 randevusu 07:45 - 08:00 diye orada Polis bir beyefendi var nizamı sağlayan yönlendiriyor. Aman diyim dediklerinin dışına çıkmayın. Saatimiz geldi çağırıldık girdik sıraya ilk önce bir bölmeye pasaportları bırakıyorsunuz tutma yerinden yukarı kaldırıyorsunuz genelde onu bölme sanıp oradan atmaya çalıştıkları için belirteyim dedim 😃 Neyse çocuk olduğu için sıranın önüne aldılar girdik içeri elinizdeki evrakları bırakıp kontrolden geçiyorsunuz tekrar alıyordunuz evrakları sonra ağır kapılar malum ama kendileri kibarlık yapıp açtılar kızımla şakalaştılar falan bu arada en son yazacaktım burada yazayım herkes inanılmaz kibar ve yardımseverdi asla kasıntı üstten bakma hiç bir şekilde yoktu. Meşhur uzun yolu yürüdük tekrar bir sıra 5er 5er içeri alındık. İlk önce para ödemek için yönlendiriyorlar sizi hemen sağda bir yer zaten. Ödeme yapınca iki numara veriyorlar ikisi de aynı numara. Bu numara yanınca evrak teslimine gidiyorsunuz o bitince ödeme yaptığınız yere tekrar geliyorsunuz yine sizin numara yanınca mülakat için kabine gidiyorsunuz. Biz 21 numarada mülakata girdik. 19/20/21 numaralı kabinler sanırım sadece greencard için ayrılmıştı. Biz mülakata girdik yemin ettik falan Türkçe girdik tercüman geldi. açıkçası biraz terledik eşimin mesleğini açıklayana kadar (CNC Operatörü) diğerleri herkesin yazdığı klasik sorular.
    *ilk evlilik mi
    *başka ülkede yaşadınız mı
    *kaç yıldır evlisiniz gibi şeyler, bir ara dedim vermeyecek vizeyi ama sonra tebrik ederim vizenizi onaylıyorum dedi rahatladık tabi 🙂

Vizeniz onaylandı dedikten sonra pasaportları teslim alacağımız kargo bilgilerini içeren bir kağıt verdi. Açıkcası ben yeni sisteme güvenmediğim için elden kendim gidip Ankaradan teslim alacağım yada bir yakınıma aldıracağım. Eğer sizde böyle yaparsanız ekstra bişey yapmanıza gerek yok zaten vize basılınca mail geliyor. 25 haziranda akşam pasaportunuz hazır diye mail geldi mesela çok hızlı vizeyi basıyorlar eğer Ankara da kalıp alırım derseniz buda bir seçenek. Ama adresime gelsin derseniz kargo şirketine gidip oradan yönlendirme almak daha doğru olur o süreci bilemiyorum. Bu arada ben yeni sisteme sadece giriş yapabilecek kadar kayıt yaptım başka hiç birşey yapmadım. Önceden AİS kaydı yapmıştım. Bunun çıktısını, yeni sistemde eşim kızım gözükmüyordu, vize türüm hatalıydı gibi şeyler vardı hepsinin çıktısını aldım ama kimse sormadı yüzüne dahi bakmadı. Yani kesinlikle kasılmayın dert etmeyin bizim kendimizi gerdiğimiz kadar onlar bizi zorlamıyor bile.

Bu süreçte inanın en çok stres yaşayanlardan biri olabilirim, öyle ki ağzımda yaralar çıkacak kadar. Ama siz kendinize bunu yapmayın mümkün olduğunca sakin olun gülümseyin. Onlarda size bu vizeyi vermek istiyor. Ben red duymadım orda olduğum sürede. kısa saçlı sarışın bir bayan vardı asıl 3 dakikada mülakat yapan o 😃 bizimki herkesi biraz tuttu ama korkmayın açık olun dürüst olun sizden istenen bu sadece.

Bu arada şunları da belirtmek isterim. Ben Mülakat öncesi dosyamı açtırdım bir iki bilgi güncellemek için, bir sorun olmadı. İşte okul adı revizesi bir iki küçük şey gibi. Ayrıca önceki soyadı kısmının altında önceki ad kısmına yine şuan ki adımı yazmıştım onu kesinlikle değiştirin dendi asıl bunun için açtırdım ben ama gerek yokmuş. (zaten oraya bişey yazmadan ilerleyemiyorsunuz yazın yani. Ufak tefek şeyler için dosya açtırmayın açtıracaksanız da mülakat tarihini bekleyin zaten revize edip submit edince direk kapanıyor dosyanız yani belli bir süreniz yok. Onlar o kadar incelemiyorlar bence. Ben sıfır hata olsun diye uğraştım çok gereksiz kendimi yıpratmışım diyebilirim. Birde greencard teslimat adresini değiştirmek için evrak teslim esnasında A4 e yazdığım dümdüz adres ve isim soyisim bilgisini verdim. Aklıma gelenler bunlar sorusu olan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince.

Bu platformda çok değerli bilgiler çok değerli insanlar var. Zaman bu hayattaki en önemli şey ve onlar bize zamanlarını ayırıp cevap verdiler yönlendirdiler hiç bir karşılık beklemeden bütün yöneticilere çoook teşekkür ederim Ayağınıza taş gözünüze yaş değmesin.

Ben çok inançlı biri değilimdir. Daha çok inandığım şey hayatın evrenin enerjisi. Ben greencard çıkmadan önce sabah 5 te kalkıp deli gibi almanca çalışıyordum, kafaya koydum gidicem olmuyor bu ülkede hal belli zaten. Ben evden çalışıyorum aynı zamanda çocuğuma bakıyorum ve evimle ilgileniyorum, inanılmaz stresli bir işim var. Ama hayallerimde vardı dünyayı gezmek, yeni insanlar tanımak gibi. Demek istediğim ben bunu çok istedim olduğum dünyayı keşfetmeyi, bunun için çabaladım ve hayat bana bunu bahşetti. Bende bu hediyeyi en iyi şekilde kullanacağım. Sizde asla vazgeçmeyin 🙂

Herkesin yolu ışıklarla dolsun, mülakatları su gibi geçsin. @gucarslan dediği gibi şüphesiz en hayırlınız mülakat deneyimlerini yazanlardır 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |