@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.
Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.
Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.
10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once?
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;
bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)
içermesi yeterlidir.
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
@Yamtar Dediğiniz gibi bende AI yalancısıyım. Çalışacağım gemi Pride of America. Amerika bayraklı tek cruise gemisi ve sadece Hawaii adalarında hizmet veriyor. Teknik olarak Amerika sularından hiç ayrılmıyor. Uluslarlararası sulara geçmiyor. Haftada 4 gece bir Hawaii adasında demirliyor. Google Gemini 2.5 Pro'nun dediğine göre Amerikan bayraklı bir gemide geçirdiğim her gün Amerikada ikamet ediyor gibi sayılıyormuş. Bu bilgileri USCIS aracılığıyla teyit etmeye çalışıyorum. Aslen bu konu çok önemli değil. Benim merak ettiğim Amerika dışında 7 ay gibi bir süre bulunmuş olacağım. 180 gün dolmadan gir çık yapmak bana maddi külfeti çok ağır olacak. 210 gün kadar dışarıda kalıp devamlı ikamet statüsünün bozulması durumunda hangi sorunlar ile karşılaşacağımı bilmek istiyorum. Günkü işe başladıktan sonra gerçekten bir göçmen olacağım. Yılda en fazla 1 ay Amerika dışında olabileceğim.
Mutlaka arastirmissinizdir ancak ABD bayraklı Pride of America teorikte ve pratikte ABD karasularından ayırılmıyor seyahat süresi boyunca.
Day 1: Honolulu, Oahu
Day 2: Kahului, Maui
Day 3: Hilo, Hawaii (Big Island)
Day 4: Kona, Hawaii (Big Island)
Day 5: Nawiliwili, Kauai
Day 6: Nawiliwili, Kauai
Day 7: Honolulu, Oahu
Hatta bahsi geçen gemi satış yaparken “for U.S. citizens as it doesn't require a passport” ifadesini kullanarak satışlarını artırmaya çalışıyor. Böyle bir durumda iken siz gemiye ulaşmak için seyahat ederken pasaport ile değil, Real ID ile seyahat edeceksiniz değil mi ve görev süreniz boyunca gemiden inecek olsanız bile ABD topraklarında olmuş olacaksınız diye düşünüyorum. Bu durumda neden ABD dışında kalacağınızı düşünüyorsunuz, neden continuous residency’nin bozulacağı hususunda bir şüpheniz var, benim mi kacirdigim bir nokta var?
@ATS16 Şöyle ki ben şu an Türkiyedeyim. 19 Ekim tarihinde iş başı yapacağım. 22 Mart tarihinde Amerikadan ayrılmıştım. Benim sıkıntım gemi ile ilgili değil. Bu 180 günden fazla ABD dışında kalma ile ilgiliydi. Yapay zekaya sorduğumda farklı konulardan bahsetmişti. Konu oradan açıldı. Yoksa dediğiniz gibi Teknik olarak ABD karasularından ayrılmıyorum hiçbir şekilde.
Anladım hususunuzu şimdi, continuous residency’nin bozulmaması için 22.03.25 tarihinin üzerinden 180 gün geçmeden en geç 17.09.25 tarihinde ABD’ye giriş yapmanız gerekir ki olası gelecekteki vatandaşlık başvurunuzda konunun gündeme gelmemesi/en az gelmesi/eligible başvuru yapabilmeniz için.
17.09.25 ile 19.10.25 arasında uzun bir zaman var, 17.09.25 tarihine kadar bir defa da olsa giriş - çıkış yapmanız halinde, son girişinizde CBP memurlarının neden bu kadar sık giriş & çıkış yaptığınıza dair sorgulamalarına hazır olmanız ve ABD ile bağlarınızın devam ettiğine dair kanıtlar beyan etmeniz gerekebilir.
Maddi manevi durumunuzu bilmemekle birlikte, 17.09.25 tarihinden gemiye bineceğiniz tarih olan 19.10.25 tarihi arasındaki 32 günlük konaklama maliyeti + bu süredeki geçim masraflarınız ile arada git & gel yapabileceğiniz uçuşun maliyeti ve CBP memurunun olası sorularına vereceğiniz cevapları kıyaslarsaniz hangisi daha ağır basiyorsa ve güvenli olduğunu hissediyorsanız doğru cevaba ulaşacağınızı düşünüyorum. Bol şans!
@ATS16 Cevabınız için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla eğer gir çık yaparsam gümrük görevlisi neden gir çık yaptığımı soracak. Eğer hiç girmeden gidersem vatandaşlık sürecinde açıklamada bulunmam gerecek hatta uygunluk kazanamayabilirim. Amerika ile bağlarımı kanıtlama açısından gir çık yaptığım taktirde Bir iş sözleşmem olacak. Vergi döneminde kaydımı yaptırdım. Telefon numaram var hala ödüyorum. İki adet banka hesabım var. Açıkcası ne hangisinin güvenli olduğunu bilmiyorum. Maddiyat açısından gir çık beni çok zor bir duruma sokacak. Kısacası zaman gösterecek.
“vatandaşlık sürecinde açıklamada bulunmam gerecek hatta uygunluk kazanamayabilirim” ifadeniz yanlış. İlerleyen zamanda olası vatandaşlık başvuruşu esnasında, eğer ki 17.09.25 tarihinden ABD’ye giriş yaparsanız ABD vatandaşlık başvurusu için dikkat etmeniz gereken yeni tarih bu son giriş tarihiniz olacak. 17.09.25 tarihinden sonra giriş yaparsanız ABD’den ayrildiginiz son tarih ile (22.03.25) son giriş yapacağınız tarih ile arasındaki süreyi yakmış olacaksınız.
Vatandaşlık başvurusu icin “ABD'de son 5 yilin en az 30 ayini (ya da 3 yilin en az 18 ayini) gecirmis olmaniz” ve “basvurunuzu yaptiginiz eyalette en az son 3 aydir kalmis olmaniz” gerekiyor.
Diğer detaylar ve deneyimler için ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) başlığını inceleyebilirsiniz.
@ATS16 Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Doğru anladığı mı teyit etmek istiyorum. Ekim ayında gidersem ve devamlı ikamet kuralını bozarsam, ilk giriş yaptığım tarih olan 9.9.2024 tarihinden itibaren 5 yıl süresi sıfırlanıyor. Süreç yeni baştan başlıyor. 5 yıl içinde 30 ay ABD ikamet etmek gerekiyor. 1 yıldan uzun bir ara olmadığı içinde re-entriy iznine ihtiyacım yok. Diyelim ki benim sürecim sıfırlandı Ekim tarihinde giriş yaptım. 5 yıl geçti, bu 60 ayın çok büyük bölümünü ABD'de geçirdim. Vatandaşlık sürecinde şu an içinde olduğum yaklaşık 210 günlük aranın açıklamasını isteyecekler mi? Bu 210 günlük aradan dolayı vatandaşlığa uygunluğum dediğim senaryoda etkilenir mi?
@rarewonder Ekim ayında girerseniz ve 5 yıl beklerseniz etkilemez. Başvuru yaptığınız günden önceki son 5 yıla bakacaklar.
@Ryback İnternette biraz araştırdım ama gereken resmi bilgiye ulaşamadım. Rica etsem resmi belgelerin veya kanun ise gereken linkleri paylaşabilir misiniz? Çok fazla bilgi var ve ben emin olmak istiyorum.
@rarewonder 6 ayı geçirip girebilirsin sonra 5 sene bekler başvurunu yaparsın 5 sene den geriye gidilmediği için bir açıklama yapma gereği duymuyorsun. Yok daha erken vatandaşlık istiyorum benim için vatandaşlık kritik dersen 6 ayı doldurmadan girçık bu kadar basit.
@patron3535 USCIS sitesini biraz daha detaylı araştırdıktan sonra diyebilirim ki evet tam olarak böyle. Bir ufak fark ile ikametin deva ettiğini kanıtlarsan bu durum normal seyrinde gidebiliyormuş. Kaçırdığım bir nokta bu yazılı olan kanıtları ne zaman sunmamız gerektiği? 6 aydan uzun 1 yıldan kısa ayrılmalarda gümrük görevlisine mi kanıtlamamız gerekiyor? Yoksa vatandaşlık başvurusunda oradaki görevliye mi kanıtlamamız gerekiyor? Sonuç olarak benim için bir önemi kalmadı. Ben yaklaşık Amerikadan ayrıldıktan 210 gün kadar sonra tekrar giriş yapacağım. Eylül 2024 ilk girişimi yapmıştım. Ekim 2025 devamlı ikametimi bozmuş olacağım ve 5 yıllık bir süre devamlı ikamet oluşturacağım. Ayrıca yeni 5 yılı tamamlanmasına 6 ay kala vatandaşlık başvurusunda bulunulabiliyormuş. Dolayısıyla Eylül 2029 yerine Nisan 2030 yılında başvurumu yapabiliyor olacağım. Buradan kafasında soru işaretleri olanlara tavsiyem USCIS sitesini gerçekten detaylıca araştırmaları. Bir çok farklı durumu olan göçmenler için açıklamalar bulunuyor. Benim gibi ince pürüzlere takılmadığınız sürece bir çok değerli bilgiyi site üzerinden edinebilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar Ben grencard ile Türkiye'ye geldim temmuzda geri döneceğim yaklaşık bir ay kalmış oluyorum bu süreçte ıce beni sınır dışı yaparmı bu günlerde hiç problem yaşayan oldumu bilgi verirseniz sevinirim herkese başarılar.
Merhaba, eşim Amerika’da 12 saat kalıp Türkiye’ye sağlık sebebiyle geri döndü. Yaklaşık 25-30 gün kalıp geri dönecek. Çocuğum ameliyat olduğu için zorunlu olarak geri döndü. Geleceğimiz gün enfeksiyon teşhisi koyuldu. Biz diğer oğlumla ülkede kaldık. 15 gün sonra tedavisinin bitmesini planlıyoruz, doktordan İngilizce durumla alakalı yazı da aldık. Girerken bir sorun yaşar mıyız? Neden bir gün kaldınız gibi farklı zorluklar çıkarırlar mı? Elimizdeki İngilizce imza ve kaşeli reçeteleri ve tedavisi yazıyor, bu yazı yeterli olur mu?
@Yıldırım, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Merhaba arkadaşlar Ben grencard ile Türkiye'ye geldim temmuzda geri döneceğim yaklaşık bir ay kalmış oluyorum bu süreçte ıce beni sınır dışı yaparmı bu günlerde hiç problem yaşayan oldumu bilgi verirseniz sevinirim herkese başarılar.
Greencard sahiplerinin ülke dışına çıkması yasak değil. 1 ay kalıp dönerseniz, herhangi bir sorun yaşamazsınız. 6 aydan fazla kalırsanız sorunlar başlıyor.
@okokok, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Merhaba, eşim Amerika’da 12 saat kalıp Türkiye’ye sağlık sebebiyle geri döndü. Yaklaşık 25-30 gün kalıp geri dönecek. Çocuğum ameliyat olduğu için zorunlu olarak geri döndü. Geleceğimiz gün enfeksiyon teşhisi koyuldu. Biz diğer oğlumla ülkede kaldık. 15 gün sonra tedavisinin bitmesini planlıyoruz, doktordan İngilizce durumla alakalı yazı da aldık. Girerken bir sorun yaşar mıyız? Neden bir gün kaldınız gibi farklı zorluklar çıkarırlar mı? Elimizdeki İngilizce imza ve kaşeli reçeteleri ve tedavisi yazıyor, bu yazı yeterli olur mu?
Yeterli olur. Sorun olmaz.
@Yıldırım Bu bilgi doğru değil. Yasal olarak ülkede olan ve belgeleri yanında olan kimseyi sınır dışı edemezler. Haberlerdeki istisnai hatalar için strese girmenize gerek yok.
Merhabalar. Green card vizemi Ağustos 2024'te aldım ve o tarihten itibaren 1-1.5 yıl içerisinde yerleşme planı yaptım. Bu doğrultuda 27 ekim 2024'te girip yaklaşık 10 gün, 18 Kasım 2024'te girip yaklaşık 1.5 ay kaldım. 16 Haziran 2025'te daha 5. ayımın içindeyken üçüncü girişimi gerçekleştirdim. Fiziki kartım daha yeni gönderildiği için bu girişi de vizemle yaptım. Hepsi JFK'den bu arada. Bu son girişte görevli beni 20-25 dk sorguladı, birçok detay sordu. Neden hala ülkeye girmediğimi sorduğunda aslında çok da doğru olan bir sebebi söyledim, işe giremedim ve pay check olmadığı için ev tutamadım (x2 veya x3 aylık gelir istiyorlar), ev tutamayınca uzun süre kalamadım ve geri döndüm. 6 aydır ülke dışında kalmışsın dedi, aslında 5 aya yakın bir süreydi ancak onu o şekilde ısrarla diretti. Haklısınız diyip geçiştirdim artık. Tüm sorgulamanın sonunda bir sürü nasihat verip, tekrar ülkeden çıkıp girmeye kalkarsam sorun yaşayacağımı belirtti.
Ben gerçekten iş ve ev konusunda netlik kazanamadığım için gidemiyorum. Ev tutmak zaten ağzımızla kuş tutmakla aynı şey, hele bir de kedilerim var diyince zevkle reddediyorlar 
Her ne kadar sınırdaki görevliler orada bizi ülkeye almadan geri gönderemese de ciddi yetkileri olduğunu biliyorum. Umarım sonraki girişimde bu kadar sorun yaşamam. Sonraki gidişim ve devamındaki kısa dönem giriş çıkışlarımda ev tutma ve tek tek kedilerimi getirme planım olacak. Umarım bu kez daha büyük bir sorunla karşılaşmam.
@nazlihande üçüncü giriş Trump dönemi olunca iş zorlaşmış
Trump nedeniyle hepimizin işi zor