ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak
-
@burhanaktas ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
Herkese merhabalar;
Geçen hafta belgelerim Uscis ofisine ulaştı. Merak ettiğim şey belgeleri gönderdikten sonraki işlemler neler oluyor?
Merak ettiğim başka bir şey belgeleri gönderdikten ne kadar bir süre içinde geri dönüş yapılıyor?Eksik evrak yoksa, bir sonraki asama biyometrik randevu ve sonraki asama mulakat olacak. 2-3 hafta icerisinde biyometrik randevu ile ilgili bilgilendirme alirsiniz diye tahmin ediyorum.
I-130 basvurusu zaten USCIS'in belgelere bakip kabul edecegi bir form, I-131 ve I-765 basvurularini da yaptiysaniz kabul edildikten sonra size gonderilecek (bu aralar 3 ayda geldigini iletmislerdi). EAD'nin ustunde Advance Parole bilgisi de yer alacak, dolayisiyla ayni karti iki amacla da kullanabileceksiniz.
I-485 mulakati icin su konuyu inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almakGuncel tarihleri net olarak bilmiyorum maalesef, siz de asamalarda ilerledikce foruma aktarirsaniz ve mumkunse tarihleri imzaniza da aktarirsaniz sevinirim. Guncel tarih bilgileri konuda yer almis olur. Bol sanslar.
-
@crazycells Merhaba, evraklarım USCIS'e ulaşmış, sms ile bildirim geldi. Travel document gelmeden ülkeyi terketmemem gerektiğini biliyorum ama turist vizem 10 yıllık ama 6 ay kalma süresi yeni doldu. Süre uzatması için başvuru yapmam gerekiyor mu? Evlendiğim için gerek yok diye okumuştum bir yerde ama bulamadım şu an. Vizeden emin olmadığım için sormak istedim. Bu arada travel document geldikten sonra vize ya da kalma süresi geçti vs ülkeye girince sorun yaşamamak için ne yapmam gerekiyor? Türkiye'de de düğün yapacağız evrak geldikten sonra. Heyecanla bekliyoruz evrakları:)
-
Mrb saglik raporu icin islemlere basladik.bazi asilar ucretsiz vurulabiliyormus bizde bugun ogrendik.madison co hilty dept. Diye yaziyor evragin uzerinde.bilgi vermek istedim.
Birde sorum olacak.alabama eyaletinde evlenirken esinin soyadini yazmiyorlar evlilik sertifikasina.bunu sorduk ama.bu sekilde oldugu soylendi.benim kendi adim soyadim yaziyor.ben Esimin soyadini kullanmak istiyorum.smdi evraklari doldururken Ben esimin soyadini yazarsam sorun olur mu? Yoksa evlilik sertifikasindaki gibi kendi soyadim ile devam edip sonra mahkeme you ile mi degisiklige gidicem
Birde I 485 belgesinde suanki statunuz nedir diye bir soru var? Ben ekimde turist vizesiyle geldim.subatta evlendim.6 ayim nisanda doluyor.
Tesekkur ederim -
@turkay Merhaba, tebrikler öncelikle. Aynı süreci yeni atlattım ve ben de aynı soruyu sormuştum. En kolayı konsolosluğa gidip soyadı değişikliği yapıp, kimlik ve pasaportu yenilemek oluyor. Yeniledikten sonra orada "Birth Certificate" örneği de veriyorlar yeni soyadınızla. Bu şekilde yeni soyadı ile başvurabilirsiniz ve tüm evraklar yeni soyadınızla gelir. Uscis contact center da aynı şekilde dönüş yaptı. Formlarda da daha önce kullandığınız isim, soyisim kısmında da evlenmeden önceki soyadınızı yazacaksiniz. Formdaki status de turist vizesi B2 olarak yazacaksiniz.
-
@aslimh Mrb çok teşekkür ederim.ama.bulundugum bölgede konsolosluk yok.en yakını 10 saat uzaklikta.bu işi başka türlü cozemiyormuyum.yani kendi soyadımız devam etsem sorun olurmu.burda bir avukata sordum.bana kendi soyadınla devam edersin.green kartin o soyadıyla gelir dedi.ama sen evragini birt cerrtifikani gösterince orda eşinin soyadıyla düzenlenir dedi.kafam.karisti açıkçası. Siz ne aşamadasınız bu arada ve nerde yaşıyorsunuz.
Hepimiz için hayırlı olur insallah -
@aslimh ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
@crazycells Merhaba, evraklarım USCIS'e ulaşmış, sms ile bildirim geldi. Travel document gelmeden ülkeyi terketmemem gerektiğini biliyorum ama turist vizem 10 yıllık ama 6 ay kalma süresi yeni doldu. Süre uzatması için başvuru yapmam gerekiyor mu? Evlendiğim için gerek yok diye okumuştum bir yerde ama bulamadım şu an. Vizeden emin olmadığım için sormak istedim. Bu arada travel document geldikten sonra vize ya da kalma süresi geçti vs ülkeye girince sorun yaşamamak için ne yapmam gerekiyor? Türkiye'de de düğün yapacağız evrak geldikten sonra. Heyecanla bekliyoruz evrakları:)
gozunuz aydin, surecinizi imzaniza tasiyin isterseniz; bizim icin de takip etmesi kolaylasir.
Artik turist vize statunuzu uzatmamalisiniz, gocmen olacaksiniz cunku.
Size gonderilecek Advance Parole dokumani ile giris cikis yapabilirsiniz.
-
-
@crazycells Tekrar merhaba. Ablam H1B ile Greencard aldı. O da süreci biliyor. O ısrarla diyor ki sana EAD gelecek ve Advance Parole gelip gelmeyeceği belli değil. Gelmezse ne olacak, nasıl ülke dışına çıkacaksın? Belki turist vizesi kalma süreci uzatma başvurusu yapman gerekecek ya da başka bir şey. Onun arkadaşının neredeyse 2 yıldır Advance Parole dokümanı gelmemiş. Advance Parole gelmediği sürece vize kalış sürem dolduğundan başka bir şey yapmam gerekiyor mu?
-
@aslimh ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
@crazycells Tekrar merhaba. Ablam H1B ile Greencard aldı. O da süreci biliyor. O ısrarla diyor ki sana EAD gelecek ve Advance Parole gelip gelmeyeceği belli değil. Gelmezse ne olacak, nasıl ülke dışına çıkacaksın? Belki turist vizesi kalma süreci uzatma başvurusu yapman gerekecek ya da başka bir şey. Onun arkadaşının neredeyse 2 yıldır Advance Parole dokümanı gelmemiş. Advance Parole gelmediği sürece vize kalış sürem dolduğundan başka bir şey yapmam gerekiyor mu?
Hayir, kesinlikle turist vizenizi uzatmayin. H1B ve L1 vizelerine Advance Parole gerekmiyor, o nedenle ablaniza vermemisler; ama sizin durumunuzda gerekiyor. EAD'nin ustunde zaten Advance Parole dokuman olarak kullanilabilecegi yaziyor olacak, surec sonuclanana kadar onunla ABD'ye sorunsuz giris yapabilirsiniz.
-
@turkay Merhaba, konsolosluğa evrakları posta ile gönderip işlem yapabiliyorsunuz. En yakın konsolosluğun web sitesinden mail adresine bakıp mail atın, 2 gün içinde cevap veriyorlar.
-
@aslimh cok tesekkur ederim..hayirlisi olsun
-
Merhaba,
Amerikali erkek arkadasim ile 1 eylul 2018 de evlendik. Ve green kart evraklarimizi yukaridaki tum ayrintili evraklari aralik 10 2018 de gonderdik. Ayrica ben seyehat iznine de basvuru da bulundum. Uzerinden yaklasik 3 ay gecti hic bir sekilde evrak almadik. Bu surec ne kadar suruyor? Evraklari gonderdikten birkac hafta sonra basvurularimizin kabul oldugunu, belgelerimizin incelendigine dair 4 adet zarf gonderdiler.
Turkiyeye gitmek istiyorum ama biliyorum ki evraklarim gelmeden biryere gidemem. Form I-131 Advanced Parole belgesine (re-entry permit basvurusu) de basvuru yaptik diger tum evraklari gonderirken beraberinde, umarim seyehat izni alirim ve bu yazi ailem ile turkiye de gecirebilirim.
Surec hakkinda bir bilginiz var mi? ne kadar daha beklemek gerekiyormus. once work permit sonra recidence permitin geldigini biliyorum ama surec ne sekilde ilerliyor?
Goverment shot down da immigration officeleri etkilenmemis diye biliyoruz.Cok tesekkurler ilginiz icin.
-
@merbej ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
Merhaba,
Amerikali erkek arkadasim ile 1 eylul 2018 de evlendik. Ve green kart evraklarimizi yukaridaki tum ayrintili evraklari aralik 10 2018 de gonderdik. Ayrica ben seyehat iznine de basvuru da bulundum. Uzerinden yaklasik 3 ay gecti hic bir sekilde evrak almadik. Bu surec ne kadar suruyor? Evraklari gonderdikten birkac hafta sonra basvurularimizin kabul oldugunu, belgelerimizin incelendigine dair 4 adet zarf gonderdiler.
Turkiyeye gitmek istiyorum ama biliyorum ki evraklarim gelmeden biryere gidemem. Form I-131 Advanced Parole belgesine (re-entry permit basvurusu) de basvuru yaptik diger tum evraklari gonderirken beraberinde, umarim seyehat izni alirim ve bu yazi ailem ile turkiye de gecirebilirim.
Surec hakkinda bir bilginiz var mi? ne kadar daha beklemek gerekiyormus. once work permit sonra recidence permitin geldigini biliyorum ama surec ne sekilde ilerliyor?
Goverment shot down da immigration officeleri etkilenmemis diye biliyoruz.Cok tesekkurler ilginiz icin.
en son foruma aktarilan bilgi de yaklasik 3 ay surdugu yonundeydi, dolayisiyla sizinki de yakin zamanda gelecektir. Geldigi tarih konusunda bizi de guncellerseniz sevinirim.
-
@crazycells mrb yine bir sorum olacak
I-130 formunu doldururken 46.b sorusunda form I-94 dokumune geldm.sizin tarif soylediginiz gibi linki tiklayinca passport bilgilerini ad soyad istiyor.bu bilgileri doldurunca verecek numarayi yazmam gerekiyor degilmi
I-130 Formuna.Simdiden tesekkur ederim
-
@turkay ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
@crazycells mrb yine bir sorum olacak
I-130 formunu doldururken 46.b sorusunda form I-94 dokumune geldm.sizin tarif soylediginiz gibi linki tiklayinca passport bilgilerini ad soyad istiyor.bu bilgileri doldurunca verecek numarayi yazmam gerekiyor degilmi
I-130 Formuna.Simdiden tesekkur ederim
evet, I-94 record number'i yazmaniz lazim.
-
@crazycells ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
@merbej ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
Merhaba,
en son foruma aktarilan bilgi de yaklasik 3 ay surdugu yonundeydi, dolayisiyla sizinki de yakin zamanda gelecektir. Geldigi tarih konusunda bizi de guncellerseniz sevinirim.
Maalesef sayın @crazycells seyahat ve çalışma izni için süreler 3 aydan uzun sürüyor en az 5 ay olmakla birlikte bu süreyi de geçebiliyor.
-
haklisiniz sayin @Rookie , o sekilde aktarmistiniz siz en son, benim aklimdan cikmis. Ilgili iletiyi asagiya da kopyaladim...
Sayin @merbej , sayin @Rookie 'nin aktardigi bilgi daha guncel oldugundan sizin yasayacaginiza daha cok benzeyecektir.
@rookie ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
Maalesef sayın @crazycells ve @merbej
o süreler artık biraz hayal olmuş bizim başvurumuzun üzerinden 3 ay geçti herhangi bir gelişme yok.Dün bir arkadaşla tanıştım 14 Ağustos da başvuru yapmışlar Ead si daha dün gelmiş.Maalesef bu hesaba göre 5-6 ay arası diyebiliriz ki Uscis timeline da da bu süreleri gösteriyor. -
Merhabalar. Öncelikle herkese bu kadar yardımcı olduğunuz için teşekkür etmek isterim.
Benim 2 sorum olacak. Gerçekten kafam çok karıştı. Ben buraya j1 vizesi ile geldim ve 4 ay sonra evlendim. Vizemde 2 yıl kuralı var ve ben bununla ilgili hiç bişey yapmadım. Evraklarımızı yeni gönderdik. Bu bir sorun yaratır mı yani evraklarımız bu iki yıl kuralı yüzünden red alır mı? Ne yapmalıyım. Yoksa iki yıl kuralını istediğim zaman kaldırabilir miyim? -
@basaklll ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
Merhabalar. Öncelikle herkese bu kadar yardımcı olduğunuz için teşekkür etmek isterim.
Benim 2 sorum olacak. Gerçekten kafam çok karıştı. Ben buraya j1 vizesi ile geldim ve 4 ay sonra evlendim. Vizemde 2 yıl kuralı var ve ben bununla ilgili hiç bişey yapmadım. Evraklarımızı yeni gönderdik. Bu bir sorun yaratır mı yani evraklarımız bu iki yıl kuralı yüzünden red alır mı? Ne yapmalıyım. Yoksa iki yıl kuralını istediğim zaman kaldırabilir miyim?Evet, sorunsuz Green Card alabilmek icin waiver almaniz gerekiyor, ilgili konu surada:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule
islemlere hemen baslamanizi tavsiye ederim.
-
Öncelikle Selamlar herkese. Geçtiğimiz haftalarda evlilik yaptım. Başvuru içim belgelerle uğraşıyorum fakat ufak bir pürüz var. Eşimin geliri düşük olduğu için o bana sponsor olamıyor. Araştırdığım kadarıyla greencard sahibi bir arkadaşta sponsor olabiliyormuş. Bu bilgi doğru mudur? Eğer öyleyse hangi belgelere ihtiyaç duyacağız?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum