Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Arkadaslar merhaba 13 haziran 10:30 da unganlarda randevum vardi yakin tarihte randevusu olan arkadaslarin fikir edinebilmesi icin yazmak istedim
    Benim randevum saat 10.30'da idi 30 dk oncesinde gittigimizde direk 4 kata ciktik gittiginizde once 4. kat unganlar ofisine cikmalisiniz islemleri baslatmak icin . genel olarak bir 10 kisi bekliyordu hepsi yabanciydi bekleme salonunda pasaport ile asi belgesi istendi benden sadece, asi kartim yoktu bir sorun olmadi. 3. kata yonlendirildim burada da bir 15/20 dk bekledik bu asamada testler icin odeme alindi ( 1862tl kredi karti veya nakit odeyebiliyorsunuz tl mi dolar mi soyleyelim diye soruluyor size) ardindan kan testi yapildi. tekrar biraz bekledik ardindan 5. kata yonlendirildim xray testi icin burada cok az bir bekleme yaklasik 5/10 dk ve hizli bir islem yapildi. tekrar 4. kata gidip muayene icin bekledim. bu arada bir turk hanfendi daha geldi onun disindaki yine bekleyen herkes yabanci idi. doktor muayenesine alindim burda da doktor bey muayene ve asilari uyguladi. ardindan bekleme alaninda 10 dk kadar bekledim 15739tl lik bir odeme daha alindi ( bana yapilan asilar 5 tane)boylece islemlerim tamamlanmis oldu yani yaklasik 2 saatte hersey bitmisti.
    Toplamda 17600 TL odeme yaptik . sehir disindan gittik otel vs konaklamasi yapmadan geri donduk asilardan sonra herhangi bir halsizlik agri ates vb durumu olmadi Randevusu olan arkadaslar icin yardimci olur umarim. genel olarak herkes cok yardimci ve hizli idi . herkesin sorunsuz bir sureci olur insallah

• @rock merhaba interview tarihi alabildiniz mi. biz de 28 martta dq olup ancak 8 mayista tarih alabilmistik yani dq olduktan 41 gun sonra. size de onumuzdeki hafta vereceklerdir diye tahmin ediyorum.

• @Houstonian-Life merhaba henüz alamadık halen bekliyoruz umarım bir an önce gelir

• Merhaba, ABD'ye giristen kac gun sonra ssn adrese ulasiyor? Bilgisi olan yardimci olabilirse cok sevinirim

• @gulsah123 genelde 1 hafta icerisinde geliyor

• Arkadaslar az once green card’im da geldi. Boylelikle, SSN’im Amerika’ya geldikten tam 1 hafta sonra, green card’imsa geldikten 2 ay 3 hafta icinde elime ulasmis oldu. (EK BILGI: 2 hafta once de Amerika’da resmi olarak ilk isime girmistim, green Card’imi beklememe gerek yoktu cunku pasaporttaki I-155 muhuru zaten green card gelene kadar 1 yil green card yerine geciyor.) Diger bekleme surelerim zaten imzamda gozukuyor. Ortalama olarak aklinizda bir hesap yapmak isterseniz diye minik bir ekleme yapayim dedim. Bekleyen herkese tekrardan basarilar diliyorum.

• @nazmi4343anladim; tekrar cok tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin. Saglicakla kalin.

• @İrem-Cuarto Merhaba vizenizi alabildiniz mi acaba? Pasaport teslimatı ile ilgili herhangi bir bilgi verdiler mi vize şu gün basılıp şu kadar gün içinde gönderilir vs diye?

• Arkadaşlar bugün saat 8 de görüşmem vardı vizem onaylandı 9’a doğru herşey bitmişti hızlı oldu. Basitti genel olarak nerede tanışıp ne zaman evlendiğimizi, joint sponsorum, eşim ve ailesiyle alakalı sorular sordu. Daha önce Amerikada yaşadığım için oranın da üzerinde durdu bir süre, neler yapıp nasıl kaldığımı ve sistemden uzunca süre background kontrol etti. 2. Yıl dönümümüze 1 ay kaldığı için CR1 vizesi alacaksın istersen 1 ay bekletelim pasaportunu burda sonra direk IR1 verelim daha iyi olur senin için dedi ama ben planlarımızı zaten yaptık bizim için önemli olan daha çok bu olduğu için daha fazla vakit kaybetmek istemedim reddettim. Bekleyen herkese bol şans dilerim..

• @nazmi4343 Hayırlı olsun, yeni hayatınızda başarılar dilerim 🙂 Rica etsem yeni sistemden bahseder misiniz? Sizin görüşleriniz neler? Genel olarak forumdan gördüğüm kadarıyla herkes isyan ediyor, açıkçası bende endişeliyim, bizim randevu almamız biraz daha zorlaşacak sanırım. Ağustos ayını hedefliyordum ama artık Eylül, Ekim olacak gibi görünüyor.

• Arkadaşlar ben DQ olup, randevu tarihi alıp beklememe rağmen bugün ceac bir sürü mesaj geldi ortak sponsor ekleyin, askerlik belgesi ekleyin, 2024 tax ekleyin bunlar bende zaten ekliydi ve bu belgelerle dq olmuştum zaten. Acaba konsolosluk kabul mu etmiyor belgeleri ? Mail de ankara büyükelçiliği mesaj gönderdi yazıyordu. Tekrardan mı yükleyeyim her şeyi

• @nazmi4343 hayırlı olsun tebrik ederim yeni hayatında başarılar ve bol şans dilerim

• Askerlik belgesini yüklemeyi unutmuşum onu yükledim şimdi. Acaba bu eksik diye mi diğer şeyler eksik olmamasına rağmen mesajı geldi ceac ta

• @zatoyochi herhangi bir sonuç alabildiğiniz mi? Bizde aynı durumdayiz. Bize nvc ye dosyanın uzatilmasi için mail atabilirsiniz dediler

• @nazmi4343 yeni hayatınızda başarılar ve mutluluklar dilerim 🙏🏼

• @Seyduna merhaba benim umudum ağustos ayı için umarım mülakat maili dağıtırlar artık ben 4 haftayı geçtim bu hafta gelmezse nvc soru soracağım ve daha sonra da inqury vereceğim önümüzdeki hafta baya yorucu bir süreç zaten uscis döneminde belirsizlikle yaşadık şimdi de dq olduk tekrar belirsizlik var mailimiz gelseydi hiç olmazsa evet tarihimiz bu diye motive olabilirdik daha fazla

• @rock Aynı şekilde düşünüyorum. Ağustos ayına randevuları bu ay dağıtacaklarını düşenerekten, bu ayın sonuna kadar bekleyeceğim, randevu maili gelmezse bende inqury göndereceğim. Bir işe yarar mı bilmiyorum ama yapabileceğimiz başka da bir şey yok gibi görünüyor

• @nazmi4343 hayırlı olsun tebrik ederim

• Bu aralar randevu tarihi alan var mı? Ağustos ayı için hiç randevu verilmedi sanırım.

• @nazmi4343 tebrikler hayırlı olsun çok sevindim ❤️ safe travels!!

bir sorum var sakıncası yoksa… sizin sistemde vize türü yanlış gösteriyordu hatırladığım kadarıyla. o konuyu ne yaptınız acaba. düzeltmişler miydi mülakatınızdan önce? sonuçta sistemin hatalari bugları bunlar. sorun edeceklerini sanmiyorum ama merak ettim 🥲

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k