Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Karagoz Belli basli buyuk kentlerde catering teslimatlariyla mumkun. Her zaman degil tabii.

• @Haliax Yok oyle bir sey. Nuklerer santral, gokdelen cam temizligi falan gibi tehlikeli is sinifindaki isciler ancak alir bu parayi.
    Hic bir vasfi olmayan teslimatcilara kimse o parayi vermez. Bak ben New Jersey'nin zengin bir sehrinde yasiyorum, biliyorsun kisin -18 dreceleri goruyoruz haftalarca. Gece evlerden cop toplayanlar bile ayda $4000 zor kazaniyor.

• @Karagoz Ben de San Francisco’da yasiyorum. Zamaninda kendim kazandim bahsedilen tutarlari, ordan biliyorum. Herkesin deneyimi kendine. Her sey subjektif ve degisken en nihayetinde. Onemli olan saatlik ne kadar kazanildigi. Uber Black ile saatlik averaj $40-45 kazaniliyor burda. Normal rideshare isleri $30 bandinda. Siki ve istikrarli calisanlar icin kazanmasi zor paralar degiller. S.F.’de bu isleri yapan Turkler genelde gunde 10-12 saat falan calisiyor. Kazanan kazaniyor. Bunlar brut gelirler tabii en nihayetinde. Masrafiyla gelen isler olduklari icin kar durumu farkli.

• @sevdemimi Tır ehliyeti ile ilgili olarak şunu söyleyebilirim. Bazı! şirketler her önüne gelene CDL verdiği için, bunun sonucunda lisans alan şoförler (şoför demeye bin şahit ister, bir çoğu da kaçak zaten, hadi kaçak olmalarını geçtim çoğunun uzun yol tecrübesi hatta binek araba kullanmışlığı dahi yok) ölümcül de dahil olmak üzere çokça kazalara karışmış durumda. Tırı olay yerinde bırakıp kaçan mı dersiniz, bir sürü yaşanmış hazin hikayeler var.
    Başkan yeni bir executive order imzaladı, artık tır şoförlerinin native İngilizce konuşması istenecek, en azından proficiency isteniyor. Aksi taktirde hapis ve yüksek para cezaları söz konusu.
    Geçici işlerle meşgulken, uzun vadeli planlar yapmanızı öneririm.

• @erenotti ve de 25 haziranda başlıyor. Akıcı ing konusamayanların cdl i
    İptal ediliyor. Ayrıca guvenlik kaza ile ilgili birçok prob yasandığı için ehliyetlerin birçoğu tecrübesiz işe alınmayacaktır muhtemelen. Ehliyet aldım hadi yola çokayım yok artık firmalar almaya cak alan çda zaten para vermiyor. Tır işini unutun..

• @burakshop yanlis uygulama....ingilizce konusamiyor ise 3-5 sene once ehliyeti vermiycekti....verdikten sonra geri almak olmaz....ayrica yaptilari sinav da dandik otesi...adam ingilize bilmeden sorularin cevaplarini ezberleyip gecebiliyor sinavi...ornek ben gectim mesela

• @ismailayaz biden döneminde ne yanlış değildi ki!!bu da onlardan biri. Sonucta uluslararası ticaret içinde değerli maşlar tasınıyor emanet ettiğiniz kişi önemli. Hırsızlık olayıda olabiliyor misal anımda derdini nasıl anlatacak belli değil. Özellikle özbek gürcü firmalar çok yapıyordu onlardan görerek türklerde yaptı ama denetim geldi artık yapacak birsey yok. Konusamayan zaten yapmasın bu işi

• @ismailayaz Amerika'da her şey mükemmel işlemiyor veya zamanında mükemmel de işlememiş olabilir. Ülkedeki federal yapının arızaları bazı durumlarda böyle ortaya çıkabiliyor. Sistemde ve kanunda bir çok konuda çok fazla açık var, ve bunu suistimal eden cin fikirliler de olunca, adamlar o deliği kapatana kadar iş işten geçiyor. Söz konusu Amerika olunca, her şey herkes dürüst diye düşünmemek lazım, üst düzeyde olsun, lokal seviyede olsun rüşvet, yolsuzluk, kokuşmuşluk bu ülkede de var. Bu da bilinen bir gerçek. Siyaset de bunun için var zaten, bir şeyleri düzeltmek için... Ha başkanın politikalarından 20 tanesini desteklemiyorumdur, ama bu executive order'ın altına bende imzamı atardım şahsen.

• @hDundar Bende İzmir liyim. San Diego soğuksa eğer Minneapolis i de bir görün derim. İnsan tipi beyaz Amerika lı ağırlıklı. Genellikle Alman, Norveç, İsveç, Fin, Danimarkalı, Hollandalı vs kökenliler ağırlıklı olarak. Kuzey Avrupa zihniyeti hakim diyebilirim. Hatta şehirden 20 dakika uzaklaşırsanız siyahi, hispanik vs de pek rastlamazsınız. %1 lerle ifade edebilirim. Burada benzin $2.66. Kiralar tahminimce San Diego da ki kiraların 1/3 ü kadardır. Ev fiyatlarıda muhtemelen 1/3 ü kadardır. Asgari ücret $17 burada. Başlamak için San Diego mali olarak yıpratıcıdır diye tahmin ediyorum. Midwest başlamak için bence daha iyi. TR de ki diplomalar, iş deneyimleri vs maalesef Amerika'da bir noktada göz ardı ediliyor. Her konuda deneyimsiz gibi değerlendiriliyoruz. Minneapolis i düşünen varsa bana DM den ulaşsın. Bildiklerimi aktarırım.

• @Karagoz ben günde 25-30 arası paket atarak 5 bin yapıyorum

• @sevdemimi Valla sassirdim. Gunde kac saat calisiyorsunuz? Ayda kac gun calisiyorsunuz? Surdurulebilir bir tempo mu yoksa 'bir iki ay dayanayim yeter' temposu mu? Bir de masraflariniz nedir? vergiyi degil, arac masraflarini soruyorum.

• @Karagoz günde 10 saat her gün

• Pensilvanya delawere county deyiz. PA merkez eski ve yeni harmanlamsi gibi yeni binalar var ama eski evlerde kalmis, ilk başkent olması sebebiyle eski bir sehir. Merkezdeki eski evlerde artik alt gelir gruplari daha çok oturuyor. Yeni evlerde ve binlarda ise gelir durumu iyi kişiler kalıyor. Şu ana kadar gördüğüm bize yakın yerleden bahsedersem upper Darby tam BM kampı gibi afrikali, hintli, Pakistan, Bangladesh çok var. Bazı yerleri çok kötü Bazı yerleri idare eder. Drexel Hill ikiye ayrilmis iyi ve eski kötü yerleri var. King of Prussia, hawertford, radnor, Havertown, broomal, marple, media ve Springfield ise guzel okul puanlari yuksek nezih yerler. Kiralar evine ve yerine göre degisiyor. 2+1 110m2 apartmanda tuttuk biz 3 katli broomalda 1900 dolar. PA da encok alman kökenli avrupalilar var daha sonra ise afrikali insanlar geliyor. Havası 4 mevsim şeklinde hafif nemli (orman nemi dedigimiz bir nem insani bunaltmiyor Yada yapis yapislik hissi vermiyor kaldi ki nemden hic hoslanmam beni rahatsiz dahi etmiyor) orman ve yeşillik çok fazla. Philly merkez ise tam sehir havasinda iyi yada kotü yerleri mutlaka vardır ama işimiz olmadikca gitmiyoruz. Toplu ulaşım merkezde çok ama Philly dışında 30 dk bir oda her yöne bulmak zor. Alış veris icin cok cesitli yerleri var karar ve tercih size ait. Arac vergisi dusuk yuzde 6, sigorta ucretleride ucuz tabi bu kiyaslamayi new jersey e gore yapiyorum. Arabayi oradan almistik ondan dolayi sadece orasi ile kıyas yapıyorum.

• Florida Tampa'da su ana kadar ki gozlemlerim:

Yasal olanlar icin her alanda is imkanlari var ama rekabet cok yuksek. Nitelikli islerde her pozisyon icin en az 100-150 kisi basvuruyor. Bunda bu bolgede cok fazla genc nufus olmasinin da etkisi var.

Kacaklar icin veya calisma izni olmayanlar icin Florida tercih edilmemesi gereken bir eyalet. Isverenler, ise alirken calisma izni ve yasalliga cok dikkat ediyorlar. Cezasi cok fazla. Demokrat eyaletler gibi burada kacaklar icin barinmak ve is bulmak kolay degil.

Kiralar oldukca yuksek. Ozellikle iyi bolgelerde ve iyi okullarin cevrelerinde tek oda yerleri bile $2k altinda bulmak mumkun degil.

Yaz aylarinda hemen hemen hergun ogleden sonra yagmur yagiyor. Bazen yarim saat yagip, gecip gidiyor, bazen birkac saat devam ediyor. Nem orani 65% altina hic dusmuyor. Bazi gunler 90% civarlarina geliyor.

3 interstate Tampa'da bir araya geliyor, I75, I275 ve I4. Rush hourlarda cok yogun trafik var. Downtown bolgesinde park yeri bulmak cok kolay degil.

Florida'da oldukca fazla Hispanik nufus var. Bazi is ilanlarinda Ispanyolca ozellikle isteniyor. Tampa'da ozellikle landscaping ve construction islerinde Hispanikler cok fazla.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Selamlar. Forumumzuda Utah, Salt Lake City civarında yaşayan var mı acaba? bir süredir araştırıyorum, iki üniversite bitirdim. Birisi ekonomi diğeri gastronomi (gayrimenkul değerleme uzmanlığı yapıyorum ancak Amerika'da denkliği ne durumda bundan emin değilim.). Bir süredir araştırıyorum, makul yaşam maliyetlerinin yanında, aşçılık konusundaki iş imkanları ile alakalı yazılar okudum. Bu bölgede yaşayan kişilerden seve seve bilgi almak isterim. Herkese mutlu haftasonları diliyorum. 🙂

• @emircan_, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

Selamlar. Forumumzuda Utah, Salt Lake City civarında yaşayan var mı acaba? bir süredir araştırıyorum, iki üniversite bitirdim. Birisi ekonomi diğeri gastronomi (gayrimenkul değerleme uzmanlığı yapıyorum ancak Amerika'da denkliği ne durumda bundan emin değilim.). Bir süredir araştırıyorum, makul yaşam maliyetlerinin yanında, aşçılık konusundaki iş imkanları ile alakalı yazılar okudum. Bu bölgede yaşayan kişilerden seve seve bilgi almak isterim. Herkese mutlu haftasonları diliyorum. 🙂

Özel değilse neden orası?

• @swadze Yani özel bir sebebi yok aslında. Aşçılık özelinde gelişmekte olduğuna dair yazılar okudum ve asıl mesleğimin aşçılık olması sebebiyle araştırdım. Tabii ki önerilere açığım her konuda. Ortada kazanılmış hiçbir şey yok ama fikir sahibi olmanın yine de önemli olabileceğini düşündüm. Tabii ki yaşam maliyetleri vs. gibi şeyleri de araştırdım meslek yanında.

• Kafa kullanmaya gerek yok en buyuk sehir neresi nyc/jersey/long island/Connecticut bolgesi direk oraya gidecen.Soyle dusunun ucuz diye neden osmaniye adana kills de yasamiyorsunuz ,soyle dusunun meyvenin sebzenin en iyisi orada iklim ucuz su ucuz belediye fena degil her gun gunes doga ama hepimiz tikistik ankaraya istanbula degilmi ? Daracik dandik evler sokaklar trafik olmasina Ramen osmaniyeyi dusunmuyoruz yasam icin.O yuzden daha kendi dilini kulturunu bildiniz ulkenin gitmeye imtina ettiğiniz yere gitmeyip amerikanın köyüne yada lokal yerine gidersiniz ki...Tampa /orlando buraların mersinden farkı yok ne anlarsanız anlayın.Harbi amerika para connecrion hayatımı vermeye hazırım diyorsanız nyc bölgesi gerisi sadce pişmanlık/hayal krıklığı/moral düşmesi işte gördüğüm deneyimlediğim kişisel çıkarımım bu.Müzikleri bile take it or leave it olan kültürde ben en yüksekten başlarım ki ben Türkiyenin zorluklarını aşıp gelmişim ,ne işim var oranın taşrasında turism bölgesinde...Başarılar herkese

• @emircan_, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

@swadze Yani özel bir sebebi yok aslında. Aşçılık özelinde gelişmekte olduğuna dair yazılar okudum ve asıl mesleğimin aşçılık olması sebebiyle araştırdım. Tabii ki önerilere açığım her konuda. Ortada kazanılmış hiçbir şey yok ama fikir sahibi olmanın yine de önemli olabileceğini düşündüm. Tabii ki yaşam maliyetleri vs. gibi şeyleri de araştırdım meslek yanında.

Nedense aklıma gastronomi diyince NY geliyor hells kitchende göçmen mutfakları çok iyi diye duymuştum

• @swadze Evet ben de aynı fikirdeyim ancak yaşamın çok pahalı olduğunu okudum. Başlangıç için çok da uygun olmayacağını düşündüm NY'nin.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |