Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
Sabiha Gokcen Havalimanında gecen sefer ayni sekilde Yunanistan'a giderken oturum kartiniz yok diye diye bik bik konustular ben de dedim Amerika'ya girişte alacağım ama su an pasaportumda zaten oturumum var dememe ragmen karti aldıktan sonra ancak kabul edebiliriz dedi. Tek kisi oldugumdan adamın söylediğinin doğru oldugunu kabul edip 700 kusur tl yurt disi cikis harcini pasa pasa ödemiş bulundum. Hükümete hakkimi asla helal etmiyorum, verdigim bu miktar onlara haram olsun..!
-
@Manushaqe, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
@Beyrutt bizim de giriste parmak islerimiz alinmadi ama.bir sorun yasamadik. Hem ssn hrm de yrsil kartlarimiz geldi. Bende vize gorusmesinde konsoloslukta alinan parmak izlerine yordum
Bende çok takılmadım ama bilen tecrübesi olan varsa bilgilenmiş oluruz diye düşündüm
-
@Beyrutt selamlar, bazi durumlarda sizlerden tekrardan parmak izi alabiliyorlar. Greencard ve ssn icin verdiginiz adrese bir bilgilendirme geliyor, sonrasinda biometrik randevusu aliyorsunuz.
-
@bahar_aydin, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Sabiha Gokcen Havalimanında gecen sefer ayni sekilde Yunanistan'a giderken oturum kartiniz yok diye diye bik bik konustular ben de dedim Amerika'ya girişte alacağım ama su an pasaportumda zaten oturumum var dememe ragmen karti aldıktan sonra ancak kabul edebiliriz dedi. Tek kisi oldugumdan adamın söylediğinin doğru oldugunu kabul edip 700 kusur tl yurt disi cikis harcini pasa pasa ödemiş bulundum. Hükümete hakkimi asla helal etmiyorum, verdigim bu miktar onlara haram olsun..!
Valla o parayı almak için ellerinden geleni yapıyorlar
-
@Beyrutt Selamlar, ülkeye girişte benden ve eşimden de parmak izi alınmadı. Sadece mülakat sırasında alınmıştı.
Eşimin ve çocuklarımın SSN ve Greencardları sorunsuz bir şekilde bize ulaştı.
Benim kartım ise ilk verdiğimiz adrese gittiği için yenisini talep etmek durumunda kaldım.
Ardından biyometrik randevu tarihi verildi, orada parmak izi verdim, fotoğraf çektirdim ve geeencardım yeniden basım sürecine girdi. -
merhabalar, dün itibari ile ABD'ye ilk girişi yapmış bulunuyoruz. Kontroller oldukça hızlı oldu, sarı zarfları teslim alıp açtı. Bunların sisteme girişini yapacağım dedi. Fakat SSN ile alakalı "SSN kartlarımız otomatik olarak belirttiğimiz adrese gelecek değil mi?" diye sorduğumda, hayır sizin gidip SSN ofise başvurmanız gerekiyor dedi gümrük polisi. Biz burdan sadece green card gönderiyoruz belirttiğiniz adrese o da 8 ayı da bulabilir dedi. Ds260'ta SSN istiyorum diye de işaretlemiştik halbuki. Okuduğumuz deneyimlerde de genelde 1-2 hafta içerisinde ayrıca başvurmadan otomatik geliyor diye biliyorduk.
Bu prosedür mü değişti yoksa girişte yanlış bir yönlendirme mi oldu bilgisi olan var mıdır acaba?
-
@Aylin-Artu giriste bize de oyle.soylemislerdi biz de ssa offisine gidip sormustuk. Ordaki memur da hayir adresinize gelecek dedi, basvuruya gerek yok ve gercekten 1 hafta icerisinde geldi. Akliniz kalmasin diye gidip gorusebilirsiniz bence en yakin ssa ofisine.
-
@Aylin-Artu bana da 6 ayda gelir dedi greencard. SSn için bekleyip sonra ofise gideceğim.
-
Dulles airporttan girişi yaptım.. greencard 6 ayı bulabilir gelmesi dedi. umarım çabuk gelir.. bekleyen herkesim sorusuz girmesi düleğiyle..
-
@begumm hayırlı olsun. Ben de dulles'ten gireceğim ABD'ye. Sizin gideceğiniz eyalet veya şehir hangisi?
-
@finalhope tesekkür ederim. gaithersburg marylanddeyim.
-
@begumm bana da 6 ayi bulabilir demisti giristeki memur ama 2 ay sonra green cardlarimiz elimize ulasti. Sanirim 6 ay diye max sureyi soyluyorlar.
-
@Manushaqe İnşallah iki aya gelir... Sagolun
-
@begumm biz de aynı şekilde Dulles'tan giriş yaptık. size SSN için ayrıca bir şey söylediler mi ?
-
@Manushaqe çok teşekkürler. Bir süre daha bekleyelim o halde.
-
@Aylin-Artu söylemediler.
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
Selamlar arkadaslar. Tecrubelerin onemli ve faydali oldugunu biliyorum o yuzden ben de bu yaziyi yazmak istedim. 22 haziran tarihinde istanbul-new york ucusuyla amerikaya resmi bir giris yaptim. Oncelikle eger new yorku transit olarak kullanacaksaniz tum valiz, checikin gibi islemleri tekrardan bir sonraki ucusunuz icin yapacaginizi hatirlatiyim. Iki ucus arasi zamani kisa tutmayin min 3 saat olmali. Istanbul havalimanindan yaklasik 10 saatte new yorka vardim. Diz mesafeleri oldukca kisa. Pek keyifli bir yolculuk olmuyor. Ucaktan indikten sonra direkt pasaport kontrol noktasina yonlendiriliyorsunuz. Amerikan vatandaslarinin ve diger vize ile gelenlerin pasaport kontrol yerleri ayri ama sonrasinda bizi de onların yanina aldilar ( ileride detaya inecegim) pasaport noktasina geldigimizde onumuzde bir aile iki de genc hanimefendi vardi. Sanirim latin amerikali olan bir pasaport gorevlisinin sirasindaydim. O kadar cok soru sordu ki ondeki kizlara. Hatta azarladi resmen oyle soyleyebilirim. Ilk kizi gecirmesi resmen sorguyla beraber yarim saati buldu. Diğerine gecince yine cok sorgulamaya başladi. Eyvah dedim kesin diger ucagi kaciracagim. Sonra bir sorun cikti sanirim bizim sirayi dagitip amerikan vatandaslarinin sirasina gonderdiler. Pasaport gorevlisine pasaportu uzattim. Parmak izimi aldi. Uzun zamandir dv1 vizesi icin islem yapmadigi icin yanindaki gorevliden bazi konularin teyidini aldi. Pasaportunuza bastigim bu damgayla 1 yil boyunca bu vizenizi green card olarak kullanabilirsiniz dedi. Adresimin dogru olup olmadigina emin misin green cardin buraya gonderilecek dedi. Eminim dedim. Cantamda yiyecek meyve vs bir sey tasiyor musun dedi. Buskiviyi gosterince o sorun degil dedi. Gecebilirsiniz diyip beni gonderdi. Ayri bir odaya alinmadim. Bilet, kalacak yer, ne is yapmayi planliyorsun, simdi vegasa gidiyorsun niye adreste sikago yaziyor vs hicbir şey sormadi. Asagidaki belgeleri goturdum sadece
- pasaport
- Ds-260 confirmation page
- Unganlardan aldigimiz asi raporu
- Unganlardan aldigimiz akciger cdsi
- Sari zarf
Saglik raporumu inceledi biraz. Zaten diger pasaport gorevlisine de buna bakiyoruz bir tek degil mi diye sormustu.
Benim tecrubem bu sekilde. 4-5 gun kalip 1 yil icinde geri donecegim umarim sorun cikmaz. ve eger new yorka gidiyorsaniz o kisa boylu latin amerikali gorevliden uzak durun:)
Ek bilgi: ben yurtdisi cikis harci odemeden e-pasaporttan gectim. Hicbir sorun olmadi. Bu bilgiyi de vermis olayim
-
@Turco ssn 7 günde secured 3 günde gelmiş ne güzel benim debit kard daha gelmedi secured hala surec devamediyor ssn de gelmedi ama daha yeni 1 haftam doldu. Inslh aftaya gelir
-
Merhaba,
IST–Frankfurt–Tampa hattı üzerinden ABD’ye giriş yaptık. Tampa hakkında çok fazla bilgi göremeyince kendi tecrübemi paylaşmak istedim.
İstanbul çıkışında Gözen Security beni kenara çekti. 1-2 soru sordular ama ben de biraz sinirlendim açıkçası, "Neden soruyorsunuz ki?" gibi bir çıkış yaptım. Görevli, İstanbul’da çalıştığıma dair belge istedi. Ben de "Ne alaka, belgeyi ne yapacaksınız?" dedim. Ardından EB1-A sürecine eşim üzerinden giriş yaptığımızı söyleyince, “Tamam, şimdi anlaşıldı” dedi ve geçişe izin verdi.
Almanya aktarmasında ise "random selected" diyerek biletime SSSS kodu bastılar. İlk olarak sorgu odasına alındım; birkaç soru sordular, üst araması yapıldı ve sanırım doku veya madde var mı gibi birkaç örnek aldılar. Tam rahatladım derken adım tekrar anons edildi. Bu sefer biletimi değiştirip yine SSSS yazılı bir bilet verdiler ve tekrar güvenlik kontrolüne alındım. Ailemin yanımda olması ve tekerlekli sandalyemiz olduğu için böyle bir şey beklemiyordum açıkçası. Gerçekten sistem rastgele seçiyor olabilir.
Sorular genelde klasik: "Nereye gidiyorsun?", "Kiminle gidiyorsun?" gibi. Yine kısa sürede çıkmama izin verdiler.
Tampa'ya girişte ise açıkçası bir kez daha kenara çekilirim diye bekliyordum ama hiç öyle olmadı. Girişte belgeleri verdim, "İlk girişimiz" deyince kısa bir işlem yapıp bizi odaya yönlendirdiler. Odada sadece "et getirip getirmediğimiz" soruldu, başka hiçbir şey yapılmadı.
Üzerimde 11.000 dolar vardı, biraz heyecandan beyan etmeyi unuttum. Onlar da sormayınca öylece geçtik.
Daha önce kiraladığım minivan’a 8 büyük, 3 küçük bavulu bir şekilde sığdırdım ve Airbnb’den tuttuğumuz eve geçtik.
Son olarak, maalesef çocuklardan biri rahatsızlandı. Bu yüzden eşim ertesi gün (yani bugün) Türkiye’ye geri dönecek. 15–20 gün sonra tekrar gelmeyi planlıyor.
-
O okokok bu başlıktan bahsetti
-
@okokok Gecmis olsun yeni hayatinizda bol sanslar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum