Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @oprmngr selamlar. her başvuru sahibi için yeni bir hesap oluşturmak gerekiyor. ve hepsi de benzersiz bir mail adresiyle olması gerekiyor. sonrasında çekiyor randevu vb. detayları.

• @aliaytac41 30 Temmuzda gideceksek ptt kaydı ve unganları nasıl halledeceğiz peki? Bunları isteyecekler ama elimizde olmayacak mail gelmediği için.

• Evettt bu bir mülakat deneyimidir.
    Bu süreç içerisinde sahip olduğum bütün bilgilere hiçbir ücret ödemeden tamamen gönüllülük esasına dayalı olan bu forum sayesinde ulaşabildim. Bu gün bu satırları yazabiliyorsam eğer bu sizler sayesindedir. YEŞİLKARTFORUM ailesine çok teşekkür ederim.

Bu süreçte başta @gucarslan ve tüm forum kurucularına,sorularımıza canı gönülden cevap veren, tecrübelerini bizimle paylaşan @ATS16 , @lumos , @EzgiLera , @Serapp , @Flight101 , @rezanclz , @cebrailoz ve @Deebee ye ve tabiki DV2025 başlığı altında bilgilerini ve deneyimlerini paylaşan DV2025 talihlisi arkadaşlarıma çok çok teşekkür ederim.

Dosya Taşıma

4 Mayıs günü ilk eşimin sonuçlarına baktık ve olumsuzdu. Sonra benim ve beklenen o an… Çok mutlu olmuştuk. Daha önce B1/B2 vizesi için foruma üyeliğim vardı ve sürece hemen dahil oldum.5 Mayıs günü DS260 formlarımızı doldurduk. Forumda sıkça duyduğumuz "Ankara'ya güvenmeyin" sözü bizler için çokça önemliydi. FAM Yönetmeliği değişince hemen KCC ye ( [email protected] ) attığımız mail ile dosyamızın Viyana'ya taşınmasını sağladık. Forumda zaten çokça paylaşıldı ama tekrar buraya mail taslağını bırakıyorum.

Dear Sir / Madam
    I kindly request your assistance in transfering my case to U.S.Embassy Vienna,Austria. We are thinking of staying in
konakladığımız adres
    Best regards,

Ad Soyad

DV Case Number : 2025EU000….
Principal Applicant : asıl talihli adı soyadı
Preference Category : DV DIVERSITY- ANK/TURKEY

Date of Birth : ay:gün:yıl

Dosya taşıma işleminden 1 hafta sonra dosyamızın yerini sorgulamak için KCC ye sorgulama maili attık.

Dear Sir / Madam

I am writing to inquire about the location of my DV 2025 interview. Could you please provide me with the details of where the interview will take place?

Thank you for your assistance.
    Best regards,

Ad Soyad

DV Case Number : 2025EU000….

Principal Applicant : asıl talihli adı soyadı

Preference Category : DV DIVERSITY- ANK/TURKEY

Date of Birth : ay:gün:yıl

Dosya numaramız haziran ayı için current olunca KCC ye mülakattımız için mail attık ve 3 Haziran cevabını aldık. Mail taslağımızı aşağıya bırakıyorum.

Dear Sir / Madam,
    I would like to inquire about my case’s status. Additionally, could you please confirm the country where my case is currently being processed?
    Full name: xx

Date of Birth: xx

Case number: xx

Thank you for your assistance.
    Best regards,

Bu aşamadan sonra sağlık muayenesi için randevu almamız gerekiyordu ve onun için
    Dr molnara mail attık. Böylelikle 29 Mayıs için randevu oluşturabildik. Mail taslağını aşağıya bırakıyorum.( maillerin hepsini kendimiz oluşturmadık deneyimlerini paylaşan arkadaşlarımızdan da alıntılar vardır. Boylelikle kendilerine tekrar teşekkür ediyoruz.)

KONU: MEDICAL EXAMINATION FOR DV 2025 PROGRAM

Dear Sir/Madam,

I have a green card interview at the US Embassy in Vienna on June 3, 2025. I want to make an appointment for medical examination for myself, my husband and my daughter. You may find the details of my scheduled interview date sent from KCC as attached.
    Since I will be coming from abroad, I would be very grateful if you could make an appointment as soon as possible before the interview date.if possible could you please arrange our medical examination for June 3 , 2025.
    We await your prompt response.
    Thank you for your interest.
    Kind regards.

Case Number: 2025EU000

Principal Applicant Name: 

Category: DV DIVERSITY

Fare of Birth:
    Spouse Name:

Preference Category: DV DIVERSITY

Date of Birth:
    Daughter Name: 

Preference Category:
    DV DIVERSITY

Date of Birth:

Bütün tarihlerimiz belli olduğu için uçak ve konaklama işlemlerimizi de hallettik.

Aşılar için sevgili @Flight101 gerekli hersey paylaşmıştı zaten sadece ek olarak bebeğimiz 14 aylık ve Türkiye aşı takvimine göre hepA için henüz 4 ayı vardı. Molnarın bize attığı maildeki aşı takvimine göre ise hepA olması gerekiyordu. Türkiye’de aşıyı yaptıramadık ve Dr. Molnar da aşıyı yaptırmamız gerekti.

Bu bebeğimizin aşı tablosu e devletten çıktı olarak aldık. Kestiğim bölgede qr kodu var. Çıktıyı aldıktan sonra yanlarına aşıların İngilizcesini yazdık ve aile hekimine kaşelettik. Yanımızda bu yazdığımız çıktı dışında orijinal çıktısını da aldık. Mülakat günü iki seçeneği sunduğumuzda çeviri olan çıktıyı aldılar. Bu işlemi kendi aşılarımız için de gerçekleştirdik.
    Son bir hafta kala evraklarımızı tamamladık. Biz gitmeden önce Wien uygulamasından aylık bilet aldık 18 Euro’ya ( haftalık fiyat ile aynı olduğu bir süreçti bu yüzden aylık) böylelikle artık uçuş günümüzü beklemeye başladık.

28 Mayıs günü sabah Viyana’ya vardık. Havalimanından kırmızı renkli ticketmatic ten 2 yetişkin için havalimanından şehir merkezine gidiş için tren biletlerimizi aldık. Konaklayacağımız yere ulaştık.

Sağlık Mülakatı

3 kişilik aile olarak muayenelerimizi yaklaşık olarak 1 buçuk saat içinde gerçekleştirdik. İçeriye girdiğimizde önce pasaportlarımızı teslim ettik ve dijital vesikalık fotoğraflarımız çekildi.
Ardından her bir aile bireyi için form doldurduk. Formda ad-soyad, doğum tarihi, doğum yeri gibi kişisel bilgilerinin yanı sıra dosya numaranız, adresiniz (Türkiye adresimizi yazdık) ve green card ın teslim edileceği Amerika adresiniz soruluyor.
Form doldurma sonrasında aşı kartlarımızı ve antikor testlerimizi teslim ettik.
Formlar doldurulduktan sonra, üzerinde resminizin ve bilgilerinizin olduğu karekodlu bir röntgen bilgilendirme evrakı geliyor ve imzalamanız gereken yerler söyleniyor. Röntgeni çekilecek kişilere bu evraklar veriliyor, bu evrakı röntgen merkezinde vereceksiniz. Devamında röntgen merkezi için ulaşım bilgileri ve aşı sonuçlarının mailinize geldiğinde dosyayı açacağınız şifre bilgilendirmesi yapılıyor.

Gerekli Evraklar
    Pasaportlar
    Aşı kartları

*Antikor testleri (E-Nabızda aşı kayıtları olmayan yetişkinler için)

Sonra hemşire tansiyon ve vücut ısısı ölçümlerimizi yaparken, anamnez( hastalık sigara öyküleri) alıyor. Son olarak boy ve kilo bilgilerimiz sisteme girildi.Eşim İngilizce biliyor ancak ben çok iyi bilmiyorum bu soru cevap aşamasında çok iyi bilmediğimi kendisine belirttim ve translate kullandık bazı durumlarda. 
Ardından fiziksel muayeneye geçtik. Bizim muayenemizi Dr. Ivana Molnar gerçekleştirdi. Muayene sırasında, kulak ve boğaz kontrolü, sırt ve kardiyolojik dinlemeler, batın kısmında fiziksel muayene ve refleks testleri yapıldı.
Eşim gözlük kullandığı için Dr. Hanım gözlük reçetesi istedi. Daha önce forum tecrübelerinde okuduğumuz için reçetemiz yanımızda gittik.( Reçeteyi herhangi bir göz doktorundan alabilirsiniz)
    Türkiye'de kendi aşılarımızı tamamlamış olduğumuzdan sadece kan testi verdik ve bebeğimizin hepA aşısını yaptırdık aşı kartını verdiler ve toplam 1.145€ ödememizi yaptık, faturamızı aldık.( aşı 45€)
Evraklarınızı alınca kontrol etmeyi unutmayınız.
İsimler, doğum tarihleri, dosya numaranız ve pasaport numaralarınız! bize verilen röntgen adresine gitmek için çıkış yaptık.

Klinikten çıktıktan sonra karşı kaldırıma geçin ve sola doğru yürüyün kaldırımda Autobus Haltestelle yazan bir tabela var orada 5A otobüsüne bindik Lörenz Böhler durağında indik. İnmeden çok az bir süre önce mutlu kasap diye bir Türk marketi var evde konaklıyor ve konakladığınız yerde bir Türk marketi yoksa et tavuk konusunda hassasiyetiniz varsa sizler için deneyimledik tavuk ve etleri güzel.( konakladığımız yerde Türk marketi vardı) çekimlerimizi gerçekleştirdik ve dosyalarımızı aldık. ( çekim sırasında üst kısım tamamen cıplak olacak)

Mülakat
    Konsolosluk binasına 2 nolu tramvay ile geldik ve Weihburggasse durağında inerek ulaştık. Saat 13:00 için planlanan mülakatımız için 12:30 civarında konsolosluk kapısı önünde olduk. Konsolosluk Marriott Otel ile aynı binada, girişi Marriott ile Hotel Am Parkring arasında bulunmaktadır. Randevu saatimizden 10 dakika önce asansör ile 4. kata çıktık. Konsolosluk girişinde 1 bebek çantası, bebek arabası ve bebek için kavanozda yiyecek x-rayden geçtik. Yanımızda power bank vardı onu çantadan çıkarttırdılar. Çocuklar için küçük bir aktivite bölümü yapmışlar kızımız orada epeyce oyalandı. Evrak teslimi için çağırıldık ve Alize hanım tarafından evraklarımız alındı. Kendisiyle Türkçe konuştuk ve bunu kendisi teklif etti. İstersek mülakatımızada katılabileceğiniz söyledi ve bizde lütfen diyerek kabul ettik. Kendisine forumdan bahsettik. Forumu bildiğini söyledi. Forum üyelerinin selamını ilettik.

Asıl Talihli 

*Pasaport ve 1 Fotokopisi

2 Adet Fotoğraf
    Diploma Aslı ve 1 Fotokopisi (Çift dilli olduğundan çeviriye ihtiyaç duyulmadı)

*Formul A 1 Adet (E-Devlet Çıktısı)

Formul B 1 Adet (E-Devlet Çıktısı)
Adli Sicil 1 Adet (E-Devlet Çıktısı)

Varlık Dökümü (İmza sirkülerini de aldı) 

Eşimden 

Pasaport 1 Fotokopisi
    2 Adet Fotoğraf
    Formul A 1 Adet (E-Devlet Çıktısı)

Formul B 1 Adet (E-Devlet Çıktısı)
    Adli Sicil 1 Adet (E-Devlet Çıktısı)

Kızımızdan 

Pasaport ve 1 Fotokopisi
    Formul A (E-Devlet Çıktısı)
    Belgeleri teslim ettikten sonra ödeme için başka bir bankoya geçtik ve ödememizi gerçekleştirdik. Mülakat için beklemeye başladık. Mülakat için çağrıldığımızda bebeğimiz bebek arabasında uyumuştu ve mülakat için sorun olup olmayacağını sorduğumuz da herhangi bir sorun olmayacağını söylediler. Böylelikle mülakatımız başladı.

-Ne zaman evlendiniz?

-İlk evliliğiniz mi?

-Çocuğunuz kaç yaşında?
    -Başka çocuğunuz var mı?

-Lisans mezunu olduğunuzu görüyorum doğru mu?
-Hep Türkiye'de mi yaşadınız?

-Amerika'da nereye yerleşmeyi düşünüyorsunuz?
    -Amerika’da ki tanıdınız kim?

-Ne iş yapmayı planlıyorsunuz?

- Hem benim hem eşim için şu an çalıştığınız iş nedir?
    Tebrikler vizenizi onaylıyorum. Bayrağımızı aldıktan sonra konsolosluktan çıkış yaptık.
    Ertesi gün mail ile pasaportlarımızı alabileceğimiz söyleniyordu ancak biz bebeğimiz ile hayvanat bahçesine gitmiştik ve pasaportları ertesi gün teslim aldık.

Bu süreç bizim için çok güzel bir süreç olu. Rabbim isteyen herkesin gönlüne göre versin. Bu forumdan çok faydalandık ve bu deneyim yazısıyla umarım birilerine faydalı olabilirim. Çıktığımız bu yolda güzel sonuçlar elde etmek umuduyla .

• @zeynepebe hayırlı olsun çook güzel bir hayat diliyorum sizlere 🙂 bu arada bir sorum var Varlık dökümünü dolar olarak gösteren belge olarak mı aldınız?

• @Kübra-Kırmacı çok teşekkür ederiz hepimiz için ☺☺️ hayır dökümleri sadece ingilizce olarak aldık. Bizim dolar Euro ve tl hesaplarımız vardı. Bunların tercümesini aldık sadece ☺

• ⭐⭐⭐⭐

@zeynepebe Çok tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun. Yolunuz açık, şansınız bol olsun 🎉✨🌸
    Banka dökümünü İngilizce almış olmanıza sevindim. Eğer bir nebze olsun katkımız olduysa, ne mutlu bize.

• @zeynepebe hocam hayırlı olsun apostıl yaptırdınız mı aceba evraklara

• @Mehmet-Kocalar çok teşekkür ederiz. Hiç bir evrağımıza apostil yaptırmadık.

• @Serapp çok teşekkür ederiz Serap hanımcım💜 çokça katkınız oldu☺

• ⭐⭐⭐

@zeynepebe
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀
    Faydam dokunduysa ne mutlu bana..🤝

• @Flight101 çok teşekkür ederiz.☺

• @zeynepebe vizeniz hayirli olsun, dilerim ki amerikadaki hayatiniz da vize süreciniz gibi kolay ve zahmetsiz olur. En ufak bir yardimim dokunduysa ne mutlu bana 🙂

• @rezanclz çok teşekkür ederiz. Hepimizi yeni hayatında kolaylıklar ve güzellikler bulsun.☺

• ⭐⭐⭐⭐

@zeynepebe

Tebrikler, gözünüz aydın. Kızınızın şansı ile sorunsuz bir göç süreci olsun, yolunuz açık olsun, bundan sonraki süreçlerinizde de bol şans 🍀🙏🏻🧿

• @ATS16 inşallah çok teşekkür ederiz ☺

• @zeynepebe Numaralar yükseldikçe benim de içim kıpır kıpır oluyor.İşten koşa koşa geldim bildirime tıkladım aha dedim mülakat deneyimi var kalbim yerinden çıkacak.Hayrlı uğurlu olsun.Hayal ettiğiniz ne varsa sizin olsun.

• @Fer-0 çok teşekkür ederiz. En yakın zamanda sizden de güzel bir haber bekliyoruz☺️ tüm güzel dualarınız hepimiz için olsun .

• @FıratD Gönderimler artık PTT'den yapılmıyor. 30 Temmuz'da mülakata gireceğim KCC'den ikinci maili almadım ama hem unganlar randevumu aldım hem de ais kaydımı yaptım. İkisinin de söylediğiniz konuyla bir alakası yok. Unganlar mail atarak neler istediğini söylüyor ve bunlar içerisinde KCC maili yok. Pasaport, ds-260 onay sayfası vs. istiyorlar.

• @aliaytac41 Çok teşekkür ederim bilgi için. Bende hemen Unganlar ve Ais işlemlerini halledeyim öyleyse.

• @TRP merhaba emre beyin numarasini nereden bulabilirim ben ve esim bangkok ta mülakata gireceğiz

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |