DV2025 Mülakat Deneyimleri
-
@DenizMaths keyifle okudum , yeni hayatınız musmutlu olsun .
-
@omerko çok teşekkür ederim

-
@Mehmet-Fatih-Aslan yolunuz açık olsun

-
@aliaytac41 bizde seni tanıdığımıza çok mutlu olduk

-
@onuru aleyküm selam.Tekrar tekrar teşekkürler,bizde emeğiniz çok
Amerika’da görüşmek dileğiyle -
-
@DenizMaths
Direktif demeyelim bilgilendirme diyelim..
Sürecinizi sorunsuz sonuçlandırmanıza sevindim. -
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
@aykut1907 yeni hayatında başarılar, şansın bahtın açık olsun Aykut
seni tanıdığım için çok mutluyum, artık seni Amerika’da bekliyoruz. Bir an önce gelmen temennisiyle, sevgiler
️ -
@Mehmet-Kocalar Sağlık Raporu hk;
16 Nisan'da randevu ile ilgili mailimizi aldıktan sonra doktor raporunu nerede yaptırabileceğimizi araştırdım.
Almanya'daki yetkili klinikler : https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Supplements/Supplements_by_Post/FRN-Frankfurt.html#medical_exam_instructions .
Şansımıza Hamburg'da yetkili bir klinik mevcuttu ve vakit kaybetmeden kendilerine randevu talep ettiğimize dair mail gönderdim.
Ancak, onlardan Greencard raporu için Mayıs ayı randevularının 28 Nisan'dan sonra açılacağını belirten bir mail aldık. Randevu mailinde istenen belgeleri aşağıda belirttim;Pasaport (veya kopyası)
Case numarası
Aşı kaydı
4 adet pasaport boyutunda fotoğraf (3,5 x 4,5 cm)
Sigorta kartı
10 yıldan daha önce yapılmış ameliyatların tıbbi kayıtları, kronik hastalıklar ve günlük kullanıyorsanız ilaçlarla ilgili bir doktor mektubu
Gözlük reçetesi veya gözlük/kontakt lens kullanıyorsanız reçete
Muayene masrafları: 0-14 yaş: 370 €, 15 yaş ve üzeri: 420 €. Ödeme SADECE banka veya kredi kartıyla mümkündür.
Kan ve/veya idrar testleri yaşınıza bağlıdır ve 25-150 € arasındadır.
Almanca veya İngilizce bilmiyorsanız, bir tercüman bulunmalıdır. Telefonla çeviri mümkün değildir.
AŞILAR: Aşağıdaki tabloya bakın: Lütfen önceden aşı olun; bu zamandan tasarruf sağlayacaktır. (Listeyi isteyen olursa paylaşabilirim) .Sonrasında; söylenen tarihten sonra randevu talebimi yeniden ilettim. 7 Mayıs tarihine randevu verildi.
İstenen evraklarla birlikte randevuya gittik, girişteki bankoya sigorta kartlarımızı, pasaportlarımızı, fotoğraflarımızı ve case numaramızı ilettikten sonra kişisel bilgilerimizi, adreslerimizi vs dolduracağımız bir sayfalık form doldurmamızı istediler, akabinde bekleme salonuna yönlendirildik.
İsmimize göre doktorun odasına çağırıldık, doktor kadındı, ve öncelik kadınların diyerek ilk beni görüşmeye davet etti. Genel sağlığım ile ilgili sorular sordu, devam eden hastalıklar, düzenli kullanılan ilaçlar, gözlük kulanımı, sigara, alkol kulanımı gibi sorular sordu. Sonrasında muayene koltuğuna geçtik, ciğerlerimi dinledi, genel bir muayene yaptı. Aşı kartımın olup olmadığını sordu, bir buçuk senedir Almanya'da olduğumuzu ve aşı kartımızın olmadığını, çocuklukta olsa dahi ulaşmamızın mümkün olmadığını belirttim. Aşı kartımızın olmaması Alman doktorda haliyle bir şaşkınlık yarattı
O halde; tüm aşıları yapmamız gerekiyor dedi. Çocuklukta kızamık aşımın olup olmadığını, su çiçeği geçirip geçirmediğimi vs gibi sorular sordu ama yine de kanıtlayamadığım için onları da yapmamız gerektiğini ve bazı temel aşıları bir enjeksiyon ile yapabileceğini,
aşılarımızı da sigortamızın karşıladığını söyledi.
Covid aşısını sordu, iki adet biontech aşımızı kabul etti ve aşı kartının görselinden bilgileri bilgisayardaki forma ekledi.
Sonrasında aynı süreç eşim için de yapıldı. Yeniden bekleme odasına geçtik, bu sefer akciger filmlerimiz için sırayla üst kattaki röntgen odasına çağırıldık. Ciğer filmimiz çekildikten sonra kan alımı ve aşı için giriş kattaki başka bir odaya geçtik.
Öncelikli olarak, kan alımı yapıldı. Sonrasında temel aşıların yanı sıra Hepatit B aşısını da yapıldı. Aktif kullandığımız kollarımıza birer tane, diğer kollarımıza ikişer tane aşı olduk. Sağlık raporlarımızın direkt olarak konsolosluğa iletileceğini belirttiler ve ciger filmlerimizin cdsini teslim aldık.
Forumda yazılan fiyatlardan biraz yüksek bir ödeme yaptık.
İki kişi için 840€ ödedik.Devam eden günlerde doktordan bir posta teslim aldık, bu faturalandırma ile ilgiliydi muhtemelen ama biz yine de açmaya çekindik

Konsolosluktaki görüşmemizde sağlık raporunun onlara ulaştığını ve sağlıklı olduğumuzu belirttiler
CDleri sanırım Amerika'da girişte göçmen bürosuna teslim edeceğiz diye biliyorum. Zarfı da hala açmadık, onu da hayırlısıyla Amerika'ya vardığımızda açağız
-
@aykut1907 vizeniz hayırlı olsun Aykut bey Amerika'da şans ve başarı diliyorum. Belirttiğiniz gibi burdaki herkes çok değerli ve yardimsever. Yesilkartforum ailesine sizin nezdinizde bir kez daha teşekkür ederim.
-
@Damla-Tanrıverdi-Gül cok tesekkurler hocam bu mulakatı bızımle paylaştınız ıcın cok mutlu oldum
-
Tebrikler, surecinizin geri kalaninda basarilar.
Konsolosluktan pasaportlariniz ile birlikte size verilen zarflari siz hic bir sekilde acmayacaksiniz, ABD'ye ilk giriste CBP memuruna (pasaport kontrol) teslim edeceksiniz pasaportlariniz ile beraber, zarfi sizin onunuzde memur acacak ve evraklarinizi kontrol ederek gerekli yerlere gonderimi icin islem yapacak. CD'yi herhangi bir yere teslim etmeyeceksiniz, sizin arsivinizde kalacak.
-
Çok teşekkür ederim, aynı uyarıyı evraklarımızı teslim alan Türk görevli de yapmıştı. Zaten bu süreçte o kadar tedirgin olduk ki her şeyi ,eksik veya yanlış yapmamak adına. Ablamın eşinden gelen evrak dosyasını dahi, kargo zarfıyla götürdük, evrak tesliminde açtık. Ama o dosyadan hiçbir şey almadılar, biraz üzüldüm. Sponsorluk formu, mektup ve maaş dökümanları vardı. Bizden istenmeyince biz de belirtmedik, itici olmak, bir şeyleri kanıtlamaya çalışıyor gibi görünmemek için

Henüz pasaportlarımızı teslim almadık, ancak kargo dosyasının içerisinde pasaportlar ayrı, kapalı zarf ayrı mı gelecek? -
@aliaytac41 çok teşekkür ederim umarım mülakata az bi vakit kalmadan gelir, insan tedirgin oluyor bu şansı yakaladık uçup gitmez umarım, kesin gelir inşallah.
-
@aliaytac41 merhaba dosyanın görüntülendiği mi ve mülakat tarihinin ne zaman olduğunu nasıl gördünüz acaba? Nereden kontrol sağladınız? Teşekkür ederim şimdiden
bizim de numaramız 8500 lerde -
@aykut1907 biz herseyden önce güzel dostuklar kazandık inşallah amerikadada aynı şekilde sürdürcez, umarım herkes bizim kadar şanslı olur ve hayallerine kavuşur
-
@aykut1907 hong kong daki şansımızın amerikada devam etmesi dileğiyle hep temastayız artık

-
@FıratD Hocam en tedirgin olmaman gerek kısım burası. KCC ne dediyse o. 30 Temmuz'da konsolosluk sırasında görüşmek dileğiyle

-
@ozlemus Merhabalar. Ben dosyamın görüntülendiğine dair bir şey yazmadım Özlem Hanım. Ankara temmuz ayına 5.500'lere mülakat verdi Ağustos ayı mülakatlarını henüz sisteme girmedikleri için göremiyoruz. Size Eylül ayında dahi sıra gelmesi çok zor gibi duruyor, imkanınız varsa dosyanızı taşımanızı öneririm.
-
-
-
@DenizMaths Hayırlı olsun, Amerika'daki yaşamınızda başarılar, ayrıca bana yardım ettiğiniz için de çok teşekkürler
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
36
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.