Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
2.7k 479 202.6k 516

  • @DenizMaths Büyük bir mutlulukla okudum abla, forum sayesinde de ne güzel tanışmış olduk. Yolunuz açık olsun, oralarda görüşmek dileğiyle 🙂


  • @aykut1907 hayırlısı olsun dostum.Yeni hayatında başarılar dilerim.Tecrübelerini paylaştığın için teşekkürler.


  • @DenizMaths Yolunuz açık olsun. Ellerinize sağlık çok güzel yazmışsınız. Bizde sizlerin yardımıyla vizemizi alacağız ins.

  • ⭐⭐⭐

    @DenizMaths
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀


  • Merhaba herkese bu formul a belgesi ve b belgesi coklu dilli diyor ama İngilizce tercüme yaptırmadım buna sorun olurmu hongkonkta mulakata girenler cvp verirse sevinirim çok tskler


  • @Flight101 çok teşekkür ederim.Aşılar konısunda da hep sizin direktiflerinizi dikkate aldık🙏


  • @Kaan-Taşkın çok dilli olan hiçbir belgeye tercüme yok.


  • @DenizMaths keyifle okudum , yeni hayatınız musmutlu olsun .


  • @omerko çok teşekkür ederim🙏


  • @Mehmet-Fatih-Aslan yolunuz açık olsun🙏


  • @aliaytac41 bizde seni tanıdığımıza çok mutlu olduk🙏


  • @onuru aleyküm selam.Tekrar tekrar teşekkürler,bizde emeğiniz çok🙏Amerika’da görüşmek dileğiyle


  • ⭐⭐⭐

    @DenizMaths
    Direktif demeyelim bilgilendirme diyelim..😉Sürecinizi sorunsuz sonuçlandırmanıza sevindim.

  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

  • @aykut1907 yeni hayatında başarılar, şansın bahtın açık olsun Aykut 🙏🏼 seni tanıdığım için çok mutluyum, artık seni Amerika’da bekliyoruz. Bir an önce gelmen temennisiyle, sevgiler ☺


  • @Mehmet-Kocalar Sağlık Raporu hk;
    16 Nisan'da randevu ile ilgili mailimizi aldıktan sonra doktor raporunu nerede yaptırabileceğimizi araştırdım.
    Almanya'daki yetkili klinikler : https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Supplements/Supplements_by_Post/FRN-Frankfurt.html#medical_exam_instructions .
    Şansımıza Hamburg'da yetkili bir klinik mevcuttu ve vakit kaybetmeden kendilerine randevu talep ettiğimize dair mail gönderdim.
    Ancak, onlardan Greencard raporu için Mayıs ayı randevularının 28 Nisan'dan sonra açılacağını belirten bir mail aldık. Randevu mailinde istenen belgeleri aşağıda belirttim;

    Pasaport (veya kopyası)
    Case numarası
    Aşı kaydı
    4 adet pasaport boyutunda fotoğraf (3,5 x 4,5 cm)
    Sigorta kartı
    10 yıldan daha önce yapılmış ameliyatların tıbbi kayıtları, kronik hastalıklar ve günlük kullanıyorsanız ilaçlarla ilgili bir doktor mektubu
    Gözlük reçetesi veya gözlük/kontakt lens kullanıyorsanız reçete
    Muayene masrafları: 0-14 yaş: 370 €, 15 yaş ve üzeri: 420 €. Ödeme SADECE banka veya kredi kartıyla mümkündür.
    Kan ve/veya idrar testleri yaşınıza bağlıdır ve 25-150 € arasındadır.
    Almanca veya İngilizce bilmiyorsanız, bir tercüman bulunmalıdır. Telefonla çeviri mümkün değildir.
    AŞILAR: Aşağıdaki tabloya bakın: Lütfen önceden aşı olun; bu zamandan tasarruf sağlayacaktır. (Listeyi isteyen olursa paylaşabilirim) .

    Sonrasında; söylenen tarihten sonra randevu talebimi yeniden ilettim. 7 Mayıs tarihine randevu verildi.

    İstenen evraklarla birlikte randevuya gittik, girişteki bankoya sigorta kartlarımızı, pasaportlarımızı, fotoğraflarımızı ve case numaramızı ilettikten sonra kişisel bilgilerimizi, adreslerimizi vs dolduracağımız bir sayfalık form doldurmamızı istediler, akabinde bekleme salonuna yönlendirildik.
    İsmimize göre doktorun odasına çağırıldık, doktor kadındı, ve öncelik kadınların diyerek ilk beni görüşmeye davet etti. Genel sağlığım ile ilgili sorular sordu, devam eden hastalıklar, düzenli kullanılan ilaçlar, gözlük kulanımı, sigara, alkol kulanımı gibi sorular sordu. Sonrasında muayene koltuğuna geçtik, ciğerlerimi dinledi, genel bir muayene yaptı. Aşı kartımın olup olmadığını sordu, bir buçuk senedir Almanya'da olduğumuzu ve aşı kartımızın olmadığını, çocuklukta olsa dahi ulaşmamızın mümkün olmadığını belirttim. Aşı kartımızın olmaması Alman doktorda haliyle bir şaşkınlık yarattı 🙂
    O halde; tüm aşıları yapmamız gerekiyor dedi. Çocuklukta kızamık aşımın olup olmadığını, su çiçeği geçirip geçirmediğimi vs gibi sorular sordu ama yine de kanıtlayamadığım için onları da yapmamız gerektiğini ve bazı temel aşıları bir enjeksiyon ile yapabileceğini,
    aşılarımızı da sigortamızın karşıladığını söyledi.
    Covid aşısını sordu, iki adet biontech aşımızı kabul etti ve aşı kartının görselinden bilgileri bilgisayardaki forma ekledi.
    Sonrasında aynı süreç eşim için de yapıldı. Yeniden bekleme odasına geçtik, bu sefer akciger filmlerimiz için sırayla üst kattaki röntgen odasına çağırıldık. Ciğer filmimiz çekildikten sonra kan alımı ve aşı için giriş kattaki başka bir odaya geçtik.
    Öncelikli olarak, kan alımı yapıldı. Sonrasında temel aşıların yanı sıra Hepatit B aşısını da yapıldı. Aktif kullandığımız kollarımıza birer tane, diğer kollarımıza ikişer tane aşı olduk. Sağlık raporlarımızın direkt olarak konsolosluğa iletileceğini belirttiler ve ciger filmlerimizin cdsini teslim aldık.
    Forumda yazılan fiyatlardan biraz yüksek bir ödeme yaptık.
    İki kişi için 840€ ödedik.

    Devam eden günlerde doktordan bir posta teslim aldık, bu faturalandırma ile ilgiliydi muhtemelen ama biz yine de açmaya çekindik 🙂
    Konsolosluktaki görüşmemizde sağlık raporunun onlara ulaştığını ve sağlıklı olduğumuzu belirttiler 🙂
    CDleri sanırım Amerika'da girişte göçmen bürosuna teslim edeceğiz diye biliyorum. Zarfı da hala açmadık, onu da hayırlısıyla Amerika'ya vardığımızda açağız 🙂


  • @aykut1907 vizeniz hayırlı olsun Aykut bey Amerika'da şans ve başarı diliyorum. Belirttiğiniz gibi burdaki herkes çok değerli ve yardimsever. Yesilkartforum ailesine sizin nezdinizde bir kez daha teşekkür ederim.


  • @Damla-Tanrıverdi-Gül cok tesekkurler hocam bu mulakatı bızımle paylaştınız ıcın cok mutlu oldum


  • @Damla-Tanrıverdi-Gül

    Tebrikler, surecinizin geri kalaninda basarilar.

    Konsolosluktan pasaportlariniz ile birlikte size verilen zarflari siz hic bir sekilde acmayacaksiniz, ABD'ye ilk giriste CBP memuruna (pasaport kontrol) teslim edeceksiniz pasaportlariniz ile beraber, zarfi sizin onunuzde memur acacak ve evraklarinizi kontrol ederek gerekli yerlere gonderimi icin islem yapacak. CD'yi herhangi bir yere teslim etmeyeceksiniz, sizin arsivinizde kalacak.


  • Çok teşekkür ederim, aynı uyarıyı evraklarımızı teslim alan Türk görevli de yapmıştı. Zaten bu süreçte o kadar tedirgin olduk ki her şeyi ,eksik veya yanlış yapmamak adına. Ablamın eşinden gelen evrak dosyasını dahi, kargo zarfıyla götürdük, evrak tesliminde açtık. Ama o dosyadan hiçbir şey almadılar, biraz üzüldüm. Sponsorluk formu, mektup ve maaş dökümanları vardı. Bizden istenmeyince biz de belirtmedik, itici olmak, bir şeyleri kanıtlamaya çalışıyor gibi görünmemek için 🙂
    Henüz pasaportlarımızı teslim almadık, ancak kargo dosyasının içerisinde pasaportlar ayrı, kapalı zarf ayrı mı gelecek?


Benzer Başlıklar

  • DV2026 Mülakat Deneyimleri

    1.10.2026 00:00 tarihine kadar sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    757
    1
    10 Oy
    757 İleti
    88k Bakış
    B
    @Busra-Turan Merhaba, Hong Kong hesap dökümü istemedi benden. ama yine de yanınızda götürmenizde fayda var ben hesapta 10k $ gösterdim. aynı zamanda sağlık raporu aldığım kurum covid aşı karnemi de istedi.
  • 33 Oy
    5k İleti
    602k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

    Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum