Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• HONG KONG MÜLAKAT DENEYİMİ
    Herkese merhabalar.Zorlu ve sabır gerektiren uzun bir sürecin sonunda 6 Haziran günü vizelerimize kavuştuk.Bu uzun süreçte Yeşilkart Forumu kuranların ve devamlılığını sağlayan herkese ne kadar teşekkür etsek az kalır.
    Biz üç kişilik bir aileyiz ve asıl talihli benim.Geçen haziran ayında bu foruma üye oldum ve hemen her gün en az yarım saatimi burada geçirdim.Çok sayıda deneyim okudum,notlar aldım.Burada iki kilit cümle vardı:
    1)Ankara’ya güvenmeyin
    2)Her yılın dinamikleri farklı
    Bu iki cümleden yola çıkarak dosya taşıma kararı aldık.İki konsolosluğun performansı açık ara öndeydi.Viyana ve Hong Kong.Yeşil pasaportumuz ya da uzun dönem schengenimiz olsaydı hiç düşünmeden Viyana’ya taşırdık.Ancak defalarca schengen almamıza rağmen tekrar schengen almamızın garantisi yoktu.Böyle bir şans yakalamışken hele ki 17 yaşındaki oğlumuzun geleceği için risk alamazdık.Temmuz ayında dosyamızı KCC ile HK’a taşıdık.
    16 Nisan’da mülakat tarihimizin 6 Haziran olduğunu öğrendik.22 Mayıs için Nicolson’dan randevu aldık.20 Mayıs gecesi Demet ve Baki arkadaşlarımızla elimiz boş dönmemesi temennileriyle HK’a ulaştık.
    NICOLSON MUAYENE
    Gitmeden önce antikorlarımıza baktırdık.Eksik aşılarımızı olduk.Tabiki aşılar da cinsiyet ve yaş aralıklarına göre değişiyor.Sadece polio aşılarımızı Nicolson’a bıraktık.Mevcut aşılarımızın kayıtlarını hazırladık.Nicolson’da en dikkat çekici olan doktor dışındaki çalışanların ingilizcelerin yetersizliğiydi bence.İngiliz sömürgesi olmuş bir ülkede üstelik sadece işleri anadili ingilizce olan dört ülkenin göçmen vize muayenelerini yapan bir kurum için şaşırtıcı.Zaten HK genelinde de ingilizce seviyeleri ve telaffuzları çok kötü.Nicolson istediği evrakları zaten size mail yoluyla önceden bildiriyor.Ne istediyle tam onlar yeterli.Önce numara alınıyor,bir bölümde tüm evraklarınızı alıyorlar önce.Pasaportların fotolarını önden istemişlerdi.Onların fotokopilerini hazırlsmışlar zaten.Hemen verdiğiniz evrakları ekleyip herkese ayrı ayrı dosya oluşturuyorlar.Sonra hemşireyi bekliyorsunuz.Tansiyon,boy ve kilo ölçümü yapıyor.Göz muayenesi yapıyor.Göz muayenesinde alt sıra çok küçük,biz üçümüz de okuyamadık😊Umursamıyorlar.Ateş ölçümü yapılıyor.Bu arada boy ölçümünde başınızı dik tutup biraz yukarı kaldırın yoksa 3-4 santim kısa çıkıyorsunuz.Biz bunu 2 kişiden sınra fark ettik ve sadece eşim gerçek boyunda çıktı.Tabi bu önemli değil.Hemşire kan alıyor.Bazı kişilerden ekstra idrar testi de isteniyor.Bizden istenmedi.Sonra size verilen kıyafetleri giyip göğüs filmi çektiriyorsunuz.Doktor steteskop ile göğüs ve sırtı dinliyor.Elbiseyi göğüs altına kadar açıp vücutta herhangi bir bıçak izi ya da iğne izi olup olmadığına bakıyor.Amaç önceden çok büyük bir kavgaya karışmış mı,kendine zarar vermiş mi ya da uyuşturucu kullanmış mı bunu öğrenmekmiş.Biz doktor hanımla 5 dakika sohbet ettik.Direkt bunu sordum ve cevabı bu oldu.Bel fıtığı ameliyatım var,epikrizini sundum.Ameliyat yerine bile bakmadı.Karın bölgesine farklı bölümlerden bastırarak muayene ediyor.Diz refleksine bakıyor.Toplam 2 saat sürüyor.En son eksik aşıları olup ödeme yapıyorsunuz.Hemşire oğluma küçükken olduğu bir aşıyı tekrar olması gerektiği konusunda çok ısrarcı oldu.Eşim kendisinin de doktor olduğunu ve oğluna gereksiz yere aşı yaptırtmayacağını söyledi.Hemşire içeri gitti geldi ve sonuçta tamam gerek yokmuş dedi🤗
    NICOLSON SONRASI
    Eşim aşı konusundaki ısrarını ertesi gün film için tekrar çağırılarak ödemiş oldu😊Bir sorun olabilirmiş ve tekrar çekim lazımmış.Tabi bu durum bizi ister istemez gerdi.Balgam testi karşımıza çıkabilirdi.Eşim yan döndü ve kolunu kaldırdı.Çünkü şüpheli durumda aslında daha ileri gözlem öyle yapılırmış.Oysa hemşire
    bu sefer de sadece sırttan çekti.Önden ve arkadan çekim arasında fazla fark olmazmış.Çok şükür bir daha arayan soran olmadı.Mülakattan bir gün önce Nicolson dosyaları verdi.
    MÜLAKAT
    İstenen Belgeler
    Benden(asıl talihli)
    Formül A
    Formül B
    Vukuatlı nüfus kayıt örneği
    Adli sicil kaydı
    Lise diploması orjinali ve ing çevirisi
    Üniversite diploması orijinali ve çevirisi
    Evlilik cüzdanı ve fotokopisi
    Eşimden

Formül A ve B
    Adli Sicil Kaydı
    Askerlik Belgesi

Oğlumuzdan
    Formül A ve Adli sicil(16 yaş üstü olduğu için)

Resim ve pasaportlar zaten herkesten istenenler.Ayrıca Amerikan vizemiz 10 gün önce bittiği halde o vizelerin basılı olduğu eski pasaportlar istendi.Vizelerin üstü mühürlendi.

SORULAR:
    Karşısında DS260 formları açık ve oradan soruyor.
    Yurtdışında bulundunuz mu?
    Hangi ülkelere gittiniz?
    Peki Suriye,İran,Irak ya da Kürdistan’da bulundunuz mu?
    Amerika’da bulundunuz mu?
    Hangi şehirlerine gittiniz?
    Siz elektrik mühendisi miydiniz?(Hayır,matematik mühendisiyim dedim)
    Oğlumuza Amerika planını sordu.
    O da Amerika’da zaten üniversite okumayı birkaç yıldır planladığını ve bu nedenle uluslararası bir lise eğitim programında okuduğunu söyledi.
    Hangi şehirde yaşamayı düşünüyorsunuz?
    Orada kim var?
    Sonunda da saç ekimi yapan eşime benim saç ekimine ihtiyacım var mı şakası yaptı(Aslında saçları çok iyiydi🧿)
    Sonunda vizelerinizi onaylıyorum dedi.Çok kibar ve güleryüzlüydü.Ben de o samimiyete güvenerek vizelerimizi en kısa sürede almamız gerektiğini aksi taktirde oğlumun sınavlarını kaçıracağını ve sınıfta kalabileceğini söyledim.Mikrofonu kapatıp ayağa kalktı,bir dakika arkadakilerle konuştu.Sonra uçağınız ne zaman dedi.Salı sabahı dedik.Kimseye imtiyaz yapamayacağını ama elinden gelenin en iyisini yapacağını söyledi.

3 SAAT SONRA MUTLU SON

Aynı gün 3 saat sonra mail geldi.Bayram çocukları gibi bir sevinçle gidip pasaportlarımızı aldık.Akşam arkadaşlarımızla bu güzel gün için kadeh kaldırdık🥂

Çok güzel insanlarla tanıştık,güzel dostlar edindik.Bazıları yaşıtım hatta adaşımken bazıları kardeşim hatta çocuğum olabilecek yaştalar.Hepimiz tek bir paydada kader arkadaşıyız.Bana en ufak bir bilgi veren herkese teşekkürler.Bilgi kıymetlidir.Ben de elimden geldiği kadar benden sonrakilere yardım etmeye çalışıyorum ve çalışacağım🙋♀

• @DenizMaths yolunuz açık olsun tebrikler 👍🏻👍🏻

• @zakaria Sağlık ocağındaki ve şehir hastanesi enfeksiyon bölümündeki doktorlar bu aşının ellerinde olmadığını söyledi. ben de eczaneden 6'lı karma ve grip aşısı alıp sağlık ocağında ikisini de aynı anda yaptırıp sisteme işlettim ve verdikleri aşı kağıdına imza kaşe attırdım...

• ⭐⭐

@DenizMaths vizeniz hayirli ugurlu olsun. Sizlerle tanisip, sohbet etmek buyuk bir keyifti. Amerika da da gorusmek dilegiyle. Esinize ve oglunuza selamlar.

• @DenizMaths Büyük bir mutlulukla okudum abla, forum sayesinde de ne güzel tanışmış olduk. Yolunuz açık olsun, oralarda görüşmek dileğiyle 🙂

• @aykut1907 hayırlısı olsun dostum.Yeni hayatında başarılar dilerim.Tecrübelerini paylaştığın için teşekkürler.

• @DenizMaths Yolunuz açık olsun. Ellerinize sağlık çok güzel yazmışsınız. Bizde sizlerin yardımıyla vizemizi alacağız ins.

• ⭐⭐⭐

@DenizMaths
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• Merhaba herkese bu formul a belgesi ve b belgesi coklu dilli diyor ama İngilizce tercüme yaptırmadım buna sorun olurmu hongkonkta mulakata girenler cvp verirse sevinirim çok tskler

• @Flight101 çok teşekkür ederim.Aşılar konısunda da hep sizin direktiflerinizi dikkate aldık🙏

• @Kaan-Taşkın çok dilli olan hiçbir belgeye tercüme yok.

• @DenizMaths keyifle okudum , yeni hayatınız musmutlu olsun .

• @omerko çok teşekkür ederim🙏

• @Mehmet-Fatih-Aslan yolunuz açık olsun🙏

• @aliaytac41 bizde seni tanıdığımıza çok mutlu olduk🙏

• @onuru aleyküm selam.Tekrar tekrar teşekkürler,bizde emeğiniz çok🙏Amerika’da görüşmek dileğiyle

• ⭐⭐⭐

@DenizMaths
    Direktif demeyelim bilgilendirme diyelim..😉Sürecinizi sorunsuz sonuçlandırmanıza sevindim.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @aykut1907 yeni hayatında başarılar, şansın bahtın açık olsun Aykut 🙏🏼 seni tanıdığım için çok mutluyum, artık seni Amerika’da bekliyoruz. Bir an önce gelmen temennisiyle, sevgiler ☺

• @Mehmet-Kocalar Sağlık Raporu hk;
    16 Nisan'da randevu ile ilgili mailimizi aldıktan sonra doktor raporunu nerede yaptırabileceğimizi araştırdım.
    Almanya'daki yetkili klinikler : https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Supplements/Supplements_by_Post/FRN-Frankfurt.html#medical_exam_instructions .
    Şansımıza Hamburg'da yetkili bir klinik mevcuttu ve vakit kaybetmeden kendilerine randevu talep ettiğimize dair mail gönderdim.
    Ancak, onlardan Greencard raporu için Mayıs ayı randevularının 28 Nisan'dan sonra açılacağını belirten bir mail aldık. Randevu mailinde istenen belgeleri aşağıda belirttim;

Pasaport (veya kopyası)
    Case numarası
    Aşı kaydı
    4 adet pasaport boyutunda fotoğraf (3,5 x 4,5 cm)
    Sigorta kartı
    10 yıldan daha önce yapılmış ameliyatların tıbbi kayıtları, kronik hastalıklar ve günlük kullanıyorsanız ilaçlarla ilgili bir doktor mektubu
    Gözlük reçetesi veya gözlük/kontakt lens kullanıyorsanız reçete
    Muayene masrafları: 0-14 yaş: 370 €, 15 yaş ve üzeri: 420 €. Ödeme SADECE banka veya kredi kartıyla mümkündür.
    Kan ve/veya idrar testleri yaşınıza bağlıdır ve 25-150 € arasındadır.
    Almanca veya İngilizce bilmiyorsanız, bir tercüman bulunmalıdır. Telefonla çeviri mümkün değildir.
    AŞILAR: Aşağıdaki tabloya bakın: Lütfen önceden aşı olun; bu zamandan tasarruf sağlayacaktır. (Listeyi isteyen olursa paylaşabilirim) .

Sonrasında; söylenen tarihten sonra randevu talebimi yeniden ilettim. 7 Mayıs tarihine randevu verildi.

İstenen evraklarla birlikte randevuya gittik, girişteki bankoya sigorta kartlarımızı, pasaportlarımızı, fotoğraflarımızı ve case numaramızı ilettikten sonra kişisel bilgilerimizi, adreslerimizi vs dolduracağımız bir sayfalık form doldurmamızı istediler, akabinde bekleme salonuna yönlendirildik.
    İsmimize göre doktorun odasına çağırıldık, doktor kadındı, ve öncelik kadınların diyerek ilk beni görüşmeye davet etti. Genel sağlığım ile ilgili sorular sordu, devam eden hastalıklar, düzenli kullanılan ilaçlar, gözlük kulanımı, sigara, alkol kulanımı gibi sorular sordu. Sonrasında muayene koltuğuna geçtik, ciğerlerimi dinledi, genel bir muayene yaptı. Aşı kartımın olup olmadığını sordu, bir buçuk senedir Almanya'da olduğumuzu ve aşı kartımızın olmadığını, çocuklukta olsa dahi ulaşmamızın mümkün olmadığını belirttim. Aşı kartımızın olmaması Alman doktorda haliyle bir şaşkınlık yarattı 🙂
    O halde; tüm aşıları yapmamız gerekiyor dedi. Çocuklukta kızamık aşımın olup olmadığını, su çiçeği geçirip geçirmediğimi vs gibi sorular sordu ama yine de kanıtlayamadığım için onları da yapmamız gerektiğini ve bazı temel aşıları bir enjeksiyon ile yapabileceğini,
    aşılarımızı da sigortamızın karşıladığını söyledi.
    Covid aşısını sordu, iki adet biontech aşımızı kabul etti ve aşı kartının görselinden bilgileri bilgisayardaki forma ekledi.
    Sonrasında aynı süreç eşim için de yapıldı. Yeniden bekleme odasına geçtik, bu sefer akciger filmlerimiz için sırayla üst kattaki röntgen odasına çağırıldık. Ciğer filmimiz çekildikten sonra kan alımı ve aşı için giriş kattaki başka bir odaya geçtik.
    Öncelikli olarak, kan alımı yapıldı. Sonrasında temel aşıların yanı sıra Hepatit B aşısını da yapıldı. Aktif kullandığımız kollarımıza birer tane, diğer kollarımıza ikişer tane aşı olduk. Sağlık raporlarımızın direkt olarak konsolosluğa iletileceğini belirttiler ve ciger filmlerimizin cdsini teslim aldık.
    Forumda yazılan fiyatlardan biraz yüksek bir ödeme yaptık.
    İki kişi için 840€ ödedik.

Devam eden günlerde doktordan bir posta teslim aldık, bu faturalandırma ile ilgiliydi muhtemelen ama biz yine de açmaya çekindik 🙂
    Konsolosluktaki görüşmemizde sağlık raporunun onlara ulaştığını ve sağlıklı olduğumuzu belirttiler 🙂
    CDleri sanırım Amerika'da girişte göçmen bürosuna teslim edeceğiz diye biliyorum. Zarfı da hala açmadık, onu da hayırlısıyla Amerika'ya vardığımızda açağız 🙂

Benzer Başlıklar

• 516
  • 728
  • 9490
  • 4655
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

165

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |