Arkadaslar merhaba, ben 14 Subat Amerika'ya yerlestim ve San Diego'da yasiyorum. Ama buyuk ihtimalle tasinacagim. Oncelikle sunu belirteyim Izmir'den gelmis biri olarak San Diego Izmir diyenlere kanmayin, o hataya ben gibi kapilmayin. Alakasi yok Burasi soguk memleket. Izmir'e gore soguk. Haziran ortasindayiz tshirt ile ciktigim cok nadir, hele hele aksamlari bayagi soguyor. Hava sicakligi ortalama olarak 20 derecelerde ve genelde de hava bulutlu. Simdi belki diyeceksiniz San Diego kotulemeye geldin ? Izmir ile alakasi yok kismini anlatiyorum. Ben nem orani dusuk, sicak ve gunesli hava dusuncesi ile gelmistim, yanilmisim. San Diego sehir olarak guzel, insanlar sicak kanli ve hava kalitesi guzel ama ben gibi gunluk guneslik, sicak hava bekleyenlere uygun degil. Ve de Amerika'nin en pahali sehirleri arasinda ilk siralarda saniyorum. 6$ benzin. Kiralar da cok yuksek.
Simdi soruma geleyim ve kendimden bahsedeyim: tek kisiyim, tasinma sorunum olmaz. Turkiye'de bilisim ogretmeni idim ama geldigimden bu yana calismadim, is de aramadim. Dil gelistiriyordum. Ne is yapacagimi da bilmiyorum. Yazilim bilgim yok ama teknik anlamda bayaga iyi sayilirim. PADI'den dive master seviyesinde dalgicim, aktif olarak fitness yapiyorum ve de antrenor seviyesinde fitness gecmisim var, drone pilotuyum ve instagramimda bircok yere ait drone paylasimlarim mevcut. Yasamak istedigim sehir nem orani dusuk olmali, okyanus ve de hava sicakligi yaz icin 30 larda veya ustu tercihim. Bu arada kis aylarinin soguk olmasi cok onemli degil, yaz aylarini yaz gibi yasamak arzum. Florida cok dusunmustum, tatil icin okey ama yok asiri nemli havayla yasamiyorum, cok rahatsiz ediyor beni. Benim gibi bir profilde olan birine nereleri onerebilirsiniz ? Tesekkurler.
Not: San Diego yasamak icin oneririm, huzurlu ve guvenli bir sehir ama benim beklentilerimi karsilamiyor.