Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba Dv2025 kazananlardanım ama 2NL maili henüz gelmedi. Dvcharts sitesinde Ankarada Case Number’ım gözüküyor. 27 Mayıs 2025 Ankara Konsolosluğu dosyamı görüntülemiş ayrıca. KCC mail attım Ankara’da 30 Temmuz 2025 planmış bir mülakatınız vardır. 7-10 iş günü içinde mail gelecek diye bir mail attılar. Bu mail (2NL) gelmedi. Bu durumu yaşayan var mı? Şimdiden çok teşekkürler.

• Bugün itibariyle Ankara'daki işlemlerimizi tamamladık. Bu forumdaki tüm bilgiler çok kıymetli ve bu bilgiler sayesinde sıfır sorun ile halletmiş bulunduk. 3 kişilik bir aile olarak başvurumuzu tamamladık. süreç tamamen burada anlatılan gibi ilerledi ve istisnai durumlar dışında sanırım herkesin rahat geçiyor/geçecek. Evraklarınız tam ise (fazlasına gerek yok almıyorlar) hiç bir problem olmadan gayet kısa sürede hallediliyor. 7:30 randevusuna 7:15'te vardık 7:30'da içeri almaya başladılar ve sanırım saat 09:00 gibi tüm işlemlerimiz tamamlanmıştı. Forum adına emeği geçen herkese teşekkür ederim yardıma ihtiyacı olanlar için de mutlulukla yardımcı olabilirim.

• @Tevfik-Karademir seviliyosun kardeşim bundan sonra hiçbirimiz bağlantıyı koparmayız bu süreç bize bitmeyecek dostluklar kazandırdı

• @Tevfik-Karademir Anı yaşadık çok tesekkurler seneye bu zamanlar inş bize de bu işlemler için hareketlenmiş oluruz.Hayrlı olsun.

• merhabalar sürecini tamamlayan herkesi tebrik ederim mülakatların tamamını okudum şunu merak ediyorum aktif olarak çalıştığımız için işten izin alma durumu bizleri sıkıntıya sokuyor sürecimizi bangkok da mı yoksa hongkong da mı daha hızlı tamamlarız acaba mesela hongkongda sağlık muayenesiyle vize mülakatı arasında gün fazla genelde ama bangkokta da pasaportun geri alınmasında uzun günler bekleyen olmuş yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

• @FıratD Hocam benzer durum temmuz mülakatı alan herkeste mevcut muhtemelen. Ben de KCC'ye yazıp 30 temmuzda olduğunu öğrenen birisiyim ve bana da 7-10 gün içinde mail gelecek dediler de gelmedi. En kötü mülakattan 1-2 hafta önce konsolosluk gerekli belgeleri içeren bir mail atacak. Ayrıca imzanızı güncellemenizi ve kendinizi talihliler tablosuna eklemenizi de öneririm.

• ⭐⭐⭐⭐

@burakszgun, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

merhabalar sürecini tamamlayan herkesi tebrik ederim mülakatların tamamını okudum şunu merak ediyorum aktif olarak çalıştığımız için işten izin alma durumu bizleri sıkıntıya sokuyor sürecimizi bangkok da mı yoksa hongkong da mı daha hızlı tamamlarız acaba mesela hongkongda sağlık muayenesiyle vize mülakatı arasında gün fazla genelde ama bangkokta da pasaportun geri alınmasında uzun günler bekleyen olmuş yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

Sorularınızı “2026 Aşamalar” başlığı altında sormanız gerekiyor.
    Şimdilik cevapsız bırakmamak için şunu söyleyebilirim ki eğer bu vizeyi almak istiyorsanız işyerinden izin, rapor vb. ne gerekiyorsa ayarlamanız şart. Hong Kong ve Bangkok süreçleri en az 15 gün sürüyor. Daha fazla sürecekmiş gibi düşünüp buna göre planlama yapmanız önemli.

• @Serapp tamam.Çok teşekkür ederim.Sizin de emeğiniz çok.Her zaman herkese karşı çok naziksiniz🙏

• @FıratD Bize de daha gelmedi mail, ben de sorun ne anlamadım açıkcası

• @Zuhuratbaba biz de temmuz için mülakat maili gelir diye düşünüyorduk ama henüz mail gelmedi. KCC’ye mail attık. Dönüş bekliyoruz

• @Ahmet-Faruk-Özkan ne zaman tasidiniz dosyayi ?

• Merhabalar,
    Bir yıldan fazla süren sürenin sonunda 10 Haziran 2025 tarihinde Frankfurt'ta olan vize görüşmemizi geride bıraktık ve okuduklarıma göre yaşadığımız farklılıkları paylaşmak isterim, özellikle istenen belgeler hakkında çünkü biz belgeleri hazırlarken baya kaybolmuştuk 😕
    Öncelikle; herkese bol şans diliyorum 🙂
    Forumda Almanya'dan başvuran veya çekilişi kazanan görece az kişi olduğunu görmemiz ve Frankfurt deneyimlerinin de aynı oranda az olduğunu görmemiz bizi biraz endişelendirmişti Ancak, hiçbir şey korktuğumuz gibi olmadı.
    Görüşme gününden bir gün önce otele yerleştik ve akşam konsolosluğun yakınlığını da görebilmek için gezintiye çıktık. Tuttuğumuz otel oldukça yakındı ve bu bizim için olumlu bir başlık oldu.
    Mülakat günü mülakat saatinden elbette erken gittik. 7:30 da olan görüşmeye 6:30 gibi gittik ve bizden başka kimse yoktu. ( Ben ve eşim)
    Sonrasında biraz sayı artmaya başladı ve konsolosluğun açılma zamanına doğru anonslar yapılmaya başlandı ve sıraya girdik. Sonrasında girişteki iki pencerenin birinden numaramızı aldık ve güvenlik kontrolüne geçtik. Türkiye'deki Amerikan konsolosluğu telefon, akıllı saat vs hiçbir şekilde bina içerisine bile alınmadığını bildiğim için telefonları otelde bırakmıştım, eşimin akıllı saati vardı sadece, görüşme saatini takip edebilmek için almıştı, zaten telefon olmadan pek de akıllı sayılmazdı 🙂 . Güvenlik kontrolünde saati aldılar ve bir numara verdiler. Yapılan anonslarda laptop gibi büyük teknolojik aletler ve büyük bagajlar alınmayacağı söyleniyordu. Telefon veya kol çantası vs sorun olmuyormuş, bu bizi biraz şaşırttı.
    Sonrasında görüşmenin yapılacağı binaya yönlendirildik ve Immigrant Vize için odanın sol tarafına geçtik, numaramızı beklemeye başladık. Bankoların açılması biraz sürdü, sonrasında ilk numara zaten bizimdi ve belgelerimizi kontrol eden memurun bankosuna geçtik.
    Parmak izlerimiz alındı ve belgelerimiz kontrol edildi.
    Şansımıza kendisi Türk'tü ve bize çok sıcakkanlı ve yardımsever yaklaştı, çekilişi kazandığımız için sevindiğini de belirtti 🙂

Evraklarımızı teslim aldıktan sonra vizeler için ödeme noktasına yönlendirildik. İki kişi için 660 USD ödedik.

Yanımızda götürdüğümüz belgeler:

• 4 adet fotoğraf
    • Pasaportlar ve fotokopisi
    • Lottery onay sayfasının çıktısı
    • DS-260 formunun çıktıları
    • Formul A ve fotokopisi
    • Formul B ve fotokopisi
    • Almanya sabıka kaydı ve fotokopisi
    • Türkiye sabıka kaydı ve çevirisi
    • Vukuatlı nüfus örneği ( Evlilik öncesi ve sonrası ) ve çevirileri
    • Eşimin askerlik belgesi ve çevirisi
    • Üniversite Diploması ve fotokopisi
    • Lise Diploması ve çevirisi
    • Mevcut işyerimin iş sözleşmesi
    • Özgeçmiş
    • Banka hesap hareketlerinin dökümü
    • Amerika'dan sponsorluk ve davet mektubu
    • Eşimin üzerine ait bir adet ev

İstenen belgeler:

• Pasaport
    • 1 adet fotoğraf
    • Formul A
    • Formul B
    • Sabıka kayıtları ( Türkiye ve Almanya )
    • Üniversite diploması
    • Askerlik belgesi
    • Tapu

*Banka hesap özetini evraklarımızı teslim alan Türk görevli istemişti ancak görüşmemizi yapan görevli o dökümana bakmadı.
    *Sponsorluk belgesi hakkında; Türk görevli aslında gerek olmadığını, isterlese sunabileceğimizi söyledi.

Evrak teslimi ve esas görüşme arasındaki bekleme görece uzundu, banko bile açılmamıştı.
    Görüşme için numaramız yanınca bankoya eşimle birlikte gittik.

• Günaydın, nasılsınız?
    • Teşekkür ederim.
    • Vize ödemenizi yaptınız mı, fişinizi alabilir miyim?
    • Öncelikle parmak izlerinizi almam gerekiyor (İstenen parmaklarımızı okuttuk.)
    • Şimdi sağ elinizi kaldırıp, söyleyeceğiniz ve belirttiğiniz tüm verilerin, belgelerin doğru olduğuna yemin eder misiniz?
    • Evraklarınızı kontrol ediyorum. Evli misiniz? İkinizin de ilk evliliği mi?
    • Çocuğunuz var mı?
    • Daha önce çocuğunuz oldu mu?
    • Evraklarınızı kontrol ediyorum. Bana not almam için biraz süre verebilir misiniz?
    • Daha önce suça karıştınız mı? Mahkemeye çıktınız mı?

*Sabıka kaydında yer alan soy ismim evlilik sonrasındaki soy ismim olduğu için biraz kafası karıştı ve içeri gidip başka bir memura sordu. Sonrasında TC kimlik numarasının aynı olduğunu söyleyince, kontrol etti ve ikna oldu.

• Mezuniyet belgenize bakıyorum. Kalifiye birisiniz, okul nasıl geçti? (Ben okuldan bahsederken, bölümümü söyledim, mevcut işimi söyledim)
    • Hangi alanda öğrenim gördünüz? ( Sanırım bölümü hızlı geçtim, duymamış, tekrarladım.
    • Daha önce Amerika'ya gittiniz mi? Nereye gideceksiniz?

(Long Island'a gideceğimizi söyleyince, kendisinin orada doğduğunu, gideceğimiz bölgeyi de iyi bildiğiniz söyledi 🙂 )

• Mevcut bir vizeniz var mı?
    • Vizeniz onaylandı, pasaportunuzu size ulaştıracağız.
    • İyi günler dilerim.

Tüm görüşme sohbet kıvamında geçti, biz görüşmenin bittiğini anlamadık bile. Gözyaşlarıyla salondan ayrıldık.

Görüşme sonrası biraz ilginç bir durum oldu;
    Binadan çıktık, otelden valizimizi aldık, şehir içerisinde bir kahvecide kahvaltı ederken bilinmeyen bir numara aradı. ( Evrak teslimi sırasında Türk görevli mail adresinin yanı sıra telefonlarımızı da almıştı, bazen lazım olabiliyor diye)
    (Bizim Formul A ve B belgelerini teslim alırken, yanlışlıkla eşimin Formul A belgesini kopyasıyla birlikte bize vermişler, biz de fark etmemişiz. )
    Vizemizin onaylandığını ve bizi tebrik ettiğini, eşimin Formul A belgesini kargolamamızı söyledi. Biz hala şehirde olduğumuzu, yeniden konsolosluğa gelebileceğimizi söyleyince, buna gerek olmadığını, zaten bizi içeri almayacaklarını, belirttiği adresteki kargoya UID (Adres bildirimi) numaramızla teslim edersek , onlara ulaştıracaklarını belirtti. Belirtilen adrese gittik, onlar da konuya hakimdi, paketin üzerine isim soy isim ve UID numaramızı yazmamızı, belgeyi koyup, kapatmamızı söyledi. Bunun için herhangi bir ödeme yapmadık.
    (Almanya için fazla emsal tecrübe göremediğimiz için UID numarasının doğru olup olmadığına dair endişelerimiz vardı, ancak barkod okutulunca doğru olduğu ortaya çıktı, onu da test etmiş olduk.)

Bizi şaşırtan konu; hazırladığımız klasörü neredeyse aynı şekilde geri getirmemiz ve görüşmenin çok konforlu geçmesi. Sadece prosedürü yerine getiriyor gibilerdi. Finansal dökümanlar, iş geçmişi veya sponsorluk vs esas görüşmede hiç sorulmadı.

Mülakatımız dündü, pasaportlarımız henüz bize ulaşmadı, konsolosluktaki Türk görevli pasaportlarımız ile birlikte kapalı bir zarf gönderileceğini ve bunu açmamamız gerektiğini söyledi.
    Beklemekteyiz.

Bu arada; forumun kurucuları, adminleri ve katkı sağlayan üyelerine çok teşekkür ederim. Bizim hikayemizin bir ayağı kesinleşti ancak 2 kedimiz ile birlikte hikayemizin diğer ayakları bizi bekliyor.
    Yeniden görüşmek üzere 🙂

Herkese teşekkür ederim ve bol şans dilerim 🙂

• ⭐⭐⭐

Bayanlar baylar sevgili çocuklar...😉 Bir süredir bu başlık altında mülkat deneyimi harici konuların koşulması neticesinde deneyimlere ulaşmak isteyen arkadaşların zorlanacağını düşünüyorum...Sizleri DV2025 Aşamları yada DV2026 Aşamaları başlıklarına davet etsem darılmazsınız umarım...😉
    Haydı çıkın çıkın gelin....

• Selamlar, bu sene Tiran konsolosluğunda mülakata giren arkadaşlar varsa yardımcı olmak açısından bana mesaj atarak ulaşırsa çok sevinirim. Teşekkürler 🙂

• @3rdcaptain
    Selamlar, dosyanizi tasimayi basardiginiz icin tebrik ederim. Lutfen bilgi alisverisinizi ozel mesajlar yerine ilgili basliklar uzerinden yapmaya ozen gosterelim. Bizler gibi daha sonra ayni sureclerden gececek kisiler ve forumun surekliligi icin bu cok onemli. Dilerseniz daha once Tiran Buyukelciligi’nde mulakata giren kisileri forumun arama motorunda “Tiran” kelimesi ile aratarak, ilgili baslik altinda etiketleyip sorularinizi sorabilirsiniz. Kolayliklar.

• @minnesota merhabalar çocuk için hangi evrakları hazırladınız acaba , 3.5 yaşında bir kızım var neler hazırlamalıyım bir bilgi pek bulamadım . Hongkok özelinde

• ⭐⭐⭐

@Damla-Tanrıverdi-Gül
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• Merhaba green card için 60 gün içinde randevu geleceğine dair mail geldi ne yapmam gerekiyor ve randevuyu 2 ay sonraya erteleme ihtimali var mıdır?

• @Flight101 Çok teşekkür ederim ☺
    Bir sorum var, Ceac üzerinden durumumuzu kontrol etmek istediğimde, administration processing yazıyor. Son güncelleme bizim mülakat tarihimizde yapılmış.
    Ancak; bizi arayan kadın;” Tebrik ederim vizeyi almışsınız, evrakınızı hemen gönderin ki, vizelerini basıp, size pasaportlarınızı gönderelim “ dedi.
    Mülakat deneyimimizde anlattığım almayı unuttukları evrak yüzünden mi böyle görünüyor, yoksa dosyamız incelemeye mi kaldı.
    Tam sevinçten havalara uçarken, bunu görmek oldukça üzdü ve strese soktu bizi 😞
    Konsolosluktan herhangi bir mail yok bu arada, inceleme ile ilgili..

• ⭐⭐⭐⭐

@Damla-Tanrıverdi-Gül, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@Flight101 Çok teşekkür ederim ☺
    Bir sorum var, Ceac üzerinden durumumuzu kontrol etmek istediğimde, administration processing yazıyor. Son güncelleme bizim mülakat tarihimizde yapılmış.
    Ancak; bizi arayan kadın;” Tebrik ederim vizeyi almışsınız, evrakınızı hemen gönderin ki, vizelerini basıp, size pasaportlarınızı gönderelim “ dedi.
    Mülakat deneyimimizde anlattığım almayı unuttukları evrak yüzünden mi böyle görünüyor, yoksa dosyamız incelemeye mi kaldı.
    Tam sevinçten havalara uçarken, bunu görmek oldukça üzdü ve strese soktu bizi 😞
    Konsolosluktan herhangi bir mail yok bu arada, inceleme ile ilgili..

Bu mesajı incelerseniz bu durumun normal bir prosedür olduğunu görebilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/post/240589

Sıralama bu:

at NVC ➡ in Transit ➡ Ready ➡ Refused ➡ AP ➡ Issued

Merak etmeyin, sorun yok.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

120

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |