Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @DenizMaths Sorunsuz bir şekilde vizenizi almanıza çok sevindim. Tebrikler... Taşınma, yerleşme ve özellikle oğlunuzun okul ve üniversite seçimi, kabul ve kayıt aşamalarına ilişkin tecrübelerinizden aile olarak biz de vize alabilirsek faydalanmak isteriz. Yolunuz, bahtınız açık; şansınız bol olsun...

• @DenizMaths hayırlı olsun yolunuz açık olsun çok sevindim

• @minnesota ne günlerdi dostum yaa. Sabahtan akşama kadar AVM de oturtup mail bekledik gelin deseler 3dk da kapıda olacaktık. Çok şükür geçti gitti. Darısı dileğen herkese

• @DenizMaths Tebrikler Deniz Hanım

• @DenizMaths Tebrik ediyorum, yeni hayatınızda başarılar

• Öncelikle emeği geçen tecrübelerini araştırmalarını paylaşan herkese teşekkürler. Sıra numarası yüksek olan herkes gibi bende dosya taşımaya karar verdim schengen falan uğraşmak istemediğim için hongkong ta karar kılıp taşıdım. Mülakat tarihimin 4 Haziran olduğunu öğrenir öğrenmez sağlık için nicolson ve andersona mail attım 1 gün gün sonra nicolson dönüş yaptı ve 20 Mayısa randevu verebileceklerini söyledi bende hemen kabul ettim sonrasında uçak ve otel işlemlerini araştırdım. Oteli Bishop lei uçuşu da thy direk gidiş dönüş bilet aldım ücretleri en sonda detaylı yazcam. 18 haziran gece thy ile hongkong a doğru yola çıktım 19 haziran oranın saatine göre akşam üstü 6 gibi indim. Benim gibi İngilizcesi az olan birisi bile havaalanında çok kolay yön bulabilir heryer tabela yön işareti bu konuda çok iyiler. Uçaktan iner inmez pasaport kontrolüne girdim polis yüzüme bile bakmadan vize yerine geçen küçük bi kağıt verdi sorunsuz 1 dakikada Hongkong a girdim. Valizimi falan alıp meşhur octopus kartımı ve sim kartımı aldım ve aynı yerde paramı bozdurdum görevliden sim kartı aktif etmesini isteyin özellikle. Ben extra olarak gidişdönüş airport Express bileti aldım çünkü metroyla hongkong durağında otelin ücretsiz servisi vardı. Kartı aldığımız yerin arkası hemen metro ordan binip 20 25 dk sonra hongkong durağında ulaşıp otelin servisiyle otele geçtim çok hızlı ve rahattı ayrıca çok kolaydı. Herkes size yardımcı olmak için can atıyo desem abartıyo olmam. 17 gün geçirdiğim ama hepsiyle 17 yıllık arkadaşım gibi olan Tevfik, Veysel, Andaç, Baki, ve Aykutla tanıştım gerçekten çok şanslıydım çok kaliteli çok iyi insanlardı bizim tüm süreç boyunca hongkong ta adım atmadığımız gezmediğimiz yeri kalmadı, tatil havasında bi süreç geçirdik ömrüm boyunca unutamayacağım günler ve dostluklar kazandım gelelim sağlık ve mülakata…
    SAĞLIK
    20 Mayıs sabahı 9 gibi nicolsonun olduğu binanın önündeydik sağolsun İngilizcesi iyi olan Tevfik arkadaşımız bize yardımcı olmak için geldi bizi yalnız bırakmadı. Sağlık kolaydı zaten formları evrakları Türkçe hazırlamışlar. Önce giriş işlemleri fotoğraf antikor amerikadaki adres türkiyedeki adresi falan alıp giriş yapıyolar daha sonra bekleme alanında sizi çağırana kadar bekliyosunuz bize sırayla boy kilo ölçümü göz testi yaptılar daha sonra film çektiler ve en son doktora göründük ben türkiyede 6lı karma ve grip aşısı olmama rağmen yinede 2 tane aşı yaptılar ve gidebilirsiniz dediler. 20 mayısta sağlık muaynemı tamamladım 26 mayısta mesaj attılar sonuçların hazır gel al diye
    BÜYÜK GÜN 
    4 Haziran geldi ben tercüman olarak Sıla diye bi öğrenciyle anlaşmıştım bi gün öncesinde de kendisiyle oturup bi kahve içme şansımız oldu bizim Veysel le mülakatımız aynı gündü ve onunda tercümanı sılaydı gerçekten tavsiye edeceğimiz birisi çok ilgilendi. Veyselin heyecanı daha fazla diye ilk o evrak vermeye başladı daha sonra benden
    -Lise diploması ve tercümesi

• Adli sicil kaydı (edevletten İngilizce aldım)
    • Askerlik belgesi ve tercümesi
    • Vukuatlı nüfus kayıt ve tercümesi
    • Formul A belgesi
      İstediler, ben hazırlıklı gitmiştim yanımda fazlasıyla evrak vardı ama benden gelen sonra gelen arkadaşlara sorun olmasın diye diğer evrakları göstermedim. Daha sonra 330 usd ödemeye gittik makbuzları verip beklemeye başladık. benim şansıma evrakları hongkonglu çok sempatik birisi aldı beklerken sürekli yanına çağırdı, sürekli mailini kontrol et sana ordan ulaşcaz, verecekleri zarfı gösterip buna evraklarını koycaz sakın açma, gezdinmi nasıl beğendinmi burayı diye çok samimi ve rahatlatıcı birisiydi. Daha sonra mülakat için son bankodan soyadımı Amerikalı bi memur bağırdı o da çok samimi bi insan gerçekten, öncelikle yemin ettirdi ilk sorduğu soru
      -hiç suriye sınırına gittinmi oldu hayır dedim
      -türkiyede ne iş yaptığımı ve amerikada ne iş yapacağımı sordu
      -verdiğim Amerika adresimdeki kişi neyin oluyo diye sordu
      bunların haricinde de buranın yemekleri hoşuna gittimi dedi bende hayır hiç bize göre yemekler değil dedim kahkaha attı ve mülakat bitti vizen onaylandı dedi pasaportu bikaç güne veya haftayada sarkabilir teslim etmemiz dedi. Ertesi gün 5 haziranda sabah mail attılar veyselle pasaportumuzu dosyalarımızı aldık, pasaportu teslim eden görevli cama tamamen Türkçe bi kağıt tuttu ve okumamı istedi tüm uyarıları Türkçe yazmışlar, insanlar gerçekten vizeyi almanız için herseyi yapıyo. Ben biletimi bi gün öne çekip 5 haziranda türkiyeye döndüm. Emeği geçen herkese özellikle orda kazandığım ömürlük dostlarım Tevfik Veysel Andaç Baki ve Aykuta teşekkür ediyorum umarım herkes sorunsuz ve kolay bi şekilde vizesini alır
      MASRAFLARIM
      THY gidiş dönüş bilet 51.000tl
      19gün bishop lei 50.000tl
      Nicolson 4900hkd
      Vize 330 usd
      Tercüman 100usd
      Octopus ve metro kartı 400 hkd
      Bileti 1 gün erkene çekme 5000tl
      18 gün içinde yemek hediye ve tüm harcamalara 400usd
      Ben tek kişi herşey için 165.000 tl harcamışım ama bu fiyat otel ve uçak biletini farkli tercihlerle düşürülebilir
  • ⭐⭐⭐

@e-krkrt
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @e-krkrt Hayırlı uğurlu olsun.Benimde numarama göre Allah izin verirse seneye bu zamanlar sıra gelir.Eeşim ve iki cocuk ile çok çok masraflı görünüyor ama yapacak bişey yok.Hayr getrisn.

• @e-krkrt noter tasdik yaptırdınız mı hocam bu arada hayırlı olsun sevındım kazanmanıza vzeyı

• @Mehmet-Kocalar @Fer-0 hiçbir evrağa noter onayı veya apositil yaptırmadım, aile olanlar için biraz masraflı ama bu fiyat yarıya bile düşürülebilir airbnb kalarak uçak biletini aktarmalı alarak Türkiyeden bol bol konserve hazir yemeklerden getirerek aklınıza takılan herseyi herzaman sorabilirsiniz ben burdaki insanlar sayesinde vizemi sorunsuz aldım yardım sırası bizde umarım herkes biran önce alır

• @e-krkrt cok tesekkurler hocam bizlere surecı detaylı olarak paylaşırsanız cok sevınırız

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ugursway ugursway 

• Herkese merhabalar,

2 Hazirana kadar olan sürecin detaylarını yazmadan önce, bu forumu kuran kişilere başta @gucarslan olmak üzere ve sorduğumuz sorulara cevap veren, yardımcı olmaya çalışan iyi niyetli tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.Ekstradan @Flight101 arkadaşımıza her sorduğum soruyu sıkılmadan iyi niyetle cevapladıgı için, @onuru arkadaşımıza bu sene Hong Kong mülakat deneyimi paylaşarak insanların ümitlerini yeşerttiği için ve @e-krkrt , @Veyss00, @Baki-Kaban , Andaç ve @aykut1907 arkadaşlarımıza Hong Kong'da sürec konusunda her zaman destek oldukları ve samimi dostlukları için çok teşekkür ediyorum.

------ HONG KONG MÜLAKAT DENEYİMİ HONGKONG VE TÜRKİYE SÜRECİ------

=== RANDEVU VE EVRAK SÜRECİ ===

Numaram Aktif olduktan sonra 16 nisanda mail bilgilendirme gibi birşey gelmeyince, mülakat tarihimi öğrenmek için KCC'ye mail attım. 17 nisanda bana dönüş yaptılar ve mülakat tarihimin 2 haziranda olduğunu ve 7-10 gün içinde bilgilendirme maili alacağımı ,3-5 gün içerisinde de https://dvprogram.state.gov/ adresinden mülakatımı doğrulayabileceğimi söylediler.O sırada Hemen Dr nicolson ve Dr anderson'a mail attım.Bir kaç arkadaşımızla aynı hatayı bende yaptım, bir yerde [email protected] yazıyordu."S" harfi gözümüzden kaçmış ,doktorların email adresleri şu şekilde (((Dr. Nicolson & Associates :: [email protected]
    Drs. Anderson & Partners :: [email protected]))).Randevu verirken dr. nicolson özelinde söylüyorum (çünkü anderson çok geç cevapladı mailimi),Siz mülakat tarihini verip ona göre randevu talep ettiğinizde size verdiği tarihi, mülakat tarihine daha yakın bir tarih olarak değiştirmiyorlar(En azından ben 3-4 defa mailleştim ,yapamayacaklarını söylediler.) 16 Mayıs günü saat 10:00 'a randevu verdiler .Hemen gerekli evrakları hazırlamaya başladım.

-------Dr. Nicolson için hazırladığım evraklar-------:
    1.)Dr. Nicolson ile mailleştiğim yazıların çıktıları
    2.) Esc Mülakat mektubu çıktısı
    3.)E-Nabızdan aldığım antikor sonuçları
    4.) Göz muayenesi durum bildirir raporu (tercüme ettirdim)
    5.) Aşı belgesi (Sağlık ocağından türkçe aldığım için tercüme ettirdim)
    6.) Fotoğraf x 5 (Gözlük hariç, fotoğraf boyutu 1 inç x 1,5 inç olmalıdır)
    7.) Pasaport ve fotokopisi(renkli)
    8.)Ds 260 form sayfası
    9.) İletişim bilgilerini içeren a4 kağıdı(ev adresi,email,ABD'de gideceğiniz adres,Telefon numarası)

-------Vize Mülakatında Vermek İçin Hazırladığım Evrak Listesi-------
    1.)Pasaport Ve Fotokopisi
    2.) DS 260 Confirmation Page
    3.) Doğum belgesi(Formül A) ve fotokopisi (E-devletten aldım çok dilli olduğu için)
    4.) Arşivli Adli Sicil Kaydı ve fotokopisi(E-devlet ingilizce)
    5.)Askerlik belgesi (e-devlet) tercümesi ve fotokopisi
    6.) Vukuatlı nüfus kayıt belgesi, tercümesi ve fotokopisi (E-devlet)
    7.) SGK hizmet dökümü , tercümesi ve fotokopisi(E-devlet)------ALMADILAR
    8.)İkametgah belgesi, tercümesi ve fotokopisi(E-devlet)-------- ALMADILAR
    9.) Lise Diploması ve Transkripti (Sadece diplomayı tercüme ettirip fotokopi çektirdim.Okudugum liseye gidip transkripti ingilizce cıkartıp müdüre mühürletip imzalattım)
    10.) Üniversite diploması ve Europass belgesi(Tercümeye gerek yok diploma cift dilli ve europass ingilizce ve transkript yerine geçiyor)
    11.) 2 adet (2inç x 2inç yada 5cm x 5cm ) fotoğraf
    12.) Kurs Sertifikalarım----- ALMADILAR
    13.) ABD deki adresim ve iletişim bilgilerimin olduğu a4 kağıdı

------- ULAŞIM VE KONAKLAMA -------

Uçak biletlerine 1 ay önceden bakıyordum. Çin , Tayland, Hindistan aktarmalarında havaalanı değişimi olanlar falan vardı .Olmasada South China falan gidiş-dönüş 32-33 bin arası falandı ucuzdu , ama forumda bazı insanları biraz gereksiz beklettiklerini duyunca birşeyleri boşa riske etmeye gerek olmadığına kanaat getirip Qatar Airwaysten gidiş dönüş uçak bileti aldım. THY'den 16-17bin tl daha ucuzdu Qatar Airways ,tek farkı THY direkt uçuş ve yaklaşık 11saat sürerken, Qatar Airways Katar aktarmalı ve aktarmada 2saat falan bekliyorsunuz toplamda 14saat falan sürüyor yolculuğunuz.Eğerki uçakta uzun yolculuk daha rahatsız ediciyse sizin için katar aktarmalı uçuş çok iyi bir seçenek, o 2 saatlik havalimanında dinlenmek ,yürümek vs iyi geliyor. Giyinme olarakta uçak 12-13bin metrede -48 -50 leri gösteriyordu derece ama polar battaniye veriyorlar eger ufak gelirse ekstra 1tane daha isteyebiliyorsunuz .Ben birini üzerime, diğerini bacak kısmımı örttüm o yüzden üşümedim .Yemekleri ve atıştırmalıkları ve içecek ikramları gayet doyurucu ve güzeldi. İstanbul - Katar arası 4saat sürüyor,iner inmez transfer tabelalarını takip edip kolaylıkla aktarma yapılacak uçağın kapısına gidebiliyorsunuz.Ama şu konuda dikkat edin, eger aktarmanız D kapısı falansa baya bir yürüyorsunuz ben 15-20dk yürüdüm sanırım :=).80 tane falan C kapısı geçiyorsunuz.Size tavsiyem Eğer aktarma süre arası 2 saat ise direk kapıyı çıkıp gidin.Dükkanlarda falan oyalanmayın.Katar - Hong Kong arası 8 saat sürüyor. Uçaktan en son ve tek indiğim için midir nedir, indikten sonra şansıma 5 tane polis memuru beni bekliyordu. 15 dakikalık bekletme ve şu soruları sordular.
    -Pasaportunuzu görebilir miyim lütfen?
    -Hong Konga niçin geldiniz? (Vize mülakatı ve tatil için)
    -Mülakatınızı kanıtlayacak belgeyi görebilir miyim?(tabi)
    -Hong Kong da ve Amerikan büyükelçiliginde mülakatınız öyle mi?(Adama olay çok saçma geldi ki ve bu soruyu Hong Kongda yani? gibi 2-3 defa tekrarladı vurgulayarak)
    -Peki Niçin bu kadar erken geldiniz mülakatınız 2 haziranda?( 16 mayısta doktor randevum var burada o yüzden)

Adamlara Hong Kong uzakdoğu da görmek istediğim güzel bir yer diye ekleme yaptım.Daha hiç gelmedin nasıl güzel bir yer olduğuna kanaat getirdin gibi saçma sapan cevaplar verdi.Zaten gereksiz herşeyin belgesini istediler .bende en son getirdiğim dosyanın tamamını çıkardım.Buyrun inceleyin bir sıkıntı varsa cevaplayayım diyince, adamlar gerek yok tamam teşekkür ederiz diyip visitor kısmına yönlendirdiler.Çok sorguladıkları için eşlikte etti 5 polis memuru bana :).Geçiçi vizenin basıldığı yere kadar geldiler benimle. 3 aylık vize fişini aldıktan sonra çıkış yapıp valizlerinizi alıyorsunuz sonrasında hemen solda köşe yerde hem para bozdurdugunuz, hem simkart ve hat aldığınız yer var , 50 dolar bozdurmanızda yetiyor, genelde herkes 100 doldurmus ama octopus kart ve sim kartın toplam fiyatı 250HKD'yi geçmiyor o yüzden 50 dolar yetiyor.A ile başlayan numaraların hepsi hong kongun farklı yerlerine gidiyor. Eğer konsolosluğun olduğu adada ise A11 en iyi seçenek ,merkezindeki çoğu duraktan geçiyor.40dakika falan sürüyor çok uzun değil.Fiyatı 41.9 HKD gibi birşeydi.En uygun ulaşım bu.Metro 100hkd gibi birşeydi.Otobüsü tercih etmemin asıl sebebi 2katlı olmaları,turist olduğumuz ve ilk defa geldiğimiz için gezerek gitmek daha keyifli ve metro ile zaman farkıda pek yok.

Ben dosyamı taşırken benden fiziksel adres istediler ve bende Bishop Lei International House 'un adresini verdim.Beyan esas mentalitesi olduğu için başım ağrımasın diye Bishop'tan 2 günlük rezervasyon yaptırdım. Otelin 3 noktadan sizi alıp otele bıraktığı ücretsiz servisleri var , son servisleri akşam 19:00-19:30 arası sanırım, otelle konuşup saatleri teyid edebilirsiniz.Otelde 2 gün kaldıktan sonra Wan Chai bölgesinde tuttuğum Air BnB' ye geçtim.

------- Sağlık Muayenesi Günü-------

16 mayıs sabah 10:00 daki muayeneme arkadaşın saat 9:00 da olduğu için erken gittim.Wing on House 14.kata çıktık. Ben erken geldiğim için o saate kadar bekletileceğimi düşündüm ama bekletmediler sıra numarası aldık, hemen sıra geldi.Tek tek evrakları istedi.

-Pasaport(fotokopi götürdüm ama istemediler , kendileri çektiler fotokopisini)
    -KCC mülakat mektubu
    -5fotoğraf (1 inç x 1.5 inç ) Bu konuda şunu söyleyeyim.Eğer büyük götürürseniz biraz kestirtiyorlar orada .Eğer gereğinden fazla büyükse yenisini çekil diyorlar. O yüzden fotoğrafçıya bu ebatlarda kesin olsun diye söyleyin kaflarına göre 2inc x 2inc yapmıslar kimilerine.
    -Aşı belgesi
    -Göz durum bildirir raporu
    -antikor sonuçları

Covid aşı kartın nerede diye sordu.Bende covid aşı kartım yok hiç aşı olmadığımı belirttim.Bir 5 dakika kadar bu konunun üstünde durdu, nasıl yok kartın falan dedi.Artık istenmediğini belirttim.Biraz çekindim covid aşısı isteyecekler diye, sadece bilgiyi teyid amaçlı sormuş.Aşı falan istemiyorlar yani artık.Bunlardan sonra türkçe açıklamaları olan formları doldurmamı istediler.Gerçekten bunu düşünmeleri bile çok güzel birşey.Formları doldurtuktan sonra kolumuza numaralı bir bileklik takıp beklememizi söylediler.Çok geçmeden bir hemşire gelip bize boy ve kilo ölçümü yaptı, kanımızı aldı, sonra üstümüzü değiştireceğimiz yere götürüp orada üstümüzü değiştikten sonra beklememizi söyledi .10 dakika kadar sonra başka hemşire gelip xray gögüs cihazına götürdü , o işlem bitince tekrar geri dönüp oturduk sonrasında bir hemşire gelip aşı odasına götürüp aşı yaptı.Sonra tekrar verdikleri kıyafetlerle soyunma odasında bekledik.Aradan 1.5 saat geçti , arkadaşla muhabbet ederken bizi unuttuklarını farkettik :).Hemen alel acele muayene edecek doktor geldi .Koştura koştura odaya götürüp muayene etti.Dil bilmeseniz bile işaret diliyle yapacaklarınızı anlatıyorlar ve anlıyorsunuz ister istemez.Muayene ettikten sonra üstümüzü değişip girişteki beklme odasında beklememizi söylediler ve sonrasında çağırıp ücreti talep ettiler. Ben gelmeden KARMA 6'lı aşıyı olmuştum ve içinde grip aşısı olduğu halde onu kabul etmediler, sağolsun hemşire neden vurulmam gerektigini detaylıca anlattı, neden kabul etmediklerini vs... ve ekstradan influenza aşısı yaptılar. Toplam Muayeneler 1800 + 2200 Hkd . İnfluenza= 300hkd .Toplam 4300hkd ödedim. Hemşire birbirimizi eklediğimiz whatsapp numarasından haberleşeceğimizi , sonuç çıktığında whatsapp üzerinden bildirilecegini söyledi.7 iş günü sonra whatsapp tan sonuçlarınız çıktı gelip alın diye mesaj attılar.Gittiğimde 1 adet açmamamız gereken dosya, aşı dökümanı ve CD verdiler.
    NOT: Aşı değerleriniz normal ise karma 6 ve influenza vuruldugunuzda hiçbir aşıyı yapmıyorlar ve 4000hkd ödüyorsunuz.

------- MÜLAKAT GÜNÜ-------

Mülakatım saat 8:30 diye gösteriyordu.Geceden evrakları kontrol ettim tek tek. Saat 6:30da kalkıp tekrar bir kontrol edip çantama koydum hazırlığımı yavaş yavaş yaptım.8:00 de çıkıp taksiye bindim. Wan Chai 'den konsolosluk taksiyle 10dakika falan sürüyor. 8:15de varıp 10dakika kadar karşı yolda bekledikten sonra 8:25 te almaya başladılar. 3 tane kontrolden geçiyorsunuz bütün eşyalarınızı bırakacağınız kutular veriyorlar, sadece evraklarınızın icinde olduğu çantanızla yukarı çıkıyorsunuz kalan herşeyi emanet alıyorlar. 4 tane gişenin olduğu odaya giriyorsunuz . 1 numarada mülakat yapıyorlar , 2-3-4 evrak kabul gişeleri . İçeri girer girmez sıradan evrak alan gişeler sizi çağırıyor.Kadın döküman alan gişe gelmesin diye çok dua ettim ama herkesin sıkıntı yaşadığı o kadına denk geldim ☺ .Hemen mikrofona uzak konustuğunu ve sesinizin az geldiğini söyleyince mikrofonu agzına kadar yaklaştırdı .Sonrası baya rahattı ☺ .

Benden istedikleri evraklar sırasıyla:

1.) Pasaportum
    2.) Formul A doğum belgesi ve fotokopisi(E-devlet-Tercüme ettirmedim)
    3.) Adli sicil kaydım Arşivli ve fotokopisi(E-devlet-Tercüme ettirmedim)
    4.)Vukuatlı nüfus kayıt örneği ve fotokopisi(E-devlet-Tercüme ettirdim)
    5.) Askerlik belgem ve fotokopisi (E-devlet- Tercüme ettirdim)
    6.) 2 fotograf 5cmx5cm(2inc x 2inc)
    7.) Lise diplomam ve transkripti(Diplomayı tercüme ettirdim ve hepsinden birer ekstra fotokopi aldım. Transkripti direk diplomayı isterken verdiğim için isteyip istemedigini bilemedim.
    8.) Üniversite diplomamı istedi.(Fotokopisini çekmemistim. Europass belgesiyle verdim. Europass belgesini sordu. Transkript diye söyledim. Tamam diyip geçti.)

Başka belge var mı diye sordu. Yok dedim. Tamam dedi.Bu arada verdiğim belgeleri fotokopileriyle verdiğim için hepsinde gösterip bu orjinali ve bu fotokopisi değil mi diye sordu. Evet dedim. Doğum belgesinin 2 fotokopisi vardı. Onda bile bu fotokopisi bu orjinali mi diye sordu .Hayır demedim sıkıntı çıkmasın diye.Sonrasında benden vize ücretimi yatırmamı istedi. Türkiyede 330 dolar ayırmıştım bunun için gidip hemen yatırıp 2 makbuz aldım. Getirip döküman alan hanımefendiye verdim. Mülakat için sıramı beklemek üzere banklara geri gönderdi beni.Aradan bir 40dk sonra mülakat için çağırıldım. Önce sağ elinizi kaldırıp yemin etmenizi istiyor.Sonrasında sorulara başlıyor.Bana şunları sordu:

-Daha önce Türkiye dışında bir yerde yaşadın mı? ---Hayır.
    -Daha önce evlendinmi?---Hayır.

• Şu anda Otelde resepsiyon olarak çalıştığını görüyorum.Hala devam ediyor musun? --- Hayır. NOT EMPLOYED olarak işaretlemiştim formda orada çalışmıyorum.
    • Ne zaman ayrıldın otelden?--- 3 sene oldu.
    • 3 senedir ne yapıyorsun?--- Geçici işlerde çalışıyorum. Kıyafet dükkanı vs..
    • Niçin bunları formda belirtmedin? --- Resmi işler olmadığı için.
    • 3 sene ve resmi işlerde hiç çalışmadın öyle mi? Hadi ama gibisinden bir bakış atıp pek inanası gelmedi. --- Evet hepsi geçiçi ve resmi değildi.
    • Askerliğini yaptınmı?--- Hayır , yapmadım. Muafım.
    • Ne gerekçeyle? --- Aşırı kilo.( boydan bir süzdü okadar kilolu olmadığımı farketti .Hmm interesting diyip geçti ☺ )
    • Türkiye dışına seyahat ettin mi? --- Hayır etmedim.(Hiç mi diye yineledi sorusunu. İnanamadı çıkmadığıma bu yaşa kadar. Onlara okadar anormal geliyor ki hala türkiyede olmamız ve hiç çıkmamamız ☺ )
    • Amerikaya gidince ne iş yapacaksın? --- IT alanında çalışacağım.

Dedikten sonra vizeni onaylıyorum. Yarın gelip alabilirsin dedi.Baya rahatlamıştım.Ertesi gün saat 9:42 de pasaportumu gelip alabileceğime dair mail aldım. Hemen gidip aldım. Gerekli bilgilendirmeyi yaptı ve verdiği zarfı açmamı söyledi ve süreç tamamlanmış oldu.

------------Toplam Masraf(Tek kişi için)-----------
    Evrak Tercüme 7sayfa =1750 tl
    Türkiyeden getirdiğim yiyecekler = 3000tl
    İzmir- sabiha gökçen ulaşım gidiş-dönüş = 2600tl
    Qatar Airways uçak bileti gidiş-dönüş = 39000 tl
    Bishop lei International House otel 2 günlük = 5600tl
    Air BNB 19 günlük = 19700tl
    Dr Nicolson sağlık muayenesi masrafları = 21500tl
    Vize ücreti = 12800tl
    Hong Kongda ulaşım ücreti, simkart , yeme içme , Macau gezisi,aldığım hediyeler = 20000tl

TOTAL = 125950 tl . Türkiyede yaptığım tüm masraflar dahil 3200 dolara gibi bir rakama tekabül ediyordu.

------------------------------------- TAVSİYELER ---------------------------------
    Hong Kong gidilen çevremizdeki ülkelere göre biraz daha masraflı.İnsanlar greencard alabilmek için bu masrafları göze alıp buralara kadar geliyor.Durumu iyi olan veya iyi olmayan olsa bile her iki şekilde amerikaya gitmeden insanlar elinde bir güvence olsun ister. Bende haliyle biraz tasarruflu davranmaya çalıştım.Çok para harcamadan gayet güzel gezdim ve eğlendim.Size bu konuda naçizane birkaç tavsiyede bulunacağım.Ulaşım konusunda eğer adada kalıyorsanız tramvay hem çok hesaplı hemde tam turist gezdiren bir ulaşım aracı .Tramway hattı adadaki önemli noktalaraın cok yakınından geçtiği için maksimum inince 5-8dakika falan yürüyorsunuz .Zaten her yer avm ve üst geçit dolu sıcakta veya dışarda çok yürümüyorsunuz ve ücreti sabit 3.3 hkd.Eğer Anakara yani Kowloon-Tsim Sha Ts
    ui bölgesindeyseniz otobüs yada feribot kullanabilirsiniz.Central-Tsim Sha Tsui feribotu 4-5 hkd ,Otobüslerde bindiğiniz yere göre 4-10 hkd arası değişiyor.Adadan Tsim Sha Tsui bölgesine gitmek için fiyatı en fazla olsa da bana en mantıklı gelen ulaşım metro oldu ama siz Citybuslarıda tercih edebilirsiniz. Emin olun şehirde trafik denen bir şey olmadığı için otobüslerde hiç sürünmüyorsunuz, gayet hızlı ulaşıyorsunuz istediğiniz yere. Metro fiyatı ana kara ve hong kong adası arasında 5hkd - 14hkd arası değişiyor gittiğiniz durak sayısına göre. Havalanının , Citygate(büyük outlet avm)nin ve Buddha heykelinin olduğu adaya Metro + Otobüs veya Feribot + otobüs kullanarak gidebilirsiniz.Eğer büyük buda heykelini görmek istiyorsanız bence Feribot + Otobüs hem daha uygun hem de feribot ile giderken adaya kadar diğer adaları çevreyi seyrediyorsunuz, güzel bir gezinti oluyor.Eğer citygate outlet avm ye gitmek isterseniz adadan tek vesait ile 24 hkd ye gidebilirsiniz, yol 25dk civarı sürüyor.

Yeme içme konusunda mc donalds, kfc menüleri 50-60 hkd arası.Türk dönerciler falan vardı .Dürüm ve porsiyon döner fiyatları 80hkd-160hkd arası değişiyor.Ben oranın yerel ürünlerine mutfağına pek damak zevkim açısından ve bilmedigimden güvenemedim o yüzden çoğunlukla konserve balık ve kendi getirdiğim ürünleri tükettim Konserve balık 10-15hkd arası birşeydi 125gr . Ben oraya giderken özellikle bozulmayacak ve uzun süre idare edecek ürünler götürdüm.Bunlar: Vakumlanmış tulum peyniri,Siyez ve KaraKılçık ekmeği(Buz dolabında uzun süre dayandıkları için), Çiğ badem, ceviz içi, kuru üzüm , hurma ve tahin helvasıydı.Sabahları peynirli tost ve Tahin helvasını tüketiyordum tok tutması için ve baya da işimi gördü orada ☺ . Oralarda gezerken kendime ufak bir zip getirmiştim onun içine aldığım 4 çiğ üründen koyuyordum ve gerçekten çok işe yaradı.Çok nadir dışarıda kfc , dönercilerde vs yemek yedim.Meyve olarak muz ve ananas türkiyeye göre çok daha ucuz .Muzun kilosu 10hkd falan. Kesinlikle yanınızda konserve balık vs getirmeyin burada daha ucuz 🙂 .Yanımda hic konserve yiyecek getirmedim.Kendi keyfinize göre diğer lezzetleride deneyebilirsiniz tabi ama alt segment yerler 70hkden başlıyor, iyi yemek veren yerler öğün başına 150hkd den başlıyor.

Market olarak Octopus kartınızı "7 eleven" lardan minimum 50 hkd doldurabiliyorsunuz.Yiyecek olarak market konusunda gördüğüm kadarıyla pahallıdan ucuza doğru şöyle sıralayabilirim . Great Food Hall (admirality) - 7eleven- Circle K- Don Don Donki- best mart 360 -parknshop - international - wellcome.

Air BNB olarak wanchai , tsim sha tsui ve kuzeyi daha uygun günlügü 1000tl den başlıyor.Ulaşım çok iyi olduğu için daha uzakta uygun bir yer bulursanız oradada kalabilirsiniz malum ulaşım problem olmuyor :).

Para bozdurma konusunda gördüğüm kadarıyla en uygun para bozan yer Tsim Sha Tsui'de ChungKing Mansions ile Mirador Mansion .Özellikle ChungKing Mansionda çok fazla exchange dükkanı var.Ben girişte ilerde sağda singapore exchange'de bozdum.O an en uygun orasıydı.

Hediyelik eşya ve alış veriş için eğer marka falan bakıyorsanız citygate outlate toplu alımlarda baya uyguna geliyor türkiyeye göre ürünler en az %30 daha ucuz.Eğer otantik yerel hediyeler bakıyorsanız kesinlikle 2 yer var birisi, temple street gece pazarı digeri mong kok ladies street.Kesinlikle pazarlık yapmadan ürün almayın çince bilmediginiz ve turist olduğunuz için ağızlarını 3 kat fazla fiyat vererek açıyorlar ama size tavsiyem mong kok ladies streeti tercih etmeniz çünkü temple streetteki satıcılar çok az indirim yapıyorlar biraz daha tok satıcılar daha canlı bir sokak olduğu için.Kurumsal bir mağaza olmayan heryerde pazarlık edin. Bu çinliler biraz bizim turist kazıklayan esnaflarımız gibi çok kazıkçılar.

Önemli yerleri gezme konusunda Buddha Heykeline giderken kesinlikle feribot + otobüs, dönerken ise metro ile dönün.Eğer dağ yürüyüşlerini seviyorsanız ona göre hazırlıklı gidip Buddha'dan dönerken dağ patika yolunu kullanarak şehir merkezine inebilirsiniz gerçekten doğası muhteşem , manastırların içinden geçiyorsunuz, yeşilin her tonunu görüyorsunuz , manzara muhteşem.Parkur 9km'ye yakın sürüyor ama neredeyse hep yokuş aşağı iniyorsunuz.

Victoria Peak'e de 2 light bus (bizdeki minibüs) ve 1 citybus oraya gidiyor sanırım.Keyfinize göre tramvaylada gidebilirsiniz ama biraz pahalı ama manzarası muhteşem.

Eğer imkanınız varsa ve vaktiniz olursa muhakkak Macau ya gidin. Muhteşem bir yer.Otobüsle gitmek çok rahat şehirden 41 hkd gibi bir ücret ödeyip havaalanına gidiyorsunuz oradanda 65 hkd ödeyip macauya otobüsle o büyük köprüden gidebiliyorsunuz. Kapıda size 1 aylık vize veriyorlar.Totalde size 212 hkd gibi bir maliyeti oluyor yolun.Eğer water jet yani feribotla giderseniz gidiş-dönüş 350hkd tutuyor en ucuz.Yolculuk olarak otobüs yine burada çok daha mantıklı çünkü vakit kaybetmiyorsunuz .Dolmuş mantığıyla çalışıyorlar 5-10dkda bir otobüsler doluyor ve hareket ediyorlar havalanından Macauya. Feribotta ise rezervasyon yaptırmanız lazım.Ben gittiğimde bilet almak istediğimde 1.5 saat sonraya bilet verdiler.Gereksiz vakit kaybı.

Umarım burada yazdıklarım birilerinin işine yarar.Bu forumu kuran ve katkı sağlayan herkese tekrardan çok teşekkür ederim.Vize alacaklara kolaylıklar diliyorum.Sağlıcakla kalın.

• @e-krkrt artık bağ kopmaz hep irtabattayız kardeşim umarım herşey gönlümüzce olur amerikada 🙂

• ⭐⭐⭐

@Tevfik-Karademir
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @Tevfik-Karademir Bu güzel bilgiler için teşekkürler, yeni yaşamınızda başarılar

• ⭐⭐⭐⭐

@DenizMaths Harika haber, hayırlı uğurlu olsun Deniz Hanım🎉👏
    İmzanızı güncellemenizi ve ayrıntılı deneyim yazmanızı rica ederiz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Tevfik-Karademir Ayrıntılı yazdığınız için elinize sağlık. Vizeniz hayırlı olsun 🎉✨

• @Tevfik-Karademir tebrikler emeğine, yüreğine sağlık hayırlı olsun

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 

• @RuhunGemisi merhabalar hayırlı olsun gss nedir acaba

• ⭐⭐

@Tevfik-Karademir vizeniz hayirli olsun. Yeni hayatinizda basarilar.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

156

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |