Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar İran vatandaşlarına yasak gelmesi, Ankara'nın performansını hızlandırır mı en azından bana seneye mülakat gelme şansı oluşur mu?

• Dosya taşımak için kcc mail atacağım fakat çekilişte evli değildim şu an evliyim, ds260 formunda evlendikten sonraki iki soyadım var. mailde hangi şekilde yazmalıyım. İlk ds260 formu doldururken giriş ekranında tek soyadımla giriş yapmıştım 🙂

• @melisbasdurmus KCC ile taşırsanı istemiyor. Fakat current olduktan sonra taşımak isterseniz isteyebilir.

• @se-du pandemiden sonra ankaranın performansında her geçen gün çok büyük düşüşler yaşandı dv2023 te 8klara sıra gelirken dv2024 e en son 6k ya geldi dv2025te de yanlış hatırlamıyorsam daha yeni 5k ya geldi. dolayısıyla 7.4k ya gelmesine pek ihtimal vermiyorum

• ⭐⭐

@ozanertugrul selamlar,

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• @ebd, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba,
    Eşim asıl talihli ve meslek lisesi mezunu. Elimizde Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilmiş iş yeri açma belgesi bulunuyor. Mülakatımıza Ankara’da katılacağız. Diploma ile ilgili başlıkları okudum ancak yine de emin olmak istiyoruz, Ankara’daki mülakatlarda okuldan ve MEB’den onaylı bir belge almak zorunlu mu? E-Devlet üzerinden alacağımız mezuniyet belgesi ve iş yeri açma belgesi yeterli olur mu?
    Ayrıca, benimle ilgili bir konuda da bilgi rica edeceğim. 2017 yılında skolyoz ameliyatı oldum. Sağlık raporu alınırken bu ameliyatla ilgili herhangi bir belge sunmam gerekecek mi?
    Şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplayabilecek biri varsa çok sevinirim

• ⭐⭐⭐⭐

@melisbasdurmus

KCC’nin dosyanızı taşıyabilmesi için emailinizde yer alan bilgiler ile doldurduğunuz DS260’daki bilgilerinizi eşleştirmesi gerekir haliyle, o yüzden DS260’da beyan ettiğiniz kimlik bilgileri ile KCC’ye dosya taşıma talebinizi iletmeniz gerekir.

Mülakat tarihi aldıktan sonra gerek görürseniz yeni kimlik bilgilerinizi formda düzeltmek için konsolosluk ile irtibata geçebilirsiniz. Mutluluklar

• Merhaba arkadaşım ben 2026 Green kart talihlisiyim DS 260 formunu akrabam doldurdu yaklaşık 15 gün önce doldurduk iki gün önce de eşimin formunu doldururken fark ettik ki mail adresim 1974 yazacağına 1794 yazmış dosyamı açtırmalı mıyım bir de yanlış yazdığımızı fark ettiğimde yanlış yazılan 1794 lü mail hesabı açtım mülakat tarihi bu maile gelir diye doğru mu yaptım yanlış mı yaptım bilmiyorum dosyamı açtırmamalı mıyım

• @ozelv dostum hayatına karışmak istemem ama başına bir talih kuşu konmuş, sen kafana çorap örmeye çalışıyorsun...

• ⭐⭐⭐⭐

@ozelv size verilen yanıtlarda bahsedildi mi göremedim ancak önemli olan 3 mayıstan sonra evlenip evlenmemekten ziyade 3 mayıstan önce mi ilişkiniz başladı sonra mı, önemli olan bu olacaktır konsolosluk nazarında. Genelde burada örnek olarak görebileceğimiz ilişkiler hep kazanmadan öncesine dayandığı için, kazandığını öğrendikten sonra nikah kıysalar bile öncesine dayanan ilişkiyi kanıtlarken çiftler zorlanmıyorlar. Ancak sizin durumunuzda; önümüzdeki aylarda evlilik yapmaya karar verseniz dahi 3 mayıstan sonra başlayan ilişkiye konsolosluğu inandırmak için her bir gününüzü, görüşmenizi vs arşivlemeye bakın derim. Ancak, hepsinden önce ve önemlisi, hayati kararlar verirken acele etmeyin, hem de bir kararlar zincirinden bahsediyorsak.. Başka ülkeye göç, hayat birleştirme, vizenize (olacaksa eğer) eşinizi ekleme türü vs.. Hakkınızda en doğru, en iyi kararı vermenizi dilerim. Bol şans 🙂

• July 2025 vize bulteni aciklanmis ve Agustos 22K lara gelmis. Bilgilerinize

• Tekrardan sormak istedim ben ds formunu doldururken formun en başında ankarayı sectıgımız yerede ankarayı işaretledim fakat yanındakı 3 secenkten 2. sıra kı olan (turkıyede yasamıyorum ama mulakata turkıyede gırecegım ) gıbı bır secenege tıklamısım farkında olmadan . Formu submitlemeden önce bu farkettım ama o kısmı kitlenmişti dıger kısımlar acıktı degıstıremedım ve mecburen formu gonderdım . Şimdi dosyamı hong kong taşımayı dusunuyorum fakat nasıl bir yol izleyeyim karar veremedim. KCC ye forumda bu kısmı değiştiremediğimi ve kendilerinin değiştirmesini talep edip daha sonrasında ekstra mail ile taşima işleminimi yapayım yoksa direkt KCC mail ile taşima mı yapayım yada nasıl bır yol ızlememi onerırsınız?

• Merhaba,
    DS260 formunu gönderdim. Number of Educational Institutions Attended (katıldığınız eğitim kurumları sayısı) kısmına yalnızda üniversite yazdım.
    Liseyi yazmayı atlamışım. Formu açtırmam gerekli mi, sorun olur mu yardım rica ederim

• ⭐⭐⭐⭐

@ozanertugrul, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

herkese merhaba.kazanan arkadaşları tebrik ederim öncelikle.bende bu yıl kazandım.case number:20xxx civarı.dosyamı ankaradan hong kong a taşıma istiyorum.Hong Kong konsolosluguna mail attım .1 ekim 2025 tarihinden önce cevap veremiyoruz diye geri dönüş yaptılar.hep böyle mi olur.DS260 formunu.ankara olarak doldurup ekimden sonra tekrar mail atıp onay aldıktan sonra kcc üzerinden mülakat yerimi Hong kong olarak düzeltebilir miyim.şimdiden teşekkür ederim.

Konsolosluğa mail atmamanız gerekiyordu. Bu başlığın ilk dört iletisini dikkatlice okumanızı öneririm.
    DS-260 formu ile işiniz yok. Sadece dosyanızın HK'ya taşınması için KCC'ye e-posta göndermeniz gerek.
    Şu ana kadar bu başlığı okuyup yüzlerce kişi dosyasını taşıdı. Forumda bolca zaman geçirip okuyarak siz de onlardan biri olabilirsiniz.
    Rica ederiz😉

• ⭐⭐⭐⭐

@ebd, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ebd, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba,
    Eşim asıl talihli ve meslek lisesi mezunu. Elimizde Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilmiş iş yeri açma belgesi bulunuyor. Mülakatımıza Ankara’da katılacağız. Diploma ile ilgili başlıkları okudum ancak yine de emin olmak istiyoruz, Ankara’daki mülakatlarda okuldan ve MEB’den onaylı bir belge almak zorunlu mu? E-Devlet üzerinden alacağımız mezuniyet belgesi ve iş yeri açma belgesi yeterli olur mu?
    Ayrıca, benimle ilgili bir konuda da bilgi rica edeceğim. 2017 yılında skolyoz ameliyatı oldum. Sağlık raporu alınırken bu ameliyatla ilgili herhangi bir belge sunmam gerekecek mi?
    Şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplayabilecek biri varsa çok sevinirim

Asıl talihli eşinizin diploması olması yeterli.
    Ameliyat epikrizini alıp yanınızda bulundurun.

• ⭐⭐⭐⭐

@Emirhan-1, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Tekrardan sormak istedim ben ds formunu doldururken formun en başında ankarayı sectıgımız yerede ankarayı işaretledim fakat yanındakı 3 secenkten 2. sıra kı olan (turkıyede yasamıyorum ama mulakata turkıyede gırecegım ) gıbı bır secenege tıklamısım farkında olmadan . Formu submitlemeden önce bu farkettım ama o kısmı kitlenmişti dıger kısımlar acıktı degıstıremedım ve mecburen formu gonderdım . Şimdi dosyamı hong kong taşımayı dusunuyorum fakat nasıl bir yol izleyeyim karar veremedim. KCC ye forumda bu kısmı değiştiremediğimi ve kendilerinin değiştirmesini talep edip daha sonrasında ekstra mail ile taşima işleminimi yapayım yoksa direkt KCC mail ile taşima mı yapayım yada nasıl bır yol ızlememi onerırsınız?

Tekrardan cevap vermek isterim ki 😉

DS-260 formunda ilk sayfadaki cevap değişemiyor ama submit etmeden önce bir kez soruluyor o aşamada değiştirebilirdiniz.
    Şimdi yapacağınız iş dosyanızı taşıyın. Mülakat alabilirseniz eğer (CN çok yüksek çünkü 😞 )o zaman düzeltme yapmak için konsolosluğa "DS-260 formumun kilidini açmak istiyorum" diye e-posta yollar, düzeltmeyi yapar ve tekrar submit edersiniz.

• KCC ile taşıyabilirsiniz forumda bolca bilgi var bu konuda

• Sanırım 1 ekim mali yılın başlamasıyla birlikte 400 dolarlık ek ücreti ödüyor olacağız gibi duruyor. ABD temsilciler meclisi'nden tasarı geçmiş. DV2027 yılında 250 dolar başvuru ücreti ve kazandıktan sonra ek 400 dolar artık yasalaşmış olduğunu anlıyorum. Bir yandan güzel bir uygulama bir yandan kötü oldu. Ancak sırf video çekmek için bile 5-10 kere rastgele başvuru yapanların veya ben gitmicem zaten ama yine de bir başvuru yapayım diyenlerin önüne geçmiş olur. Gerçekten greencard sahibi olmak isyenlerin şanslarını arttırmış olurlar.

• @Scythep Siz de haklısınız, ama bir yandan da farklı olasılıkları düşünüp buna göre bir yol haritası çizmem gerekiyor.

Tek başıma gidersem, daha sonra Amerika'da tanıştığım birine güvenerek aile kurmak da bir risk. Ya da ileride Türkiye'den biriyle evlenirsem 3 seneye yakın bekleme süresi var onu yanıma aldırmak için, bu da ayrı bir problem.

Bakalım, biraz daha düşünüp istişare etmem gerekiyor birileriyle. Belki de hiç risk almamak en iyisi olur, bilemiyorum.

• ⭐⭐⭐

@Alpaslan-Alp
    Selamlar ...

1. Vize sürecinizin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması,
    2. DV2026 Excel Tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi,
    3. DV2026 Green Card Lotosu Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması.
    4. Dosya taşımayı düşündüğünüz konsolosluklarda yada taşıdıysanız ilgili konsoloslukta gerçekleşmiş mülakat anlatımları için DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığının takip edilmesi.

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...🍀

All you need, only read...

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |