Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 518.0k 770

• @ozelv dostum hayatına karışmak istemem ama başına bir talih kuşu konmuş, sen kafana çorap örmeye çalışıyorsun...

• ⭐⭐⭐⭐

@ozelv size verilen yanıtlarda bahsedildi mi göremedim ancak önemli olan 3 mayıstan sonra evlenip evlenmemekten ziyade 3 mayıstan önce mi ilişkiniz başladı sonra mı, önemli olan bu olacaktır konsolosluk nazarında. Genelde burada örnek olarak görebileceğimiz ilişkiler hep kazanmadan öncesine dayandığı için, kazandığını öğrendikten sonra nikah kıysalar bile öncesine dayanan ilişkiyi kanıtlarken çiftler zorlanmıyorlar. Ancak sizin durumunuzda; önümüzdeki aylarda evlilik yapmaya karar verseniz dahi 3 mayıstan sonra başlayan ilişkiye konsolosluğu inandırmak için her bir gününüzü, görüşmenizi vs arşivlemeye bakın derim. Ancak, hepsinden önce ve önemlisi, hayati kararlar verirken acele etmeyin, hem de bir kararlar zincirinden bahsediyorsak.. Başka ülkeye göç, hayat birleştirme, vizenize (olacaksa eğer) eşinizi ekleme türü vs.. Hakkınızda en doğru, en iyi kararı vermenizi dilerim. Bol şans :)

• July 2025 vize bulteni aciklanmis ve Agustos 22K lara gelmis. Bilgilerinize

• Tekrardan sormak istedim ben ds formunu doldururken formun en başında ankarayı sectıgımız yerede ankarayı işaretledim fakat yanındakı 3 secenkten 2. sıra kı olan (turkıyede yasamıyorum ama mulakata turkıyede gırecegım ) gıbı bır secenege tıklamısım farkında olmadan . Formu submitlemeden önce bu farkettım ama o kısmı kitlenmişti dıger kısımlar acıktı degıstıremedım ve mecburen formu gonderdım . Şimdi dosyamı hong kong taşımayı dusunuyorum fakat nasıl bir yol izleyeyim karar veremedim. KCC ye forumda bu kısmı değiştiremediğimi ve kendilerinin değiştirmesini talep edip daha sonrasında ekstra mail ile taşima işleminimi yapayım yoksa direkt KCC mail ile taşima mı yapayım yada nasıl bır yol ızlememi onerırsınız?

• Merhaba,
    DS260 formunu gönderdim. Number of Educational Institutions Attended (katıldığınız eğitim kurumları sayısı) kısmına yalnızda üniversite yazdım.
    Liseyi yazmayı atlamışım. Formu açtırmam gerekli mi, sorun olur mu yardım rica ederim

• @ozanertugrul, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

herkese merhaba.kazanan arkadaşları tebrik ederim öncelikle.bende bu yıl kazandım.case number:20xxx civarı.dosyamı ankaradan hong kong a taşıma istiyorum.Hong Kong konsolosluguna mail attım .1 ekim 2025 tarihinden önce cevap veremiyoruz diye geri dönüş yaptılar.hep böyle mi olur.DS260 formunu.ankara olarak doldurup ekimden sonra tekrar mail atıp onay aldıktan sonra kcc üzerinden mülakat yerimi Hong kong olarak düzeltebilir miyim.şimdiden teşekkür ederim.

Konsolosluğa mail atmamanız gerekiyordu. Bu başlığın ilk dört iletisini dikkatlice okumanızı öneririm.
    DS-260 formu ile işiniz yok. Sadece dosyanızın HK'ya taşınması için KCC'ye e-posta göndermeniz gerek.
    Şu ana kadar bu başlığı okuyup yüzlerce kişi dosyasını taşıdı. Forumda bolca zaman geçirip okuyarak siz de onlardan biri olabilirsiniz.
    Rica ederiz😉

• ⭐⭐⭐⭐

@ebd, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ebd, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba,
    Eşim asıl talihli ve meslek lisesi mezunu. Elimizde Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilmiş iş yeri açma belgesi bulunuyor. Mülakatımıza Ankara’da katılacağız. Diploma ile ilgili başlıkları okudum ancak yine de emin olmak istiyoruz, Ankara’daki mülakatlarda okuldan ve MEB’den onaylı bir belge almak zorunlu mu? E-Devlet üzerinden alacağımız mezuniyet belgesi ve iş yeri açma belgesi yeterli olur mu?
    Ayrıca, benimle ilgili bir konuda da bilgi rica edeceğim. 2017 yılında skolyoz ameliyatı oldum. Sağlık raporu alınırken bu ameliyatla ilgili herhangi bir belge sunmam gerekecek mi?
    Şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplayabilecek biri varsa çok sevinirim

Asıl talihli eşinizin diploması olması yeterli.
    Ameliyat epikrizini alıp yanınızda bulundurun.

• ⭐⭐⭐⭐

@Emirhan-1, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Tekrardan sormak istedim ben ds formunu doldururken formun en başında ankarayı sectıgımız yerede ankarayı işaretledim fakat yanındakı 3 secenkten 2. sıra kı olan (turkıyede yasamıyorum ama mulakata turkıyede gırecegım ) gıbı bır secenege tıklamısım farkında olmadan . Formu submitlemeden önce bu farkettım ama o kısmı kitlenmişti dıger kısımlar acıktı degıstıremedım ve mecburen formu gonderdım . Şimdi dosyamı hong kong taşımayı dusunuyorum fakat nasıl bir yol izleyeyim karar veremedim. KCC ye forumda bu kısmı değiştiremediğimi ve kendilerinin değiştirmesini talep edip daha sonrasında ekstra mail ile taşima işleminimi yapayım yoksa direkt KCC mail ile taşima mı yapayım yada nasıl bır yol ızlememi onerırsınız?

Tekrardan cevap vermek isterim ki 😉

DS-260 formunda ilk sayfadaki cevap değişemiyor ama submit etmeden önce bir kez soruluyor o aşamada değiştirebilirdiniz.
    Şimdi yapacağınız iş dosyanızı taşıyın. Mülakat alabilirseniz eğer (CN çok yüksek çünkü :( )o zaman düzeltme yapmak için konsolosluğa "DS-260 formumun kilidini açmak istiyorum" diye e-posta yollar, düzeltmeyi yapar ve tekrar submit edersiniz.

• KCC ile taşıyabilirsiniz forumda bolca bilgi var bu konuda

• Sanırım 1 ekim mali yılın başlamasıyla birlikte 400 dolarlık ek ücreti ödüyor olacağız gibi duruyor. ABD temsilciler meclisi'nden tasarı geçmiş. DV2027 yılında 250 dolar başvuru ücreti ve kazandıktan sonra ek 400 dolar artık yasalaşmış olduğunu anlıyorum. Bir yandan güzel bir uygulama bir yandan kötü oldu. Ancak sırf video çekmek için bile 5-10 kere rastgele başvuru yapanların veya ben gitmicem zaten ama yine de bir başvuru yapayım diyenlerin önüne geçmiş olur. Gerçekten greencard sahibi olmak isyenlerin şanslarını arttırmış olurlar.

https://docs.house.gov/billsthisweek/20250519/RCP_119-3_FINAL.pdf

• @Scythep Siz de haklısınız, ama bir yandan da farklı olasılıkları düşünüp buna göre bir yol haritası çizmem gerekiyor.

Tek başıma gidersem, daha sonra Amerika'da tanıştığım birine güvenerek aile kurmak da bir risk. Ya da ileride Türkiye'den biriyle evlenirsem 3 seneye yakın bekleme süresi var onu yanıma aldırmak için, bu da ayrı bir problem.

Bakalım, biraz daha düşünüp istişare etmem gerekiyor birileriyle. Belki de hiç risk almamak en iyisi olur, bilemiyorum.

• @Alpaslan-Alp
    Selamlar ...

1. Vize sürecinizin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması,
    2. DV2026 Excel Tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi,
    3. DV2026 Green Card Lotosu Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması.
    4. Dosya taşımayı düşündüğünüz konsolosluklarda yada taşıdıysanız ilgili konsoloslukta gerçekleşmiş mülakat anlatımları için DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığının takip edilmesi.

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...🍀

All you need, only read...

• Flight101F Flight101 bu başlıktan bahsetti

• @aysegul Yorumunuz için teşekkür ederim, evet konsolosluğu inandırmak çok zor olacak ilişki çok yeni olduğu için.

Haklısınız hepsinin üst üste denk gelmesi, zaman kısıtı, kararların hayati olması ve birbiriyle ilişkili olması beni biraz acele etmeye zorluyor. Öncelik benim Amerika'ya gitmem olmalı. Buna odaklanmak en iyisi sanırım.

• ⭐⭐⭐⭐

@ozelv, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@aysegul Yorumunuz için teşekkür ederim, evet konsolosluğu inandırmak çok zor olacak ilişki çok yeni olduğu için.

Haklısınız hepsinin üst üste denk gelmesi, zaman kısıtı, kararların hayati olması ve birbiriyle ilişkili olması beni biraz acele etmeye zorluyor. Öncelik benim Amerika'ya gitmem olmalı. Buna odaklanmak en iyisi sanırım.

Hong Kong deneyimlerini okursanız, sonradan evlenen kişilerin ilişki kanıtlarını sunmalarına gerek kalmadığını görebilirsiniz. Seviyorsanız evlenin. Evlenip gitmek bence daha mantıklı. Birbirinize destek olursunuz. Karar sizin, evlenirseniz de sorun yaşamazsınız.

• Burada yeniyim, nereye yazacağımı bilemedim, yazdıklarıma cevap da alamadım😞Case Number 28.000 ve üzerinin dosya taşımaması durumunda hiç şansı yok mudur acaba❓Çekilişte çıktıktan sonra bir de dosya taşıma telaşı neden var ki❓

• Selamlar herkese,

Dün aşağıdaki mail ile KCC'ye yapmış olduğum dosya taşıma başvurum bugün onaylandı :)

Name-surname: XXX
    Case Number: 2026EU5XXX
    Date of Birth: XXX

Dear KCC Officer,
    I kindly request the transfer of my Diversity Visa (DV) case from the U.S. Embassy in Ankara, Turkey, to the U.S. Embassy in Bangkok, Thailand.
    Here is the address where I will be residing during this period: XXX
    I would be grateful if you could process my request and inform me once the transfer is completed.
    Thank you for your assistance.
    Kind regards,

• @Mirage-0 imzanızda Case Number yanlış yazılmış, Ankara konsolosluğunda sıra gelmiyor mülakat için o sebeple taşıyoruz, taşıyınca bile garanti değil, forumda dv2025 konularını okuyunca daha iyi anlarsınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mirage-0, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Burada yeniyim, nereye yazacağımı bilemedim, yazdıklarıma cevap da alamadım😞Case Number 28.000 ve üzerinin dosya taşımaması durumunda hiç şansı yok mudur acaba❓Çekilişte çıktıktan sonra bir de dosya taşıma telaşı neden var ki❓

Daha önce sohbet odasında soru sormuşsunuz ve başka başlıklara iletiler yazmışsınız. Süreciniz için doğru başlık burası.
    Bu başlığın ilk dört iletisini dikkatlice okumanızı öneririm. Muhtemel tüm sorularınıza cevap alacaksınız.
    Özellikle 4.iletide sorunuzun cevabı mevcut.

• @Serapp Merhaba,bilgi için teşekkür ederim.bahsettiğiniz başlığı okudum.(birkaç noktayı kaçırdım ) ds260 formunu dün doldurdum ve mülakat yerini ankara olacak şekilde gönderdim.KCC ye dosya taşıma için mail atsam ve kcc den onay maili alsam, Hong Kong dan mülakat alamama ihtimali olursa nasıl bir yol izleyebilirim. HK hayır derse ankara şansım da kalmamış olur.alternatif olarak ne yapabilirim ? sizce kcc ye taşıma mailini ne zaman atmak daha uygun olur? ..teşekkürler...

• @nsercan Bahsedilen tasarı bizden sonra mı gecerli olucak acaba yoksa bizle birlikte mi basliycak?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k