Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @istalin, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

@bkaraca ortada trump var ve baskılanan kcc var

Burada itirazım var. Senede 700 bine yakın immigrant vizesi veriliyor. 2022'de 1 milyon tane verilmiş hatta. Bunların içinde aile yoluyla var, EB vizeleri var. 50 bin tane vize Trump'ın o kadar da uykularını kaçırmıyordur. KCC baskı altında olsa 10 binde de bırakırdı, 15 binde de bırakırdı. Gani gani vize bastılar şu ana kadar. Daha haziranla birlikte geçmiş senenin gerisine düşecekler anca. Onu da tek bir ağustos artışıyla kapatabilirler. İlk döneminde de daha seçici olmak, öyle kafasına esip başvuran kendince boş beleş gereksiz tipleri elemek için pasaport şartı koydu. Gelecek dönem için de $250 dolar ücret koydu aynı mantıkla.

50 bin vizenin verilmesinden ziyade kime verildiği önemli onlar için. O yüzden Avrupa'da refused/issued oranı %5 iken Afrika'da %14, Asya'da %10. Avrupa'ya bir şey olmaz, korkmayın o kadar da artık.

• 7 Haziran 2025 tarihli Xarthisius verilerinin ufak bir analizi:

Öncelikle Ankara. Şovvvv yapmış Ankara şovvvvv. Şu 1 haftada yaptıkları iş sebebiyle bence tüm konsolosluk çalışanları 2 maaş ikramiye almalı. Avrupa için AP'den 3 kişi onaylanmış, 221g'den 3 kişi onaylanmış. Bunlar dışında EU'dan yeni onaylanan kişi sayısı BİR. Evet, tüm hafta sadece tek bir kişiyi onaylamışlar EU numaralardan. Kimse o 1 kişi çıksın ortaya. EU Ready sayısı da 1 artmış, yani tam tamına BİR tane case schedule etmişler. Gerçekten kendilerine çok ağır yükleniyorlar, böyle olmaz, 1 hafta 10 gün izin kullansınlar. Kölelik bu resmen...

Afrika: Beklendiği gibi yüksek bir artış (664) yaşadı issued vizelerde. Ama bu artışın normalde 35.000 ve sonrasında olması gerekirken çok çok ciddi bir kısmı 28-35 bin arasında gerçekleşti. Hatta hâlâ daha 10 binlerde 20 binlerde issue edilen vizeler var, az da değil. Felaket bir backlog görülüyor.

EU: Geçen hafta "Haziranla birlikte haftalık 350-400 kişi onaylanır" demiştim, 115 case (270 kişi = 2.34 derivative rate) onaylanmış. İlk hafta için gayet iyi duruyor. Sonraki haftalarda yukarı yönlü bir artış olacaktır. Ready sayısı 294 azalmış -e normal olarak. 6 case'ten toplam 19 kişi ret yemiş, case başına ortalama 3 küsür insan demek. Baya yüksek bir sayı, merak edip baktım, Paris'te 6 kişilik bir aile ret yemiş. Bir fransız aşireti...

Her bir aralık için onaylanan case sayısını üşenmedim çıkardım:

1-1000: 1
    1000-2000: 2
    2000-3000: 1
    3000-4000: 2
    4000-5000: 1
    5000-6000: 0
    6000-7000: 3
    7000-8000: 6
    8000-9000: 3
    9000-10000: 8
    10000-11000: 4
    11000-12000: 4
    12000-13000: 4
    13000-14000: 4
    14000-15000: 2
    15000-16000: 3
    16000-17000: 53
    17000-17500: 14

Bu ne demek? Backlog macklog yok, bam bam bam demek. Ufak tefek issue edilen vizeler normal. 16 bin öncesinde yeni ready olan case sayısı yok denecek kadar az, issue edilen vizelerin hepsi ya ready'den gelmiş ya da 221g/AP olanlardan.

16-19 bin arasında NVC'deki case sayısı değişmemiş. Bu ne demek? 16-19 arası yeni schedule edilen case yok demek. NVC yüzdesi de çok ekstrem değil, %18-%22 arasında bu aralık için. Bu da gelecek aylarda 16-19 arasında yeni schedule edilecek pek de case yok demek. Bir haftada 67 case onaylamışlar. Aynı hızda devam etseler bile Temmuz sonuna kadar en az 469 case onaylayabilirler 16-19 arasında, ki daha hızlı artacaktır, 650-700'leri bulacaktır tahminim. Bu da Ağustosa pek de iş yükü bırakmamak demek. Sonraki bültende 22-23 binlere çıkmamaları için hiçbir sebepleri ve bahaneleri yok.

Asya: Kim sallar Asya'yı?

Buraya kadar okuyabilen varsa teşekkürler 🙂 Eleştiri/ekleme/yorumlara açığım.

• @mks 23-24k süper olur 25k tadından yenilmez .

• @omerko 26 k olsun biz de mulakat alalım 🙂

• @dogan28 inşallah şuradaki herkesin gönlünce olsun .

• @mks Yorumunzdaki hiciv unsurlarini takdir etsem de elestirdiginiz noktalarin beklenmedik durumlar olmadigina dikkat cekmek isterim. Zira Mayis ayi icin zaten bulten ilerlemedi. Haziran icinse sadece 1500 case number ilerledi. Yani cok az sayida mulakat yapilmasi, hele hele Haziran ayinin 3 haftasi duruyorken bence normal bir durum. Tabii ki Ankara'nin az mulakat yapmasi genel olarak "normal" degil; ama bulundgu baglam icinde normal bir durum.

Son paragrafinizda yaptiginiz tespitlerin de DOS'i panikletmesi gerektigi kanaatindeyim. Kotanin altinda kalacaklarini gorup fevri bir bulten artisi yapmalari lazim. Tabii olaylar boyle mi gelisecek bilemiyoruz. Bakip gorecegiz.

• @omerko, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

@mks 23-24k süper olur 25k tadından yenilmez .

Ah keşke.

@Stoic-Turk, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

@mks Yorumunzdaki hiciv unsurlarini takdir etsem de elestirdiginiz noktalarin beklenmedik durumlar olmadigina dikkat cekmek isterim. Zira Mayis ayi icin zaten bulten ilerlemedi. Haziran icinse sadece 1500 case number ilerledi. Yani cok az sayida mulakat yapilmasi, hele hele Haziran ayinin 3 haftasi duruyorken bence normal bir durum. Tabii ki Ankara'nin az mulakat yapmasi genel olarak "normal" degil; ama bulundgu baglam icinde normal bir durum.

Son paragrafinizda yaptiginiz tespitlerin de DOS'i panikletmesi gerektigi kanaatindeyim. Kotanin altinda kalacaklarini gorup fevri bir bulten artisi yapmalari lazim. Tabii olaylar boyle mi gelisecek bilemiyoruz. Bakip gorecegiz.

Ben aslında biraz daha geriye dönük iş yükleri nasıl diye bakıyorum. Avrupa bence de beklendiği gibi ilerledi, sorunsuz gidiyor gibiler. Afrika'daki gibi geçmişten gelen bir yığın case yok ellerinde, mevcut aydaki case'lere odaklanacak şekilde ilerliyorlar adım adım. Hazirana girdik ama Marttakiler Nisandakiler Mayıstakiler duruyor hâlâ gibi bir durumları yok yani. Aslında bunları kontrol edip en sonunda da "son iki bülten için rahatça artış yapabilirler"e getirdim konuyu. Keşke şu Ağustosu artık 23-25 aralığına çekseler de insanlar umudunu korusa en azından Eylüle kadar. 21k falan rezillik olur...

• Cok ilginc seyler oluyor travel ban ile ilgili: https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/suspension-of-visa-issuance-to-foreign-nationals-to-protect-the-united-states-from-foreign-terrorists-and-other-national-security-and-public-safety-threats.html

Daha onceki yorumumda Trump'in ilk donemindeki travel bani takip eden davalarda travel banin ulkeye girisle ilgili bir duzenleme oldugunu, konsolosluklarin yasal olarak mulakat ve vize basimlarina devam etmekle yukumlu olduklarina dair emsaller olustugunu soylemistim. Ancak DOS bugun yayinladigi aciklamada vize basimlarinin da durduruldugunu soyledi. Kesinlikle mahkemeye gidecek bir aciklama; ama kisa sure icinde sonuca ulasir mi supheli.

• @Stoic-Turk Peki bize etkisi ne olur sence ?

• @omerko Yasakli ulkelerden bizleri ilgilendirebileccek olanlar Iran ve Turkmenistan. Potansiyel olarak iki etki gerceklesebilir:

1. ANK Iranlilara her ay yaklasik 50 2NL veriyor. Bu kapasite Agustos'tan itibaren EU'ya ayrilabilir. Dosya numarasi 8-9 bin olan Turk talihliler nasiplenebilir burdan.

2. EU bolgesinde bulunan Turkmenlere mulakat verilmez, vize alamazlar. Bultendeki her bin case numberlik ilerleme daha az sayida vizeye donusur. DOS kotayi doldurabilmek icin bultende daha buyuk ilerleme yapar. Ancak, tarif ettigim uzere bu bir geri bildirim dongusune bagli. Bu geri bildirim dongusunun gerceklesmesi icin yeterli zaman yok; cunku son bulten Temmuz'da aciklaniyor (ayin 8-15'i arasi aciklaniyor; ama ayin basinda belirleniyor bulten). Yani DOS'in bu geri bildirim dongusunu farketmesi icin sadece 3 hafta var.

Ozetle EU bolgesinde olup numarasi yuksek olanlari pek etkilemez. Ne olacaksa AS ve AF'de olacak.

• @Stoic-Turk peki dv 2026 ya etkisi nasıl olur avrupa için

• Nedense bülteni ilerletmemelerinin sebebinin bu proclamation hazırlığı olduğuna dair spekülatif bir inancım var. Haftaya görücez

• @ruzgaroglu, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

Nedense bülteni ilerletmemelerinin sebebinin bu proclamation hazırlığı olduğuna dair spekülatif bir inancım var. Haftaya görücez

Yani bunu yayınlayıp sonra bülteni dilediğimiz gibi ilerletiriz anlamında mı, yoksa madem almıyoruz bunları bülteni de ilerletmeye gerek yok anlamında mı?

• @mks proclamationdan sonra ilerletiriz bülteni gibi

• @dogan28 27500 olsun lütfen

• @cemal1153 İnşallah.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ugursway ugursway 

• 22K hayırlı olsun. 25K üstü için veda zamanı gibi

• 22 bin açıklıyorlar herhalde 22 bin aldında herkes alsın süreci kapatalım diyorlardır herhalde kurruttunuz süreci iyice

• 21000 demiştim 22 bin oldu önümüzde ki bülten 30-36 k arası olacak bir tahmin vermek istersem de 30 k olacak gibi görüniyor geçen sene ile aynı gittiğini söylemiştim ve bu bültenle tahminim doğru çıktığını görmüş olduk

• @Erdem-Yıldız Bu artış kapıda vize bitti, kusura bakmayınızın habercisi olmaz mı

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

166

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |