Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Mehmet-ynd o Merhabalar. Temmuz mülakatlarının verildiğini göz önünde bulundurursak Temmuz ayı da dahil olmak üzere toplam işlem sayısıdır o. Mesela o sayı içerisinde henüz mülakata girmemiş 15 bin kişi, red almış 3 bin kişi, AP'ye kalmış 3.500 kişi var. Son güncellemeğe göre şu anlık onay alan 29 bin kişi var.

• Rüyamda gördüm, Ağustos için 21700 açıklıyorlardı. İyice psikolojim bozuldu, rüyamda da rahat bırakmıyor. Gün içinde başka hiçbir şey yapamaz oldum. Çıkmasa en azından derdim yoktu, durduk yere dert sahibi oldum.

21700 de tam açıklayabilecekleri gibi bir sayı. Ne çok büyük artış, ne de çok az. Kimseyi memnun etmez, konsolosluklara yoğun iş yükü vermez, son ay 23 mü olur 25 mi olur diye herkese hesap yaptırır, lanet bir sayı. O yüzden 21700 sayısını şimdiden söyleyeyim ben. Aptala malum olur...

• @mks rüyaya göre olmuyor bende 29800 olarak görmüştüm hocam 🙂

• @zekiye-kahveci İkinizin rüyasının ortası olsun 26750 ben razıyım.

• @cdevelioglu 😂 cok haklısın

• forumu paylaşımdan çok okuyarak takip etmekteyim.

xarthisius verilerine göre:

2022 yılı-33.193 dosyada 69.435 kişi işlem görmüş
    2023 yılı-35.018 dosyada 75.277 kişi işlem görmüş
    2024 yılı-32703 dosyada 69.560 kişi işlem görmüş
    2025 yılı-24.303 dosyada 50.505 kişinin işlem göreceği (temmuz 25 itibariyle) öngörülüyor

bu durumda önceki yıllarda 55.000 kota ile işlem gören dosya sayısı ortalama 70000 kişi ve 35000 dosya desek; bu sene kota düşüklüğü sebebi ile işlem görmesi gereken dosya sayısının, yaklaşık 31.000 olması gerekmekte gibi duruyor. bu durumda da dünya genelinde yaklaşık 8000-9000 dosya daha işlem görmesi gerektiği orantılı olarak çıkmaktadır. buradan da da benim gibi yüksek cn si olanların current bile olamayacağı anlamı çıkıyor. tabi "hole" sayısını bilemediğim için bütün bu veriler varsayımsal olacaktır..

deneyimli üyelerin yukarıdaki hesabın doğruluk payı konusunda görüşlerini önemsiyorum ve merak ediyorum.

• @mimar öngörün nedir hocam max cn için.

• @acaruzeyir bu konuda tecrübesiz olduğum için Herhangi bir fikir yürütemiyorum. Kendimce işlem görebilecek dosya sayısını analiz etmeye çalıştım. Bunun doğruluk payı olursa ve işlem görmesi muhtemel dosya sayısı 9k civarı olursa bunun yaklaşık yarısı avrupa olur. Oradan ötesine tahmin yürütemiyorum. Çünkü cn ler arası boşluk sayısı bilinmiyor.

• @mimar Hocam aylardır bu sayılara bakıyor, yazılanları okuyor ve elimden geldiğince katkı sunmaya çalışıyorum. Gerçekten kestirmek çok zor, bu yılı önceki yıllarla kıyaslamak bir nebze örnek olsa dahi -ki bunu ben de yapıyorum- yine de yanlış bir yöntem, sonuçta her dönemin kendine has özellikleri var. Haziran ayında yayınlanacak Ağustos bülteni ve current sayısıyla tablo %90 netleşecektir diye düşünüyorum.

• @mimar hocam bence veriniz yanlış 70 bin ve üstü dosya işlenen bir yerde 59 bin dosya işlenmesinin yanlış olduğunu bu sayının en kötü 63-65 bin arası olacağını düşünüyorum kota düştü de 10 bin birden düşmedi 3 bin sadece , gelelim eğer 9 bin dosya daha işlenirse 8-9 binin hepsinin vize alsa bile 44-45 bin vize yaparki o 9 binin yüzde 35-40 sadece vize alacağını benden iyi biliyorsunuz 😅 58-59 bin dosya işlenmesinin imkansız olduğunu düşünüyorum en kötü 63 binde biter totals kısmı 70-75 bin dosya işlenen yıllara göre ama bu eu için yine bir ifade etmiyor belki diğer bölgeler yükselip eu yükselmeyecek bilmiyoruz bunu ama bir konuda katılıyorum numaranızın şansının düşük olduğunu final cut off 27-29 k arası gidip gelecek gibi görünüyor şansınızın 30-40 bin arası açılırsa olacağını düşünüyorum sizin ama düşük bir ihtimal bekleyip görücez kim ne derse desin sonunda bülten doğru çıkıyor herkese bol şanslar

• @Erdem-Yıldız Hocam Bangkok'un son 2 ayda mülakat verme performansını nasıl öngörüyorsunuz? Bir bülten önce forumdan üç arkadaş bir ay gecikmeli mülakat tarihi alabildi mesela. Bangkok asya dosyalarına da baktığı için hong kong'a kıyasla daha yoğun gibi gözüküyor, 23xxx ve sonrası için son iki ay ne kadar riskli sizce? Ben bangkok'ta olan mülakatımı biraz korkuyla hong kong'a taşıttım ama hong kong çok daha maliyetli olacak bizim için. Birçok açıdan bangkok'u tercih ederdim.

• @gouryella senin numaran bangkoktan mülakat alır

• @Erdem-Yıldız inşallah hocam. Sizin hesap daha mantıklı. İşime de geliyor. 😀

• Xarthisius 31 Mayıs için güncellemesini yaptı. Tam da beklediğim gibi Avrupa sadece 46 case onayladı. Ready sayısı son 2 haftada 1200 arttı diye öldük bittik çekmeye gerek olmadığı, bunun 17.5-19k arasında yeni schedule edilen case'ler sebebiyle çok normal olduğu da görüldü. Ready sadece 65 kişi artmış. Hatta bu ready artışın çok büyük bir kısmı 4000-6000 arasında. Ankara gibi berrrrrbat konsolosluklar sebebiyle... 16-19k arasında schedule edilen yok denecek kadar az. Hatta ortalamada 2 konsolosluk dışında tüm konsolosluklar geçmiş mülakat verme ortalamalarını tutturmuş.

46 case ile birlikte 113 kişi onaylanmış. Koca 1 haftada onaylanan sadece 113 kişi var. Bu da geçen hafta söylediğim "onaylayacak doğru düzgün insan kalmadı 16 bine kadar olan numaralarda, 1-2 konsolosluk dışında herkes 16 bine kadar olan kısmı temizlemiş duruyor" kısmını doğruluyor.

Yanlış bakmadıysam eğer 842 tane case şu anda 16000-19000 arasında ready olarak bekliyor. 16000 öncesinden 893 tane case ready ama bunların çoooook büyük bir kısmı artık onaylanmaz, iş işten geçti bunlar için gibi. Kaçıranlar, gitmeyenler, vazgeçenler vs çoğunluğu. Buradan pek iş çıkmaz. 842 tane case için ekstrem bir senaryo düşünüp hepsi onaylandı desek 2100'e yakın insan eder. Bu da Temmuz sonuna 13200 kişi vize aldı demek olur. AP, 221g, geçmişten kalan vs onları da zorlasak Temmuz sonuna 14 bin olsun hadi. Olmaz da, hadi olsun. 25-26 binleri görmeden bitiremezler kalan vizeleri. Hesap her hafta aynı, değişmiyor, her hafta açıklanan sayılar da işin sağlamasını yapıyor.

Şimdi Haziran ile birlikte artış görülecek onaylarda , tahminim 350-400 kişi arası haftalık onay olur bir süre. Geçmişten gelen iş yükü olmadığı için de Ağustos cutoff'u beklenenden yüksek gelebilir. İleriye dönük planlama yapmalarına olanak sağlayacak şekilde ilerlediler ve Haziran ve Temmuzu backlog yaşamadan temizleyebilecekleri az bir iş yüküne sahipler.

• @mks elinize sağlık. Çok doğru bir analiz. Bir önceki bültenden önce yaptığım yorumun sağlaması gibi. Ben de sıçrama bekliyorum, elde case yok çünkü. Ama bir gariplik var işte. Dilerim o sıçrama ayı, bu aydır.

• @mks temmuz sonu 38 bin toplam vize basımı eu için de 14100 olacak gibi gözüküyor final cut off tahmini ise tutturmak çok çok zor aradaki backlog olsun aile sayısı olsun bilemiyoruz maalesef ama en iyi tahminler vize basımı olacağı görünüyor, bülten tahmininde ise ağuatos mülakatları için bülteni 2-3 bin ilerletip son ay için 8-10 bin vize bırakıp bir anda bülteni 6-8 bin cn arttırıp ama maalesef o arada ki herkes vize alamayacağı mülakat alamayacağı için kotanın üstüne çıkmayacağıbdan dolayı biz neredeyse herkese hak tanıdık hem de kota aşımı yapmadık diye bir mantığa gidebilirler ki bunu geçen sene yaptılar mesela

• Ankara Temmuz ayı için toplam 48 kişiye ve en son 5653'e mülakat vermiş görünüyor. Merak eden arkadaşların bilgisine...

• @Erdem-Yıldız çok doğru bir çıkarım, Henüz hiç bir şey bilmiyoruz. Yapabilecegimiz en iyi aksiyon hızlı mulakat veren konsolosluklarda beklemek. Ama mulakat alindiktan sonra kota sorunu yasanacagini zannetmiyorum. Mulakat tarihi alan herkes kota sorunu yasamadan mulakatina gidecektir diye umuyorum.

• mayıs mülakatları için geçen sene cut off 18 bin bu sene 16000 geçen sene 18 binin önünde 9062 dosya varmış bu sene açıklanan 16 binin ise 9694 cases before haziran için geçen sene 21000 iken 10207 cases before bu sene 17500 10449 cases before temmuz ayı için geçen sene 27500 de 12450 cases before bu sene 19000 de ise 11164 cases before var geçen sene bu zamanlarda 16 bin eu da dosya işlenirken bu sene de 16 bin küsürlü dosya işlenmiş bu da geçen sene ile bu senenin bültenlerinin aynı verilerinde aynı gittiğini gösteriyor artı 22 bin dosyaya yakın dosya işleneceğini biliyoruz gelelim önümüzde ki bültenin bu gidişatla kaç olacağını eğer böyle giderse 21-25 bin arası ağustos ayı mülakatları için açıklanır eylül içinde 30-36 bin arası bülten açıklanır ama son 4 bülten aynı gidiyor ve aynı mantıkla gidiyor bu senenin az az açması aslında çok kişinin sürece devam etmesi olmuş yoksa bülten geçen senenin aynısı gidiyor , gelelim vize basım sayılarına mayıs sonu tahminim 29 bindi ve tuttu temkuz sonu tahminim genel için 38-39 bin vize basılır eu için ise 14000 sayısını görürüz gibi herkese bol şanslar

• Malum ay basladi , geri sayımda öyle, artık bu bültende yüzde 90 her şey belli olmuş olur . Herkesin gönlünce olur inşallah

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

161

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |