DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@mehmet-yücel-söğüt cevabın için teşekkür ederim, arkadaşım da kalacağım zaten bu süreçte bana destek olacak sizce tahmini kaç gün sürer vienna 1 hafta 10 gün mü? ayrıca pasaport vize basılmış halini vienna konsolosluktan mı alacağız onlar arkadasımın adresine mi postalayacak? malum pasaport gelene kadar evraksiz bir şekilde ikamet etmek zorunda kalıyoruz vienna da biri sorsa pasaport yok ;)
-
@Arthur-Morgan hocam selam
bende 2026 kazananıtyım cn 88xx olmasından vianna tasıyayım dıyorum ama dediğiniz bu konuda var kararsız kaldım siz ne yapardınız ?
-
@excan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Arthur-Morgan hocam selam
bende 2026 kazananıtyım cn 88xx olmasından vianna tasıyayım dıyorum ama dediğiniz bu konuda var kararsız kaldım siz ne yapardınız ?
Şöyle bir durum var, FAM değişse bile KCC üzerinden Ankara'ya geri alabiliyoruz, Türkiye'de yaşayıp vatandaş olduğumuz için o hakkımız ne olursa olsun var, fakat sıra numarası aktif olduktan sonra konsolosluk taşıma yapmayı reddedebilir. Şimdi Viyana'ya taşıyıp duruma göre Ankara'ya geri alabilirsiniz ama ilk bültende cut-off'un ne olacağını bilmiyoruz. İlk bültenin açıklanmasına 2 ay var diğer yandan. Karar vermesi zor bir durum biraz.
Benim gibi yüksek CN'ler için sorun değil, şahsen bulunduğum konsoloslukta (Hong Kong) kalıp, durumu izleyip ona göre hareket edeceğim.
-
@Arthur-Morgan selamlar, gonul ister ki ankara eski performansina donsun fakat isin ucunda ankara olunca insan acaba diyor. Yani 2 kati gibi bir performans artisi goremeyebiliriz. Insallah olumlu sekilde bir artis olur ama olumsuz icinde hazirlikli olmakta fayda var. Bol sanslar.
-
@excan selamlar, eski deneyimlere goz atarsaniz, pasaportlarin elden teslim alindigini goreceksiniz. Pasaportunuz ve vizeniniz birer kopyasini yaninizda bulundurun, herhangi bir sorunda bunlari gosterirsiniz.
-
Trump bazı ülkelere travel ban getirmiş bu durum yüksek dosya numarasına sahip bireylere olumlu etki edermi daha erken cut off gibi ?
-
@excan viyana için eğer balgam testine ya da isim soruşturması gibi bir durumla karşılaşmaz iseniz 1 hafta yeterli oluyor. Pasaportu konsolosluktan teslim alıyorsunuz, konsoloslukta mülakat öncesi bir ücret ödüyorsunuz ödedikten sonra size bir fiş veriliyor bu fişi olası bir sorgulamada gösterirseniz sorun yaşamayacaksınızdır.
-
@excan bu cn ile ankaraya güvenmek gibi bir hata kesinlikle yapmayın derim ankara iranlılarla ilgilenmesiyle de yavaş çalışan konsolosluk olmasıyla da bilinir, viyanayı düşünüyorsanız forumda yüzlerce deneyim mevcut sürecinizi aşırı smooth bir şekilde yönetebilirsiniz kaygınızı anlıyorum aynı kaygıyı ben de yaşamıştım ancak ileri tarihteki ankaradan sıra gelecek mi stresini yaşamayı hiç istemezsiniz.
-
@kagangibi, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Selamlar DV 2026 talihlisiyim case numberim 7xx sonuçlar açıklandıktan yaklaşık 3 hafta içinde ds-260 formumu gönderdim fakat hala onayla alakalı bir e-posta almadım. Ceac sitesinden confirmation mail almak istediğimde ise sürekli olarak hata alıyorum. Maili almam önemli mi?/Son ekrandan yazdırdığım sonuç ekranından bir farkı var mı?
İmzanız ve excel tablo bilgilerinizi tamamlamışsınız, teşekkürler. Size her hangi bir e-posta gelmeyecek. Mülakata giderken DS-260 formunun son sayfasındaki barkodlu onay sayfasını götürmeniz yeterli olacaktır. Şu an yapacak başka bir işlem yok. Hayırlı olsun.
-
@falsepoet, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba case numaram çok yüksek 13XXX form da araştırdım analdığım kadarıyla şöyle bir yol izlemeyi düşünüyorum,tecrübeli arkadaşlar eğer yanlıs yapıyorsam beni uyarirlarmi lütfen.
4 çocuğum ve eşim de dahil olmak üzere ds 260 formunu gönderdim.Ankarada mulakat olmasının formdaki bilgilere bakarak imkansız olduğunu varsayıyorum.daha önce yurt dışına hiç çıkmışlığım yok bu sebeple vizesiz Honkong veya Bangladeş e dosya taşımayı düşünüyorum.6 kişilik bir aile olduğumuzdan dolayı çok aşırı masrafim olacagindan,Eğer dosya tasinirsa dosyayı KCK da açtırıp aile bireylerinin abd ye gelmek istiyorum sorusunu hayır olarak revize edeceğim,daha sonra ise mülakata tek gideyim diye düşünüyorum,bir sorun olurmu Hong Kong veya Bangladeş konsolosluğuna,diyelimki her şey yolunda gitti ve vizemi aldım ABD ye gittikten sonra ailemi ABD ye 1 kaç yıl sonra götürebilir miyim.Bu seneryom mülakatta sorun yaratirmi veya böyle bir şey yapan oldumu lütfen yardım edin yanlış bir şey yapmak istemiyorum.Ya da benim durumdakilere ne önerirsiniz?Sorularınızı sormadan önce buradaki gibi imzanızı düzenleyin.
Sonra 2026 Excel tablosuna bilgilerinizi girin lütfen -
@kagangibi selamlar, ds260 in en sonunda barkodlu bir sayfa oluyor. Onu kaydetmeniz yeterli. Bol sanslar.
-
@Enes-Turgay-0 selamlar, numaraniz malesef yuksek citada yer aliyor. Oncelikle Taylanddan mulakat alabilmeniz icin, cn nizin cut-off olmasi gerekiyor. Dv25 i baz alirsak, henuz sizin cn nize sira gelmedi. Bu demek degil ki dv26 da bu sekilde olacak. Her DV doneminim dinamikleri farkli oluyor, o yuzden sizin suan icin yapmaniz gerekenler, bu basligin 4ncu iletisini okuyup dosyanizi ankara disinda bir yere tasimaniz, sonrasinda dv25-26 basliklarini incelemek. Tasimaya karar verdiginiz konsoloslugun mulakat deneyimlerini okuyarak bir planlama yapabilirsiniz. Bol sanslar simdiden.
-
@onuru cevabınız için çok teşekkürler. Yaptığım araştırmalara göre son 10 senedeki verilere bakılınca 24XXX case numarasıyla asyada çağırılma ihtimalim yüzde 80 gibi. Bakalım inşallah süreç hızlı şekilde ilerler ve çağırılırım.
-
@Enes-Turgay-0 selamlar, cn nizinde EU mu yer aliyor yoksa AS mi? Eger EU yer aliyorsa, isterseniz dosyanizi farkli ulkelere tasiyin bultende her halukarda EU sayisina bakmaniz gerekiyor. Tespitinizde haklisiniz, Ankaranin son yillarda ki performansi goz onune alininca diger yerlerde mulakat gelme olasiligi cok daha yuksek.
-
Mülakata girmeden ne kadar süre önce belgeleri İngilizceye cevirtmek ve hazırlamak gerekiyor. Hiçbir yerde net bir cevap bulamadım 2026 Haziran gibi bana sıra gelecek. Şimdiden hazırlamamda bir sakınca var mıdır veya hangilerini simdi hazırlayabiliyim acaba ?
-
@onuru EU yer alıyor
-
Merhaba,
Dosyam aktif olmadan KCC ye mail atarak dosyamı Viyanaya taşıdım. Sonrasında shengen vizesi alamadığım için vizesiz gidilen balkan ülkelerinin hepsine taşıma maili attım içlerinden sadece Arnavutluk Tiran ABD konsolosluğu döndü ve 3 hazirana mülakat tarihi verdi. Ama oradaki mülakat süreci farklı ilerlediği için yani mülakata gelmeden 3 hafta öncesinden tüm dosya evraklarını kargo ile göndermem istendi. Bende yetiştiremeyeceğim için ek süre talep ettim. Şimdi oranın panel kliniğinden randevu almaya çalışıyorum. Bu arada yorumlara bakarken iki konu aklıma takıldı.
Birincisi Tiran konsolosluğunun oturum istemesi. Bu bilgi kesin mi?
İkincisi mali kaynak beyanı. İstenen evraklarda bununla ilgili bir detay yazmıyor ama yine okuduğum yorumlarda Amerikada yaşayan birinden sponsor belgesi isteniyormuş.
Ben konsolosluğa bu konularla ilgili mail attım şimdi ama sizlerede danışmak istedim. Oraya gidip madur olmak istemiyorum açıkcası -
@falsepoet Siz Bangladeş konusunda emin misiniz ? Bangkok olmasın o ? çünkü forumda hiç Bangladeş deneyimi okumadım, duymadım. ayrıca, ailenizi sonradan getirmeyi düşünerek dosyanızı revize etmeyi düşünüyorsanız sonraki sürecin daha zor ve daha uzun olduğunu okudum geçmiş deneyimlerde. son karar sizin yine de
-
Arkadaşlar merhaba liseden mezun olduğumda lisemin adı başkaydı formu doldururken şuan yeni lisenin adıyla doldurdum yani mezuniyetine sonra lisemin adı değişmiş. Ben lisans mezunuyum mülakata lise diplomamı götürdüğümde formda yazan başka bir lise adı olacak haliyle... bir problem olur mu? Ne yapmalıyım?
-
Merhaba,
Dosyamı Tayland’a taşımayı planlıyorum, muhtemelen numaram current olmadan önce taşıyacağım ki KCC doğrudan taşısın.Yakında (mülakat öncesi) evleneceğim. Önce nikah kıyıp, mülakat sonrası düğün yapmayı planlıyoruz.
Öğrenmek istediğim bazı noktalar var.
1- Nikah tarihini ve sonrasındaki süreci planlayabilmek için Tayland’ın bana ne zaman mülakat vereceği çok önemli. Bu konuda tahminlerinizi paylaşırsanız sevinirim. (formu geç göndermiş olmam mülakat sürecimi ne kadar etkiler bilmiyorum, ilk iletilerde çok önemli olduğu söylenmiş. bu durumda aynı dosya numarasına sahip kişiler arasında en geç ben göndermişsem en geç ben mi mülakat alacağım demek oluyor?)
2- KCC dosyamı taşıdıktan sonra Tayland konsolosluğu bu taşıma işlemini iptal edebilir mi?
3- Diğer ülkelerin konsoloslukları düşük numaralara öncelik veriyor mu? Yoksa numaram düşükse, kendi ülkemdeki konsolosluğa gitmemi mi öneriyorlar?
Süreçle ilgili başka öneri / tavsiyelerinize de açığım.
Teşekkürler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
39
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum