Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @m3hm3t Olay Ankara'nın Asya mülakatlarını almasından ziyade Asya'yı gayet de backlog yaşatmadan takip etmesine rağmen EU mülakatlarına köpek çekmesi.

• Uzun süredir beklenen travel ban geldi. Bakalım vize bültenine etkisi olacak mı

• @ruzgaroglu Olması için bir sebep yok gibi sanki. Ban yiyen ilk listedeki ülkelerin çoğu zaten çok zor vize alıyordu ya da lotteryde yoktu. İkinci liste de büyük ihtimalle pek etkilenmeyecek. Vize vermeye devam edebilir konsolosluklar - tabii ne kadar istekli olurlar tartışılır. Ağustos sayıları için zaten karar verilmiştir çoktan, sadece bültenin işlenmesini bekliyoruz. Olsa olsa eylüle belki ufak bir yukarı yönlü etki olur belki. Çok da önemli değil sanki, bilemiyorum.

• @mks Bir ihtimal Iranlilara mulakat verilmezse Ankara ve Erivan'da EU dosyalarina daha fazla mulakat verilebilir; ama ben de fazla bir degisim olmayacagini tahmin ediyorum zira yasak ulkeye girisle ilgili, vize mulakati ve basimiyla ilgili degil.

• @Stoic-Turk Tam olarak ben de böyle düşünüyorum, öyle olsa bile 1-2 konsolosluktan devasa bir artış çıkmaz.

Afrika'dan EU'ya kota aktarımı olur mu diye düşündüm sene sonu ama Afrika ülkeleri zaten en baştan beri harici ülkeler arasında zaten. Oradan da ekmek çıkmaz.

• Yasaklı ülkeler genel kotanın %20 si ama bunu hesaba katarlar mı kotayı doldurma niyetleri varmı bilemeyiz.

• Trump yönetiminin yeni seyahat yasağı ile birlikte İranlıların ABD'ye girişi yasaklanmıştır. Bu durum Ankara'daki ABD konsolosluğunun Türk vatandaşlarına mülakat verme sürecinde önem arz edecektir. ABD'ye girişi yasaklı olan ülke vatandaşlarının Green Card mülakatına çağrılması ya da yeni mülakat verilmesi anlamlı olmayacaktır. Ankara'daki ABD konsolosluğunun Türk vatandaşlarıyla bir sorunu olup olmadığını, şayet yasak devam ederse, son iki vize bülteniyle dağıtacakları mülakat sayılarından anlamış olacağız.

• @ruzgaroglu chat gpt den arattığımda ban yiyen ülkelerin 26 bin dv 2025 talihlisi varmış

• @arzemo Yorumunuza katilmiyorum. DV2025 ozelinde Iranlilarin Ankara'dan mulakat alamamsi soz konusu olmayacak. Zira Trump'in ilk donemindeki travel bani takip eden davalarda netlesmis durum su:

Ulkeye giris yonetim erkinin yetki alanindayken, vize mulakati ve basimi yasama erkinin belirledigi dogrultuda islemek zorunda. Yani Konsolosluklairn "siz zaten ulkeye giremeyeceksiniz, size mulakat vermeye gerek yok" diyemeyecegini dusunuyorum. Dolayisiyla meselenin ANK'nin Turk vatandaslarini sevmemesiyle uzaktan yakindan alakasi olmayacaktir.

• @Stoic-Turk Tamam da Iran lı biri giremeyeceği ülkenin mülakatına evrak hazırlar mı? Mülakata katılır mı? Konsolosluk slot ayırsa ne olur? Ayırmasa ne olur?

• Ben ChatGPT ile araştırdım bu konuyu. Tabii bu LLM'lerin her dediğine güven olmuyor ama Trump bu yasağın bir benzerini ilk döneminde de çıkardı. Hemen sonrasında federal bir yargıç iptal etmiş, 2018 haziran'da bazı değişiklikler ile anayasa mahkemesinden geçmiş, o tarihten Biden bu yasağı kaldırana kadar yasaklı ülkelerin vatandaşları alamamışlar DV vizesi.

• @minnesota Iranlilarin mulakata gitmemesinin EU caselerine bir yansimasi olmayabilir demek istedim. AS bolgesi kotanin altinda kalacak muhtemelen; ama Iranlilar mulakat alamiyorlar diye Turkler daha fazla mulakat alacak diye bir durum soz konusu degil.

Ki Iranli biri mulakata hazirlanmaya devam edebilir travel ban'in kalkacagi umuduyla. Neticede basilan vize saglik kontolunden itibaren 6 ay gecerli

• Merhaba Ağustos bülteni ne zaman aciklanir ?

• @kelebek ayın 11, 12'si gibi açıklanır tahminim

• Cümleten hayırlı bayramlar , bayramdan daha çok bulteni bekleyip bayram yapacak olan herkese ...

• @omerko hayırlı bayramlar bülten tahminim 21000 ama umarım daha yüksek açıklanır bir bayram daha yaşarız beraber

• @Erdem-Yıldız Son yazılan mesaj kısmında "Hayırlı bayramlar bülten" yazıyordu. Aha dedim "Hayırlı bayramlar bülten açıklandı" diye devam ediyordur bu. Hemen siteye baktım, hâlâ coming soon yazıyor.

Çarpıntım hâlâ geçmedi...

• @Erdem-Yıldız artık sıçraması lazım 21k çok tehlikeli bir sayı eğer dediğin gibi açıklanırsa ciddi tehlikeye girer 24k üstü süreci

• @omerko bi ihtimal bulten 2018 gibi olursa, 23k yi da gormeyebilir. Sans meselesi. Ama ben en azindan 30k yi gorecegini dusunuyorum istatistiklere bakarak. Ortada virus yok birsey yok

• @bkaraca ortada trump var ve baskılanan kcc var

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |