Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @okokok 2017'den beri Amerika'dayim. Amerikanın okul sistemi, okul puanı,iyi okul bulma vs gibi pek cok konuda detaylı bilgiler oaylastigim YouTube kanalım size faydalı olabilir. https://www.youtube.com/playlist?list=PL6r2UEluOzrfCbcPFLLf_POJwR_fAIEa5

• Herkese selamlar, kızım K-5 e gidiyor bulunduğumuz eyalette. Eyalet değiştirme gibi bir durumumuz var acaba yeni taşınacağımız eyalette okula kayıt için halihazırda bulunduğumuz eyaletteki kayıtlı okulundan belge vs almamız gerekiyor mu?

• Biz aynı eyalet içinde şehir değiştiriyoruz bu sıralar. Sizin işlemlerinize de belki bir alt metin olur ve başka arkadaşlar da aynı durumda olabilir diye paylaşmak istedim. Bir Transfer işlemi var. Eyalet içi mi yoksa başka bir eyalete taşınma mı diye özellikle sordular bugun öğrenci ofisinde. Belki de daha farklı bir işleyiş oluyor. Öğrenci ofisinizle görüşmenizde fayda var ve Transfer işlemi olacagını ve eyalet değişikliği yapacagınızı, hangi belgeleri size vereceklerini sorun. Bu arada yeni kayıt yaptıracağınız okulla da iletişime geçmeniz iyi olur. Bugün ben yeni kayıt yaptıracağımız okulun Transfer talep formunu verdim, onlar gerek yok biz hazırladık dediler. Bazı okullar bu bilgileri online olarak yeni okula da gönderebiliyormuş bu arada, araştırırken görmüştüm. Yeni adresimizi ve yeni kayıt yaptıracağımız okulun adını yazdırdılar.

1. Transcript / School Records / ESL dil belgeleri gibi
    2. Health Records ( Immunization - Physical - Vision ) bunları okuldan isteyebilirsiniz. Bugün ben istediğimde hepsini hazırlayıp Cuma vereceklerini soylediler.

Her şehir, her eyalete ve okullara göre her şey değişebiliyor. Belki de eyalet değişiminde daha farklı basit bir uygulama vardır. Kendi deneyimimizi bugün yaşayınca yazmak istedim. Umarım kolaylıkla halledersiniz!

• @waterfall merhaba yakında bir aksilik çıkmazsa insallah Carlsbad ‘ e tasınmayı planlıyoruz benimde kızım 8 yasında 3. Sınıfa gidecek Pasific rim schoolu begendik. Sizin kızınız hangi okula gitmişti ve memnun muydunuz? Baska okul tavsiyeniz olur mu yada?

• Merhabalar,

Aralık 2025 ilk haftası ailemle birlikte Houston 'a yerleşeceğiz. Kızımın (15) lise kaydı ve oğlumun (12) ortaokul kaydı işlemleri için istenen aşı kartı konusunda tecrübesi olan değerli forum üyelerinden destek rica edecektim.

Kızımın E-Nabız 'dan aldığım aşağıdaki aşı kartında bazı aşılar yapılmamış görünüyor. Aynı şekilde oğlumun da bir aşısı olmamış görünüyor aşı kartında.

1- Bu aşıların olmaması kayıt esnasında sorun çıkarır mı?
    2- Eğer bazı aşıları orada yapılması istenirse, sağlık açısında bir risk teşkil eder mi?
    3- Bu aşı kartını burada bir sağlık ocağından veya doktordan yapılmış gibi işletmemiz mümkün olur mu? Bu doğru bir uygulama olur mu? (Endişeliyim)

Kayıt işlemleri için buradan temin etmem gereken başka bir evrak var mıdır?

Çok teşekkür ederim.

image.png

• ⭐⭐⭐⭐

@TemetNosce, içinde söyledi: İlkokul veya ortaokul'a kayıt yaptıracaklara tavsiyeler

Merhabalar,

Aralık 2025 ilk haftası ailemle birlikte Houston 'a yerleşeceğiz. Kızımın (15) lise kaydı ve oğlumun (12) ortaokul kaydı işlemleri için istenen aşı kartı konusunda tecrübesi olan değerli forum üyelerinden destek rica edecektim.

Kızımın E-Nabız 'dan aldığım aşağıdaki aşı kartında bazı aşılar yapılmamış görünüyor. Aynı şekilde oğlumun da bir aşısı olmamış görünüyor aşı kartında.

1- Bu aşıların olmaması kayıt esnasında sorun çıkarır mı?
    2- Eğer bazı aşıları orada yapılması istenirse, sağlık açısında bir risk teşkil eder mi?
    3- Bu aşı kartını burada bir sağlık ocağından veya doktordan yapılmış gibi işletmemiz mümkün olur mu? Bu doğru bir uygulama olur mu? (Endişeliyim)

Kayıt işlemleri için buradan temin etmem gereken başka bir evrak var mıdır?

Çok teşekkür ederim.

image.png

Öncelikle siz ve aileniz için hayırlı olsun.

1-Kayit esnasında sorun olusturmaz, okul hemşiresi pediatri - göz - diş muayenelerinin yaptırılması ve raporlarının okula ibraz edilmesi için gerekli bilgilendirmeyi okula başlangıç esnasında yapacak. Belirtilen deadline süreler içerisinde ABD’deki hekimden muayene raporlarını alarak hemsireye teslim etmeniz gerekiyor. Eksik aşı kayıt olmasında engel değil, kesin bilgi için taşınmayı planladığınız adresin school district’i ile yazılı teyit etmeniz yararınıza olacaktır.

2-Bazi asilari ABD’de olmanız gerekebilir muayene sonucu, pediatrik muayeneyi yapan doktor kliniği aşıları uygulayabilir. Doktor gözetiminde yapılıyor, alerjik durumu var ise çocuklarınızın beyan etmeniz gerekecek. CDC’nin resmi yönergesi aşağıda mevcut.

3- CDC kilavuzunda taşınacağınız eyalet ve taşınmayı planladığınız bölgenin school district’i ile görüşerek Türkiye’den ayrılmadan önce istenen aşıları yaptırarak ve aşı kartının tercümesini yanınıza alarak maliyetlerinizi azaltmanıza yardımcı olabilir.

4- Kayit işlemleri için Formül A, uluslararası düzeyde tanınan "uluslararası doğum kayıt örneği" e-devletten edinebileceginiz belge kayıt sürecinin şartı. Çocukların okuldan alacağı İngilizce öğrenci belgesi (sınıfını gösteren) ve İngilizce transkript yararınıza olacaktır. Kayıt için ayrıca school district sizden ABD’deki adresinizi kanıtlar iki ayrı belge (kira kontratı, elektrik - su - gaz faturası vb) talep edecektir adres doğrulaması için.

5- Yerleşmeyi planladığınız Cinco Ranch bölgesindeki okullari, bölgenin demografik ve sosyal yapisini Niche’den inceleyebilirsiniz, yüksek oranda doğru bilgiler verecektir size hem okul hem de sosyal yaşam adina.

https://www.niche.com/places-to-live/cinco-ranch-fort-bend-tx/

• Sayın @ATS16 ,

Çok kıymetli tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Sadece aşı konusu kalmıştı netleştiremediğim. O konuyu da verdiğiniz bilgilere göre takip edip sonuçlandıracağım.

Çok sağolun.

İyi günler dilerim.

Selamlar...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

113

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |