IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@crazycells hoş bulduk bende sizin gibi düşünmüştüm şöyleki;
GÖÇMEN VİZE BAŞVURU SAHİPLERİ İÇİN YÖNERGELER bu başlıktaki maddelerde'de yazıyor.
10. MAHKEME VE HAPİS KAYITLARI: Herhangi bir suçtan hüküm giymiş kişilerin daha sonradan suçu affedilmiş veya hüküm para cezasına çevrilmiş olsa dahi mahkeme kayıtlarının asıllarını, İngilizce tercümelerini ve kopyalarını getirmeleri gerekmektedir.- DİĞER MAHKEME KAYITLARI: İsim değişiklikleri, yaş düzeltmeleri, evlat edinme gibi işlemlerin mahkeme kayıtlarının asıllarını ve kopyalarının da görüşme gününüzde getirmeniz gereklidir.
Yani anladığım kadarıyla durumumu kapsayan dava yok. Bu konuda emin olmak istedim.(Bu davalar e devlette de görünüyor)
Peki bu kararları e-devletten mi alsam yoksa ilgili mahkemelerden mi temin etmem gerek.Tekrardan teşekkürler.
- DİĞER MAHKEME KAYITLARI: İsim değişiklikleri, yaş düzeltmeleri, evlat edinme gibi işlemlerin mahkeme kayıtlarının asıllarını ve kopyalarının da görüşme gününüzde getirmeniz gereklidir.
-
@lion IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
@crazycells hoş bulduk bende sizin gibi düşünmüştüm şöyleki;
GÖÇMEN VİZE BAŞVURU SAHİPLERİ İÇİN YÖNERGELER bu başlıktaki maddelerde'de yazıyor.
10. MAHKEME VE HAPİS KAYITLARI: Herhangi bir suçtan hüküm giymiş kişilerin daha sonradan suçu affedilmiş veya hüküm para cezasına çevrilmiş olsa dahi mahkeme kayıtlarının asıllarını, İngilizce tercümelerini ve kopyalarını getirmeleri gerekmektedir.- DİĞER MAHKEME KAYITLARI: İsim değişiklikleri, yaş düzeltmeleri, evlat edinme gibi işlemlerin mahkeme kayıtlarının asıllarını ve kopyalarının da görüşme gününüzde getirmeniz gereklidir.
Yani anladığım kadarıyla durumumu kapsayan dava yok. Bu konuda emin olmak istedim.(Bu davalar e devlette de görünüyor)
Peki bu kararları e-devletten mi alsam yoksa ilgili mahkemelerden mi temin etmem gerek.Tekrardan teşekkürler.
arsiv kayitli adli sicil kaydini e-devletten alabilirsiniz; ama mahkeme kayitlarini ilgili mahkemeden almaniz gerekir.
Evet, dediginiz gibi sizi direkt ilgilendirmiyor ama yine de mahkeme kayitlarinin orijinallerini mulakat gunu yaninizda goturun. Bu belgeleri NVC'ye upload etmenize gerek yok.
- DİĞER MAHKEME KAYITLARI: İsim değişiklikleri, yaş düzeltmeleri, evlat edinme gibi işlemlerin mahkeme kayıtlarının asıllarını ve kopyalarının da görüşme gününüzde getirmeniz gereklidir.
-
@crazycells son olarak mülakat günü istenen evrakların bende olan orjinallerini götürmem gerekiyor. Peki eşimin A.B.D den gönderdiği belgeleri isteyip yanımda götürmeme gerek var mı ?
-
@lion IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
@crazycells son olarak mülakat günü istenen evrakların bende olan orjinallerini götürmem gerekiyor. Peki eşimin A.B.D den gönderdiği belgeleri isteyip yanımda götürmeme gerek var mı ?
Evet, ilk basvuru sirasinda gonderdiginiz veya sisteme yukleyeceginiz butun belgelerin orijinallerini yaninizda goturun, ayrica ilgili oldugunu dusundugunuz diger belgeleri de yaniniza alin.
-
@crazycells İlgi alakanız için teşekkürler.
-
@berry benim asi kartım yurt dışında okul ısın asi olunurken almıştım. Türkiye'den degil. Normalde toplam 4 asi olunuyormuş sorulmaksınız. Ben 3 tane oldum biri olduğu icin. İsimlerini duan hatırlıyorum:((
Mülakat Türkçe oldu. Direk gorusme bölümüne gelince "merhaba" ben öyle yaptım. ;) -
@hatice1 evt. Sonuçlar ertesi günü öğleden sonra çıkıyor 4 gibi.
-
Merhaba tecrübesi olan arkadaşlardan bilgiye ihtiyacım var . cr1 visa işlemlerimde şu an nvc aşamasını bitirdim 2 gün önce ceac kontrol ettiğimde şu mesaj geldi .
( all required applicant documents have been received and approved ) ne yazdığını anladım ama şunu soracağım konsolosluk için görüşme tarihi tahmini ne zaman olabilir yakın zamanda gelir mi ? Ayrıca ceac'da bu mesajlardan sonra mesaj gelecekmi acaba şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim . -
@cskn IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
Merhaba tecrübesi olan arkadaşlardan bilgiye ihtiyacım var . cr1 visa işlemlerimde şu an nvc aşamasını bitirdim 2 gün önce ceac kontrol ettiğimde şu mesaj geldi .
( all required applicant documents have been received and approved ) ne yazdığını anladım ama şunu soracağım konsolosluk için görüşme tarihi tahmini ne zaman olabilir yakın zamanda gelir mi ? Ayrıca ceac'da bu mesajlardan sonra mesaj gelecekmi acaba şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim .surecte bir sorun gorunmuyor, her seyin yolunda oldugunu belirtmisler. 1-1,5 ay icinde mulakat tarihiniz aciklanir diye tahmin ediyorum.
-
@crazycells teşekkür ederim çok saol umarım 1 yada 2 olur diş sıkmaktan öldük daha öncede 1 veya 2 sorumu siz cevapladınız allah kalbine göre versin kardesim iyi aksamlar
-
Merhaba hamileyken sağlık raporu alan var mı aranızda arkadaşlar
-
@fosfor teşekkürler
-
@fosfor teşekkür ederim kıymetli bilgiler ve paylaşım için.Yolunuz açık olsun👋🏼
-
@hatice1 IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
Merhaba hamileyken sağlık raporu alan var mı aranızda arkadaşlar
Su konuyu inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/724/hamilelik-ve-green-card-sureci
-
@crazycells teşekkürler
-
2 Şubat 2018 ilk başvuru
29 Ekim 2018 USCIS onayı
8 Ocak 2018 NVC ‘nin tüm belge ve formları CEAC’a yüklememizi istemesi
29 Ocak 2019 tüm belgeler CEAC’a yüklendi
12 Şubat 2019 NVC’den ekstra evrak isteği
13 Şubat 2019 istenilen evraklar yüklendi
25 Şubat 2019 NVC evrakları onayladı
13 Mart 2019 NVC mülakat tarihini açıkladı
26 Nisan 2019 Ankara ✌🏻
-
@berry Hanfendi sizin adınıza çok sevindim.Sürecinizde artık sonuca çok yakınsınız.Belirsizlik sizi baya yormuştu.İnşallah bizimde sürecimiz kısa sürede tamamlanırda bizde artık yeni hayatımıza adapte oluruz.Rica etsem sizden detaylı olarak CEAC Sistemine yüklemenizi istedikleri belgeleri yazarmısınız? Bilgilendirme için teşekkür ederim.
-
@ice çok teşekkür ediyorum 🙏🏼Evet çok zorlu bir süreç,Allah bekleyen herkese sabır ve şans versin.
Ben —>birth certificate(nüfus müdürlüğünden formül a belgesi aldım ve kaymakamlıkta apostil yaptırdım ,sonra İngilizce’ye tercüme ettirdim)
-Arşivli sabıka kaydı (e-devletten,ingilizce)
-Evlenme cüzdanı (bizimki ABD’den olduğu için İngilizce tercümeye gerek kalmadı)
-pasaport
-fotoğraf
-önceki ABD turist vizesi
-turist vizemin olduğu pasaport çantamla
beraber çalınmıştı,bu sebeple bu olayın polis raporu
Eşim—-> tax transkrip
-W2
-önceki evliliğinin boşanma belgeri
-Pasaport
-(fotoğraf istediler mi ondan tam bilmiyorum)Bunlar hatırladıklarım sevgili @ice . Ama mülakata giderken vukuatlı nüfus kayıt örneği ve bebeğimizin ABD pasaportunu da götüreceğim.Bir de DS -260 formunun barkodlu çıktısı ve NVC’nin gönderdiği mülakat e-mail’nin çıktısı.
Konsolosluğa götüreceğimiz belgeleri tercüme ettirmeye gerek yok.
Size de bol şans diliyorum...🍀 -
Merhaba arkadaşlar herkes için daha kısa sürede ve hayırlı olmasını temenni ediyorum.bu site harika bende deneyimlerimden sonra teker teker yazacağım ama lütfen bana yardımcı olur musunuz? Eşim ve ben şu an da 260 formu dolduruyoruz ve asıl önemlisi ben buradan hangi evrakları hazırlayacağım avukat mail atmış formu doldurduktan sonra pasaport ,fotoğraf,adli sicil kaydı, dışarda kaldığım ülkeden adli sicil kaydı, evlilik cüzdanı fotokopisi,ama sitede okuduklarım kimisi İngilizce hazırlamış kimisi Türkçe valla kafam allak bullak rica etsem yazabilirmisiniz.tam olarak sizler hangi evrakları hazırladınız veya Türkçe mi yoksa İngilizce mi verdiniz.teşekkürler
-
@cooper1524 merhaba.Size de sürecinizde bol şans.NVC’ye göndereceğiniz evrakların hepsi İngilizce tercümeli olmalı.Arşivli sabıka kaydı zaten e-devlette İngilizce olarak var.Geriye Vukuatlı nüfus kayıt örneği(ben vukuatlı nüfus kayıt örneği yerine formül b belgesini göndermiştim)ve evlilik cüzdanınızı tercüme ettirmeniz kalıyor.Bu arada tercüme ettirdikten sonra noter onayına gerek yok.ABDturist vizeniz varsa onu da istiyorlar,ben onu da yollamıştım.Kolaylıklar....
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum