Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• crazycells hocam merhabalar forumu youtub'tan buldum. Çok faydalı bir forum. Bayağı ilgi alakalısnız şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.Bende evlilik yoluyla amerika'ya gitmeyi bekleyenlerdenim. Benim size nacizane bir kaç sorum olacak. Yakın zamanda NVC'den vize tarihi bekliyorum. Sorum Şu Sayın crazycells; DS260 formunda ve Görüşme Günü Getirilmesi Gereken Belgeler'de geçen mahkeme ve diğer mahkeme kayıtları ile ilgili. Benim 2 tane geçmiş zamanda açtığım davalar var. Bunlardan 1 tanesi elektrik faturalarına yansıyan haksız kayıp kaçak bedelinin iadesi ile ilgili idi ve sonuçlandı.5 sene evvelki bir dava .2. dava ise uçağım rötar yaptı firma 2 gecelik otel masraflarımızı (ben ve eşim) ödemeyi reddetti. Tüketici hakem heyeti aracılığıyla dava açtım haklı bulundum. Masrafları iade aldım.Sonrada firmada karşı dava açtı para iadesi için ve bu dava halen devam ediyor.1. sorum DS260 formunda bunu belirtmelimiyim?

2.sorum görüşme günü bu davalarım ile ilgili evrak götürmeme gerek varmı şimdiden herşey için teşekkürler saygılar...

• @lion IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

crazycells hocam merhabalar forumu youtub'tan buldum. Çok faydalı bir forum. Bayağı ilgi alakalısnız şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.Bende evlilik yoluyla amerika'ya gitmeyi bekleyenlerdenim. Benim size nacizane bir kaç sorum olacak. Yakın zamanda NVC'den vize tarihi bekliyorum. Sorum Şu Sayın crazycells; DS260 formunda ve Görüşme Günü Getirilmesi Gereken Belgeler'de geçen mahkeme ve diğer mahkeme kayıtları ile ilgili. Benim 2 tane geçmiş zamanda açtığım davalar var. Bunlardan 1 tanesi elektrik faturalarına yansıyan haksız kayıp kaçak bedelinin iadesi ile ilgili idi ve sonuçlandı.5 sene evvelki bir dava .2. dava ise uçağım rötar yaptı firma 2 gecelik otel masraflarımızı (ben ve eşim) ödemeyi reddetti. Tüketici hakem heyeti aracılığıyla dava açtım haklı bulundum. Masrafları iade aldım.Sonrada firmada karşı dava açtı para iadesi için ve bu dava halen devam ediyor.1. sorum DS260 formunda bunu belirtmelimiyim?

2.sorum görüşme günü bu davalarım ile ilgili evrak götürmeme gerek varmı şimdiden herşey için teşekkürler saygılar...

Rica ederim, hosgeldiniz.

2 durumda da siz hakkinizi aramissiniz, ve suclu bulunmamissiniz (daha dogrusu oyle bir durum mumkun degil zaten, cunku suc islememissiniz). Dolayisiyla bu mahkeme kararlari sizin surecinizi kesinlikle olumsuz etkilemez. Bunlari DS260'a yazmaniza gerek yok, fakat mahkeme kayitlarini isterseniz mulakat gunun yaninizda goturebilirsiniz (ingilizceye cevirmeye gerek yok). Konsolos eger kayitlarda gorunurse incelemek isteyebilir, ama dedigim gibi sizin dosyanizi olumsuz etkileyecek bir durum yok.

• @crazycells hoş bulduk bende sizin gibi düşünmüştüm şöyleki;
    GÖÇMEN VİZE BAŞVURU SAHİPLERİ İÇİN YÖNERGELER bu başlıktaki maddelerde'de yazıyor.
    10. MAHKEME VE HAPİS KAYITLARI: Herhangi bir suçtan hüküm giymiş kişilerin daha sonradan suçu affedilmiş veya hüküm para cezasına çevrilmiş olsa dahi mahkeme kayıtlarının asıllarını, İngilizce tercümelerini ve kopyalarını getirmeleri gerekmektedir.

1. DİĞER MAHKEME KAYITLARI: İsim değişiklikleri, yaş düzeltmeleri, evlat edinme gibi işlemlerin mahkeme kayıtlarının asıllarını ve kopyalarının da görüşme gününüzde getirmeniz gereklidir.
      Yani anladığım kadarıyla durumumu kapsayan dava yok. Bu konuda emin olmak istedim.(Bu davalar e devlette de görünüyor)
      Peki bu kararları e-devletten mi alsam yoksa ilgili mahkemelerden mi temin etmem gerek.Tekrardan teşekkürler.
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@lion IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

@crazycells hoş bulduk bende sizin gibi düşünmüştüm şöyleki;
    GÖÇMEN VİZE BAŞVURU SAHİPLERİ İÇİN YÖNERGELER bu başlıktaki maddelerde'de yazıyor.
    10. MAHKEME VE HAPİS KAYITLARI: Herhangi bir suçtan hüküm giymiş kişilerin daha sonradan suçu affedilmiş veya hüküm para cezasına çevrilmiş olsa dahi mahkeme kayıtlarının asıllarını, İngilizce tercümelerini ve kopyalarını getirmeleri gerekmektedir.

1. DİĞER MAHKEME KAYITLARI: İsim değişiklikleri, yaş düzeltmeleri, evlat edinme gibi işlemlerin mahkeme kayıtlarının asıllarını ve kopyalarının da görüşme gününüzde getirmeniz gereklidir.
      Yani anladığım kadarıyla durumumu kapsayan dava yok. Bu konuda emin olmak istedim.(Bu davalar e devlette de görünüyor)
      Peki bu kararları e-devletten mi alsam yoksa ilgili mahkemelerden mi temin etmem gerek.Tekrardan teşekkürler.

arsiv kayitli adli sicil kaydini e-devletten alabilirsiniz; ama mahkeme kayitlarini ilgili mahkemeden almaniz gerekir.

Evet, dediginiz gibi sizi direkt ilgilendirmiyor ama yine de mahkeme kayitlarinin orijinallerini mulakat gunu yaninizda goturun. Bu belgeleri NVC'ye upload etmenize gerek yok.

• @crazycells son olarak mülakat günü istenen evrakların bende olan orjinallerini götürmem gerekiyor. Peki eşimin A.B.D den gönderdiği belgeleri isteyip yanımda götürmeme gerek var mı ?

• @lion IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

@crazycells son olarak mülakat günü istenen evrakların bende olan orjinallerini götürmem gerekiyor. Peki eşimin A.B.D den gönderdiği belgeleri isteyip yanımda götürmeme gerek var mı ?

Evet, ilk basvuru sirasinda gonderdiginiz veya sisteme yukleyeceginiz butun belgelerin orijinallerini yaninizda goturun, ayrica ilgili oldugunu dusundugunuz diger belgeleri de yaniniza alin.

• @crazycells İlgi alakanız için teşekkürler.

• @berry benim asi kartım yurt dışında okul ısın asi olunurken almıştım. Türkiye'den degil. Normalde toplam 4 asi olunuyormuş sorulmaksınız. Ben 3 tane oldum biri olduğu icin. İsimlerini duan hatırlıyorum:((
    Mülakat Türkçe oldu. Direk gorusme bölümüne gelince "merhaba" ben öyle yaptım. ;)

• @hatice1 evt. Sonuçlar ertesi günü öğleden sonra çıkıyor 4 gibi.

• Merhaba tecrübesi olan arkadaşlardan bilgiye ihtiyacım var . cr1 visa işlemlerimde şu an nvc aşamasını bitirdim 2 gün önce ceac kontrol ettiğimde şu mesaj geldi .
    ( all required applicant documents have been received and approved ) ne yazdığını anladım ama şunu soracağım konsolosluk için görüşme tarihi tahmini ne zaman olabilir yakın zamanda gelir mi ? Ayrıca ceac'da bu mesajlardan sonra mesaj gelecekmi acaba şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim .

• @cskn IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

Merhaba tecrübesi olan arkadaşlardan bilgiye ihtiyacım var . cr1 visa işlemlerimde şu an nvc aşamasını bitirdim 2 gün önce ceac kontrol ettiğimde şu mesaj geldi .
    ( all required applicant documents have been received and approved ) ne yazdığını anladım ama şunu soracağım konsolosluk için görüşme tarihi tahmini ne zaman olabilir yakın zamanda gelir mi ? Ayrıca ceac'da bu mesajlardan sonra mesaj gelecekmi acaba şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim .

surecte bir sorun gorunmuyor, her seyin yolunda oldugunu belirtmisler. 1-1,5 ay icinde mulakat tarihiniz aciklanir diye tahmin ediyorum.

• @crazycells teşekkür ederim çok saol umarım 1 yada 2 olur diş sıkmaktan öldük daha öncede 1 veya 2 sorumu siz cevapladınız allah kalbine göre versin kardesim iyi aksamlar

• Merhaba hamileyken sağlık raporu alan var mı aranızda arkadaşlar

• @fosfor teşekkürler

• @fosfor teşekkür ederim kıymetli bilgiler ve paylaşım için.Yolunuz açık olsun👋🏼

• @hatice1 IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

Merhaba hamileyken sağlık raporu alan var mı aranızda arkadaşlar

Su konuyu inceleyebilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/724/hamilelik-ve-green-card-sureci

• @crazycells teşekkürler

• 2 Şubat 2018 ilk başvuru

29 Ekim 2018 USCIS onayı

8 Ocak 2018 NVC ‘nin tüm belge ve formları CEAC’a yüklememizi istemesi

29 Ocak 2019 tüm belgeler CEAC’a yüklendi

12 Şubat 2019 NVC’den ekstra evrak isteği

13 Şubat 2019 istenilen evraklar yüklendi

25 Şubat 2019 NVC evrakları onayladı

13 Mart 2019 NVC mülakat tarihini açıkladı

26 Nisan 2019 Ankara ✌🏻

• @berry Hanfendi sizin adınıza çok sevindim.Sürecinizde artık sonuca çok yakınsınız.Belirsizlik sizi baya yormuştu.İnşallah bizimde sürecimiz kısa sürede tamamlanırda bizde artık yeni hayatımıza adapte oluruz.Rica etsem sizden detaylı olarak CEAC Sistemine yüklemenizi istedikleri belgeleri yazarmısınız? Bilgilendirme için teşekkür ederim.

• @ice çok teşekkür ediyorum 🙏🏼Evet çok zorlu bir süreç,Allah bekleyen herkese sabır ve şans versin.
    Ben —>birth certificate(nüfus müdürlüğünden formül a belgesi aldım ve kaymakamlıkta apostil yaptırdım ,sonra İngilizce’ye tercüme ettirdim)
    -Arşivli sabıka kaydı (e-devletten,ingilizce)
    -Evlenme cüzdanı (bizimki ABD’den olduğu için İngilizce tercümeye gerek kalmadı)
    -pasaport
    -fotoğraf
    -önceki ABD turist vizesi
    -turist vizemin olduğu pasaport çantamla
    beraber çalınmıştı,bu sebeple bu olayın polis raporu
    Eşim—-> tax transkrip
    -W2
    -önceki evliliğinin boşanma belgeri
    -Pasaport
    -(fotoğraf istediler mi ondan tam bilmiyorum)

Bunlar hatırladıklarım sevgili @ice . Ama mülakata giderken vukuatlı nüfus kayıt örneği ve bebeğimizin ABD pasaportunu da götüreceğim.Bir de DS -260 formunun barkodlu çıktısı ve NVC’nin gönderdiği mülakat e-mail’nin çıktısı.
    Konsolosluğa götüreceğimiz belgeleri tercüme ettirmeye gerek yok.
    Size de bol şans diliyorum...🍀

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    918 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    467 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 6 Oy
    3k İleti
    407k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k