Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Nebleux Umarım. Bir de cn current olsa bile yaklaşık bir buçuk sene bekleyecek olma fikri çok zor 🥲

• ⭐⭐⭐⭐

@Alpaslan-Alp

YesilkartForum'da sorularınıza yanıt ve dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi bu adimlari takip ederek olusturabilirsiniz. Bilgilerininizi Excel dosyaya da eklemeniz süreciniz ve forum işleyişi için önemli

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• green card cıktıktan sonra evlendim. en başta case number kısmını girdikten sonra Enter the Principal Applicant's Surname kısmına evlendikten sonraki soyadımı mı yoksa başvururken kullandıgım soyadımı mı kullanmalıyım

• @Ahmet-Aslan dövme yaptırsanız belki de kapanır belli olmaz.

• Ben de bu yığılma işinden korkmaya başlıyorum açıkçası. Tayland, Hong Kong, Avusturya; bu adamların işi gücü yok mu Türk vatandaşlarına mülakat yapıyorlar? Dolduk yerimiz kalmadı diye bizi havada bırakırlar diye korkuyorum, aklımdan Umman geçiyor. Hem de daha ucuz.

• @onuru cok tesekkürler:)

• @kemal85 şimdiye kadar okuduğum en ilginç şey buydu büyük ihtimalle bu başlıkta. Demek KCC'de cut-off olmadan Gürcistan'a taşırsak oturum izni istemiyorlar? Bunu mesela konsolosluğa mail atıp teyit istemek iyi bir fikir mi? Eğer mümkünse ben de kesinlikle Gürcistan'ı tercih ederim.

• arkadaşlar kcc ye mail attım , mülakat dosyamı hong kong a taşınması için ,gelen mail bu , nerede hata yaptığıımı söyleyebilirmisiniz

Thank you for your inquiry.

Once the DS-260 for the Principal Applicant has been submitted, the interview location can only be updated by the Kentucky Consular Center (KCC). Please send your request to [email protected] with the physical address which you will be present at during the time of your interview. Unless the applicants are in the U.S. and adjusting status, all applicants on the case will be scheduled for interview with the Principal Applicant. You should contact the U.S. Embassy or Consulate directly to arrange separate interviews, if needed.

If your interview has already been scheduled, you must contact the U.S. embassy or consulate to request a transfer of your case. The U.S. embassy or consulate will determine if it accepts your case for transfer.

For additional information, please refer to the following websites:
    Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
    Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
    DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
    To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov/

Sherry
    Support Contractor – LDRM/DTSV
    CA/VO/DO/KCC
    Kentucky Consular Center
    3505 N Highway 25W
    Williamsburg, KY 40769
    [email protected]

*Any information in this transmission pertaining to the issuance or refusal of visas or permits to enter the United States shall be considered confidential under Section 222 (f) of the Immigration and Nationality Act (INA) [8 U.S.C. Section 1202]. Access to and use of such information must be solely for the formulation, amendment, administration, or enforcement of the immigration, nationality, and other laws of the United States under INA 222(f) and as specified in FAM guidance. If you have received such information in error, do not review, retransmit, disclose, disseminate, use, or take any action in reliance upon this information, and contact the sender as soon as possible.

*This email is Sensitive but Unclassified based on the definitions provided in 12 FAM 540.

• Merhabalar dosyamı KCC mail atarak Hong Kong'a taşıdım. Dosya taşıdıktan sonra da evlendim. Eşimin henüz pasaportu yenilenmedi. Yenilendikten sonra eşim için DS-260 formunu göndersem sorun olur mu? Bunun için herhangi bir süre var mı?

• @lulzsec, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar dosyamı KCC mail atarak Hong Kong'a taşıdım. Dosya taşıdıktan sonra da evlendim. Eşimin henüz pasaportu yenilenmedi. Yenilendikten sonra eşim için DS-260 formunu göndersem sorun olur mu? Bunun için herhangi bir süre var mı?

Merhaba, hayir sure kistiniz yok. Mulakat tarihi aldiktan sonra da ekleyebilirsiniz. Zaten formunuzu actirmaniz icin mulakatinizi beklemelisiniz, mulakat maili sonrasinda elcilige evlendiginizi ve formunuzu guncellemeniz gerektigini iletirsiniz. Formunuz unlock edilir, gerekli guncellemeleri yaparsiniz.

• @deebee Teşekkür ederim 🙂

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • ⭐⭐

@Mert-A selamlar, endiselenmeniz de haklisiniz fakat umman konusunda farkli yerlere bakmanizi oneririm. Umman bu zamana kadar 3 tane eu dosyasina mulakat vermis. Simdiden bol sanslar.

0b0b1c1b-4d50-4feb-a498-fa41a739b56d-image.png

• ⭐⭐

@ahmetkna selamlar, mailinizde adres belirtmismiydiniz? Adres ekleyerek tekrardan gondermeyi deneyebilirsiniz.

• ⭐⭐

@yagmurgunes selamlar,

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• Merhabalar, polis memuruyum ve askerlik hizmetini yapmadım. Greencard mülakatı öncesi istifa edersem mülakat sürecinde askerlik hizmetinden dolayı problem oluşur mu?

• Ds260 formunun en başındaki principal applicant surname kısmına başvururken yazdığım soyadını mı yazmalıyım. Çünkü sonrasında evlendim ve soyadım değişti.

• @onuru bu listenin hong Kong için olanına nereden ulasabiliriz

• ⭐⭐⭐⭐

@lulzsec, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, polis memuruyum ve askerlik hizmetini yapmadım. Greencard mülakatı öncesi istifa edersem mülakat sürecinde askerlik hizmetinden dolayı problem oluşur mu?

İşinizden ister istifa edin ister etmeyin, mülakata gitmeden önce e-Devlet üzerinden güncel askerlik durum belgesi çıktısını almanız yeterlidir.

Ayrıca şunu da paylaşmak isterim: CN’i henüz aktif olmayan 2025 talihlisi bir üyemiz, bakaya durumda olduğu için askerlik durum belgesi alamamış ve bu durumu Hong Kong Konsolosluğu’na e-posta ile sormuş. Konsolosluktan aldığı yanıtta “Eğer askerlik yapılmadıysa askerlik durum belgesi getirmeye gerek yok” denmiş. Bu kişi henüz mülakata girmediği için bunu öneremiyorum. İlerleyen zamanlarda kendisi mülakat deneyimini yazarsa öğrenmiş olacağız.

Sizin bakaya durumunuz yoksa, belli bir tarihe kadar tecilli iseniz, giderken e-Devlet'teki durumunuzu belgeleyip yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederim.

• @Serapp Teşekkür ederim içim rahatladı biraz :))

• @Mert-A, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@kemal85 şimdiye kadar okuduğum en ilginç şey buydu büyük ihtimalle bu başlıkta. Demek KCC'de cut-off olmadan Gürcistan'a taşırsak oturum izni istemiyorlar? Bunu mesela konsolosluğa mail atıp teyit istemek iyi bir fikir mi? Eğer mümkünse ben de kesinlikle Gürcistan'ı tercih ederim.

Mert bey bende bilgi edinmek ve süreci öğrenmek için elimden geleni yapıyorum. Forumu inceledim ama "daha önce Gürcistan da vize görüşmesine girdim süreç şöyle oldu işte adım adım anlatıyorum" diyen yok.

Şu ana kadar bildiklerim şu şekilde, Anakara mülakatları yüksek numaralarda sıkıntıya giriyor, bunu anladım ve formu doldururken Ankara seçtiğim için, forumda bana dosya taşımayı araştır diyen çok oldu, okumaya öğrenmeye koyuldum. Maddi durumum yeterli olmadığından ve Avrupa vizesi alamayacağımı düşündüğümden, ayrıca arkadaşlarım da olduğu için Gürcistan'a baktım altta ki siteyi buldum.
    Haritanın sağ altından kısa bir yazı var "Gürcistan'daki Azerice ve Türkçe Tercümanlar

Vize görüşmeniz için Azerice veya Türkçe tercümeye ihtiyacınız varsa, lütfen görüşmeye sizinle birlikte gelmesi için kendi tercümanınızı ayarlayın. Tercümanlar ayrıca İngilizce de konuşmalıdır. Aşağıdaki tercümanlar göçmen vize görüşmeleri konusunda deneyimlidir ve işe alınabilirler:" (chrome tararyıcı ile çevirip sizde bakabilir siniz).

Gürcistan vize açıklama sayfası

üste ki siteyi okuduğum esnada, forum da "Berke Güngör" dü sanırım arkadaşın yazısına denk geldim, direk dosyanız cut-off olmadan Gürcistanı tercih ederseniz size mülakat verirler, kanunen hakkımız varmış sanıyorum (forum bilgelerine sorunuz), KCC den dosya transferi istedim. Hemen dosyam Ankara'dan, Tiflis'e taşındı, yani sorun olsa taşınmazdı her halde. Fakat bende hala araştırıyorum, diğer konsolosluk sayfaları dahil, bakın altta Tiflis ve Bangkok yeşil kart sayfaları var, inceleyin.

Tiflis için:

Bangkok için:

Vize sayfalarını incelerseniz, Tiflis için daha detaysız bir sayfa ve en başta bir ibare var "Please follow the steps below before your immigrant visa interview at the U.S. Embassy in Tbilisi, Georgia. Please note that immigrant visa interviews for residents of both Georgia and Azerbaijan are held at the U.S. Embassy in Tbilisi."

Çevirisi :

"Lütfen Gürcistan, Tiflis'deki ABD Büyükelçiliği'ndeki göçmen vizesi röportajınızdan önce aşağıdaki adımları izleyin. Hem Georgia hem de Azerbaycan sakinleri için göçmen vizesi görüşmelerinin Tiflis'teki ABD Büyükelçiliği'nde yapıldığını lütfen unutmayın."

Tiflis sayfasında başta yazan yazı yüzünden, KCC ye eposta attım, çünkü bu cümle bana garip geldi, başka konsolos sayfaların da benzeri yazmıyor dedim, dosyamı bu konsolosa taşıdığım için vize sürecim zarar görür mü merak diyorum diyen eposta attım, bana alttaki cevabı verdiler.

Thank you for your inquiry.

KCC is not authorized to assist you with this issue. Please contact the American Embassy/Consulate with jurisdiction over your area for further information.

For additional information, please refer to the following websites:
    Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
    Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
    DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
    To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov/

Çevirisi _____________

Sorunuz için teşekkür ederiz.

KCC bu konuda size yardımcı olma yetkisi yoktur. Daha fazla bilgi için lütfen bölgeniz üzerindeki yargı yetkisi ile Amerikan Büyükelçiliği/Konsolosluğu ile iletişime geçin.

Ek bilgi için lütfen aşağıdaki web sitelerine bakın:
    Çeşitlilik Visa Web sitesi: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
    Çeşitlilik Visa Talimatları: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/mmigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-vis-vison-structions.html
    DS-260 Talimatlar: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-progected/diversity-visa-fto--select
    Çeşitlilik vizesi piyangosuna girmek veya bir seçim bildirimini kontrol etmek için: https://dvprogram.state.gov/

Kısaca KCC bilmiyorum konsolosa sor demiş, bende mail atacaktım ki, aklıma ilk attığım sitedeki yazı geldi, "Türk vatandaşları kendi tercümanını görüşmeye getirsin" sonra aynı siteyi inceledim ve tercümanların listesini buldum, bende en iyi onlar bilir herhalde dedim ve birine mail attım, bana alttaki eposta ile dönüş yaptı.

Sayın Bay Kemal,

Benimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederim ve 2026 Çeşitlilik Vizesi (DV) Programı’na seçilmeniz dolayısıyla sizi tebrik ederim.

1. Gürcistan’daki Vize Mülakatı – Türk Vatandaşları İçin

Bir Türk vatandaşı olarak, dosyanızın Kentucky Konsolosluk Merkezi (KCC) tarafından Tiflis, Gürcistan’a transferi onaylandığı sürece, ABD’nin Tiflis Büyükelçiliği’nde DV mülakatına katılmaya uygunsunuz. Tiflis’teki ABD Büyükelçiliği, Gürcistan ve Azerbaycan’da ikamet eden başvuru sahipleri için göçmen vizesi mülakatlarını yürütmektedir. Ancak, dosyaları uygun şekilde transfer edilen Gürcistan dışı başvuru sahipleri – Türk vatandaşları dahil – da burada kabul edilebilmektedir. Lütfen KCC’den dosyanızın Tiflis’e transfer edildiğine dair onayı aldığınızdan emin olun.

1. Sağlık Muayenesi ve Mülakat Süreci

Tüm göçmen vize başvuru sahipleri, vize mülakatından önce ABD Büyükelçiliği tarafından akredite edilmiş bir doktor tarafından sağlık muayenesinden geçmek zorundadır.

Tiflis'teki yetkili sağlık kuruluşu şudur:

MCG Cito
    40 Paliashvili Caddesi, Vake Bölgesi, Tiflis
    Tel: +995 32 2-25-19-48 / 51
    E-posta: [email protected] veya [email protected]

Sağlık muayenesi ücreti, 15 yaşından büyük başvuru sahipleri için yaklaşık 220 ABD dolarıdır. Bu ücrete aşılar ve gerekli diğer testlerin maliyetleri dahil değildir.

Sağlık Muayenesine Götürülmesi Gereken Belgeler:

Vize mülakatı randevu mektubu

Geçerli pasaport

Dört (4) adet yakın zamanda çekilmiş vesikalık renkli fotoğraf (2x2 inç veya 5x5 cm)

Tüm aşı kayıtları

DS-260 Onay Sayfası

Muayene tamamlandıktan sonra doktor, sonuçları ya size kapalı bir zarf içinde verecek ya da doğrudan ABD Büyükelçiliği’ne gönderecektir. Size kapalı bir zarf verilirse, lütfen zarfı açmayın ve mülakat gününde yanınızda götürün.

Ek Adımlar:

Vize mülakatı randevunuzu çevrim içi olarak kaydettirin. Bu kayıt, mülakat sonrası pasaportunuzun iadesi için gereklidir.

ABD Büyükelçiliği tarafından sağlanan mülakat öncesi kontrol listesini gözden geçirerek gerekli tüm belgelerin elinizde olduğundan emin olun.

Daha ayrıntılı bilgi için lütfen ABD’nin Gürcistan’daki Büyükelçiliği’nin resmi web sitesine başvurun: travel.state.gov

Ek yardıma ihtiyaç duyarsanız ya da başka sorularınız varsa, lütfen benimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

Saygılarımla,
    H... A...

üsteki mail yeterince açık ve benim sürecimde şuanda bu noktadayım, umarım sizin de faydanıza olur bu bilgiler.

Not: ben de sizin gibiyim bir uzmanlığım yok, bildiklerimi forumdan veya gemini.google.com dan yani yapay zeka yardımı ile öğreniyorum ve dürüstçe paylaşıyorum. Ayrıca tercüman yada konsolosa mail atacaksanız net ve kısa olsun, sonrada cevap için en az 2 gün bekleyin kimse sizin için özel mesai harcamıyor darlamayın yani, saygılar ve her şey gönlünüzce olsun.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

128

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |