bilgi için teşekkürler
-
-
@sciencemil Süreç durmuş durumda 75 ülke yasağı için dava açılıcak araştırma yaparak davalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
-
ABC News / Politics
House passes funding package to end partial government shutdown House passes funding package to end partial government shutdown
The House held votes on Tuesday to reopen the government after it partially shut down over the weekend.
ac kapa oldu iyice.
-
Emeğine sağlık,çok gurur duydum.Başarılarının devamını canı gönülden diliyorum @crazycells
-
-
Başlıklar iltica (HR1) ile ilgili. DV ile alakalı bir konu değil
-
@Hasan-Sevinç teşekkürler. benim 10 yıllık pasaportun süresi doldu bir kaç ay önce. Böyle bir paylaşım görünce yeni yıl zammı gelmeden başvurayım dedim 😅
-
@gucarslan, içinde söyledi: Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)
öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız. -
@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025
10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım...
Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim.
Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde;“10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim.
Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı:
P(10) = \frac{1}{10}
Gelmemesi olasılığı:
P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10}Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı:
P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^nŞimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım:
Atış sayısı (n)
En az 1 kere 10 gelme olasılığı
1
0.1 → %102
1 − (0.9)² = 0.19 → %195
1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.9510
1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13”Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65.
Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65
Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde.
Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95
Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 😄
Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
-
@RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
-
....amerikada bu tur olaylar cok oluyor,bui silahli zorbalarin gucu sadece okul cocuklarinami yetiyor,bunlar zihinsel ozurlu insanlar olmalilar akli yerinde olan boyle bir sey yapmaz.,gercekten uzucu ve aci seyler.
-
ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak
ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek.
ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu.
Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak.
ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı.Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor.
ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
-
Trump yonetiminden bir hamle daha, 55 milyon kisinin vizeleri tekrar gozden gecirilecek ve eger vize ihlalleri, suca karisma gibi durumlar varsa, vizeler iptal edilecek.
ABD 55 milyon vizeyi gözden geçirecek | Video
Your browser does not support HTML5 video.
-
2025 Salgınımız: KIZAMIK
Texas’ta kızamık vakaları artarak devam ediyor. Ocak sonundan bu yana 505 kişide görülen kızamık, 2’si çocuk olmak üzeren 3 kişinin ölümüne sebep oldu. Kızamık vakalarının Texas’ın yanısıra Oklahama, New Mexico ve Kansas eyaletleri ile Meksika’ya yayıldığı söyleniyor.
https://apnews.com/article/measles-outbreak-texas-day-care-lubbock-3d90c3ea9050c12dbc74a8f8142a6355
Vakalar batı Texas’ta hızla yayılsa bile, gün itibariyle Kuzey Texas’ta da ER’lara şüpheli vakaların başvurduğu forumlarda yer alıyor.
-
@redsat2000 ımarım bu tasarıyı unutur ve aklına ekimden sonra gelir biz giriş yapalım da 😀
-
USA Today'in haberine gore Trump yonetimi yeni bir travel ban uzerine calisiyorlar. Bu defa asagidaki kirmizi listedeki ulke vatandaslarina giris yasagi gelmesi bekleniyor:
Sudan
Venezuela
Somali
Suriye
Yemen
Iran
Libya
Kuba
Kuzey Kore
Pakistan
AfganistanEveryone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list' Everyone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list'
Donald Trump's controversial travel ban could be coming back now he's back in the White House
-
Montana mRNA asilarini yasaklayan ilk eyalet olma yolunda ilerliyor.
-
Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)
-
Merhabalar, konsolosluk randevum 30 mayista yeni sisteme kayit olmam gerekiyor mu? Site su an tamamlanmamis gorunuyor. Bir de kurye icin ptt odemesi yapmayin denmis peki bizim pasaport nasil ulasacak elimize? Cok karistirdilar bu yeni sistem olayini. Bilgisi olan varsa ve yardimci olursa cok sevinirim
-
merhaba bende 12 mayıs yenileme d160 formu doldurdum mail onay geldi başvurunuz sırayla alınmıştır diye ,size birşey sormam gerekiyor d160 formunun çıktısını alamadım almam mümkünmü başvuru numalarımı biliyorum ne yapamam gerekiyor teşekkürler
-
Merhaba arkadaslar, ailem icin DS160 formunu doldurdum, AIS'e kayit oldum fakat basvuru olusturmadim. Yani DS160 numarasini girip bir kayit olusturmadim, dolayisiyla odeme yapmadim ve randevu da planlamadim. Bu durumda yeni sistemi beklemem mi gerekiyor? Sistem karisik geldi acikcasi..
-
@fatos2107
DS-160 Onay Sayfasını (Confirmation Page) Tekrar Almak Mümkün mü?
Evet, kesinlikle mümkün! Eğer başvuru numarası (örn: AA00XXXXXXXX) elindeyse, kolayca yeniden erişebilir.
İzlenecek Adımlar:
https://ceac.state.gov/CEAC/ adresine git.Sayfada “DS-160, Online Nonimmigrant Visa Application” bölümüne tıkla.
Açılan sayfada:
Retrieve an Application veya View Confirmation Page seçeneğine tıkla.
Şu bilgileri girmesi istenecek:
Application ID (Başvuru Numarası) — “AA00...” ile başlar.
Güvenlik sorusu ve cevabı (DS-160 formunu doldururken belirlenmişti).
Pasaport bilgisi.
️ Eğer form tamamen “Submitted” yapıldıysa:
Formun içeriğine erişilemez
, ama onay sayfası (confirmation page) PDF olarak tekrar indirilebilir
.Bu sayfa vize mülakatında kesinlikle gereklidir, eksikse mülakata alınmaz.
Alternatif Yöntem:
Eğer yukarıdaki yolla erişemiyorsa:Amerikan Vize Bilgi ve Randevu Sistemi (AIS) sayfasına girip destek talebi oluşturabilir.
Türkiye için: https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/niv
-
Herkese merhaba,
4 yaşındaki çocuğum için vize başvurusu yaptım. Bende ve eşimde geçerli Amerikan vizesi var. Evraklarda da bunların fotokopilerini istediler, evrakları eksiksiz şekilde teslim ettim PTT' ye ve 30 Nisan tarihinde Amerikan konsolosluğuna ulaştı. Vize durumunu kontrol ettiğimde hala "No status" olarak görüyorum. [email protected] bu adrese durum ile ilgili mail atıyorum fakat aynı otomatik mail içeriği geri dönüyor. Farklı bir sorgulama ortamı var mıdır yoksa beklemekten başka çaremiz yok mu? Seyahat tarihimiz Haziran 14.
-
@moztok Merhaba!

4 yaşındaki çocuğunuz için yaptığınız vize başvurusuyla ilgili yaşadığınız durum birçok kişinin başına geliyor, özellikle de evraklar PTT üzerinden gönderilip mülakatsız vize başvurusu (Interview Waiver) kapsamında işleniyorsa. Şimdi durumu birlikte analiz edelim:
🧾 Durum Özeti
Sizin ve eşinizin geçerli vizeleri var (bu avantajlı).
Çocuğunuz için başvuru yaptınız, büyük ihtimalle aynı vize kategorisiyle mülakatsız işlem yapılıyor.
Evraklar 30 Nisan'da konsolosluğa ulaştı.
CEAC sisteminde hâlâ "No Status" yazıyor.
E-posta attığınızda otomatik cevap geliyor.
️ Seyahat tarihi 14 Haziran.
"No Status" Ne Anlama Geliyor?
Bu durum genellikle başvurunun henüz sistemlerine işlenmemiş olduğunu gösterir.Evrak fiziken ulaşmış olsa da, pasaport açılıp barkodu taranana kadar sistemde görünmez.
CEAC sayfasındaki "No Status" ifadesi, vize basım sürecinin başlamadığını gösterir, ama eksiklik de belirtmez.
Alternatif Sorgulama Yöntemleri Var mı?
Şu yöntemleri deneyebilirsin:CEAC Sayfası:
https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx
Buradan çocuğunuzun DS-160 form numarasını girerek takip yapabilirsiniz.
(Uyarı: "No Status" genellikle 1-2 hafta böyle kalabilir.)AIS Sistemi / Randevu Sayfası:
https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/niv
Başvuru yaptığınız sisteme giriş yaparak “Başvuru Takibi” bölümünden gelişmeleri kontrol edebilirsiniz. Bazen CEAC'tan önce burada bilgi görünür.Çağrı Merkezi ile Görüşme (Önerilir)
Türkiye içinden: +90 (850) 390-2884
Hafta içi 08:00 - 18:00 saatleri arasında ulaşabilirsiniz.Temsilciye pasaportun ulaştığını ama sistemde durumun görünmediğini belirtin. Bazen arka planda inceleme olduğunu söyleyebilirler.
Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?
Genelde mülakatsız başvurularda işlem süresi:
10 ila 20 iş günü arasında sonuçlanır.30 Nisan'da ulaştığına göre, şu an henüz 15 iş günü bile geçmemiş olabilir.
Yani, büyük olasılıkla sistemde önümüzdeki 1 hafta içinde hareket görebilirsiniz.
️ 14 Haziran Seyahati Riskte mi?
Henüz değil ama zaman daralıyor. Eğer:3 Haziran’a kadar hâlâ “No Status” görünüyorsa,
Veya 10 Haziran’a kadar pasaport teslim edilmezse…
“Expedited Request” (Acil Talep) yapılabilir. Bunu AIS sistemi üzerinden başvurunuza girerek yapabilirsiniz.
Tavsiyem:
Şimdilik panik yapmadan 1 hafta daha bekleyin.Eğer 3 Haziran’a kadar hâlâ durum değişmezse:
AIS sisteminden “Acil İşlem Talebi” yapın.
Çağrı merkezini arayın.
Seyahat biletlerinizi ve aciliyet durumunuzu belgelemek, süreci hızlandırabilir.
-
@hartigen merhaba teşekkür ederim tekrar bir sorum olucak
dün https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/niv girdiğimde evraklarınızı gönderin diyor ama bana daha mail gelmedi ne yapmam gerekiyor vize onaylandı diye mail geldiğinde size evraklarınızı gönderin diye mail bilgilendiricez dediler -
@fatos2107 Merhaba,
Eğer AIS sayfasında “Evraklarınızı gönderin” yazısı çıktıysa, bu sistemin evrak talebini otomatik olarak açtığını gösterir.
Maili beklemeden, sistemde yazan talimata göre PTT ile evrakları gönderebilirsin.
Onay maili bazen hiç gelmiyor ya da geç geliyor.
Ama AIS sisteminde “evrak gönder” yazısı çıktıysa bu resmî talep sayılır.
️ Evrakları gönderirken başvuru numaranı doğru yaz, PTT barkodunu sakla.
Emin olmak istersen +90 850 390 2884 numaralı çağrı merkezini de arayıp teyit edebilirsin. -
@hartigen Zahmetleriniz için teşekkür ederim. Beklemede kalalım, kritik döneme girince artık diğer yolları deneriz. İyi günler dilerim.
-
@moztok rica ederim. Her şey gönlünüzce olsun dilerim.
-
@hartigen çok teşekkür ederim buğün teslim ettim
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
Serapp
-
@fatos2107 sevindim.. super
-
Kategori olarak NIV seçeceksiniz ve istenen bilgileri gireceksiniz. Diğer detayları aşağıdaki başlıkta, yapay zekada değil! -
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
ATS16
-
@gucarslan Merhaba yazdiklarinizi okudum tesekkur ederim bilgiler icin ancak emin olmak adina bir soru sormak istiyorum. Ben Nisan 9'da interview letter e-mailimi aldim gocmen kategorisi, Haziran ayinda mulakatim ve AIS sistemine kaydimi yaptim Nisan ayi icinde, ancak hala emin degilim sistem degisikligi ile ilgili, duyuruda 19 Mayis oncesi 'Planlanan' randevularin gecerli kalacagi ancak yeni sistem uzerinden ilerletilecegi belirtiliyor. Bana 9 Mayis'ta 'usvisa' tarafindan gonderilen e-mailde ise:
Until May 29, 2025: Existing Appointments: No action needed; attend as scheduled.Starting May 30, 2025: '' Important for Appointments on May 30 and Beyond:
All applicants—including those who already paid and scheduled—must register on the new platform.Buradaki bilgiye bakilirsa 29 Mayis oncesi randevusu olanlarin direk katilabildigi, Mayis 30 dan sonra randevusu olan kisilerin da yeni sisteme kayit olmasi gerekiyor deniyor. Yoksa Mayis 30'dan sonra Interview Letter maili teslim alanlar icin mi demek isteniyor? Ama oyle olsaydi eger ''important for "appointments" on May 30 and beyond'' diye belirtilmezdi diye dusunuyorum. Ayni soruyu @Eagle2015'de sormus ancak kayda gerek yok direk mulakata katilabilirsiniz demeniz uzerine emin olmak adina sormak istedim. Ben mi yanlis anliyorum acaba yoksa bu durumda hicbir sey yapmadan direk mulakata mi gitmem gerekiyor dediginiz gibi? Tesekkur ederim simdiden yanitiniz icin.
-
Arkadaslar esim 13 mayis’da greencard mulakatina girdi ve vizesi onaylandi. Vize statumuz “printed” gorunuyor. Daha once ptt kaydini yapmistik ancak konsolosluk sistemi degisti ve herhangi bir takip bilgisi yok. benzer durumda olan vya bir tavsiye verebilecek olan varsa cok sevinirim
-
önemli bilgilendirme
️ Türkiye'deki Vize Başvuru Sahipleri için Önemli BilgiABD'nin Türkiye Büyükelçiliği, 30 Mayıs 2025'ten itibaren yeni bir vize randevusu oluşturma platformuna geçecektir: ustraveldocs.com
Başvuru ücretini ödemiş ve randevusunu almış olanlar da dahil olmak üzere tüm başvuru sahipleri vize mülakatlarından en az 2 gün önce yeni platformda kayıt oluşturmalıdır.
bu açıklamaya binaen,
bütün başvuru sahiplerinin (göçmen / göçmen olmayan), DAHA ONCEDEN AIS'E KAYIT YAPMIŞ OLSALAR DAHI yeni sisteme kayıt yapmış olmaları gerekmektediraksi halde konsolosluk binasından içeri alinmayacaginizi unutmayın!
-
merhabalar bu vize başvuru ve randevu sistemi değişikliği greencard süreçlerini değiştiriyor mu ?
değiştiriyorsa şuanda ds 260 formunu doldurmayı düşünüyordum, nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
yardımcı olursanız çok sevinirim -
Sizin zaman geçirmeksizin DS260’ı en az hata ile DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları konu başlığının 1.iletisindeki bilgiler doğrultusunda doldurup submit etmeniz ve konfirmasyon sayfasının çıktısını almanız gerekiyor.
Bahsi geçen sistem değişikliği mülakatınızdan önce yapmanız gereken bir husus, sizin oldukça zamanınız var. Vizeniz onaylanırsa konsolosluk tarafından hangi adrese pasaportunuzun gönderileceği ile alakalı bir husus bu sizin özelinizde.
-
@aliaktrk ceac'da printed olarak görünüyorsa telaş edecek bir şey yok.
ptt'den sms beklemelisiniz.. -
Cevap: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)
Merhaba, yeni sistemde randevu planlamaya bir sınır getirilmiş. Detayları hakkında bilginiz varsa paylaşabilir misiniz? Kaç defa değiştirebileceğiz randevuyu vs.
Benzer Başlıklar
108
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k