Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• KCC’ye dosya taşıma mail’ini 26 mayıs günü akşam üzeri yolladım ve 27 mayıs akşam saat 8 buçukta taşıma işlemi gerçekleştiğine dair mail aldım. Değişikliği nereden görebilirim acaba ?

• ⭐⭐

@yagmurgunes merhabalar, asil talihli siz misiniz? Eger siz iseniz lise mezunu veya is tecrubesini karsiliyor olmaniz gerekiyor. Ek olarak basvuru kismini nasil yaptiniz?

• @yagmurgunes Asıl talihli, en az lise mezunu olmalı ya da son 5 yıl içinde, ABD Çalışma Bakanlığı'nın belirlediği kriterlere göre Job Zone 4 veya 5 ve SVP seviyesi en az 7.0 olan bir meslekte en az 2 yıl çalışmış olmalıdır. Söylediklerinize göre bu minimum şartları karşılamıyorsunuz; bu durumda DS-260 formunu doldurmanızın bir anlamı yoktur, çünkü konsolosluk görevlisi vizenizi reddedecektir. Ancak asıl talihli siz değilseniz ve asıl talihli bu iki şarttan birini karşılıyorsa, siz de vize alabilirsiniz.

• @flzdgnn hong kong özelinde forumda cok fazla deneyim var 1 gününüzü ayirip forumdaki bütün hong kong mülakat deneyimlerini okursaniz sürecin büyük bir kismina hakim olursunuz. Ancak hong kong dünyanin en pahali sehiri konaklama/yeme icme konusunda cep yakiyor, masraflariniz cok fazla olacaktir. Bangkok özelinde maliyetler hong konga kiyasla ciddi anlamda daha düsük oluyor. Ancak forumdaki deneyim konusunda hong kongdaki kadar bol deneyim yok. Ben bangkoku öneririm, sonucta mülakat aldiktan sonra önünüzde cetrefilli bir sürec olmuyor 3-4 deneyim okusaniz dahi yeterli bilgi birikimine sahip olabilirsiniz.

• @yagmurgunes

ds260 gönderim tarihi
    Yaşadığınız şehir?
    kaçıncı başvurunuz?
    kaç kişi gideceksiniz?

yazarsanız tabloya eklerim sizi

• Yasaklı

Merhaba, dosyamı viyanaya taşımak için mail attım ama bulunacağım adresi istiyorlar. Herhangi bir otel adresi mi vermeliyim yoksa geçen yıl kaldığım bir airbnb dairesi var onu mu versem?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Gülşen Örten Uysal Gülşen Örten Uysal 

• @ATS16 Çok teşekkür ederim.

• @BERKE-Güngöroğlu, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

> Herkese merhaba,

Öncelikle aşağıda yazacağım şeylerin kendi şahsi düşüncelerim olduğunu, araştırdığım ve şahit olduğum kadarıyla yazacağımı herhangi bir kesinliği olmadığını belirtmek istiyorum.

Tiflis'teki ABD Konsolosluğu'nda mülakat yeri seçimi ve oturum şartı konusunda önemli bir tartışmayı ve kendi durumumu paylaşmak istiyorum. Özellikle "Departman Yönlendirmesi" kavramının bu süreçteki yerini vurgulamak istiyorum.

DS-260 formunda mülakat yeri olarak Tiflis'i direkt olarak seçmiştim. Benim durumumda sonradan yapılmış bir "transfer" talebi söz konusu değil, başından beri Tiflis'i tercih etmiştim.

Ancak, forumlarda denk geldiğim Tiflis'teki ABD Konsolosluğu'ndan gelen bir e-posta, kafamda bazı sorular oluşmasına neden oldu. Bu e-posta, başka bir adayın "transfer talebine" yanıt olarak gönderilmişti.

E-postanın ana özeti şu şekilde:

"Tiflis rutin göçmen vizesi hizmetlerine yeniden başlamış olsa da, sadece Gürcistan ve Azerbaycan vatandaşları ve yasal ikamet sahiplerinden gelen transfer taleplerini kabul edebildiklerini belirtiyorlar. Eğer bu şartı karşılamıyorsanız, transfer talebinizi şu an için kabul edemeyeceklerini açıkça ifade ediyorlar."

Bu e-postanın otomatik olarak gönderildiğini biliyorum sebebini aşağıda yazacağım;

Peki, bu durum benim gibi "Direkt Tiflis'i Seçenler" için ne anlama geliyor? İşte burada araştırdığım kadarıyla FAM (Foreign Affairs Manual) yasalarının önemi ortaya çıkıyor:

9 FAM 504.4-8(B) (Yükümlülük): Bu yasa maddesi çok açık: "Departman tarafından yönlendirildiğinde bir konsolosluk bölümü... bir IV başvurusunu kabul etmek zorundadır." Ve devamında ekliyor: "NVC (Ulusal Vize Merkezi) veya KCC (Kentucky Konsolosluk Merkezi) tarafından bir konsolosluk bölümüne yapılan atama, Departman tarafından yapılmış bir yönlendirme teşkil edecektir."

"Departman Yönlendirmesi" ile "Transfer Talebi" Farkı: BENİM ANLADIĞIM ve 9 FAM 504.4-9 (Dosya Transferleri) bölümüyle de desteklendiği üzere, burada kritik bir ayrım var:

Transfer Talebi: Bu, dosyanızın zaten başka bir konsolosluğa atanmış olması ve sizin sonradan o konsolosluktan Tiflis'e taşınmasını talep etmeniz durumudur. Tiflis'in e-postasında bahsedilen oturum/vatandaşlık şartı, bu tür transfer talepleri için geçerli olabilir.

Direkt Seçim ve Departman Yönlendirmesi: Ben DS-260'ta Tiflis'i direkt seçtim. Eğer KCC, bu tercihim doğrultusunda dosyamı Tiflis'e doğrudan atarsa, bu bir "Departman Yönlendirmesi"dir. Bu durumda, Tiflis Konsolosluğu'nun 9 FAM 504.4-8(B)'deki yükümlülük nedeniyle başvurumu kabul etmesi gerekir. Yani, dosyam "Departman yönlendirmesiyle onlara geldiği" için, benim oturumum olmasa bile mülakatı yapmak durumunda kalabilirler.
    Bunu destekleyen bir diğer önemli nokta: Şahsen şahit olduğum iki DV adayı, benimle benzer şekilde Gürcistan'da oturum veya vatandaşlıkları olmamasına rağmen, DS-260'ta Tiflis'i direkt seçerek aynı zamanda 1 başka tanıdığımda ''TRANSFER'' yaparak (aynı maili almıştı) mülakatlarını orada sorunsuz bir şekilde tamamlayıp vizelerini aldılar. Bu örnekler, "Departman yönlendirmesi" ile gelen vakalarda yerel kısıtlamaların farklı işleyebileceğini gösteriyor.

Şu anki durumum ve beklentim:

Şu an için KCC'nin dosyamı hangi konsolosluğa atayacağını görmek için ESC'i yakından takip edeceğim. Bizden önceki Tiflis mülakatlarında tekrardan oturum veya vatandaşlık talep edilirse o zaman dosyayı taşımayı düşünüyoruz.

"Departman yönlendirmesiyle geldikleri" ifadesinin önemini bence göz ardı etmemeliyiz. Çünkü bildiğim kadarıyla HK ve BK'un önü FAM yasasından sonra açıldı ve DV-2025 talihlileri için bir ilaç gibi oldu. KCC tarafından doğrudan Tiflis'e atanması durumunda, Tiflis Konsolosluğu'nun FAM yasaları gereği başvurunuzu kabul etme yükümlülüğü doğabilir.

Bu bizim tercih ettiğimiz denemek istediğimiz yoldur. Saygı çerçevesinde doğruları yanlışları tartışmaya açığım.

Saygılarımla,

Berke bey sürecinizin nasıl geçtiğini çok merak ediyorum benden dosyamı KCC den tiflise taşıdım sağlık muayensi vs biraz detay verirseniz çok faydalı olacak.

• Merhabalar, 2026 talihlisiyiz CN 48xx lerde. Nikahı kıydık fakat kasımda düğünümüz var. Birlikte gideceğiz eşimle ama doşya taşıma konusunda kararsız kaldım. Ankara sonlara doğru alır gibi düşünüyoruz. Şuan 48xx temmuz ayına mülakat verilmiş ama bunun stresi bizi çok yoracak ve her sene gözle görülen bi azalma mevcut maalesef. Öneriniz nedir bize? Bangkok veya Honkong arasındayız. Mesela Hongkongda muayne ve mülakat tarihi arası fazla görüyorum sebebi nedir. Maliyet açısından zorlu bi süreç. Foruma yeni kayıt oldum henüz tüm deneyimleri okuyamadım yeni başladım. Bize yardımcı olabilir misiniz?

• @alidogan54 Hong Kong ve Bangkok icin boyle bir durum yoktu ama bu yılda aynisini olucagini bilmiyoruz daha yeni mali yıl başlamadi

• @hasaanemree Yarın gün icerisinde mail atarak mülakat yerinizi öğrenebilirsiniz. Hayirli olsun

• @hasaanemree örnek taslak burada mevcut

• Herkese merhaba,
    Öncelikle dosya taşıma, yüksek CN gibi sıkıntıları olan arkadaslarimiza kolaylık diliyorum. Nişanlımla Temmuz ayında evlenip mülakat tarihi oluşunca formu actiracagiz ama bir aksilik olmazsa erken mülakat alma ihtimalimiz yuksek olduğundan ev tutmayi düşünmüyoruz. Bir süredir farklı şehirlerde ikimiz de ailelerimizle yaşıyoruz. Aileler de bu kısa süre için bir ay bir ailede diğer ay bir ailede kalarak geçirirsiniz dediler. Sorum şu ki biz adresleri nasıl göstereceğiz bu durumda? Ağırlıklı olarak benim aile evimde kalırız mevsim gereği benim bulunduğum şehirde daha çok vakit geçirecek gibiyiz. Ne yapmalıyız? Ev tutmamız gerekiyorsa ev tutabiliriz ama bu pansiyon gibi olur 2-3 aylık olacağı için. Düğünden sonra benim aile evimde eşimi göstermem sıkıntıya yol açar mı? Çünkü aslında bol bol farklı adreslerde kalacağız gezeceğiz düğünden sonra süre çok kisa. Herkes kendi evinde kalsa desek o zaman da evli çift birlikte yasamiyormus gibi gorunecek.
    Kafamız karıştı.

• @bravist @bravist formu gondermedim istanbulda yaşıyorum eşim ve iki kızım gidecegim 3. Başvurum.

• @aysegul ben 2025 kazananıyım bana [email protected] adresınden otomatik bir maıl gelmişti hatta eşim ve çocuğum içinde geldi

• @rezanclz birşey soracağım benım meslek kodum onetonline da
    job Zone Three ve SVP Range (6.0 to < 7.0) olarak görünüyor ve 2 yıldan fazla ve hala devam eden çalışma sürem var istenen kriterleri karşılamıyor muyum ?

• @didemkrbck eğer 2 yıldan fazla süredir o işte çalışıyorsanız ve hala aktif iseniz ve İş tanımın SVP 6.0 – <7.0 aralığındaki nitelikleri karşılıyorsa sorun yaşamazsınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz @didemkrbck

To qualify for the Diversity Visa based on work experience, you need at least two years of experience in an occupation classified with a Specific Vocational Preparation (SVP) range of 7.0 or higher within the last five years. This means the occupation must have a SVP rating of 7.0 or more as listed in the Department of Labor's O*NET Online Database

Instructions for the 2026 Diversity Immigrant Visa Program

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @bravist Merhabalar, ben aşağıdaki mail ile dosya taşıma maili attım. Hong kong'ta olan otel adresini yazmanız yeterli oluyor. Ek olarak daha önceki deneyimleri okuduğumda o adresi yazdınız diye kalmak zorunda değilsiniz. Airbnb veya başka bir adreste kalabiliyorsunuz. Benden ek bilgiler istediler onları da gönderdim. Bekliyorum

Name-surname: xxxx xxxx
    Case Number: 2026EU0000xxxx
    Date Of Birth: AA/GG/YYYY

I kindly request to transfer my DV case from Ankara Embassy / Turkey to Hong Kong Embassy / Hong Kong.

You can see the details of the address where i will stay during this period below:
    Hotel name: Bishop Lei International House
    Stay Address: 4 Robinson Rd, Mid-Levels, Hong Kong
    Country: Hong Kong

Please accept my transfer request and let me know after the transfer process.

Thank you,
    Best Regards.

• 1- Does this job require at least 2 years of training or experience? BU SORU NEYE GÖRE CEVAPLANACAK NE SORMAK İSTİYOR?
    2- AÇIKÖĞRETİMDEN 4 YILLIK İKİNCİ ÜNİVERSİTE OKUYORUM KAYDIMI 2. DÖNEM YENİLEMEDİM VE HALA MEZUN DEĞİLİM BUNU FORMA NASIL EKLEMELİYİM, YA DA EKLEMELİ MİYİM?
    3- ÜNİVERSİTEYE GİTMEDEN ÖNCE YAŞADIĞIM YER, ÜNİVERSİTE EVİM SONRA DA GERİ YAŞADIĞIM YERE GERİ DÖNDÜM AMA ŞU AN ORADA YAŞAMIYORUM ADRES SIRASI NASIL OLMALI?
    4- BAŞVURURKEN ADRES BİLGİSİNİ İNGİLİZCEYE ÇEVİREREK YAZMIŞTIM DS260'I O ŞEKİLDE Mİ DOLDURMALIYIM, YOKSA TÜRKÇE Mİ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |