Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @yalcin61, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar. Tüberküloz şüphesi ile balgam testi yapıldığında 8 hafta beklememiz gerekiyor. Bu test sırasında mülakata girdiğimizde vize memuru 8 hafta bekletiyor ve test negatif çıktığı durumda sonrasında mı onaylıyor? Yani vize kalmaması gibi bir durum yaşanır mı?

Merhaba, konuyla ilgili geçmiş iletilerinizi de okudum bildiğim kadarıyla size bilgi vereyim. Endişelerinizi çok iyi ankıyorum, Türkiyede yaptırdığınız işlemin hiçbir geçerliliği olmayacaktır, doktor sizden tüm testleri orda isteyip değerlendirmeyi kendisi yapacaktır. Belki izden hiç süphelenmeyecek belki de balgam testi isteyecek bunu bilmemiz mümkün değil. Böyle bir şüpheniz varsa sağlık muayenenizi olabildiğince erkene alıp, riskinizi azaltmanızı öneririm. Gerekirse şimdiden iletişime geçip durumunuzu anlatıp git gel yapabilirsiniz, maliyetleriniz artacaktır ancak vize bitmesi gibi olumsuz bir durumun yaşanması şansını asgariye indireceksinizdir. Siz sağlık raporunuzu beklerken vize bitmesi gibi bir durum ne yazık ki söz konusu olabilir.

Balgam testinizin 8 hafta kadar sürmesinin nedeni, sürüntüyü laboratuvarda çoğaltıp işlem yapmaları. Siz vize görüşmesine gireceksiniz, sağlık raporunuz eksik olduğu için eksik evraktan AP’ye kalacaksınız, sonrasında doktorunuz işlemleri tamamlayıp sağlık raporunuzu tamamlayınca elçiliğe iletip vize basılı pasaportunuzu alacaksınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@deebee

Hong Kong konsolosluk talihliyi sağlık kontrolü ve kontrol sonrası sonuç raporu olmadan mülakata kabul etmiyor, mülakat randevusunu reschedule etmesini istiyor yönergesinde belirttiği üzere.

• @ugursway tükürük testini türkiyede yaptırıp gidilse ? acaba kabul görür mü ?

• @cihantr
    Merhaba, hayir kabul etmiyorlar. Ilgili saglik kuruluslari kendi aldiklari tukuruk ornekleri uzerinde calisiyorlar. Mulakatiniza nerede katilacaksaniz bilmiyorum, siz yine de o ulkenin saglik kurulusuna sorabilirsiniz.

• Selamlar. Banka hesap dökümü çıkarttım bu şekilde bir sorun var mı?
    A7CCDC9A-31C6-4559-B6DF-0F64DB9AA2AA.jpeg

• @deebee Ben kendimde bir sorun olmadığına bu tarz bir sorunum olmadığına eminim. Doktorlar zaten hiçbir şeyim olmadığını, başarıyla gerçekleştiğini aileme söylemişler ben daha bebekken. Ben yinede burada röntgen çektiririm fakat direkt ameliyat izi görüp beni tüberküloz testine sokmasından korkuyorum. Bence böyle yapmamalı sonuçta yetkili profesyonel bir klinik, ciddi bir şey olduğu zaman beni bu tarz bir teste sokmaları lazım. Yıllardır spor yapıyorum, sigara vs kullanmıyorum, havale falan hiç geçirmedim hayatımda, astımım yok ben yinede sormak istedim size.

• ⭐⭐⭐

@yalcin61 Selamlar
    İki banka yetkilisi kaşe imza yaparsa iyi olur

• @Flight101 açıklamalar sorun yaratır mı?

• Antikor testi oldum hangi aşıları olacağım ve ne zaman olacağım? Yardımlar için şimdiden teşekkürler.
    Ekran görüntüsü 2025-05-26 163921.png

• ⭐⭐⭐

@yalcin61 Sanırım Eft açıklamalarından bahsediyorsunuz. Bir tanesinde borç yazılmış onu borç vermiştim geri aldım diye anlatırsınız..

• ⭐⭐⭐

@Okan-Tuğ Selamlar.
    Anti HBS niz mevcut Hepatit B olmanıza gerek yok.
    Varicella pozitif aşı olmanıza gerek yok.
    Kabakulak ve kızamık bakılmış ve pozitif çıkmış, ancak rubella bakılmadığı için MMR ile ilgili birşey diyemiyoruz.

• @Flight101 Teşekkürler hocam yanıtladığınız için. Rubella dediğiniz kızamık aşısı sanırım onun için ayrı antikor testine mi girmem gerekiyor çocukluk aşılarımı e nabızda bulamadım.

• ⭐⭐⭐

@Okan-Tuğ Rubella kızamıkçıktır..İki seçenek var. Ya tekrar kan verip rubella baktırmak yada aile hekimliğinde ücretsiz olarak KKK aşısını olmak...
    Rica ederim...

• @Okan-Tuğ bende çocukken tüm aşilarimi oldugum halde antikorlarim cikmadi. Kkk,su cicegi,hepatit A ve tetanoz 3lü karma gibi asilari tekrar oldum. 1 ay sonra 2.dozlari olacak. Ben test sonucumla birlikte saglik mulakatinda istenen asi sayfasinada doktora acmistim. Ordan bakip sunlar sunlar eksik deyip ayni gun icinde 3 asi yapti. Isterseniz sizde istenen asi listesini saglik muayenesine gireceginiz ulkedeki siteden acip doktora danisin.

• @MERVE-SARI demem o ki aşı konusunda 2. Dozlar devreye girerse en kısa sürede 1. Dozlari olmaniz iyi olacaktir.

• @yalcin61 dostum ben senin yerinde olsam hemen doktora ulaşıp durumu anlatıp ona göre hareket ederdim. Gerekiyorsa hemen gitmen çünkü temmuz da yaptıracağın sonuç eylülde çıkacaktır. Burda(ankara) olsa en kötü sonucu yolluyorlar bir daha uğraşmıyorsun ama bazı yerler okuduğum kadarı ile raporsuz görüşme yapmıyor. Benim durumum da seninle benzer, doktorumdan yazı bile götürdüm, kullandığım ilaçlar yüzünden sürekli takip halindeyim, zaten tüberküloz olsam kullandırmazlar ama yine sonuç olarak ne yazık ki CDC istiyor yapmamız gerekiyor diyip sallıyorlar.

• Bu ileti silindi!

• Ben henüz current olmadım fakat, e devletten belge alınca karekod okunduğu zaman hata veriyor, barkod kodundan girincede aynı şekilde. Bi sıkıntı oluyor mu? Bu konuda bilgisi olan varsa bi aydınlatırsa çok sevinirim.

• @gloria merhaba eşinizi add aplication yaparken KCCye mail attınız mı yoksa direkt olarak kendinizmi eklediniz

• ⭐⭐⭐⭐

@MERVE-SARI

Dosyanıza mülakata katılma özellikleri taşıyan bir beneficiary kişi eklemek istiyorsanız, principal (asıl talihli) DS260 doldurduğu yerden ilgili kişiyi ekleyebiliyor. Bu işlemde KCC’nin bir rolü yok, iletişime geçilmesi gereken bir husus değil.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

153

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |