Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Selamlar bir sorum var. 6 aylık civarı bir akciğer ameliyatı geçirmiştim. Akciğere bir şey kaçmıştı onu almışlardı. Bu ameliyata dair bir iz var vücudumda. Fakat herhangi bir sağlık sorunum vs bulunmamakta. Sadece iz var. Bu sağlık muayenesinde sorun yaratır mı? Göstermem, kanıtlamam gereken bir şey var mı?

• @yalcin61
    Selamlar, cok yuksek bir ihtimalle TB suphesi nedeniyle tukuruk testine kalabilirsiniz, bu da en erken 2 ay icerisinde tahlillerin elinize gecmesi ve saglik raporunuzu gec almaniz demek. Dolayisiyla surecinizin sonlarina dogru sizi kota sorunu / mali yilinizin bitimi gibi sizi zor zamanlarin bekliyor olmasi muhtemel. Siz ulasabildiginiz butun ameliyat kayitlariniza ulasmaya calisiniz. Bu kayitlarla saglik kontrolunuzu yapacak ilgili saglik kurulusuna sunup, onlarin yonlendirmeleri ile hareket etmelisiniz, kolayliklar.

• İmza sirküleriyle Banka hesap özeti alırken TL cinsinden hesabımızın hesap özetini alıp Dolar karşılığının yazılmasını isteyeceğiz diye okudum ama Ziraat bankası bunu yapıyor mu? Daha önce Ziraatten GC için hesap özeti alan varsa bilgi verebilir mi

• @ugursway Daha 1 yaşımda bile değildim bunu nasıl bulacağım ki

• @yalcin61
    Yazinizdan 6 ay once ameliyat oldugunuzu anladigim icin bu sekilde cevap verdim. Siz yine de TB suphesi riskini barindiyor olabilirsiniz. Tavsiyem, ilk firsatta TR’de bir x-ray cektirip, akcigerinizde leke olup olmadigini kontrol ettirmeniz, eger leke mevcutsa mumkun olan en kisa sure icerisinde saglik randevunuza katilmaniz yonunde, bu sekilde saglik raporunuzun yetismesi icin zaman kazanmis olacaksiniz.

• @ugursway leke yoksa ?

• Leke yoksa, akciğerde eksiklik vs yoksa ameliyat izinin problem olacağını düşünmüyorum.

Eşimde astım var, sinüsler dolu akciğerde, o yüzden biz en erken tarihte gideceğiz mülakat alabilirsek. Yani belki 2 ay öncesine denk gelecek.

@yalcin61, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ugursway leke yoksa ?

• @cttl varsa ne oluyor? Türkiyede bi sorunum olmadığını veya tüberküloz olmadığının raporunu onlara verebilir miyim? Çünkü herhangi bir sağlık problemim yok.

• @yalcin61
    Eger akcigerlerinizde TB suphesi ile balgam testi gerektirecek bir lekelenme soz konusu degilse, saglik raporunuzu almak icin en az 2 ay balgam testinizin cikmasini beklemeyeceksiniz dolayisiyla vizenizi de Hong Kong’da mulakata giren diger talihlilerle ayni sekilde ongorulen surelerde alabileceksiniz. TR’de doktorunuzun, hayir herhangi bir lekelenme yok soylemleri de bazen yaniltici olabiliyor, Amerika’nin yetkilendirdigi saglik kuruluslari farkli yorumlayabiliyor, daha once bu sebeple mali yilin bitimine denk geldigi icin vizesini alamayan bircok kisi oldu. Anladigim kadariyla daha once paylasilmis deyenimlerden faydalanmak yerine hazir cevap almayi tercih ediyorsunuz, lutfen forumun arama ozelligini kullanarak gecmis deneyimleri referans almayi deneyiniz. Size surecinizde kolayliklar diliyorum.

• Merhaba arkadaşlar, greencard dosyamı taşımak istiyorum. Oturum izni veya çalışma izni (veya vizesiz) olmadan dosyayı taşıyabileceğim ve bu şartları kabul eden konosolosluklar var mı hangi ülkelerin konsoloslukları bunları söyleyebilir misiniz?? Ekonomik açıdan yakın ülkeler olabilir veya arap ülkeleri (umman katar bae gibi) olabilir. Öneriniz var mıdır?

• Türkiye’den şahit test yaptırıp götüren olmuştu her ihtimale karşı ama kullanma ihtiyacı duymamıştı. Kullanana denk gelmedim, belki birileri hatırlıyordur böyle bir deneyim.

Ama mesela ankara’daki dr sadece kendi testlerini kabul ediyor, yani HK’daki dr.da yine test yapmak isteyebilir.

Burdaki asıl konu şu, dr tüberküloza akciğer filmiyle karar vermiyor, 3 gün arka arkaya alınan balgam testiyle karar veriyor, ve sonuç süresi tam 2 ay sürüyor.

Şu an türkiye’de şahit balgam testi yaptıramazsınız çünkü mülakatınız yakın zaen yetişmeyecek.
    Yapacağınız tek şey akciğer filmi çektirip bir dr.a yorumlatıp, leke vs görüyorsa mümkün olduğunca çabuk HK’a gidip muayene olmanız. Kötü senaryoda haziran başında test verseniz, ağustos başında çıkar sonuç. Yani kota vb durum riskini iyice azaltırsınız.

Hiç bir şey de olmayabilir. Belki ciğer tertemizdir hiç bir şüphe olmaz. Bizimkiler sadece önlem.

@cttl varsa ne oluyor? Türkiyede bi sorunum olmadığını veya tüberküloz olmadığının raporunu onlara verebilir miyim? Çünkü herhangi bir sağlık problemim yok.

• @ugursway Hayır baktım zaten fakat deneyimler benim mevcut sorunumdaki gibi değil. Genelde insanların mevcut sağlık sorunu var zaten. Muayenede de bu ortaya çıkıyor. Şimdi öğrendim ki 6 ay bile değil 2 aylıkken alınmış ciğerimdeki şey. Güncel olarak spor yapıyorum, sigara vs. kullanmıyorum. 25 yaşındayım. Zaten şüphelenecekleri bir durum varsa vize işi yalan oluyor. Çünkü 2 ay sonunda bana vize kalmayacak diye düşünüyorum. O yüzden sorduğum soru nasıl hareket etmem gerektiği. Burada sizden kendi durumum için fikir istedim. Ben yinede film çektireceğim gitmeden önce ne yapılıyorsa yapacağım. Sadece sizden fikir istedim ne yapmam gerektiğiyle alakalı.

• @cttl Anladım bana 23 hazirana muayene randevusu verdiler. Bu hafta film çektiririm. Leke çıkmazsa sorun yok diyorsunuz yani. Ameliyat izinin bir önemi kalmıyor mu?

• @yalcin61
    Yanilidiginiz bir nokta var, ozellikle pandemi sonrasi bazi covid gecirmis cok saglikli talihliler bile cigerlerinde lekelenmeler goruldugu icin bu balgam testini yaptirmak zorunda kaldirlar. Sizde Tuberkuloz suphesi olsun ya da olmasin, dediginiz gibi cok saglikli da olabilirsiniz ancak bu test tum supheleri ortadan kaldirmaya yonelik istenen zorunlu bir testtir. Yani bu durum sizin saglik sorununuz oldugu anlamina gelmiyor. Forumda “balgam testi” kelimeleriyle arama yaparak listenen deneyimleri okuyabilrisiniz.

• Kesin cevaplar vermem çok tehlikeli ve yanlış olabilir sizin için.

Daha önceki okuduğum deneyimlerden kalp ameliyatı olanlardan dahi problemsiz geçenler olmuştu ciğer temizse.
    Bi uzman dr.a yorumlatırsanız film sonrası daha iyi olur.
    Ameliyatınız neyi kapsıyordu bilmiyorum ama parça vs alındıysa da riskli olabilir.

@cttl Anladım bana 23 hazirana muayene randevusu verdiler. Bu hafta film çektiririm. Leke çıkmazsa sorun yok diyorsunuz yani. Ameliyat izinin bir önemi kalmıyor mu?

• @Mehmet-Kocalar tabiki de gittikten sonra paylaşacam, sizin 17 binler mi 1700ler mi sıralamanız? 17binler ise hong kongu düşünebilirsiniz ama 1700ler ise ankaradan mülakat alırsınız ankara mülakatlarını okumak daha önemli olur.

• ⭐⭐⭐

@AGTEKIN
    Selamlar ...
    Bucketlist..

1. Vize sürecinizin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması,
    2. DV2026 Excel Tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi,
    3. DV2026 Green Card Lotosu Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması.
    4. Dosya taşımayı düşündüğünüz konsolosluklarda yada taşıdıysanız ilgili konsoloslukta gerçekleşmiş mülakat anlatımları için DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığının takip edilmesi.

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...🍀

All you need, only read...

• @yalcin61 Hocam burada bir hanımefendi de sadece akciğerinden ameliyat olduğu ve ameliyat izi göründüğü için TB testine kalmıştı. Ben de çocukken astım hastasıydım şu an ilaç dahi kullanmıyorum fakat buna rağmen sağlık randevumu mülakatımdan bir ay önceye almayı planlıyorum. Umarım süreciniz tertemiz geçer fakat en doğru bilgiyi Hong Kong sağlık mülakatlarından alabilirsiniz.

• Merhabalar. Tüberküloz şüphesi ile balgam testi yapıldığında 8 hafta beklememiz gerekiyor. Bu test sırasında mülakata girdiğimizde vize memuru 8 hafta bekletiyor ve test negatif çıktığı durumda sonrasında mı onaylıyor? Yani vize kalmaması gibi bir durum yaşanır mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@yalcin61

Sağlık muayeneniz sonuclanmadan ve raporunuz olusturulmadan konsolosluk mülakata kabul etmiyor, bu durumda mülakat tarihinin tekrar güncellenmesi gerekiyor Hong Kong için. Konu ile ilgili bilgi aşağıdaki yonergede mevcut. Farklı bilgi varsa diğer talihlilerde bilgi verecektir ama DV2025 Mülakat Deneyimlerinde benzer durumu yaşayan talihli olmuştu yakın zamanda, test sonuçları çıkıncaya kadar TR’ye git gel yapmak durumunda kalmıştı.

Konsolosluk KCC’den göçmen vize numarasıni mülakatta katilip başarılı olanlar için sistemden çekiyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

153

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |