Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@iibrahimd, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar iyi günler dilerim. DS-260 Formunu son kez incelemek istedim ve aklıma takılan üç soru mevcut

1- Full Name kısmına kendi alfabemize göre ismi yazarken İBRAHİM degilde IBRAHIM olarak doldurdum mülakat tarihi aldıktan sonra DS-260 Formunu ABD Adres ve Pasaport icin actiricagim bu kısmıda güncellemeli miyim?

2- Pasaport kısmında Other Travel Documents işaretlemistim mülakat öncesi pasaport bilgilerini girmek gerekiyor dogrudur degil mi?

3- ABD Adres kısmını daha sonra doldurulacak sekilde yazdim. Amerikada bir kac tanıdık mevcut ancak gidicegim eyaletten uzaklar onların adresini girmemde bir sıkıntı olur mu? Ds-260 formu doldurma videosunda Contact Person kısmına orada yasiyan kisinin ismini yazilmasi gerektigini soyluyor dogru mu yani orada yaşayan kişinin mi ismini ve telefon numarasini yazmaliyim?

Çok teşekkürler iyi günler.

Selamlar

1. Tümünü büyük harflerle mesajınızda belirttiğiniz gibi yazdıysanız sıkıntı değildir.
    2. Mülakat tarihi aldıktan sonra form açtırıp bilgileri ekleyebilirsiniz. Biz Viyana'da girdiğimiz mülakattan aylar önce eşimin pasaportunu yeniletmiştik. Ancak form açtırıp bilgisini güncellemedik, konsolosluğa yeni pasaportunu verip vizemizi bastırdık.
    3. GC teslim adresinizi DS-260 ta girmediyseniz konsoloslukta bu bilgiyi verebilirsiniz...Ayrıca Amerika'ya ilk girişte adresi güncelleme şansınız bulunmaktadır...

• @Flight101 cok tesekkur ederim

• @ATS16 ne gibi bir dezavantajı var? Aynı dezavantaj mülakat tarihi belli olduğunda formu açtırmak için doğrudan konsolosluğa mail attığımızda da olur mu? Örneğin formu doldurduktan sonra işten ayrılma, askerlik görevini yapma gibi durumlar olduğunda yeniden açtırmak gerekir mi yoksa ilgili belgeleri vize sırasında sunmak yeterli mi?

• @Serapp kayıp lise diploması aslı gibidir alsam sorun olur mu

• Merhaba ben evlilik cüzdanını bulamıyorum nufus formül b çok dilli belge verdi bunu apostil noter Onayi yaptırsam cüzdan yerine gecer mi

• @aysegul cevaplarınız icin cok tesekkur ederim meslek olarak daha once aşçı gösterenlerin sorun yasamadığını gördüm yanlış bakmıyorsam puan 6>7 olarak gözüküyor bu yeterli mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Kamile-1 sebeplerini resmi şekilde açıkladıktan ve kurduğunuz şirket yarı resmi işlerle iştigal etmediği sürece sorun olmaz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@B_E_L_G_I_N evlilik cüzdanınız yeniden çıkartın, neden çıkartmıyorsunuz?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Ekremi hangi ülkede gördünüz bu eğitimi?

• @gucarslan özel nedenlerden çıkaramıyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@ozelv

Geçtiğimiz yıllarda dosyasını submit ettikten sonra bazı bilgileri değiştirmek için açtıran talihlilerin ilerleyen süreçte mülakat dağıtımı yapılırken dosyalarının atlandığına dair deneyimler mevcut. Formda sorulan kimlik bilgileri, adli sicil bilgi değişiklikleri ve sorulan güvenlik sorularının cevabını değiştirmeyecekseniz formunuzu açtırmaya gerek yok.

İş yeri değişikliği/işten ayrılma, askerlik durumu güncellemesi, pasaport no güncelleme, adres güncellemesi, sosyal medya hesap eklemesi vb hususlarda formunuzun açtırmaya gerek yok, gerektiğine inanıyorsanız mülakat öncesi evrak teslim aşamasında evrak beyan ederek güncelleme yapılmasını isteyebilirsiniz.

• Dosya taşıma viyanayi düşünüyorum.Ama konsolosluğa bir takım sorular soracağım. Sizce shengen vizesine mülakat için ihtiyacım var. Viyana oturum istiyormu önümde ekime kadar zaman var. Shengeni sınırlı verirler mi

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 
  • ⭐⭐⭐

@B_E_L_G_I_N Selamlar...Vize süreniz konusunda kesin birşey söyleyemem ancak daha önceden alınan schengenleriniz varsa, yapacağınız tatil planı veya planlarının tutarlılığı konuları vize sürenizi etkileyen faktörler olacaktır. Viyana ile ilgili olarak şu ana kadar oturum istemedi. DV2025 Mülakat deneyimleri başlığında Viyana mülakatları ile ilgili anlatımları bulabilirsiniz..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@B_E_L_G_I_N özel sebebinizi sorulduğunda konsolosluğa açıklayabilecekseniz eğer o şekilde ilerleyebilirsiniz.
    bol şans.

• Çekilişte aile soyadımı girmişim iki soyadda pasaportumda var sizce bu bir sorun teşkil eder mi?

• Merhaba forumda yeniyim tavsiye üzerine geldim. Hayatımızda ilk defa greencard çıktı o da eşime. Ancak sıramız 7100lerde. Ankara geçen yılı da 7000lerde kapatmış. Şimdi tereddütte kaldım. İşimi şansa bırakmak istemiyorum çıkmışken değerlendirmek istiyorum. Şengen olamayan ve hızlı ilerleyen bir Ülke ye mi caseimizi taşısam diye düşünüyorum. Sizin de fikirlerinizi alabilir miyim? Yalnız eşim İngilizce bilmiyor applicant kendisi, ancak ben biliyorum. Sizce ne yapmalıyız Ankarayı beklemek risk midir? Önerdiğiniz ülke var mı? Şimdiden herkese tüm kader arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bir de dosyayı yurtdışına taşıdığınızda orada ikamet gösterebiliyor olmamız mı gerekiyor?

• @gucarslan gürcistanda, üniversitemin hazırlık bölümünde okudum aynı üniversitede birinci sınıftan başladım

• Merhabalar iletiyi yazmıştım ama cevap alamadım. DS-260 formunu doldurdum fakat önlisans diplomamı high school olarak işaretledim, eşim ise memur meslek kısmına officer yerine government personnel olarak yazdık bu bir sorun oluşturur mu ?

• Arkadaşlar bir konu da bilgisi olan varsa paylaşır mı? Forum da bir çok kaynak buldum ama bir türlü hangisinin doğru olduğunu çözemedim.

Lise Diploması Kayıp belgesi ve Transkrip belgesinin önce Türkçe halini Apostil yaptırıp daha sonra mı tercüme ettirmemiz doğru, yoksa önce türcüme ettirip daha sonra mı Apostil yapılması doğru?

Adliye Mahkeme Kararının Türkçesini Apostil ederim, sen gidip bunu Yeminle türcüme ettirip daha sonra da noterden onaylatabilirsin diyor.

Adalet Bakanlığı; Adliye ben bilmediğim bir dilde ki evrağı Türkçe harici bir evrağı Apostil yapmam diyor.

İçişleri Bakanlığı; Valilikler önce tercüme ettir sonra Apostil yapayım diyor. İstersen Türkçesini Apostil yapayım diyor.

Hangisi doğru, bir türlü işin içinden çıkamadım.

Bu evrağı Hong Kong götürücem ve sorun yaşamak istemiyorum. Bilen var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@Guven4627, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar bir konu da bilgisi olan varsa paylaşır mı? Forum da bir çok kaynak buldum ama bir türlü hangisinin doğru olduğunu çözemedim.

Lise Diploması Kayıp belgesi ve Transkrip belgesinin önce Türkçe halini Apostil yaptırıp daha sonra mı tercüme ettirmemiz doğru, yoksa önce türcüme ettirip daha sonra mı Apostil yapılması doğru?

Adliye Mahkeme Kararının Türkçesini Apostil ederim, sen gidip bunu Yeminle türcüme ettirip daha sonra da noterden onaylatabilirsin diyor.

Adalet Bakanlığı; Adliye ben bilmediğim bir dilde ki evrağı Türkçe harici bir evrağı Apostil yapmam diyor.

İçişleri Bakanlığı; Valilikler önce tercüme ettir sonra Apostil yapayım diyor. İstersen Türkçesini Apostil yapayım diyor.

Hangisi doğru, bir türlü işin içinden çıkamadım.

Bu evrağı Hong Kong götürücem ve sorun yaşamak istemiyorum. Bilen var mı?

Öncelikle imzanızı ve excel tablodaki mülakat yerinizi güncelleyin lütfen.

Evrakları apostil yaptırmak istiyorsanız önce yeminli tercüme ettirip sonra noter onayından geçirtip sonra da apostil yaptırmanız gerekiyor, sıra bu şekilde.
    Ancak forumda HK deneyimlerini okuyun bir çok kişi apostil yaptırmadan gitti.

Bir de bu işlemler için henüz çok erken.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |