Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 518.3k 770

• Arkadaşlar merhaba kcc ye maili ds formuna giridğimiz mail harici başka bir mailden atsak porblem olur mu

• @kucurizm, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar artık yazmaktan bıktık, lütfen 2026 Excel tablosu üzerinde kendi alanınız dışında oynama yapmayın !
    Günü gelince en çok bu excele ihtiyacınız olacak.
    Eğer yeni veri eklemek isteyen talihliler varsa lütfen en alta eklesinler biz gereken alana taşırız. Tekrar tekrar rica ediyorum excel üzerinde kendi alanınız dışında oynamayın verileri silmeyin.

Ben 3-4 gün önce, dosyamı taşıdığımı Excel dosyasının en altına, sizin bahsettiğiniz yere iliştirdim; imzamı güncelledim ama hala üstte Ankara duruyor 😅 problem değil ama alt kısımda açıklama yaptığım yerin yanına birileri sürekli soru işareti koyuyor, ne demek istiyor onu çözmeye çalışıyorum

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@asef

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi bu adimlari takip ederek olusturabilirsiniz. Bilgilerininizi Excel dosyaya da eklemeniz süreciniz ve forum işleyişi için önemli

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

DV2026 kazananı iseniz sorularınızı sormanız gereken doğru konu başlığı ise DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları.

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐⭐⭐

@oktay3847, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@kucurizm, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar artık yazmaktan bıktık, lütfen 2026 Excel tablosu üzerinde kendi alanınız dışında oynama yapmayın !
    Günü gelince en çok bu excele ihtiyacınız olacak.
    Eğer yeni veri eklemek isteyen talihliler varsa lütfen en alta eklesinler biz gereken alana taşırız. Tekrar tekrar rica ediyorum excel üzerinde kendi alanınız dışında oynamayın verileri silmeyin.

Ben 3-4 gün önce, dosyamı taşıdığımı Excel dosyasının en altına, sizin bahsettiğiniz yere iliştirdim; imzamı güncelledim ama hala üstte Ankara duruyor 😅 problem değil ama alt kısımda açıklama yaptığım yerin yanına birileri sürekli soru işareti koyuyor, ne demek istiyor onu çözmeye çalışıyorum

İki yerde isminiz olmamalı. Bir güncelleme olduğunda kendi satırınızda yapmak gerekiyor.
    Ben sizin asıl yerinizde (203.satırda) Ankara'yı Viyana olarak değiştirdim. Aşağıdaki beyaz yeri sildim. Bilginize.

• @Serapp çok tşk ederim, eksik olmayın.. selamlar

• ⭐⭐⭐⭐

@runobb, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@Serapp MERHABA 9K SIRA NUMARASIYLA NERDE MÜLAKATA GİRDİNİZ ACABA BENİM 2026EU7XXX ANKARADA MÜLAKAT ÇIKARMI SİZCE

İmzanızı henüz düzenlememişsiniz sanırım.
    Excel tabloda iki yerde varsınız.
    Biri 219.satırda olup dosya numarası 23XXX yer Ankara
    Diğeri beyaz alana yeni girmişsiniz, dosya numarası 7XXX yer Bangkok.

Dosyanızı taşıdığınızı, mesajınızda CN bilginiz 7XXX yazdığınıza göre 23XXX olan hatalı diye düşünüyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@itsahmet, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba herkese,sorum şu : tahmini olarak yeni mezun olduğum zamana denk geliyor mülakat tarihim ve üniversite diplomam elimde olmayacak muhtemelen,bi sorun oluşturur mu

Lise diplomasının aslını götürmeniz yeterli. Eğer lise diploması üniversitede ise okuldan istemeniz gerekecek.

• ⭐⭐⭐⭐

@Emirhan-1, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba kcc ye maili ds formuna giridğimiz mail harici başka bir mailden atsak porblem olur mu

Başka bir mailden göndermeniz sorun olmaz.

• Merhabalar iyi günler dilerim. DS-260 Formunu son kez incelemek istedim ve aklıma takılan iki soru mevcut

1- Full Name kısmına kendi alfabemize göre ismi yazarken İBRAHİM degilde IBRAHIM olarak doldurdum mülakat tarihi aldıktan sonra DS-260 Formunu ABD Adres ve Pasaport icin actiricagim bu kısmıda güncellemeli miyim?

2- ABD Adres kısmını daha sonra doldurulacak sekilde yazdim. Ds-260 formu doldurma videosunda Contact Person kısmına orada yasiyan kisinin ismini yazilmasi gerektigini soyluyor dogru mu yani orada yaşayan kişinin mi ismini ve telefon numarasini yazmaliyim?

Çok teşekkürler iyi günler.

• ⭐⭐⭐

@iibrahimd, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar iyi günler dilerim. DS-260 Formunu son kez incelemek istedim ve aklıma takılan üç soru mevcut

1- Full Name kısmına kendi alfabemize göre ismi yazarken İBRAHİM degilde IBRAHIM olarak doldurdum mülakat tarihi aldıktan sonra DS-260 Formunu ABD Adres ve Pasaport icin actiricagim bu kısmıda güncellemeli miyim?

2- Pasaport kısmında Other Travel Documents işaretlemistim mülakat öncesi pasaport bilgilerini girmek gerekiyor dogrudur degil mi?

3- ABD Adres kısmını daha sonra doldurulacak sekilde yazdim. Amerikada bir kac tanıdık mevcut ancak gidicegim eyaletten uzaklar onların adresini girmemde bir sıkıntı olur mu? Ds-260 formu doldurma videosunda Contact Person kısmına orada yasiyan kisinin ismini yazilmasi gerektigini soyluyor dogru mu yani orada yaşayan kişinin mi ismini ve telefon numarasini yazmaliyim?

Çok teşekkürler iyi günler.

Selamlar

1. Tümünü büyük harflerle mesajınızda belirttiğiniz gibi yazdıysanız sıkıntı değildir.
    2. Mülakat tarihi aldıktan sonra form açtırıp bilgileri ekleyebilirsiniz. Biz Viyana'da girdiğimiz mülakattan aylar önce eşimin pasaportunu yeniletmiştik. Ancak form açtırıp bilgisini güncellemedik, konsolosluğa yeni pasaportunu verip vizemizi bastırdık.
    3. GC teslim adresinizi DS-260 ta girmediyseniz konsoloslukta bu bilgiyi verebilirsiniz...Ayrıca Amerika'ya ilk girişte adresi güncelleme şansınız bulunmaktadır...

• @Flight101 cok tesekkur ederim

• @ATS16 ne gibi bir dezavantajı var? Aynı dezavantaj mülakat tarihi belli olduğunda formu açtırmak için doğrudan konsolosluğa mail attığımızda da olur mu? Örneğin formu doldurduktan sonra işten ayrılma, askerlik görevini yapma gibi durumlar olduğunda yeniden açtırmak gerekir mi yoksa ilgili belgeleri vize sırasında sunmak yeterli mi?

• @Serapp kayıp lise diploması aslı gibidir alsam sorun olur mu

• Merhaba ben evlilik cüzdanını bulamıyorum nufus formül b çok dilli belge verdi bunu apostil noter Onayi yaptırsam cüzdan yerine gecer mi

• @aysegul cevaplarınız icin cok tesekkur ederim meslek olarak daha once aşçı gösterenlerin sorun yasamadığını gördüm yanlış bakmıyorsam puan 6>7 olarak gözüküyor bu yeterli mi?

• @Kamile-1 sebeplerini resmi şekilde açıkladıktan ve kurduğunuz şirket yarı resmi işlerle iştigal etmediği sürece sorun olmaz.

• @B_E_L_G_I_N evlilik cüzdanınız yeniden çıkartın, neden çıkartmıyorsunuz?

• @Ekremi hangi ülkede gördünüz bu eğitimi?

• @gucarslan özel nedenlerden çıkaramıyorum

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ozelv

Geçtiğimiz yıllarda dosyasını submit ettikten sonra bazı bilgileri değiştirmek için açtıran talihlilerin ilerleyen süreçte mülakat dağıtımı yapılırken dosyalarının atlandığına dair deneyimler mevcut. Formda sorulan kimlik bilgileri, adli sicil bilgi değişiklikleri ve sorulan güvenlik sorularının cevabını değiştirmeyecekseniz formunuzu açtırmaya gerek yok.

İş yeri değişikliği/işten ayrılma, askerlik durumu güncellemesi, pasaport no güncelleme, adres güncellemesi, sosyal medya hesap eklemesi vb hususlarda formunuzun açtırmaya gerek yok, gerektiğine inanıyorsanız mülakat öncesi evrak teslim aşamasında evrak beyan ederek güncelleme yapılmasını isteyebilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    886k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • 17 Oy
    8k İleti
    917k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k