Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Refiks Hocam Aktif olarak çalışmıyorum Son 1.5 Aydır Calisiyordum İse Girdikten Sonra Bir Kac Gunun Odemesini Aldim Sonra Bir Tam Maaş Aldım Ve Son Olarak Yakinda Bir Yarim Maas Alacagim 3'ununde Maaş Bordrosu Mevcut Fakat Banka Ekstremde Sadece 2 Adet Maas Odemesi Gozukuyor 6 Aylik Ekstrede 2 Adet Maas Odemesi Var. Cunku Basvurumuzu 30 Mayista Gondericegiz İl Gocte Benim Son Kalan Maasim Haziranda Yaticak Yani Gonderdigimde Banka Ekstremde Gozukmeyecek.

Özetle Ekstremde 2 Maas Odemesi Ve 2 Adet Yarim 1 Adet Tam Maas Ekstrem Var Aktif Olarak Calismiyorum Genel Saglik Sigortasina Kayitliyim SGK Proziyonu Aldim Bu Sekilde Esim İcin Ozel Saglik Sigortamiz Var Zaten

Temel Merak Ettiğim Şey Aktif Olarak Calismiyorum Ve Son Yatan Paralar Ve Maas Ekstreleri 50 Bin TL Gibi Bir Para Girisine Tekabül Ediyor Gelir Yetersizligi Gibi Sebepten İkamet Reddi Alma Sansim Varmi? Ne Onerirsiniz?

@Zübeyde-Cengiz Sizinde önerileriniz varsa rica edebilirmiyim tekrardan cevaplarınız için çok minnettarım 🙌

• arkadaşlar merhaba, dün ödeme onayını aldık ve nvc ye bazı belgeler yükleyeceğiz. eşimle beraber tr de yaşadığımız için bizim joint sponsorumuz onun annesi olacak. annesinin kendi evi var ve bunu belirtecek doldurduğu forma da evin değerini yazması gerekiyormuş. bunun için illa bir emlakçıya evi gösterip resmi bir belge mi almalı yoksa kendisi genel bir piyasa taramasıyla bir rakam yazabilir mi? bu durumu yaşayan kimse var mı? iki üç hafta sürüyormuş emlakçıdan randevu almak da

• Arkadaşlar yeni randevu alanlar 30 mayıstan sonra pasaport kayıt yapabiliyormuş, kayıttan önce unganlardan randevu alabilir miyiz ?

• @Ekto-Oktan Turk vatandasi ile evli yabanci es icin ikamet izni alma islemi sirasinda es Turk oldugu icin gereklililerin tam uzerine gidilmiyor, ben 2 kere aldim ikamet izni esim icin ve aldigim donemlerde uzun bir suredir calismiyordum. Sorun olur diye dusunuyordum ama hic olmadi bile, sadece aylik gelirinizi beyan etmeniz istenecek ama kanit istenmiyor, ev adresiniz evlilik dokumanlariniz, saglik sigortasi ve esinizin pasaportu gibi onemli belgeleriniz oldugu surece sorunsuz alirsiniz, benim icin cok basit olmustu umarim sizde de aynisi olur.

• @Ronn Muhtemelen alabilirsiniz diye tahmin ediyorum unganlarin sisteminin yeni degisen sistemle ilgisi yok ama mulakatiniz ileri bir tarihte oldugu icin unganlarin sistemi size randevu almaniza izin vermeyebilir. 2 ay en erken oluyordu ben alirken, ama aldiginiz tarihten en gec 1 ay sonrasi icin muayene randevusu veriyor. Yani bugun alsaydiniz saglik randevusu en gec haziran 20 civari icin verirdi. Ama mulakatiniz 2 aydan daha ileri bir tarihli oldugu icin almaniza izin vermezdi. Bence acele etmenize gerek yok sistemin gecis surecinden sonra hala yeterli vaktiniz var saglik randevusunu almak icin.

• @nazmi4343 teşekkür ederim

• @nazmi4343 Hocam cevap için çok teşekkürler bu deneyim içime su serpti ben yinede işlem bitince ikametimiz sonuçlanınca buraya bilgi olması açısından aktarırım deneyimlerimi tekrardan teşekkürler bakalım hayırlısı neler olucak heyecanlı son bir kaç haftanızda size iyi beklemeler dilerim :)) iyi bir mülakat geçirmeniz dileğiyle teşekkür ederim ^^

• @Ekto-Oktan Ben 2020 yılından beri freelance çalışıyorum, resmi olarak işsiz görünüyorum :)) bana özelden yazarsan detaylıca anlatayım sana.

• Arkadaşlar merhaba bir sorum olacak biz eşimle türkiyede yaşıyoruz 6 mayısta rfe verdiler onu da yükledik daha sonra 15 mayısta tüm dökümanlar kabul oldu fakat aşağıda kabul ettikten sonra bir note gördüm The income reported as stated on form I-864, I-864A is insufficient to overcome the public charge grounds of inadmissibility for visa issuance. To avoid delays, an additional Affidavit of Support Form I-864 from a joint sponsor may be submitted. For more information visit https://nvc.state.gov/aos and https://www.uscis.gov/i-864p. A consular officer will decide if you meet these requirements at the time of the interview. Note: You, as the sponsor, and any other sponsors household members and joint sponsors, must provide updated or additional evidence for the applicant to present at the time of their interview such as: * Other income * Assets * Proof of current employment Note: You submitted documentation to the National Visa Center through the Consular Electronic Application Center CEAC. You can continue to upload documents to CEAC up until the date of your visa interview.

• @rock ayrıca arkadaşlar housold member geliri 90 k eşim çalışmıyor onun için bu mesajı gönderdiler sanırım sizce bu bir sorun olur mu yoksa joint sponsor da ekleyelim mi

• Merhabalar 1 hafta once U.S citizen esim ,benim icin ikinci defa i130 ,oglum
    Icin ilk defa i130 formu doldurdu, usciste oglumun sayfasinda myprogress tab var ve tahmini 21 ay gosteriyor fakat benim caseimde boyle bir tab cikmadi .normal mi sizce ? Ben dogumdan dolayi turkiyede bulundum ve gcardim expired oldu bu yuzden 2.defa basvuruyorum bunu aciklayan
    Bir iyi niyet mektubu ekledik.

• @bamboo sizin süreciniz özelinde değil ama genel olarak bir cevap verebilirim ki oradaki süreci çok fazla dikkate almayın. Şuanda sadece USCIS süreci 1 yıl kadar sürüyor. Oğlunuz zannedersem farklı bir vize kategorisine giriyor. Onun için bir şey söyleyemeyeceğim. USCIS sırayla caseler üzerinde çalışıyor ve caselere bir cevap oluşturuyor. Oradaki süre ise tamamen sembolik. Bazı insanlar 2 ayda apporeved alıyor ama nedenini bende bilmiyorum. Şimdiden sürecinizde başarılar dilerim.

• @Seyduna merhaba evet haklisiniz benim ir1 ,oglumun ir2 olarak degerlendirilecek belki bu yuzden fark olustu.Benim de gordugum hep 12-16 ay arasi onaylanma zamani bekliyoruz.

• @bamboo Merhaba fikir olsun diye bizim dosyalardan bahsedeyim : bizde 2,5 yıllık evliyken çocuğumuz ve benim için aynı gün başvuru yaptık
    İmzada da görebilirsiniz 1 gün arayla USCIS onayları 1 gün araylada nvc letter ları geldi
    Onaydan 2 gün önce oğlumun dosyasında 5 ay kaldı yazıyordu 🙂

• @umutmuftahi ay harika cok sevindim ayni surecte oldugumuza bir bucuk seneyi gozden cikardik zaten o sekilde gozukuyor surec forumdaki onaylari gordugumden beri

• Evet merhabalar herkese kısa bir aranın ardından selamlar biz geçen gün evlendik artık evliyiz. Bildiğiniz üzere Türkiye'de amerikalı eşim için ikamet izni hakkında sorularım olmuştu ve cevap almıştım. Bugün başvurumu tamamladım ve tüm süreci bir kılavuz şeklinde buraya yazmak istiyorum. Böylelikle ilerleyen dönemde bu konuda sorusu olan veya detaylı bir rehber arayan kişiler burdan bilgi alabilir.

• Tüm Bu Anlatıcaklarım İlk Kez Başvuranlar İçindir.

1 - Öncelikle E-İkamet sitesi üzerinden eşiniz için bir Aile ikamet izni başvurusu yapıyorsunuz ve randevu tarihi alıp formun çıktısını alıyorsunuz başvuruyu internetten nasıl yapıcağınıza dair detaylı videoları YouTube üzerinden bulabilirsiniz.

2 - Ardından evrak toplamaya geçiyoruz aşağıdaki evrakların hepsini tek tek toplamalısınız bu evraklar %90-95 aynı olsada forumlarda okuduklarımız ve il göç idaresinin biraz koordinasyonsuz çalışması nedeniyle bazı belgeler değişiklik gösterebiliyor fakat ben genel olarak toplanması gereken belgeleri yazıyorum teyit amaçlı mutlaka randevu aldığınız göç idaresinden bilginizi alın;

• Pasaport Ve Türkiyeye Giriş Damgasının Olduğu Sayfanın Fotokopisi
    • Evlenme Cüzdanı Fotokopisi İlk 6 Sayfa
    • Eğer Eşiniz Sizin SGK'nıza Kayıtlıysa Provizyon Belgesi Değilse Yabancılar İçin Sağlık Sigortası İkametin Süresine Göre Yaptırmalısınız Biz 2 Yıllık İkamet İstedik O Yüzden 2 Yıllık Sigorta Yaptırdık. Özel Sağlık sigortası değil Yabancılar için sağlık sigortası yaptırmalısınız fiyatları genelde bir kaç bin TL.
    • Vukuatli Şekilde Nüfus Aile Kayıt Örneği
    • Formül B Evlilik Belgesi (Bu Sorulmuyor Ama Karekodlu Belge Olduğu İçin Ben Eklemiştim Görevli Aldı.)
    • TC Vatandaşı Eşin Kimlik Fotokopisi
    • TC Vatandaşı Eşin İkametgah Belgesi
    • TC Vatandaşı Eşin Adli Sicil Kaydı
    • TC Vatandaşı Eşin SGK Provizyon Belgesi
    • TC Vatandaşı Eşin Adına Düzenlenmiş İkametgah Adresi İle Aynı Adrese Sahip Bir Fatura (Internet,Su,Elektrik,Sabit Telefon Gibi Eve Bağlatılmış Sabit Bir Hizmet Faturası.)
    • 6 Ay Hesap Dökümü (İmza Sirküleri Kaşe Ve İmza İle Birlikte Eğer Barkodlu Belge İse Sadece İmza Sirküleri Yeterli Oluyor.)
    • Yabancı Eşe Ait 4 Adet Biyometrik Fotoğraf
    • Türk Vatandaşı Eşe Ait 4 Adet Biyometrik Fotoğraf
    • Gelir Beyannamesi (Orda Onlar Size Veriyorlar Sadece Dolduruyorsunuz)

2 - Sonra harcı ödemek için sizi vergi dairesine yönlendiricekler evet internetten harç ödeniyor. Fakat sadece ikamet harcı ödeniyor Tek Giriş Vize Harcı ödenmiyor. bu harç sadece vergi dairelerinden ödeniyor. Bu noktada her türlü vergi dairesine gidiceksiniz o yüzden hiçbir ödeme yapmayın ve hepsini vergi dairesinde ödeyin. Çünkü Tek giriş vize harcını vergi dairesi sizden alıyor.

3 - Ödeme yaptığınıza dair makbuzları teslim ediyorsunuz ve başvurunuz tamamlanıyor başvurunuzun takibi için E-İkamet başvuru yaptığınız siteden kontrol edebiliyorsunuz ve ordan başvurular kontrol ediliyor.

Tüm İkamet başvuru süreci bu şekilde dediğim gibi İl göç ve İlçe göç idarelerinin koordineli çalışan kurumlar olmadığını düşünüyorum çünkü telefonda aldığınız bilgi ile oraya gittiğinzde gördüğünüz şey farklı olabiliyor bu noktada bu genel rehberi sadece bir kılavuz olarak kabul edebilirsiniz. Eksik ve sorunlarınız çıkması durumunda başvurunuzu vericeğiniz randevunuz olan yeri arayarak ek bilgi almanız en iyisidir. Tekrardan herkese teşekkürler çok şükür kurtulduk İkamet muhabbetinden :FF

Edit : Bu arada ikamet başvurusunu yaptıktan sonra onaylanması kartı almanız genelde 1 ay falan sürüyor Ek olarak kartı aldıktan sonra 2-3 ay içinde polis bekleyebilirsiniz. Kapınıza gelip evinizi ziyaret ediyorlar Evlilik kontrolümü vs göçmenlik kontrolü için geliniyor

• Tekrardan merhabalar rahatsızlık için özür dilerim biz önümüzdeki haftaya kadar olan süreçte Artık USCIS İçin I-130 Dosyalamaya hazırız bu aşamaya geçiceğiz bu aşamada evraklar hakkında bir kaç sorum olucak dosyalama işlemini yapmış kişiler özellikle Online Filling yapanlar ki bizde Online Filling yapacağız sorularıma cevap verirse çok sevinirim tekrardan tüm yardımlar için sağ olun ^^

1 - Evlilik Cüzdanı Hakkında USCIS Forumdaki Önceki Yazılardan Okuduğum Kadarıyla Formül B Belgesi Kabul Etmiyor Bu Noktada Sanırım Evlilik Cüzdanını Doğrudan Göndermem Gerekiyor Bir Yeminli Tercümana Çevirteceğim Cüzdanı İngilizce Çevirisine Notarizasyon Onayı Gerekiyormu? Yoksa Sadece Tercümanın Kaşesi Ve Beyanı İle Taratıp Yollamam Yeterli Oluyormu? Burda Nasıl Bir Yol İzlenmeli?

2 - Fotoğraf Kısmında 5X5 Amerikan Vize Formatında Fotoğraf Yüklesek Kabul Oluyormu Green Card Ve Turist Vizeleri İçin Çekilen 5X5 Formatı Kabul Oluyormu Siz Hangi Boyutta Fotoğraf Yüklediniz?

3 - Ve En Çok Sorumun Olduğu Nokta Bona Fide Marriage Evliliğin Niyetiyle Alakalı Dökümanlar Öncelikle Eşimin Türkiye Oturum İzni Yakında Elimize Ulaşıcak Bu Kartı Beklemelimiyiz Taratıp Bu Kartı Bu Dosyaya Eklemem Bu Konuda Puan Ekler Mi? Evliliğin Niyeti Açısından Bu Duruma Göre Kartı Bekleyip Taratıp Bunuda Dosyama Eklemek İstiyorum. Onun Dışında Nikahımızda Şahitlik Yapan Arkadaşlarımdan Birer İyi Niyet Mektubu, Evlenmeden Önce Bir Kez Normal Bir Randevumuz Olmuştu Ordan Fotoğraflar,Son Gelişinden Fotoğraflar,Eşime Türkiyede Kişisel Ve Ortak Banka Hesapları Açıp Bunların Hesap Cüzdanlarının Çevrilmiş Halleri, Aynı Adreste Yaşadığımıza Dair Ek Kanıtlar İkametgah Telefon Faturaları Gibi, Ve Ek Olarak İngilizce Bir Şekilde Instagram Hesaplarımızı Belirttiğimiz Ve Hikayemizi Kısaca Anlattığımız Bir Mektup Yazmak İstiyorum Instagram Hesaplarımızı Aktif Kullanıyoruz Ve Herkese Açık Durumda Olduğu İçin Paylaşmayı Düşünüyoruz Başka Neler Eklenebilir Ve Siz Ne Önerirsiniz Bona Fide Marriage İçin?

4 - Affidavit Of Support I-864 Formu İçin NVC Aşamasını Mı Bekleyeceğiz Yoksa I-130 Doldururken Online Olarak Sunmamız Gerekiyor Mu Yoksa NVC Aşamasında Mı Sunuyoruz?

Böyle Detaylı 4 Sorum Mevcut Yanıtlayabilirseniz çok sevinirim Polonya'da Avrupa'da yaşadığım göçmenlik deneyiminden sonra Amerika'da daha iyi bir deneyim yaşamak istiyorum umarım nasip olur tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler ^^

• @Ekto-Oktan Merhabalar, vaktim varken bildiğim kadarıyla sorularınızı cevaplayayım,

1. Biz evlilik çüzdanımızı yüklerken kapak dahil, baştan en sona kadar tarayıp o şekilde göndermiştik. Kabul ettiler.
    2. Fotoğraf yüklediğimizi hatırlamıyorum açıkçası. o yüzden ölçü de veremeyeceğim.
    3. evlilik ile ilgili kanıtları kastettiyseniz eğer, birlikte fotoğraflarınızı yükleyebilirsiniz. Bunu zaman içerisinde de yapabilirsiniz. Dosyanız onaylanana kadar ne kadar çok kanıt yüklerseniz o kadar iyi.
    4. I-864 formunu NVC aşamasında yükleyeceksiniz, ona daha çok var. Şimdilik bu konuyla ilgili endişelenmenize gerek yok. Bence zamanı gelince düşünür halledersiniz.

Evliliğiniz hayırlı uğurlu olsun, bildiğim kadarıyla yanıtladım, umarım işinize yarar

• Selam arkadaşlar yarın ayın 2. Günü sizce mülakat maili dağıtmaya başlarlar mı ben 15 mayıs Dq oldum bana yakın başka arkadaş var mıdır varsa benimle paylaşırsa çok sevinirim.🙏🏼

• @Seyduna Merhaba Sorularımı cevapladığınız için çok teşekkürler. Peki mülakat tarihi aldigimizda keyfi olarak bunu erteleyebiliyormuyuz?

Mesela Haziran'a Mülakat verdiler biz bunu bir kaç ay ertelemelerini ve yeni mülakat tarihi vermelerini talep edebiliyormuyuz çünkü benim bu sürecin ortalamasından gördüğüm kadarıyla insanlar 17-18 Ayda Mülakata girip süreci bitiyorlar e bu noktada 2 Yillik gecici green card almak yerine bu süreyi bekledikten sonra 5-6 Ay uzatip bekleyip tam 2 yili doldurunca gorusmeye girip kalici green card almak hem masraf hemde zaman acisindan faydali gibi hissettiriyor biraz uç bir soru ama bilginiz varsa paylasirsaniz sevinirim ^^

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |