Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Ekto-Oktan
    Öncelikle hayırlı olsun
    Birinci sorunuza cevap:
    soyadı sorun olacağın düşünmüyorum zaten daha önce kullandığınız bütün isim ve soyadlarınızı başvuru formunda soruyorlar, ama ben olsam yeni pasaportu aldıktan sonra başvuru yapardım. Çünkü şuan aşağı yukarı 2 yıl sürer vizenizi almanız

İkinci sorunuz: eşiniz Türkiye’de kalacaksa bu zaman zarfında, Eşiniz uzaktan bir Amerikan şirketi için çalışıyorsa ve yeterli geliri varsa sorun olmaz ( son üç yılın tax returnu önemli bir husus)
    Eşiniz çalışmayacaksa bu zaman zarfında, bir sponsor bulmanız lazım olacak vize aşamasında , ayrıca ikametgah gibi kanıtlar da isteyebilirler .

• @Ronn Merhaba cevap için çok teşekkür ederim hocam. Evet pasaportu alıp öyle başvuru yapmak aklıma geldi ama 2 ay geciktiricek. Aslında durumum normal olsa bu düşünebilir fakat bir çeşit bilişim suçundan davalık durumdayım. Bu noktada dava sürecim devam ediyor ve suçlu bulunmam durumunda bu bana sorun yaratıcak. Pratik olarak uygulanacak bir ceza almayacağım bir şey hapis vs gibi. ama böyle olmasına rağmen suçlu bulunursam adli sicilime işleyecektir ve bunun komplikasyon yaratmasını istemiyorum.

Temel olarak yapmak istediğim şey bir an önce sürecimi başlatıp istinaf mahkemeleri ve diğer erteleme işlemleri ile vizemi alana kadar dosyamın kararını ertelemek olucaktır bu şekilde vizemi aldıktan sonra karar çıksada çok etkilenmeyeceğim. Temel olarak bu neden yüzünden tek bir gün bile benim için çok kıymetli hocam o yüzden bu kadar endişe içerisindeyim doğrusunu isterseniz.

Peki ben pasaportu almadan evlilik sertifikası doğum sertifikası eski pasaport hepsini sunarsam yinede USCIS Dosyayı kabul edermi? Amerikan vatandaşı olduktan sonra evlilik geçerli olduktan sonra bu kabul ediliyor diye biliyorum? Ve ek olarak USCIS'e göndermek için Formül B Alıp Onu mu yollayacağız E-Devletten pdf olarak yoksa orjinal evlilik cüzdanının taranmış PDF Halini mi göndereceğiz. Dipnot düşeyim online filling yapıcağım internet üzerinden dolduracağız formu Amerika'da postalamayacağız tekrardan teşekkür ederim değerli cevabınız ve cevaplarınız için sağlıcakla sağ olun ^^

• @Zübeyde-Cengiz Çok Teşekkür Ederim Çok Sağ Olun Efendim ^-^

• @Zübeyde-Cengiz merhaba Türkiyedeyken nasıl yani bir haftada aldınız oturma iznini ?

• @Ekto-Oktan Tebrikler, evet söylendiği gibi eşinize oturma izni almak çok kolay bir süreç ama sanırım benimki extra daha kolaydı bir avukat’a her şeyi hallettirdik biz sadece göç idaresine gidip evrakları verdik 4 gün sonrada oturma kartı evimize kargolandı.

• @Ekto-Oktan @Ekto-Oktan şuanda mevcut bilgilerle başvurunuzu yapın , pasaporta eşinizin soyadı değişmesi sizin durumunuzu etkileyecek değil , zaten başvuru formunda önceki ad soyadlarınızı soracaktır . İlerde yapmayı düşündüğünüz değişiklileri şuanda kimse bilemez zaten, eşinizle soyadınız bir olması gerekmiyor şuan. Evlilik cüzdanı ve dogum certifikasi gibi kanıtlarınız var zaten.

Eğer aksilik olmazsa daha 3 yılınız var bu zaman diliminde vizeniz çıkar ve Amerika’ya gidebilirsiniz . zaten eşiniz konsoloslukta pasaportunu değiştirmek zorunda değil , Amerika’ya gittikten sonra da değiştirebilir .

Note : Türkçe olan bütün evrakları tercüme ettirip tarayıp yükleyin , evlilik cüzdanı dahil .
    Ayrıca l130 formunu doldururken sizin de pasaport numaranızı soruyor ( vizeyi alacak kişi ,bu aşamada mecburi değil diye biliyorum ama dosyanız onaylandıktan sonra NVC süreçinde pasaport şart)

• @Ronn Çok Teşekkür Ederim Hocam Tekrardan sağ olun sürecinizde başarılar dilerim sizlerede umarım güzel bir mülakat geçirirsiniz cevaplarınız için çok çok teşekkürler :folded_hands:

• @Ronn evet biz bodrumda yaşıyorduk eşimle geçen yıl ve biz de çok şaşırdık. İşlemleri yaptık ve randevuya gittik ve bir hafta içinde eşim kartını teslim almıştı. Göç idare belki yaşadığınız şehre göre işlem uzunluğu değişiyor olabilir. Çok çok kolaydı green card işlemlerine göre.

• @Refiks Hocam Aktif olarak çalışmıyorum Son 1.5 Aydır Calisiyordum İse Girdikten Sonra Bir Kac Gunun Odemesini Aldim Sonra Bir Tam Maaş Aldım Ve Son Olarak Yakinda Bir Yarim Maas Alacagim 3'ununde Maaş Bordrosu Mevcut Fakat Banka Ekstremde Sadece 2 Adet Maas Odemesi Gozukuyor 6 Aylik Ekstrede 2 Adet Maas Odemesi Var. Cunku Basvurumuzu 30 Mayista Gondericegiz İl Gocte Benim Son Kalan Maasim Haziranda Yaticak Yani Gonderdigimde Banka Ekstremde Gozukmeyecek.

Özetle Ekstremde 2 Maas Odemesi Ve 2 Adet Yarim 1 Adet Tam Maas Ekstrem Var Aktif Olarak Calismiyorum Genel Saglik Sigortasina Kayitliyim SGK Proziyonu Aldim Bu Sekilde Esim İcin Ozel Saglik Sigortamiz Var Zaten

Temel Merak Ettiğim Şey Aktif Olarak Calismiyorum Ve Son Yatan Paralar Ve Maas Ekstreleri 50 Bin TL Gibi Bir Para Girisine Tekabül Ediyor Gelir Yetersizligi Gibi Sebepten İkamet Reddi Alma Sansim Varmi? Ne Onerirsiniz?

@Zübeyde-Cengiz Sizinde önerileriniz varsa rica edebilirmiyim tekrardan cevaplarınız için çok minnettarım 🙌

• arkadaşlar merhaba, dün ödeme onayını aldık ve nvc ye bazı belgeler yükleyeceğiz. eşimle beraber tr de yaşadığımız için bizim joint sponsorumuz onun annesi olacak. annesinin kendi evi var ve bunu belirtecek doldurduğu forma da evin değerini yazması gerekiyormuş. bunun için illa bir emlakçıya evi gösterip resmi bir belge mi almalı yoksa kendisi genel bir piyasa taramasıyla bir rakam yazabilir mi? bu durumu yaşayan kimse var mı? iki üç hafta sürüyormuş emlakçıdan randevu almak da

• Arkadaşlar yeni randevu alanlar 30 mayıstan sonra pasaport kayıt yapabiliyormuş, kayıttan önce unganlardan randevu alabilir miyiz ?

• @Ekto-Oktan Turk vatandasi ile evli yabanci es icin ikamet izni alma islemi sirasinda es Turk oldugu icin gereklililerin tam uzerine gidilmiyor, ben 2 kere aldim ikamet izni esim icin ve aldigim donemlerde uzun bir suredir calismiyordum. Sorun olur diye dusunuyordum ama hic olmadi bile, sadece aylik gelirinizi beyan etmeniz istenecek ama kanit istenmiyor, ev adresiniz evlilik dokumanlariniz, saglik sigortasi ve esinizin pasaportu gibi onemli belgeleriniz oldugu surece sorunsuz alirsiniz, benim icin cok basit olmustu umarim sizde de aynisi olur.

• @Ronn Muhtemelen alabilirsiniz diye tahmin ediyorum unganlarin sisteminin yeni degisen sistemle ilgisi yok ama mulakatiniz ileri bir tarihte oldugu icin unganlarin sistemi size randevu almaniza izin vermeyebilir. 2 ay en erken oluyordu ben alirken, ama aldiginiz tarihten en gec 1 ay sonrasi icin muayene randevusu veriyor. Yani bugun alsaydiniz saglik randevusu en gec haziran 20 civari icin verirdi. Ama mulakatiniz 2 aydan daha ileri bir tarihli oldugu icin almaniza izin vermezdi. Bence acele etmenize gerek yok sistemin gecis surecinden sonra hala yeterli vaktiniz var saglik randevusunu almak icin.

• @nazmi4343 teşekkür ederim

• @nazmi4343 Hocam cevap için çok teşekkürler bu deneyim içime su serpti ben yinede işlem bitince ikametimiz sonuçlanınca buraya bilgi olması açısından aktarırım deneyimlerimi tekrardan teşekkürler bakalım hayırlısı neler olucak heyecanlı son bir kaç haftanızda size iyi beklemeler dilerim :)) iyi bir mülakat geçirmeniz dileğiyle teşekkür ederim ^^

• @Ekto-Oktan Ben 2020 yılından beri freelance çalışıyorum, resmi olarak işsiz görünüyorum :)) bana özelden yazarsan detaylıca anlatayım sana.

• Arkadaşlar merhaba bir sorum olacak biz eşimle türkiyede yaşıyoruz 6 mayısta rfe verdiler onu da yükledik daha sonra 15 mayısta tüm dökümanlar kabul oldu fakat aşağıda kabul ettikten sonra bir note gördüm The income reported as stated on form I-864, I-864A is insufficient to overcome the public charge grounds of inadmissibility for visa issuance. To avoid delays, an additional Affidavit of Support Form I-864 from a joint sponsor may be submitted. For more information visit https://nvc.state.gov/aos and https://www.uscis.gov/i-864p. A consular officer will decide if you meet these requirements at the time of the interview. Note: You, as the sponsor, and any other sponsors household members and joint sponsors, must provide updated or additional evidence for the applicant to present at the time of their interview such as: * Other income * Assets * Proof of current employment Note: You submitted documentation to the National Visa Center through the Consular Electronic Application Center CEAC. You can continue to upload documents to CEAC up until the date of your visa interview.

• @rock ayrıca arkadaşlar housold member geliri 90 k eşim çalışmıyor onun için bu mesajı gönderdiler sanırım sizce bu bir sorun olur mu yoksa joint sponsor da ekleyelim mi

• Merhabalar 1 hafta once U.S citizen esim ,benim icin ikinci defa i130 ,oglum
    Icin ilk defa i130 formu doldurdu, usciste oglumun sayfasinda myprogress tab var ve tahmini 21 ay gosteriyor fakat benim caseimde boyle bir tab cikmadi .normal mi sizce ? Ben dogumdan dolayi turkiyede bulundum ve gcardim expired oldu bu yuzden 2.defa basvuruyorum bunu aciklayan
    Bir iyi niyet mektubu ekledik.

• @bamboo sizin süreciniz özelinde değil ama genel olarak bir cevap verebilirim ki oradaki süreci çok fazla dikkate almayın. Şuanda sadece USCIS süreci 1 yıl kadar sürüyor. Oğlunuz zannedersem farklı bir vize kategorisine giriyor. Onun için bir şey söyleyemeyeceğim. USCIS sırayla caseler üzerinde çalışıyor ve caselere bir cevap oluşturuyor. Oradaki süre ise tamamen sembolik. Bazı insanlar 2 ayda apporeved alıyor ama nedenini bende bilmiyorum. Şimdiden sürecinizde başarılar dilerim.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    759 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    466 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k