Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 517.9k 770

• @yagmurgunes, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba
    Çekiliş sonucundan yeni haberim oldu ve çıktığını öğrendim sanıyorum sıralamam iyi ancak bir kaç sormam gereken var formu ona göre acilen doldurup ilerleyeceğim şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
    Ben Özbek vatandaşıyım yaklaşık 20 senedir Türkiyede çalışıyorum ve burada ikamet ediyorum. Sonrasında Türk birisiyle evlendim ve iki kızımız var. Maalesef şartlardan dolayı ikimizde 7. Sınıfa kadar okuyabildik ben 2. Doğumumdan sonra maalesef çalışamadım onun dışında son 4 seneye kadar hastanede temizlik görevlisi olarak çalışıyordum. Eşim de internet hattı çekme ve sonrasında depo sorumlusu gibi işlerde resmi olarak çalıştı bunun için ne önerirsiniz ne yapabiliriz?
    Ayrıca Özbekistandan diplomamı bekliyorum çünkü emin olmak istedim kaçıncı sınıfa kadar gözüküyor diye dolayısıyla formu dolduramıyorum. Öylesine doldurup göndersem sonra düzeltebilir miyim yoksa çok fazla vakit kaybetmiş olacağım?
    En önemli sorum ingilizcem olmadığı için çekilişe bir yakınım katıldı o da özbekçe bilmediğinden pasaporttaki soyadımı karıştırmış baba soyadımla çekilişe katılmış pasaportta iki soyadım da gözüküyor sizce bu büyük bir sorun mu?
    Sizce bu durumlar sebebiyle formu doldurmalı mıyım yoksa bana vermeleri imkansız mı?

Merhaba acaba yukardaki diğer sorulara cevap alabilir miyim?

• merhabalar dosya taşımak için kcc ye atacağımız mail örneği bulamadım ama yardımcı olabilecek birileri var mı

• @Alaca Mail atıp cevap aldığınızda paylaşabilir misiniz biz de taşıma işlemi gerçekleştirdik ama daha sonra teyit etmedik

• ⭐⭐⭐⭐

Arkadaş, şu gariban excel tablosundan ne istiyorsunuz gerçekten????

• ben de yöneticilerin sabrını takdir ediyorum. bol bol okumak gerektiği defaatle hatırlatılmasına rağmen, her gelen aynı soruyu tekrar soruyor. halbuki birkaç sayfa geriye gidip okusa cevap beklemeyecek, öğrenmiş olacak ama okumuyor.. bize de aynı cevapları kırk kere okumak kalıyor

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Peyk74 bu konu başlığının 1.sayfasında, 4. iletisinde mevcut.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Leyla-Günay

Klavyenizi İngilizce yaparak ve sadece büyük harfler kullanarak deneyin. Klavyenizi Alt+Shift tuşlarına basarak İngilizce yapabilirsiniz, boş bir Word dosyası açarak ve deneme yaparak Türkçe karakter kullanmadığınızdan emin olabilirsiniz.

Bir diğer alternatif de şu am kullandığınızdan başka bir tarayıcı (Safari, chrome, edge, explorer) üzerinden formu doldurmaya çalışmak.

• @Mertkan-Şahin, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@olafque merhaba. green card sonrasi evlendiginizde surec nasil ilerledi. diyelimki bugun ds260 formunu kendi adima doldurdum ve gonderdim. 1 ay sonra evlendik. buradan sonra ne yapmamiz gerekiyor ? tesekkurler

İzleyeceğiniz süreç aşağıdaki gibi olması gerekiyor.

Evlendikten sonra eşiniz tüm evraklarını (pasaport, kimlik vb) yeni soyadına göre resmî kurumlardan yenileyecek ve sonra sizin DS260 formu doldurduğunuz CEAC’dan (mali yıl başlamasını veya mülakat emailini beklemeksizin) eşinizi add applicant olarak dosyaya ilave edeceksiniz.

Mülakat e-mailini aldıktan sonra dosyanızı taşıdığınız konsolosluk iletişim kanallarından (evlilik cüzdanı, eşinizin yeni kimliği/pasaportu ve kendi kimliğinizi/pasaportunuzu ekleyerek) dosyanızı açtırma talebinizi ileteceksiniz ve kendi dosyanızda medeni bilgileri güncelleyerek eşinizin bilgilerini dosyanıza ekleyeceksiniz.

Mülakat tarihi aldıktan sonra ikiniz içinde sağlık kontrolü randevusu alarak katılacaksınız. Akabinde mülakatta da ilişkinizin GC çekiliş tarihi öncesinde başladığına dair kanıtları (resim, seyahat ve bilet kanıtları, nişan görselleri, düğün mekanı sözleşmesi var ise GC tarihinden önce düzenlenmiş tarihli ise kopyası vb) yanınıza alarak mülakata birlikte katılacaksınız. Bu diğer detayları forumda daha detaylı geçmiş deneyimlerden de okuyabilirsiniz bol şans 🍀

• @gucarslan tekrar merhabalar, surecimi hatırlarmısınız bilemiyorum ama DS-260 ı doldururken dosya tasımaktan ziyade direkt interview locationımı Hong Kong olarak girmiştim. Hem sizin tavsiyenizden, hem de forumda aldığım diğer tavsiyelerden sonra 2 hafta kadar bekleyip düşünüp değerlendirdim durumu. Sonrasında bu hafta KCC'ye case imi interview locationı olarak seçtiğim Hong Kong'tan Bangkok'a taşımak için mail gönderdim (TR'de olmama rağmen interview location olarak Ankara seçmeyip direkt Hong Kong seçtiğim konusuna hiç girmeden). Bu şekilde bir cevap aldım (saçma bir kaygı olabilir ama direkt kopyalamak istemediğimden Ankara yerine x ve Bangkok yerine y yazarak iletiyorum):

Based on the information you have provided, your interview location has been changed from xxx to yyy. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post.

Görünüşe göre ilk başta formu doldururken Hong Kong seçerek yarattığım risk ortadan kalktı olarak değerlendiriyorum:) doğru düşünüyor muyum diye teyit etmek istedim? Hong Kong seçmeme rağmen dosyamın Ankara'dan Bangkok'a taşınması şaşırttı beni sadece. Current locationım TR olduğu için sanırım biz interview location olarak başka ülke seçsek de KCC default olarak current locationın embassysine atamakta, transfer talebinde bulununca da Ankara'dan Bangkok'a taşıdıklarını bu yüzden belirttiler diye yorumladım. Hem yorumlarınızı merak ediyorum hem de bilgi olması açısından paylaşmak istedim. Tüm yorumlar için tekrar çok teşekkürler.

• Dosyamı 2 hafta önce Hong Kong'a taşıtmıştım.

Dün teyit için e-posta gönderdim, az önce mülakat yerim Hong Kong olarak teyit edildi.

Foruma da yazayım dedim.

• @Fatime-İncebaş 1-2 Güne cevap gelir.

• ⭐⭐⭐

@aerials Hahaha selamlar anılarım canlandı....
    Hatırlayanlar vardır bize de "From XXX to XXX" diye cevap gelmişti...Taşımanın yapıldığı ancak taslak cevapta XXX lerim yerine Ankara ve Viyana yazmayı unuttuklarına kanaat getirmiştik..2-3 gün sonra mülakat yerim neresi şeklşnde bir mail atıp Viyana cevabını almıştık..
    Tavsiyem bu yönde olur...
    Başarılar...

• @Flight101 doğru mu anladım emin diilim:) ama bana orijinal mailde Ankara ve Bangkok yazarak cevap geldi ben sadece her ihtimale karşı Ankara yerine x ve Bangkok yerine y yazdım:) belki bi kaç hafta sonra reminder maili gönderip teyit edebilirim.

• ⭐⭐⭐

@aerials Hocam niye gizliyorsun ki 50 bin kişi burada bağırıyoruz şuraya şuraya taşıyın diye....😉😁....Taşıdığınız yeri paylaşmanızda sıkıntı olmaz hatta aksine faydası olur, sorularınıza spesifik cevaplar alırsınız...
    Emin olmak için dilerseniz birkaç gün sonra sorgulama yaparsınız..

• @Arthur-Morgan dosyanizi tasidiniz ülkeye giriş için hangi belgeler talep ediliyor güncel bir veri var mı ben de tasiyacagim da

• @Arthur-Morgan teyit mailinin taslağını paylaşabilir misin birde teyit içinde kcc mi atılıyor mail

• Herkese merhaba,

Öncelikle aşağıda yazacağım şeylerin kendi şahsi düşüncelerim olduğunu, araştırdığım ve şahit olduğum kadarıyla yazacağımı herhangi bir kesinliği olmadığını belirtmek istiyorum.

Tiflis'teki ABD Konsolosluğu'nda mülakat yeri seçimi ve oturum şartı konusunda önemli bir tartışmayı ve kendi durumumu paylaşmak istiyorum. Özellikle "Departman Yönlendirmesi" kavramının bu süreçteki yerini vurgulamak istiyorum.

DS-260 formunda mülakat yeri olarak Tiflis'i direkt olarak seçmiştim. Benim durumumda sonradan yapılmış bir "transfer" talebi söz konusu değil, başından beri Tiflis'i tercih etmiştim.

Ancak, forumlarda denk geldiğim Tiflis'teki ABD Konsolosluğu'ndan gelen bir e-posta, kafamda bazı sorular oluşmasına neden oldu. Bu e-posta, başka bir adayın "transfer talebine" yanıt olarak gönderilmişti.

E-postanın ana özeti şu şekilde:

"Tiflis rutin göçmen vizesi hizmetlerine yeniden başlamış olsa da, sadece Gürcistan ve Azerbaycan vatandaşları ve yasal ikamet sahiplerinden gelen transfer taleplerini kabul edebildiklerini belirtiyorlar. Eğer bu şartı karşılamıyorsanız, transfer talebinizi şu an için kabul edemeyeceklerini açıkça ifade ediyorlar."

Bu e-postanın otomatik olarak gönderildiğini biliyorum sebebini aşağıda yazacağım;

Peki, bu durum benim gibi "Direkt Tiflis'i Seçenler" için ne anlama geliyor? İşte burada araştırdığım kadarıyla FAM (Foreign Affairs Manual) yasalarının önemi ortaya çıkıyor:

9 FAM 504.4-8(B) (Yükümlülük): Bu yasa maddesi çok açık: "Departman tarafından yönlendirildiğinde bir konsolosluk bölümü... bir IV başvurusunu kabul etmek zorundadır." Ve devamında ekliyor: "NVC (Ulusal Vize Merkezi) veya KCC (Kentucky Konsolosluk Merkezi) tarafından bir konsolosluk bölümüne yapılan atama, Departman tarafından yapılmış bir yönlendirme teşkil edecektir."

"Departman Yönlendirmesi" ile "Transfer Talebi" Farkı: BENİM ANLADIĞIM ve 9 FAM 504.4-9 (Dosya Transferleri) bölümüyle de desteklendiği üzere, burada kritik bir ayrım var:

Transfer Talebi: Bu, dosyanızın zaten başka bir konsolosluğa atanmış olması ve sizin sonradan o konsolosluktan Tiflis'e taşınmasını talep etmeniz durumudur. Tiflis'in e-postasında bahsedilen oturum/vatandaşlık şartı, bu tür transfer talepleri için geçerli olabilir.

Direkt Seçim ve Departman Yönlendirmesi: Ben DS-260'ta Tiflis'i direkt seçtim. Eğer KCC, bu tercihim doğrultusunda dosyamı Tiflis'e doğrudan atarsa, bu bir "Departman Yönlendirmesi"dir. Bu durumda, Tiflis Konsolosluğu'nun 9 FAM 504.4-8(B)'deki yükümlülük nedeniyle başvurumu kabul etmesi gerekir. Yani, dosyam "Departman yönlendirmesiyle onlara geldiği" için, benim oturumum olmasa bile mülakatı yapmak durumunda kalabilirler.
    Bunu destekleyen bir diğer önemli nokta: Şahsen şahit olduğum iki DV adayı, benimle benzer şekilde Gürcistan'da oturum veya vatandaşlıkları olmamasına rağmen, DS-260'ta Tiflis'i direkt seçerek aynı zamanda 1 başka tanıdığımda ''TRANSFER'' yaparak (aynı maili almıştı) mülakatlarını orada sorunsuz bir şekilde tamamlayıp vizelerini aldılar. Bu örnekler, "Departman yönlendirmesi" ile gelen vakalarda yerel kısıtlamaların farklı işleyebileceğini gösteriyor.

Şu anki durumum ve beklentim:

Şu an için KCC'nin dosyamı hangi konsolosluğa atayacağını görmek için ESC'i yakından takip edeceğim. Bizden önceki Tiflis mülakatlarında tekrardan oturum veya vatandaşlık talep edilirse o zaman dosyayı taşımayı düşünüyoruz.

"Departman yönlendirmesiyle geldikleri" ifadesinin önemini bence göz ardı etmemeliyiz. Çünkü bildiğim kadarıyla HK ve BK'un önü FAM yasasından sonra açıldı ve DV-2025 talihlileri için bir ilaç gibi oldu. KCC tarafından doğrudan Tiflis'e atanması durumunda, Tiflis Konsolosluğu'nun FAM yasaları gereği başvurunuzu kabul etme yükümlülüğü doğabilir.

Bu bizim tercih ettiğimiz denemek istediğimiz yoldur. Saygı çerçevesinde doğruları yanlışları tartışmaya açığım.

Saygılarımla,

• @Fatime-İncebaş Tekrar cevap geldi bu defa mülakat yeriniz Bangkok yazıyor erken yazdım belkide yeni değişti sistemde

• @Flight101 yok aslında farkındaysanız gizlemedim:) metinde yukarıda açık açık yazdım Türkçe olarak burada kimseden bir şey gizlediğim yok tabii ki:) prosedür olarak İngilizce kısmını haber almamın üstüne anında belirtmek istemedim belli olmaz neyi nereden stalklayacakları diye. Aslında metinde gayet net yazdığımı düşündüm ama karışık geldiyse özür dilerim. Gizlemek gibi bir niyetim asla olmadı:)

• @Serapp Dediğiniz gibi yazdım şimdi Bangkok yazıyor mailde teşekkür ederim

Benzer Başlıklar

• 40 Oy
    12k İleti
    678k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 43 Oy
    7k İleti
    559k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k