Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @RuhunGemisi merhaba bangkok a dosya tasimak için konsolosluk mail adresini paylaşabilirsiniz lütfen konsolosluk sayfasinda bulamadim ben

• ⭐⭐

@bketcrsur selamlar, eger dv2025 kazanani iseniz kcc ile degil konsolosluklar ile tasima yapmaniz gerekiyor.

• Arkadaslar DV basvurdugumda eski ev adresim ile basvurmustum Amerika`da. Suanda yine Amerika’da olmak uzere farkli bir adreste oturmaktayim. Herhangi biryere bilgilendirme yapmali miyim? Yoksa visa bulletin current olana kadar birsey yapmama gerek yok mu?

Cevabiniz yada ilgili link bildiriminiz icin simdiden tesekkurler!!

• Merhabalar
    CN3xxx ,DS260 i doldurduktan sonra Ankarayi sectim. Suanda Ciddedeyim.Derdim acaba sira gelirmi degil.
    eger mulakat olumlu gecerde gider isem esimi ve cocugumu sonradan goturmeyi planliyorum 3 ay da olabilir bir iki yilda.Dosyami Arabistana aldirsam mulakata kendim gitsem. onaylandigi taktirde ailemi goturecegim zaman vize basvurusunda bulunsam nasli olur.Artisi eksisi ne olur?

Tesekkurler

• ⭐⭐⭐⭐

@chefozy

Sahip olduğunuz CN’ye Ankara’dan 2026 yılının ilkbahar aylarında mülakat gelme ihtimali yüksek, mülakatınıza bu forumda bir çok deneyimin aktarıldığı Ankara’da girmeniz Suudi Arabistan’da girmektense daha kolay olacaktır eğer ki işyerinizden izin alma hususunda sıkıntı olmayacaksa.

Eşinizi ve evladınızı DV2026 çeşitlilik göçmen vizesi sürecine dahil etmeyip sadece kendiniz için göçmen vize alarak ve daha sonraki yıllarda F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) aracılığıyla da onları yasal olarak yanınıza getirmek bir süreç ancak bu süreç çok uzun, sancılı ve planladığınız şekilde ilerlemeyebilir.

Aileniz ve sizin için en az sıkıntılı olan çözüm sizinle beraber Ankara’da sağlık kontrolü ve vize mülakatına katılmaları, ABD’ye ilk giriş yaparak SSN ve Greencard basım süreçlerini başlatmaları ve Türkiye’ye dönmeleri gerekiyorsa dönmeleri, sizin ABD’de oluşturacağınız düzene göre daha sonra ne zaman ABD’ye geleceklerse tahmini planlamaya göre ABD dışında kalmalarını sağlayacak diğer adımları (Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi) planlamak iyi olabilir.

Maddi ve manevi şartlarınızı bilmemekle birlikte, son karar sizin ama özellikle evladınızın şansı için bu forumda bir çok kişinin sahip olmak istediği CN’inizin avantajını kullanmanız dileğiyle. DV2026 mali yılı 30.09.2026 tarihinde bitecek, bu tarihten sonra eşiniz ve evladınız için çeşitlilik göçmen vizesi kapsamında herhangi bir hak iddia edemeyeceksiniz, bu hakları yanacak. Bol şans 🍀

• yorumunuz icin cok tesekkur ederim

• @Mertkan-Şahin ben mayıs ayında formu gönderip kasım ayında evlenmiştim. formdan sonraki süreç sadece mülakat tarihine kadar yapılması gerekenleri yapmak. (ilişki kanıt konusunda fotoğraflar biriktirmek bunları bastırmak gibi) biz böyle yaptık yani, bir sorun da olmadı dediğim gibi.

• ⭐⭐⭐⭐

• ARKADAŞLAR ADRES BÖLÜMÜN DE DEFALARCA DÜZELTMEM RAĞMEN HATA VERİYOR, SAYFAYI SAVE EDEMIYORUM HALA FORMU DÖNDEREMEDİM.BENİM GİBİ SORUN YAŞAYAN VAR MI?

• @yagmurgunes, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba
    Çekiliş sonucundan yeni haberim oldu ve çıktığını öğrendim sanıyorum sıralamam iyi ancak bir kaç sormam gereken var formu ona göre acilen doldurup ilerleyeceğim şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
    Ben Özbek vatandaşıyım yaklaşık 20 senedir Türkiyede çalışıyorum ve burada ikamet ediyorum. Sonrasında Türk birisiyle evlendim ve iki kızımız var. Maalesef şartlardan dolayı ikimizde 7. Sınıfa kadar okuyabildik ben 2. Doğumumdan sonra maalesef çalışamadım onun dışında son 4 seneye kadar hastanede temizlik görevlisi olarak çalışıyordum. Eşim de internet hattı çekme ve sonrasında depo sorumlusu gibi işlerde resmi olarak çalıştı bunun için ne önerirsiniz ne yapabiliriz?
    Ayrıca Özbekistandan diplomamı bekliyorum çünkü emin olmak istedim kaçıncı sınıfa kadar gözüküyor diye dolayısıyla formu dolduramıyorum. Öylesine doldurup göndersem sonra düzeltebilir miyim yoksa çok fazla vakit kaybetmiş olacağım?
    En önemli sorum ingilizcem olmadığı için çekilişe bir yakınım katıldı o da özbekçe bilmediğinden pasaporttaki soyadımı karıştırmış baba soyadımla çekilişe katılmış pasaportta iki soyadım da gözüküyor sizce bu büyük bir sorun mu?
    Sizce bu durumlar sebebiyle formu doldurmalı mıyım yoksa bana vermeleri imkansız mı?

Merhaba acaba yukardaki diğer sorulara cevap alabilir miyim?

• merhabalar dosya taşımak için kcc ye atacağımız mail örneği bulamadım ama yardımcı olabilecek birileri var mı

• @Alaca Mail atıp cevap aldığınızda paylaşabilir misiniz biz de taşıma işlemi gerçekleştirdik ama daha sonra teyit etmedik

• ⭐⭐⭐⭐

Arkadaş, şu gariban excel tablosundan ne istiyorsunuz gerçekten????

• ben de yöneticilerin sabrını takdir ediyorum. bol bol okumak gerektiği defaatle hatırlatılmasına rağmen, her gelen aynı soruyu tekrar soruyor. halbuki birkaç sayfa geriye gidip okusa cevap beklemeyecek, öğrenmiş olacak ama okumuyor.. bize de aynı cevapları kırk kere okumak kalıyor

• ⭐⭐⭐⭐

@Peyk74 bu konu başlığının 1.sayfasında, 4. iletisinde mevcut.

• ⭐⭐⭐⭐

@Leyla-Günay

Klavyenizi İngilizce yaparak ve sadece büyük harfler kullanarak deneyin. Klavyenizi Alt+Shift tuşlarına basarak İngilizce yapabilirsiniz, boş bir Word dosyası açarak ve deneme yaparak Türkçe karakter kullanmadığınızdan emin olabilirsiniz.

Bir diğer alternatif de şu am kullandığınızdan başka bir tarayıcı (Safari, chrome, edge, explorer) üzerinden formu doldurmaya çalışmak.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mertkan-Şahin, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@olafque merhaba. green card sonrasi evlendiginizde surec nasil ilerledi. diyelimki bugun ds260 formunu kendi adima doldurdum ve gonderdim. 1 ay sonra evlendik. buradan sonra ne yapmamiz gerekiyor ? tesekkurler

İzleyeceğiniz süreç aşağıdaki gibi olması gerekiyor.

Evlendikten sonra eşiniz tüm evraklarını (pasaport, kimlik vb) yeni soyadına göre resmî kurumlardan yenileyecek ve sonra sizin DS260 formu doldurduğunuz CEAC’dan (mali yıl başlamasını veya mülakat emailini beklemeksizin) eşinizi add applicant olarak dosyaya ilave edeceksiniz.

Mülakat e-mailini aldıktan sonra dosyanızı taşıdığınız konsolosluk iletişim kanallarından (evlilik cüzdanı, eşinizin yeni kimliği/pasaportu ve kendi kimliğinizi/pasaportunuzu ekleyerek) dosyanızı açtırma talebinizi ileteceksiniz ve kendi dosyanızda medeni bilgileri güncelleyerek eşinizin bilgilerini dosyanıza ekleyeceksiniz.

Mülakat tarihi aldıktan sonra ikiniz içinde sağlık kontrolü randevusu alarak katılacaksınız. Akabinde mülakatta da ilişkinizin GC çekiliş tarihi öncesinde başladığına dair kanıtları (resim, seyahat ve bilet kanıtları, nişan görselleri, düğün mekanı sözleşmesi var ise GC tarihinden önce düzenlenmiş tarihli ise kopyası vb) yanınıza alarak mülakata birlikte katılacaksınız. Bu diğer detayları forumda daha detaylı geçmiş deneyimlerden de okuyabilirsiniz bol şans 🍀

• @gucarslan tekrar merhabalar, surecimi hatırlarmısınız bilemiyorum ama DS-260 ı doldururken dosya tasımaktan ziyade direkt interview locationımı Hong Kong olarak girmiştim. Hem sizin tavsiyenizden, hem de forumda aldığım diğer tavsiyelerden sonra 2 hafta kadar bekleyip düşünüp değerlendirdim durumu. Sonrasında bu hafta KCC'ye case imi interview locationı olarak seçtiğim Hong Kong'tan Bangkok'a taşımak için mail gönderdim (TR'de olmama rağmen interview location olarak Ankara seçmeyip direkt Hong Kong seçtiğim konusuna hiç girmeden). Bu şekilde bir cevap aldım (saçma bir kaygı olabilir ama direkt kopyalamak istemediğimden Ankara yerine x ve Bangkok yerine y yazarak iletiyorum):

Based on the information you have provided, your interview location has been changed from xxx to yyy. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post.

Görünüşe göre ilk başta formu doldururken Hong Kong seçerek yarattığım risk ortadan kalktı olarak değerlendiriyorum:) doğru düşünüyor muyum diye teyit etmek istedim? Hong Kong seçmeme rağmen dosyamın Ankara'dan Bangkok'a taşınması şaşırttı beni sadece. Current locationım TR olduğu için sanırım biz interview location olarak başka ülke seçsek de KCC default olarak current locationın embassysine atamakta, transfer talebinde bulununca da Ankara'dan Bangkok'a taşıdıklarını bu yüzden belirttiler diye yorumladım. Hem yorumlarınızı merak ediyorum hem de bilgi olması açısından paylaşmak istedim. Tüm yorumlar için tekrar çok teşekkürler.

• Dosyamı 2 hafta önce Hong Kong'a taşıtmıştım.

Dün teyit için e-posta gönderdim, az önce mülakat yerim Hong Kong olarak teyit edildi.

Foruma da yazayım dedim.

• @Fatime-İncebaş 1-2 Güne cevap gelir.

Benzer Başlıklar

• 153
  • 12173
  • 221
  • 83
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |